Inlägg

Inlägg som Quenya har skrivit i forumet
Av Quenya
Skrivet av Chernobyl_Hero:

Tjena jag blev lite osams med en person som sa att hon skulle hacka mitt steam konto. Är det verkligen något man kan göra? Och det kan väl knappast vara så där "enkelt" att bara hacka sig in på någon annans konto väl? Jag har Steamguard samt mobilnummer och epost kopplat till mitt men vill gärna veta om det är möjligt och isåfall vilka åtgärder bör jag vidta?

Det låter som en 8-åring vars "pappa jobbar på Valve". Du kan vara lugn. Följ bara råden ovan.

Av Quenya

Skulle tro att de flesta lägger upp tips här: https://www.sweclockers.com/forum/trad/999559-dagens-fynd-bar...

Av Quenya
Skrivet av MrB123:

nää den vill man ju inte byta till

Varför inte?

Av Quenya

Sweet, äntligen ett MSI 4090 Gaming Trio! Det blir att mosa in i ett NR200P framöver.

Av Quenya
Skrivet av Blade@LCD:

Okej, det här problemet trodde jag inte att jag skulle ha.

Nu har jag tre kort som kommer inom en till två dagar.

ASUS TUF OC - 24482kr
MSI TRIO - 22130kr
Gainward GS - 22290kr

ASUS TUF OC - Möjlighet till 600W, 2st HDMI, kylare i aluminium, vapor chamber, stor risk för coil whine, agressiv fläkt kurva. custom PCB
MSI TRIO - Mycket tyst kylare 1400-1450 rpm, ingen vapor chamber, högre temps GPU/minnen, inte lika bra PCB
Gainward GS - ...

Aaah, så du är anledningen till att det inte finns några kort kvar i butikerna.

Av Quenya
Skrivet av Näbbdjuret:

Tyvärr inte där heller, för den videon har varken med ljudnivå eller några som helst tester av Suprim.

Av Quenya
Skrivet av Näbbdjuret:

Den här tror jag täcker det. Om jag minns rätt.
https://www.youtube.com/watch?v=4-HmGCjYYFA

De har inte med Gaming Trio. :/

Av Quenya

Sorry, men min poäng kvarstår. HU testar inte ljudnivå.

Av Quenya

Hade varit uppskattat om MSI 4090 Gaming Trio kunde testas och jämföras med de övriga korten också.

Edit: Jag tror inte att jag har hittat någon publikation som ställt MSI 4090 Gaming Trio mot Suprim vad gäller ljudnivå. Hade varit riktigt intressant, eftersom jag främst står och väger mellan de två.

Av Quenya

Jag hade initialt 18 november som förväntat leveransdatum på min beställning. Har numera skaffat 1 månad gratis prime, så testade att byta leveransmetod på min befintliga beställning till prioriterad hemleverans och sen tillbaka till att det ska gå till ombud. Nu kommer spelet istället till ombud nu på fredag.

What.

Av Quenya
Skrivet av kakapo:

Jag hade en köp knapp som fanns tillgänglig i flera sekunder även inklusive ett par F5. Innan 14.01 var köpknappen borta. Var inte ute efter ett bara nyfiken hur snabbt dom skulle gå.
(edit. msi korten ska tilläggas)

Jodå, jag fick också upp en köpknapp, men varukorgen förblev tom.

Av Quenya

Ny dag, nya besvikelser. Kan ni sluta klicka hem alla MSI-kort så jag kan klicka hem ett MSI-kort? Tack på förhand.

Av Quenya
Skrivet av Gilgamesh:

mitt PNY 4090 funkar bra iaf, kör iofs ASUS Strix OC bios, enda problemet jag har (som förhoppningsvis inte har med kortet att göra) är att jag måste köra prestanda läget i Nvidia control panel för att undvika svart skärm då och då.

Av det du har skrivit i tråden om ditt kort låter det inte som att det "funkar bra" ...

Av Quenya
Skrivet av Lagerlöf:

Alla har väl en TV?

Nja, inte när Radiotjänst kom knackande. Då hade ingen TV.

Av Quenya
Skrivet av Devil May Cry:

Hörrni. Jag lyckades precis knipa ett 4090 för 15k.

Inte ofta man har flyt. Även om jag fått beställningsbekräftelse så är ingenting 100% förrän jag faktiskt har det bredvid mig.

Återkommer om det faktiskt skickas etc.

Modell?

Av Quenya
Skrivet av RebirthMagic:

Fått ett 4090 som jag försöker koppla till moderkortet men det går inte så bra. Kortet behöver tryckas in lite till för att det ska låsa men chassikant (se bild) står i vägen. Någon som har en kreativ lösning?

<Uppladdad bildlänk>

Var på bilden tar det emot?

Av Quenya
Skrivet av Xandyr:

Fast då missar jag Dolby Atmos möjlighet om jag förstått det rätt(?). Stänger jag av Shielden (sätter den i viloläge) då stänger den av sig + ljudlimpan TVn. Så det funkar men, genom använda LG fjärren och stänga av TVn då stänger endast TVn av sig. Men samtidigt kan jag styra Shielden med LG fjärren. Så blir inte klok på det hela.

Du kan ha Dolby Atmos över eARC, men lossy. Lossless går inte. Skillnaden genom en ljudlimpa är nog inte särskilt stor.

Av Quenya
Skrivet av Xandyr:

Tack, glömde nämna innan att jag kör så med min PS5 (dvs direkt till TVn), för att kunna få ut 120hz. Men ja kanske få köra så med tv-boxen också. Dock kvarstår problemet med att stänga av Tv, soundbar och Shielden på rätt sätt.

Jag har min Shield kopplad direkt till TV:n och då får jag den att starta samt stänga av tillsammans med TV:n via CEC. Finns olika inställningar för power sync om man kollar runt i inställningsmenyerna i Shielden och TV:n. Låter som att det antingen behöver slås på något reglage i Shielden, TV:n eller limpan, eller så är det som seden tillbör att CEC är opålitligt och inkonsekvent.

Av Quenya
Skrivet av Xandyr:

Vet inte om det är rätt tråd men hoppas på det. Har en LG Oled C2 som jag försöker köra ihop med ljudlimpa (Samsung q960a), Nvidia Shield samt tv box. Men får det inte att lira helt perfekt med CEC.

LG Oled C2 hdmi eARC -> q960a eArc port
Shield -> q960a hdmi 1 port
Tv box -> q960a hdmi 2 port

Kan sätta igång med LG fjärrkontrollen både ljudlimpan och Nvidia, kan styra ljudet med fjärren men kan inte stänga av korrekt. Försöker jag så stängs endast TVn av. Och hur löser jag ifall jag vill byta från Shielden till tv boxen, vill inte använda flera fjärrkontroller men det kanske jag måste?

En partiell lösning är att koppla TV-boxen till TV:n istället för ljudlimpan och skicka vidare ljudet över eARC till limpan. Detta förutsatt att du inte ska skicka DTS-ljud, för C2:an har inte stöd för passthrough av DTS över huvud taget. Då kan du byta till ljudlimpans HDMI-kanal när du vill se från Shielden och till TV-boxens HDMI-kanal när du vill se från den. Shielden kan vara värd att behålla på limpan om den ska spela media med DTS-ljudspår, annars inte. Kan inte svara på om du måste göra något särskilt för att styra avstängning av limpan via CEC, har ingen sådan.

Av Quenya
Skrivet av DannyN:

Förhoppningsvis är åtminstone den infon korrekt. Jag ser att de anger att MSI Gaming Trio har ångkammare. Det är felaktigt.