Inlägg

Inlägg som henkt har skrivit i forumet
Av henkt

Minns fortfarande med vördnad när vi fick hem gamla Pentium 75:an. Så många sköna dagar med Red Alert, Quake, Worms och Warcraft II. Tror jag hade exakt samma Studioworks monitor också....ah good times

Tack för nostalgitrippen!

Av henkt

Det ska bli trevligt med Win10, väntar dock några dagar och ser hur smidigt folk upplever övergången, hoppas även på litet antal barnsjukdomar. Känslan är att det kommer vara precis så bra som man hoppades på, vi får se

Av henkt

Har dom sagt någonting om preliminär Beta? Älskade gamla Unreal Tournament

Av henkt

Din senaste kundvagn ser jättebra ut, jag tror du kommer bli väldigt nöjd

Oavsett vad vissa säger är PSU viktigt, köper man en dator för 16k vill man inte riskera sina övriga komponenter genom att fulsnåla på agget. Tänk på det som ett hjärta som pumpar blod till ditt system, ett hälsosamt hjärta(och med 10 års garanti dessutom) är värt dom extra slantarna.

Det agget fick även toppklass i Swec test:
http://www.sweclockers.com/test/18746-evga-supernova-g2-750-w

Det är också lite snack om att 980ti kan komma att sjunka lite i pris nu när AMD lanserat Fury X men framtiden är ju som alltid oviss. Vill du kan du ju vänta lite och se vad som händer men oavsett tycker jag din kundvagn ser stilig ut mycket nöje!

Av henkt

Det är ju inte en flopp, prestandan finns ju där, däremot ett ganska ljummet första intryck. 980 Ti känns ju dock så mycket mer intressant i den prisklassen.

Fick nästan näsblod efter att ha lyssnat på det ljudklippet också, bara det är ju en dealbreaker. Hoppas verkligen för AMD's skull att dom fixat det i senare versioner som dom påstår.

Av henkt

@Ecchi-BANZAII!!! Den fungerar utmärkt även som 'förgrunds'-musik men ja, jag håller med, han är suverän.

Många bra titlar framöver ser det ut som, denna är ju utan tvekan högst upp på listan. Motorn verkar lovande, fint också att dom skippar Nvidia hairworks, äter mycket, tillför lite.

Av henkt

Det är ytterst sällan jag impulshandlar. Jag har dock nappat några enstaka gånger på någon kampanj Webhallen eller Inet körde här på Swec men då var det produkter jag hade planerat köpa ändå.

Jag ser inget som helst problem med reklamen här, tycker inte heller den är särskilt påträngande. Ibland kan man ju till och med få lite idéer från viss reklam, det betyder inte att man springer och köper det samma sekund.

Det känns som somliga har en lite naiv inställning och att allt ska vara gratis, och när det inte är gratis är det 'inte deras problem'. Vems problem är det då i det långa loppet? Gillar man någonting så bör man ju visa och uppmuntra det eller? Det är ju inte så att man blir tvingad att köpa någonting.

På samma sätt kan man visa samma sak åt andra hållet, t.ex får jag nog rabies om jag tvingas se/höra Lendo babbla sin smörja igen när man var mitt inne i en film eller dylikt. Så därför tittar jag nästan aldrig på reklam tv längre utan det blir mest SVT och streaming(som jag gladeligen betalar för).

Av henkt

Det som var så förvirrande var ju att dom redan hade den mest klockrena loggan på marknaden från början. Tanken var väl att attrahera yngre köpare men inte ens dom verkar ha gillat den

Bra att dom i alla fall tar åt sig av kritiken och återgår till stilrena seglen, tummen upp!

Av henkt
Skrivet av Zache_:

Absolut inte m/kb, då kan du bara gasa 0 eller 100%, inget där mellan. Till ett simulatorspel som Project Cars kommer du aldrig bli duktig med detta handikapp.

Gamepad är ett alternativ då de har triggers som läser av hela vägen från av till fullt. Jag kör nästan lika bra med gamepad som med ratt, till 90% skulle jag gissa. Men ratt är så otroligt mycket roligare. Det går verkligen inte att jämföra. Så om jag inte hade en ratt skulle jag personligen aldrig köpt spelet. Du ska ju känna att pengarna för en ratt är värt det, annars kan du nöja dig med en gamepad.

I budgetsegmentet tycker jag att Logitech är överlägsna. Driving Force GT, eller dyrare och fräsigare G27. Ska du upp emot 3 000kr+ har andra märken fantastiska rattar. Men då du inte ens vet om du vill ha en ratt så tror jag inte att det är aktuellt.

Tackar för infon! ska kika runt lite

Av henkt

Jag kör allt på high i 1080p med hairworks och motionblur av, flyter på bra. Med tanke på att det är open world tycker jag det ser riktigt bra ut(viss vegetation undantaget), trist att många verkar missnöjda. Har följt W3 under ganska lång tid och sett olika builds under tiden, slutresultatet tycker jag är fullt godkänt.

