Inlägg

Inlägg som Tobias75 har skrivit i forumet
Av Tobias75

Köpte precis en 10" Netbook som HTPC + resedator. Sjukt skönt att ha en dator kopplad till tv:n.

Stationära datorn får klara sig 6-12 mån till (jag uppgraderar oftast inte utan säljer av hela datorn och köper nytt) då den pallar BF3 hyggligt.

Av Tobias75
Skrivet av ginga:

Hej jag går ibland på Bio och när man är på Bio får man en WOW känsla. Ljudet, bilden, skärpan, osv.

Håller inte med där. Går jag på bio märker jag snarare hur oskarp och repig bilden är. Ljudet är förvisso bra men ibland kan det snarare vara för högt och man kan ju inte sänka Går jag på bio är det snarare för den sociala biten.

50" plasma, 1080P filmer och en 5.1 förstärkare tycker jag funkar bättre än bio. Sen i ärlighetens namn var det länge sedan jag körde på 5.1, det var mest år 2000 när jag köpte förstärkaren. Numer blir det oftast 2.1 utan lathet

Mvh

Tobias

Av Tobias75

Det beror ju på om Ni i framtiden ska byta ut CPU:n och uppgradera burken, i så fall är det väl vettigt att lägga sig på ett 2gb kort för ca 2000kr. Ska Ni inte det utan sälja av datorn om 3-6mån hade jag valt ett begagnat GTX460/560/560ti/HD6950, vad Ni hittar billigast (700kr och uppåt).

Av Tobias75

Kollade min laptop (det är den jag skriver ifrån, som HTPC) på "will it run" och min failade. Minimum 2ghs cpu.

Av Tobias75

Jag har en 10" Laptop med AMD´s c60 och om jag förstått det rätt är grafikminnet i intels N2800 sämre, och på min skulle jag INTE spela...

Av Tobias75

Första Midtown Madness i Chicago lirade jag en hel del. Motocross Madness var också riktigt bra, bra MC känsla i spelet vill jag minnas (luta sig framåt, bakåt etc).

Av Tobias75

Det kallas att "pressa". Gjordes med film hela tiden. Tex fota med en iso 400 och sen pressa den 2 ev till iso 1600

Av Tobias75

Ser bra ut. Snåla inte på grafikkortet om det är en speldator 570/580 är bra kort men tänk på att de inte har så mycket minne.

Av Tobias75

Var helt säker på att du hade fel när jag läste ditt första inlägg, tyvärr verkar du ju kunna ha rätt. Så vill inte jag ha systemet, MVP måste ju räknas på hur det gick i matchen INNAN dubbel xp läggs in. Allt annat blir ju orättvist och missvisande.

Av Tobias75

Vad är problemet? Köp om DU anser det vara värt det, annars så köper du inte. Inte värt att ha en tråd i veckan av EA hat?

Dator X kr, BF3 X kr vilket är dyrast?

Jag förstår att man som student/arbetslös tycker 500kr kan vara dyrt men ändå, om du spelar BF3 så har du en dator som är "halvbra" och som måste kostat dig pengar?

Sen sett till livets andra utgifter så är 500kr (för mig) en fis i världsrymden. Andra hobbies: Nikon DSLR 5000kr (som används mer sällan än BF3) Remington .308 prickskyttegevär 10000kr och 6kr smällen (som används mer sällan än BF3) , tanka bilen X-antal kronor per månad, KÖPA bilen inte heller det gratis.

Så jag betalade glatt 500kr på premiär dagen och har aldrig sett mig om efter det.

Mvh

Tobias

Av Tobias75

"Bland dessa finns USA, där liberala vapenlagar öppnar upp för lite annorlunda testande jämfört med vad som enkelt går att göra på svensk mark."

Jasså? Vi har nog ganska gott om hagelbössor här med (jag har en sittandes i vapenskåpet) men vi ser nog snarare inte poängen med att inkludera förstörelsen i testet.

Mvh

Tobias

Av Tobias75

Låter intressant att ha på netbooken som används som HTPC. När kan man göra denna uppgradering, Win 8 släpps i höst?

Av Tobias75

Min LG kan spela upp film men filformaten är så begränsande att det är helt ointressant. Köp en mediaspelare eller HTPC, jag har båda

Av Tobias75

Köp inte fören du har pengar till alla delar, då får du nyare grejer och förhoppningsvis för lite billigare peng än när du började shoppa runt. Och varför inte titta på att köpa en begagnad burk? (finns ett GTX470 till salu här på Sweclockers för 800kr, just saying...)

Av Tobias75

Helt ok kort, kanske lite "gårdagens". 1gb ram kanske lite snålt nu 2012? Vad ska du spela? Lägg dem pengarna på ett begagnat kort och få mer för pengarna?

Av Tobias75
Skrivet av fredl:

Till TS:
Hade du någon minneslucka på din 1015BX? Är lite sugen på att köpa en själv.

W7 Starter ingår inte i uppgraderingsprogrammet för Windows 8.

Japp, har inte öppnat än dock så vet inte om minnet är fastlött. återkommer.

Av Tobias75

Jag gick från 22" 1680x1050 till 24" 1920x1080 och tyckte både upplösningen och skärmstorleken var en stor skillnad.

Av Tobias75
Skrivet av simonw:

En snabb googling visade att på vissa modeller så är minnet fastlött. Ganska sjukt, aldrig hört talas om detta. Men det är väl bara att lyfta på luckan och kolla.

Tackar. Ska öppna upp den i morgon och kika. Kan jag köpa 4gb även om jag behåller Win7starter, bara det att det är 2gb som "hittas"?

Mvh

Tobias

Av Tobias75

Jag väljer inte rena budgetmärken/tillverkare längre då jag lärt mig att det bara blir dyrare i längden. Efter det blir nästa kriterie priset.

Vad det gäller dessa 2 företag så har jag ägt flera kort av dem båda under 15 år och de har alla funkat bra, men jag väljer Nvidia över AMD om inte man skulle hitta ett riktigt billigt AMD kort.

Av Tobias75

Kan den ta 4gb om jag behåller win7 starter i? Jag uppfattade det som att 2gb är max på "starter"? Har heller inte öppnat upp den, det är ingen risk att minnet är fastlött?

Mvh

Tobias