Inlägg

Inlägg som MaNgEDamN har skrivit i forumet
Av MaNgEDamN

Jag hoppas verkligen att de har förstått att Battlefield 2042 var ett enda stort fiasko och ett hån mot Battlefield-fans när det släpptes.
Med tanke på den 180 de fick göra och ändra om nästan hela spelet för att komma till det stadie som det för nuvarande befinner sig i så kan man inbilla sig att de faktiskt lärt sig en läxa.
Spelet är fortfarande inte i närheten av samma klass, känsla och inlevelse som sina föregångare, men åtminstone är det faktiskt relativt underhållande nu.

Men hur lockande deras ord än kommer vara, vilka videor och trailrar de än släpper, så kommer jag aldrig glömma den trailer de släppte till Battlefield 2042 och vilket hån och lurendrejeri det kom till att vara när spelets väl släpptes. Fyfan!

Av MaNgEDamN

Testa lite mer alternativ på nätaggregats delen.
Använder du PCIe kabeln som ingår med nätagget?
Kan du testa en av de andra PCIe kablarna som ingår?
Kan du testa andra PCIe anslutningar från nätagget?
Kan du testa ett annat nätaggregat i de nya datorerna?

Följande är förmodligen placebo-effekt från mitt håll, men, mellan dina tester, slå av strömmen/dra ut strömkabeln bak på nätagget och håll i strömknappen på datorn så att du """tömmer""" kondensatorerna i nätagget. (I mitt fall så brukar något klicka till i nätagget när jag gör detta)

Frustrerande situation, men lycka till!

Av MaNgEDamN

Riktigt kul, åkte Route 66 med bror och farsa 2017 så kanske kan dela med mig av de saker vi gjorde på vägen.
Såklart många timmars bilkörande framför er men det låter som du har koll på roadtrippande i USA så den erfarenheten är najs att ha.

I Chicago letade vi upp platsen där Route 66 startar, tog bild, och vandrade lite längst vattnet av Lake Michigan, vi åkte dock på vinterhalvåret så det var ganska kallt, men kan tänka mig att det är riktigt trevligt i augusti.
Vi åkte även upp i Willis Tower när vi var där.

Mycket av Illinois är platt och simpelt, men det är därför bra att börja resan på detta hållet.
Åk gärna ut på gamla Route 66 ibland även om den går precis intill den nya motorvägen, ibland kommer man ut till något mindre samhälle där det finns historia.

Kolla in The Gateway Arch i St. Louis, man kan åka upp i den, när vi var där renoverades det tyvärr så vi kom aldrig upp. Men själva monumentet i sig är sjukt imponerande.

Om ni gillar grottor så finns Meramec Caverns kort efter ni har kört genom St. Louis. Ni kommer i alla fall inte missa all reklam för denna grotta längst vägen, dubbat Jesse James hideout.

Tror även det är här någonstans det finns en 4-filig del av gamla Route 66, känns lite apokalyptiskt att köra på.

Innan ni kommer in i Joplin finns 66 Drive-In Theatre, inget som tyvärr var igång när vi var där, men den ligger intill vägen och fasaden är orimligt stor. Kanske värt att kolla om någon film spelas när ni är där? (Det finns flera drive-in biografer längst Route 66)

Efter Tulsa, precis efter Sapulpa så har den gamla Route 66 riktigt mycket karaktär, alltså själva vägen i sig, det var en mysig liten bit att åka på, sprucken väg, härliga svängar.

Innan Amarillo har vi, Leaning Tower of Texas.
I Amarillo har vi The Big Texan Steak Ranch & Brewery, Morgan och Ola-Conny har varit där, om det är roligt att veta. Finns en challenge att äta en riktigt stor köttbit om man vill.
Precis efter Amarillo finns Cadillac Ranch, någon Amerikan som hade tråkigt en dag och började gräva ner bilar... typ...

I New Mexico så är det omöjligt att missa Route 66 Half-Way point.

Precis innan slutet av New Mexico finns en avstickare norrut mot något som kallas Window Rock. Egentligen ett berg med ett hål igenom, men ändå lite speciellt.

Direkt när ni kommer in i Arizona rekommenderar jag att ni kör igenom Petrified Forest National Park.