Sen när moddningen kommer igång också kan det ju bara bli bättre.

Av henkt

Kan det vara värt att skaffa även om man kör Mouse/KB alternativt Gamepad eller är det Ratt och pedaler som gäller? Det verkar ju onekligen intressant och recensionerna är ju ganska positiva överlag.

Lite OT kanske men om man nu ska skaffa ratt/pedaler, vad rekommenderas av er som kört en del driving sims? Thrustmaster verkar ju ha rätt trevliga saker.

Tack på förhand!

Av henkt

@Biberu Bra jobbat!

Av henkt

Som andra sagt, detta är inget nytt. Inte heller att visa upp builds från långt tillbaka för att skapa hype för att sedan lansera en produkt där man har kompromissat med grafik för att få så många "nöjda" som möjligt (Konsol).

Vill man kötta sin rigg på ultra kommer det gissningsvis krävas en hel del ändå. Var det inte i Witcher 2 det tog ett bra tag efter release för pc användare att maxa med übersampling(CDPR's supersampling)?

Jag har en känsla av att trots denna "Anonyma källa" så kommer spelet se väldigt bra ut på PC, det jag har sett hittills har varit imponerande oavsett build. Gillar man Witcher världen och har tyckt om både ettan och tvåan ser jag knappast detta som något att oroa sig för. Spelen är rika RPG's med bra karaktärer, moraliska gråzoner och väldigt fyllig story.

En annan sak man får komma ihåg är att det är open world. Det är inte jättelätt att få allt att se bra ut överallt på allting, till skillnad från spel där utvecklarna håller din hand genom hela spelet (t.ex The Order 1886, Ryse, Son of Rome).

Vill man ha något PC exklusivt som verkligen tänjer gränserna grafiskt borde man kolla in Star Citizen (https://robertsspaceindustries.com/). Har stora förväntningar på detta spel, dom verkar inte hålla tillbaka i alla fall

Av henkt
Skrivet av zeg:

Fredags-lördag

Av henkt

Ett av de absolut snyggaste byggen jag sett, verkligen bra jobbat!

Av henkt

Min första tanke var att detta kan vara något bra och såg inte riktigt vad många blev upprörda över, valfrihet gillar vi ju?. De som vill titta gratis med reklam gör det, de som vill betala gör det och dom som varken vill betala eller få reklam gör det (iaf tills vidare) med adblocker.

Det som oroar mig är vad det blir för förändringar (om några) för dom som inte väljer att abonnera. Kommer dom bombarderas med ännu mer reklam än vad det är i dagsläget och ständigt påminnas om att dom fanimej ska uppgradera till abonnemang omgående för att slippa?

Själv använder jag youtube lite då och då, och då till allt möjligt. Jag kan tänka mig att betala en liten slant för att slippa reklamen samt stödja dom som uploadar, men då får det vara till ett skäligt pris, vad nu det kan bli

Av henkt

Suverän trailer! det ska bli väldigt intressant att se vilken riktning Dugas och co. tar detta spel storymässigt. Jag tycker själv det är väldigt intressant med transhumanism och de etiska frågorna kring det, Human Revolution tog ju upp det på ett väldigt bra sätt(och sen var det ju spelmässigt ett av de bästa jag kört också )

Härligt att Michael McCann gör musiken också, kan dock bli svårt att överträffa Human Revolution!

Av henkt

Tyckte verkligen om PC/PS4/XBONE trailern med remixen på Dan Croll's 'From nowhere'. Denna trailern var helt ok, mer som en heads up att det börjar närma sig Det blir absolut ett köp på releasedagen(förhandsbokar inte av principskäl).

Av henkt
Skrivet av n_sandstrom:

Jag tycker folk kan låta blir att tänka med sin egen plånbok när man svara år andra. Sluta bli så upprörda av tanken på att folk kan köpa dubbla Titan X och en påkostad bil och dessutom vara 2 månader i japan samma år, att man inte ens överväger dessa scenarion. Men det är ju såklart väldigt svenskt att förutsätta att ingen har en mer ledig ekonomisk situation än en själv

Det är ju kul att se dom som tänjer lite på gränserna och skaffar saker man själv inte ens hade haft i åtanke, det ger både perspektiv och sparkar igång en och annan tanke om uppgradering. Jag kom och tänka på min styvbror Joel (12 år) som sitter på en i5:a och ett 760 och jätteglatt proklamerar att det är "Den bästa datorn som finns" och att den inte behövs uppgraderas på "minst tio år".

Personligen kommer jag vänta och se vad AMD hittar på med FIJI till sommaren och vart 980ti hamnar prestanda och prismässigt. Ni som har tänkt köpa Titan X, ska bli intressant att höra vad ni tycker efter ni smackat in det i riggen och låtit det tänja på musklerna lite

Av henkt

Ser kanonbra ut! De nya funktionerna verkar också lovande.