Inlägg

Inlägg som Tobias75 har skrivit i forumet
Av Tobias75
Skrivet av Tuxis:

dubbel NAT skulle ju kunna strula, ser att du har stationär burk också, har du testat med den också? har inte jättekoll på hur netflixappen funkar, men den kanske håller sessionen levande på något vis medans webläsaren inte gör det?

Stationära funkar klockrent, mobil och surfplatta som går på wifi funkar också klockrent. Problemet verkar ligga lokalt på laptopen.

Med fast kabel är internet på laptopen snabbt men tappas "Standardgateway inte tillgänglig", på wifi är laptopen superslö och tappar även där nätet.

Av Tobias75
Skrivet av teejee:

Vad sitter innan netgear routern? Har du någon mer enhet som agerar router?

Inte helt hundra på vad du menar. Gothnet Bahnhof 100 Fiber i väggen som kopplas till routern, ifrån routern går fast kabel till laptop och stationär, och en hdd som är utdelad. Routern har även wifi.

Av Tobias75

Har inte löst det, problemet fortsätter fastän i minskad omfattning...

Av Tobias75
Skrivet av Jygge:

Då låter de som du har något program som äter upp dit nät
eller att du har något fel på nätverkskortet som bromsar den
kan vara dålig kontakt på kabeln

Tror jag har fått ett acceptabelt resultat nu.

Jag har inaktiverat WIFI:t, det tappade nätet OCH var långsamt som sagt.
Med fasta nätet fick jag ut bra hastigheter men tappade även där kontakten (var 5:e/10:e minut).

Har provat att sätta manuella DNS IP-adresser och har i kväll kunnat streama Netflix i någon timma utan avbrott.

Mvh
Tobias

Av Tobias75
Skrivet av Jygge:

Prova att avaktivera nätverk kortet viloläge så inte de spökar

Detta har jag gjort och nu försvinner inte uppkopplingen. Men det är tyvärr lika långsamt som förut, hinner inte med att buffra i Netflix och HBO. Har 100Mbit/s fiber och wifit borde leverera 10Mbit/s(?). Att streama på surfplattan eller stationära går bra men laptopen krånglar...

Av Tobias75

Tappar nätet när jag tittar på Netflix?

Hej.

Har en laptop (se sign) kopplad till TV:n. Datorn är kopplad till en Netgear router (WNR3500L v2) med kabel (wifi finns med).

Till vardags har jag alltid bra och stabil uppkoppling men så fort jag ska använda Netflix eller HBO så tappar datorn nätet. Brukar ta 2-10 min och sedan får jag en gul varningstriangel på Win 10 nätverksikon. Ber man Windows felsöka återställer den nätverkskortet och man kan kolla några minuter tills samma problem uppkommer.

Speldatorn, surfplatta och mobil har nät när detta händer så det känns som det är lokalt på min bärbara som det strular.

Någon som har några förslag på lösningar?

Mvh
Tobias

Av Tobias75

Corsair Force 3 120gb SSD, allt lyser grönt i ett SMART test utan "Soft ECC Correction Rate"... Åsikter?

Av Tobias75

Efter mycket pill är nu en ny version av Windows 10 installerad. F.n. funkar allt men ska köra lite HDD koller etc.

Av Tobias75
Skrivet av Superlight:

En USB-sticka har du väl. Gå till http://www.microsoft.com/sv-se/software-download/windows10 och gör en ny installation.

Det har jag absolut. Stressad över att vara utestängd ur datorn så jag satt och surfade efter nya datorer istället Tack för hjälpen.

Av Tobias75

Windows startar inte korrekt

Hej.

Har haft Win 10 installerat i ca 1v. Idag säger Windows 10 att Windows är trasigt (Felkod 0x000021a). Den misslyckas att reparera sig, misslyckas med att återgå till en tidigare återställning etc etc. Just nu loopar den bara. Startar-försöker reparera-startar om sig själv...

Under veckan har datorn 2ggr inte slagit av strömmen när jag stängt av den utan den står "avstängd i idle med fläktarna surrandes", har även haft problem med att jag inte får ljud till högtalare eller usb-headset.

Har ingen windows 7 skiva så kan f.n. inte testa att installera om.