En liten bit därefter kan ni svänga av söderut till Meteor Crater Natural Landmark. Jag tror det är svårt att hitta ett sånt lättillgängligt praktexempel av en meteoritkrater, stor är den med. (Det är ju USA trots allt)

I Arizona kommer ni svänga av rejält iväg från den nya motorvägen för att följa Route 66, här ligger samhällen som inspirerade filmen Bilar.
Här ute ligger också Grand Canyon Caverns. Vi hade en skitbra guide när vi var där och själva grottan har ganska intressant historia, både i naturväg, och vad man människan använt den till i modern tid. Man kan även hyra ett rum i grottan, svin-dyrt och inte värt, men intressant koncept.

Påväg till Kalifornien finns gamla Guldstäder och Silverstäder om det låter lockande.

Väl i Kalifornien så finns Amboy Crater, en gammal vulkan, det är typ en timmes promenad i lavastenöken om man vill upp på den. Jag skulle inte säga att det är något måste, men om ni har spring i benen, så varför inte, den ligger precis söder om Route 66.

Någonstans i början av Los Angeles så finns platsen där världens första McDonalds byggdes, tror den ligger längst med Route 66. (Om man lyckas följa vägen när man väl är i bebott område)

Sen efter någon extra timmes bilkörning är ni nog framme vid Santa Monica Pier.

Förutom det så finns det tonvis med samhällen som har speciell historia till Route 66 och unika broar som bär vägen. Om man vill se varje detalj kommer man nog aldrig fram i tid, men det är roligt att stanna till lite då och då och utforska.

Av MaNgEDamN

Det första klippet med vyn över staden, jäklar vad stor den verkar vara!
Jämför med downtown i GTA V och det är enorm skillnad.

Extremt taggad!

Av MaNgEDamN
Skrivet av Hasson39:

En fråga gällande ChatGPT, översättningsfunktionen som översätter från annat språk till annat, är den densamma som man finner i Google translate, eller bättre?

Jag vet inte hur teknologin är uppsatt, men det som enligt mig gör ChatGPT till en bättre översättare än Google Translate är att man kan ge kontext till det man översätter. I vissa språk spelar kontexten väldigt stor roll i hur man ska tolka den, vilket är något Google Translate inte riktigt kan använda sig av.

Men om man bara ber ChatGPT att översätta en mening eller text utan ytterliggare info så kan jag dock inte säga att resultatet behöver vara mycket bättre än Google Translate.

Av MaNgEDamN

Otroligt taggad, men om vi följer hur GTA V släpptes så är vi fortfarande 2 år från första konsolversionen av spelet, 3 år från nästa generations konsoler, och 3,5 år tills PC versionen släpps.
FeelsGoodMan

Av MaNgEDamN
Skrivet av Fissure:

Att folk försvarar detta som något positivt är så oerhört deprimerande att se. Även förbokningsskaran gör en lite ledsen i ögat. Det kommer bara bli värre...

Fast, du måste väl medge att denna varning är en positiv sak jämfört med om de bara släppt spelet och några dagar senare gör en X-(Twitter)post där de ber om ursäkt och lovar bättra sig?

Det är schysst att personer som varit osäkra i och med de redan höjda prestandakraven nu kan avboka sina beställningar innan spelet släpps.

Av MaNgEDamN
Skrivet av Ragin Pig:

Jag håller med om din kritik mot artikeln, men inte hur du på samma gång tycker att svaret är solkart.

Citat:

“If they want to do DLSS, they have AMD’s full support.”
...
“If they ask us for DLSS support, we always tell them yes.”
...
“If and when Bethesda wants to put DLSS into the game, they have our full support”

Jag tycker det är ganska solklart i alla fall.

Precis som med nvidias svar tidigare i sommar.

Skulle AMD varit snabbare med sitt svar? Kanske, men istället hamnade allt hat mot AMD, och inte på Bethesda (i detta fallet), så i slutändan gjorde AMD rätt val om man tänker rent partnermässigt.

Av MaNgEDamN
Skrivet av Ragin Pig:

Fast det är det jag inte tycker han gör. Jag tycker Sweclockers slog på för stora växlar den här gången. Han säger t.ex. ingenting om klausuler i sina avtal(*). Svaret är slingrande och öppet för tolkning.

Tyvärr är det här vi inte kan göra så mycket, jag tycker ju tvärtom, att det svar som The Verge delade med sig av Frank Azor är solklart, sen att sättet den artikeln är skriven på uppenbart vill vrida scenariot efter journalistens åsikt och inte på ett sätt som ger läsaren en egen uppfattning och tolkning förenklar ju inte saken.
Varför är det så svårt för journalisten att skriva ner hur frågan ställdes och/eller ge svaret i sin helhet.
Det vi får är ett citat från Frank Azor som är uppdelat i en text som vill försvåra citatets mening.

