Inlägg

Inlägg som Quenya har skrivit i forumet
Av Quenya

Jisses, nivån på den här tråden. Trodde jag slutade gå på dagis för 25 år sen.

Av Quenya
Skrivet av oRBIT2002:

HDMI ARC.

Är NES det enda som du upplever ger fördröjningar i ljudet? Inga andra konsoller eller så? TV:n är rapp med bilden med låg responstid, så att bilden är responsivt är ju då helt i sin ordning. Att ljudet fördröjs kan ju mycket väl snarare bero på den enheten du kopplat med HDMI ARC. Har högtalarna hög responstid? Är det något du kan göra något åt genom "Match Screen and Sound under Sound -> Advanced Settings? Eller Digital Sound Output: Pass Through? Eller Select HDMI Input Audio Format: PCM?

Av Quenya
Skrivet av oRBIT2002:

Framförallt märkbart med ljudet, som kommer lite ”efter”. Givetvis har jag originalet.

Kommer ljudet efter bilden? Är det TV-högtalaren du använder, eller annat system kopplat via exv HDMI ARC?

Av Quenya
Skrivet av Gurrrra:

Ja bra avsnitt. Den stora fajten kanske inte var helt optimalt gjord iofs, men som helhet så funkade det bra.

Fast jag störde mig en del på Kathleens motivation till att hon till varje pris skulle ha tag på Henry, var ju bara en ren hämnd-grej där hon lyckades offra precis allt för det. Plus att hennes motivation att ha tag på Joel var för att han hade haft ihjäl nån annan snubbe när det var ren o skärt självförsvar. Så lagom endimensionellt imo, men ändå lite av en sideplot så det är väl kanske okej ändå.

Dold text

Spoiler säsong 2:

Kathleens historia lägger grunden för Ellies egna i säsong 2.

Dold text
Av Quenya
Skrivet av landmarks:

Förstår inte vad du menar, jag är mycket seriös. Om mina fläktar inte låter som att de är på väg att lyfta från marken kan jag inte slappna av alls.

Helt rätt. Man ska vara seriös. Sedan jag installerade Fan Control och lade band på samtliga fläktar i datorn med en mjukare fläktkurva har jag verkligen kommit att sakna den avkopplande ljudmiljön som bara 10 000 tyska blodsugande knott kan alstra. Tack för videoklippet som jag nu kan sätta på repeat och bryta den obehagliga tystnaden.

Av Quenya
Skrivet av Oneone:

Alla. För det fins bara på PS5, eller menar du bundle?

God Of War Ragnarok finns på PS4 också.

Av Quenya
Skrivet av pemani:

Dags att öppna en separat tråd för SSD-disken också? Var ju ett väldigt liv på S8-plattan men det här är ju galet.

S8-plattans tråd, dit inlägg från den här tråden flyttades vid dess skapelse, är nu uppe i 372 inlägg. Vi ska nog lugna oss innan vi drar såna där jämförelser.

Av Quenya
Skrivet av Joppis:

Rätta mig om jag har fel men detta är det som gäller va?

AV1 Decode
RDNA2, RDNA3, RTX 3000, RTX 4000

AV1 Encode
RDNA3, RTX 4000

Intel Arc stödjer bådadera.

Av Quenya

För Returnal ser jag inte att mus + tangentbord är bättre än handkontroll. Fokus är inte millimeterprecisionsskjutande, utan så som det brukar med bullet hell-spel är det undvikandet att ta skada som leder till störst framgång. Särskilt eftersom ens health bar växer om man plockar upp liv när man redan har full hälsa. Man dör väldigt fort om man prioriterar hög DPS över att spela defensivt. Och handkontroll är king när det gäller precisa förflyttningar.

Kör för tusan med Dualsense på PC om ni kan. Returnal bjuder på en av de bästa integrationerna av Dualsensens adaptiva triggers och haptiska feedback.

Av Quenya
Skrivet av Skyflyer:

Jag har inte själv spelat detta spel. Finns det inte olika svårighetsgrader att välja i inställningarna för spelet? Eller finns det bara en svårighetsgrad att välja? Eller går det inte att byta när man väl valt en svårighetsgrad utan att börja om från början igen? Eller är det svårt även på enklaste svårighetsgraden?

Bara en svårighetsgrad.

Av Quenya
Skrivet av fragCan:

Sedan Returnal först släpptes så har jag önskat att det skulle komma till PC också. Ännu värre efter att jag fick chans att prova det hos en polare. Nu när det äntligen är påväg så sitter jag här med en föråldrad GPU och en inneboende snålhet som får mig att vägra att betala dagens priser för en uppgradering.

Köp en PS5 då.

Av Quenya
Skrivet av Woaini:

Finns 1a persons-vy?

Bara i storysekvenser, aldrig i övrig gameplay.

Av Quenya
Skrivet av Fikap4us:

Jag har haft ögonen på Fuji modellen från Yum Asia några månader nu. Är det någon som vet om modellen utgått och jag ska släppa denna tanken eller är det något tillfälligt?

Enklast är väl att mejla direkt till Yum Asia och fråga?

Av Quenya

Åh neeej, vilket misstag! Och nu skriver en massa tekniksajter om det hela också och skapar oavsiktlig hype. Usch för publicitet! /s

När ska vi sluta låtsas om att dessa "OJ, nu råkade vi läcka en kommande produkt"-misstag inte är planerade?

Ursäkta, har inte druckit kaffe ännu idag.

Av Quenya

Å andra sidan: Av egen erfarenhet har jag oftast uppskattat adaptationer av tidigare verk mer (exv film baserad på bok) när jag INTE har förkovrat mig i originalet. Brukar mest bli sur när de ändrar saker från originalet och så. Upplever att fans som känner till originalet är de största kritikerna av adaptationer till ny media.

Av Quenya

Meshlicious borde fungera bra enligt de kriterierna, frånsett en lite högre prislapp.

Av Quenya

4000 kr! EKWB vet hur man tar betalt utav bara

.

Av Quenya

Virtual Desktop har ju nyligen implementerat DRM som kräver internetanslutning vid uppstart. Jag är dock osäker på om kravet ligger på streamerenheten, klienten eller både och.

Av Quenya

20 % rabatt Cablemod

Av Quenya

Annonsen är avslutad