Datorn i sign (stationär i5 3570K), den är strax 3 år så jag funderar på om jag har nåt hårdvarufel elller om Windows är korrupt.

Åsikter?

Av Tobias75
Skrivet av f@boy:

Var? Finns det fler?

Webhallen fyndavdelning, men jag knep den billigaste i bäst skick (nyskick).

Av Tobias75
Skrivet av Tobias75:

Hittade en Samsung Galaxy Tab 4 7" på fyndavdelningen för 1000kr, den borde klara filmer?

Slog till på denna på fyndet. Tack för hjälpen allihop.

Av Tobias75

Hittade en Samsung Galaxy Tab 4 7" på fyndavdelningen för 1000kr, den borde klara filmer?

Av Tobias75

Billig platta för resor som klarar HD film

Hej.

Kikat på billiga 7" plattor, nåt att ha på planet/resan för att surfa, lyssna på MP3 och kolla på film med.

Vad är hårdvarukraven för att klara av att spela upp en 1080p film (blir väl nedskalad men ändå)?

Tack på förhand.

Av Tobias75

dumbo

Absolut. Väldigt sv/v. Min åsikt som sagt Tycker verkligen att det är stor skillnad på dessa 2 objektiv.

Min erfarenhet från mig själv är att det är dumt att vara dumsnål. Gillar man att plåta så tror jag man tycker det är oerhört tråkigt att ha ett långsamt svåranvänt objektiv (som zoomen i detta fallet). Man kanske tom blir trött på att plåta och aldrig tar fram det objektivet. Mycket bättre att köpa det man vill ha när man väl investerar. Finns massa gamla 70-200 2.8 objektiv att köpa begagnat (original eller ej, IS eller ej), MIN åsikt är att det är ett bättre alternativ. Kolla tex begagnat från företag som handlar med pressfotografer, de har säkert objektiv som är optiskt jättefina men väldigt använda. Vet att jag köpte mitt "coola vita" Canon 70-200 f2.8 för ca 4000kr just på ett sånt ställe. Samma råd gäller macrot, dessa objektiv har tillverkats sen många år tillbaka.

Mvh

Tobias

Av Tobias75

Tamrons macro har historiskt varit väldigt skarpa. En telezoom med sämre bländare än f4 är enligt MIG helt hemsk att använda. Du behöver ha ganska snabba slutartider där ute på 300mm, samtidigt som det är där den är ljussvagast och autofokusen är som sämst. helst f2.8 för att autofokusen ska vara som piggast. Men visst, ska du använda stativ blir du av med några av 300mm problem.

Du jämför en pärla mot ett skräpobjektiv tycker JAG. Jag har inte använt exakt dessa objektiv du länkar till men tidigare versioner av dem.

Mvh fd yrkesfotograf

Av Tobias75
Skrivet av ronnylov:

Varför trycker de bakom bilarna? I lumpen fick vi lära oss att gömma sig bakom bilar som poliser i amerikanska filmer gör är totalt meningslöst. Man skjuter med lätthet rakt igenom bilar. Inte enbart genom fönstret utan hela bilen är att betrakta som genomskjutningsbar så ska man ta skydd så gör man det inte bakom bilar.

Bakom hjulen/fälgarna liggandes och skjuta under bilen är väl det senaste, gärna framdäcken där motorn är, låter ganska vettigt. Kolla tex in "magpul dynamics the art of the tactical carbine". Men de var inte speciellt aggressiva i spelvideon, de dominerade inte, bovarna skötte sig ju bättre. IRL hade de nog varit körda

Av Tobias75

Tack så mycket, nattsupporten

Och ja papperskorgen är tom, skrivbordet städat, tempfiler tömda...

Av Tobias75

Utrymme på C stämmer inte(?)

Hej.

Har en SSD som C. Formaterad har den 102gb tillgängligt.

Enhetshanteraren säger att det finns 7,61gb ledigt på disken men om jag går in i C och markerar alla kataloger och väljer "egenskaper" säger den att det finns 59gb i de filerna. Är det dolda filer som inte visas eller varför har jag en diff på ca 35gb?

Mvh

Tobias

Av Tobias75

Jag kan lira spelet i max 10min innan det crashar. Borde de inte ha en tech-support som sitter och fixar problem om de (återigen) släpper ett såhär buggigt spel?