Skrivet av Ragin Pig:

Om det var Bethesdas val utan påtryckingar från AMD så kunde man sagt så från dag ett - men det kan dom inte. Man måste läsa mellan raderna här.

Frågorna har ställts primärt mot AMD, och AMD vill inte lägga ord i mun på utvecklarna, och, min teori, p.g.a. semestrar så är ett snabbt officiellt svar svårt att ge, kom ihåg, allt detta startade efter 27e Juni. Men i slutändan får vi t.o.m. detta citat från Azor, “Bethesda’s decision to use FSR is console leverage”.
Nu vet jag inte vad som står i AMDs och Bethesdas kontrakt, men tror inte att AMD har tillåtelse att prata för Bethesda.
Hade varit extremt kaxigt att säga det om det nu inte var sant.

Av MaNgEDamN
Skrivet av Golvspaden:

Nu efter ett tag har det dock blivit värre. Det har degraderat så pass att vid varje uppstart, när Aorus-loggan kommer upp och en liten laddningscirkel med små punkter börjar rulla så kan datorn frysa direkt där istället.

Eftersom jag också har ett Gigabyte moderkort (B550I) med en 5900x och har varit med om att den cirkeln har laggat en gång så vill jag bara ge min input.
För mig så hände det klart och tydligt efter en uppdatering av BIOS, tror det var första BIOS versionen med AGESA 1.2.0.8.
Jag brukade uppdatera BIOS varje gång Gigabyte släppte en ny version, även beta-versioner, men har nu slutat efter det problemet.

Så mitt råd/tips är att kanske nergradera BIOS till en version från typ 2022, jag tror den första 2023 versionen för mig startade problemet.

Lycka till!

Av MaNgEDamN
Skrivet av Ragin Pig:

Otroligt många inlägg som helt verkar missa problemet. Det handlar inte om ifall starfield får dlss stöd eller inte (kommer ju troligen åtminstone som en mod).

Jag skulle säga att du nu ändrar/missar problemet lite smidigt för att bortförklara tidigare anklagelser.
Hela diskussionen från början handlade klart och tydligt om att "AMD aktivt blockerar utvecklare från att implementera DLSS".
Nu med Franks ord så visar det sig att sådant inte är fallet.

Skrivet av Ragin Pig:

Problemet är att ett amd sponsorskap verkar kunna innebära att konkurrerande teknik förhindras. Detta har vi iallafall från vad som kommunicerats utåt hittills sluppit. Om ett spel har sponsrats har vi kunnat förvänta oss bättre optimering och stöd för tillverkarspecifika funktioner, men inte negativ påverkan mot andra tillverkare.

Att detta är dåligt för slutkonsumenter hoppas jag alla håller med om? Det öppnar dörren för andra att göra likadant, nästa gång är det nvidia eller intel som blockar något bra hos amd.

För att svara på om AMD-sponsorskap skulle förhindra konkurrerande teknik så får man se det som en balansgång.
AMD ger Bethesda pengar för att visa sitt varumärke i samarbete med spelet, att bundla spelet med sin hårdvara, att vara en del av pressmaterial om spelet. Jag menar, ingen går ju miste om att Starfield är AMD sponsrat vid detta laget.
AMD har också, enligt Todd Howard, skickat in sina egna utvecklare i Starfields kodbas för att få FSR2 att fungera.
Så vad vi vet har ytterst lite av Bethesdas utvecklare behövt ägna sin tid åt att få FSR2 att fungera, och istället fått mer resurser/pengar av AMD för att utveckla och göra spelet bättre på ändra sätt.
DET, skulle jag säga, betyder att vi slutkonsumenter i praktiken får en bättre produkt.

Man kan t.o.m. påstå att i de fall som utvecklare inte är sponsrade och själva implementerar FSR och/eller DLSS ägnar mindre tid åt att optimera och göra en bättre spelupplevelse för ALLA konsumenter och istället litar på att dessa uppskalningstekniker löser problemen.

Så istället för att klaga på AMD, varför inte klaga på att nvidia inte sponsrar Starfield, eller på Bethesda för att de inte lägger till DLSS?
Ett lite vågat uttalande är att AMD vid detta laget är det företag man ska skylla på allra minst...

Att detta sedan skulle vara första gången ett spel sponsras och förvärrar prestandan för en annan tillverkare är ju bara komiskt. AMD användare har levt i den verkligheten sedan lääääänge.

Av MaNgEDamN
Skrivet av BananaFace:

Om det inte var Tolkien baserat, skulle ni kunna tycka serien var bra då?

Det tror jag absolut, hade varit sjukt häftigt att se en helt ny fantasy-värld som denna byggas upp.
Lite som när man först såg GoT och förundrade sig över världen där och blev mer och mer nyfiken på hur den fungerade.

Men jag tycker redan denna serien är riktigt bra som den är, ser fram emot nästa säsong.

Av MaNgEDamN

Testa att stänga av hardware acceleration i webbläsaren och/eller discord och se om det gör någon skillnad för dig.
Mina möjligheter att streama i discord eller se youtube på andra skärmen förbättrades när jag gjorde så.

Av MaNgEDamN

Har svårt att förstå exakt vad du menar, men enda tipset, om du inte testat det redan, är att köra ett fönster i Inkognito och det andra som vanligt fönster.
Då ska de vara helt självständiga från varandra.

Av MaNgEDamN

Har Telenor som fiberleverantör och får ändå säga att jag är nöjd med själva uppkopplingen, hastigheten är alltid högre än vad den behöver vara, och tycker jag har låg ping och latens när jag jämför med andra. Men inte riktigt något jag aktivt testat för att se.

Skrivet av Hulle:

Man får en router med också, "Telenor i4882", ingen aning om vad det är för någon, men det kanske ni vet?

Denna routern har jag och jag kan säga att den är fruktansvärt kass och låst, man kan som normal användare inte stänga av wifi på den.(!?!?!) (Det går om man ändrar i HTML-koden i developer console i webbläsaren)
Man kan inte ändra DNS-server, jag fick göra en ganska konstigt workaround i routern för att få en Pi-Hole att fungera.

Port-Forwarding fungerar, dock inga avancerade inställningar kan göras. Men har en hemma-server som står igång och det har fungerat felfritt att öppna och stänga portar för enkla ändamål.

Annan info som kan vara nyttig är att den (bara) har 3 stycken LAN-portar, en med 2,5Gbit och de andra två är 1Gbit.

Om du vill veta eller att jag ska testa något specifikt kan jag göra det ikväll.

Av MaNgEDamN
Skrivet av aggrocult:

Får man fråga vilket chassi och vilken kylning du utrustat det med?
Tycker det är lite spännande med så "rejäla" doningar inhuserade liten formfaktor!

Absolut, chassit är ett FormD T1. (~9,5l)
Finns en tråd här på Sweclockers men har själv inte lagt in mitt bygge där.
CPUn kyls av en EK-AIO 240 D-RGB med två slim noctua fläktar i pull-konfiguration.
GPUn är en MSI Gaming X Trio 6900 xt som löser sig själv på luftkylning.

Av MaNgEDamN

Kör på ett Corsair SF750 i ett ITX chassi som driver ett 5900x och ett 6900 xt.
Är ändå imponerad att Corsair legat ensamma på den verkningsgraden så pass länge i den storleken.

Av MaNgEDamN

Kvar på mitt första jobb sen studier, så 5 år nu om man inte räknar med sommarjobb 2 år i rad tidigare på samma företag.
Bra arbetsmiljö, schyssta villkor och trevliga kollegor gör mycket.

Av MaNgEDamN

ASUS 6900 XT TUF OC för 16202,35 kr på Proshop (Dock DEMO-vara, så köp på egen risk)
https://www.proshop.se/Grafikkort/ASUS-Radeon-RX-6900-XT-TUF-...
Köp kommer vara möjligt klockan 14:00

Citat:

Denna demovara har skickas till oss antingen som ångerrättsärende, reparation, eller att något har blivit fel från leverantören. Tyvärr är det ej möjligt för oss att se exakt vad som har hänt med den vara som du kollar på just nu.

Demovaror är testade och fungerar, men kan levereras utan tillbehör och originalemballage. Då detta är en demovara, kan det finnas spår av användning och vi kan inte garantera att eventuella tillbehör i specifikationerna nedan medföljer. Du har samma ångerrätt och reklamationsrätt som vid köp av nya varor.

Av MaNgEDamN

Lite OT:
Jag kanske är blind men ser ut som 6900 xt saknas i prestandatesterna, den finns dock i temperatur, ljudnivå och effektmätning.