Inlägg

Inlägg som nelik har skrivit i forumet
Av nelik

Fick hem denna dator igår. Tyvärr var tangentbordet ingen höjdare. Knappen för siffran 7 sitter snett och löst, F8 är också sned och knappen för E fastnar i nedtryckt läge och poppar sen upp. Ingen kvalité känsla direkt. Förstår inte hur den gick igenom kvalitetskontrollen. Blir att reklamera. För övrigt är det en mycket trevlig maskin.

Av nelik

Känner mig träffad. Köpte en Plextor SSD för någon månad sedan av JME. Och om jag får gissa på varför det är en "apa" som stoltserar på framsidan av kartongen till nätagget så kommer det förmodligen ifrån namnet på produkten. Silver ifrån silverback från en gorilla. De har säkert hängt kvar sedan tidigare produkter med liknande namn. Det är nog inte svårare än så

Av nelik

Hej igen! Tack för alla lugnande svar, det känns faktiskt lite bättre även fast panikångesten ligger och lurar bakom hörnet.
Det låter otroligt skönt för er som har har haft tinnitus och att det bara försvann av sig själv. Vem vet, ni kanske gjorde något som läkarkonsten inte känner till. Kan nämna en lustig grej, mobilen ringde igår och jag pratade en stund tills det slog mig att ett av de konstiga pipen försvann medans jag pratade i telefon. Strålad till det bättre? Lite senare så lät det en hel del och då tryckutjämnade jag samt satte om propparna i öronen, och det blev nästan helt tyst! Men det kom tillbaka så fort någoting lät lite mer än normalt.

Mina öron piper fortfarande, det susar även mer påtagligt, men pipet har blivit lite lugnande. Men det är fortfarande så att det kommer och går i korta svängar. Märkte igår på jobbet, som är ett rätt ljudsamt ställe, att det blev värre och pipte mer påtagligt när jag lämnade en stökig miljö och kom till en lugn plats. Ska även nämnas att jag använt öronproppar samt hörselkåpor sammtidigt istortsätt 3 dagar i streck för att förhoppningsvis skona hörseln innan pipet har bestämt sig för vart det ska landa. Sitter med dem på nu också.
Det verkar mer troligt att jag pratar om tinnitus här än någon inflammation eller liknande. Åtminstone något som påverkat hörseln, tråkigt men sant. Jag hoppas bara att ljudet inte stannar på något högfrekvent ljud, lite sus klarar jag allt av, tidens tand.

/nelik

Av nelik

Back to basic, eller nygammalt kanske man skulle säga. Instickskort till ISA-port a'la 80mb hdd hade jag till min 286a då det begav sig.

Ser lovande ut i alla fall.

Av nelik

En liten kort uppdatering. Trevligt med många svar! Tycker verkligen synd om alla er som lever med detta varje dag. Det är tragiskt att det inte finns något radikalt att göra åt det när det verkar vara så utbrett och vanligt.

Kan nämna det igen då eftersom att det finns vissa som läser mellan raderna Jag har inte haft hög volym i lurarna eftersom att jag inte gillar det, lagomt, iaf lagomt som det är för mig.

Spacecow, precis det där tänkte jag också på. Att mina öron helt enkelt inte var vana med bättre ljudomfång. Det är ju en stor skillnad på lur.

Imorse när jag vaknade var det ett inte så fasligt högt pipande, vilade en stund nu på kvällen innan nattskiftet börjar, och nu piper det dubbelt så högt och det gör ont i trummhinnorna.

Jag var som sagt hos doktorn idag. Hon tittade i öronen och sa att trummhinnorna såg svullna ut, på båda sidorna, och det kunde tyda på att det fanns vatten/vätska bakom. Efter att ha talat om mina andra symptomer trodde hon att det var bihåleinflammation så jag fick med mig medicin och ett kvitto på 80:- hem. Jag hoppas verkligen att hon har rätt.

Kan verkligen tinnitus skifta i styrka över dagen och ge ont i trummhinnorna/spänningshuvudvärk och under öronen och tryck över näsbenet. De sistnämda har kommit nu senaste dagarna. Det är en påtaglig skillnad i ljudstyrka. Skiftar även i tonart, mellan två lägen skulle man kunna säga. Och kan bihåleinflammation verkligen ge en sån stor effekt?

/nelik

Av nelik

Tack för alla svar! Jag ska till doktorn om en timme, så vi får se vad dem säger. Saken är ju den att jag inte alls har hög volym i lurarna! Jag gillar inte att ha det så det är därför det hela känns lite konstigt. Jag skulle villja påstå att volymen är något lägre än normal, men det är den vassa diskanent jag blivit orolig över såhär i efterhand. Och jag är faktiskt något över 25år och vet om farligheter med ljud, men jag hade en annan uppfattning om vad det gäller decibel.

Ett par sennheiser sluter grymt bra runt öronen och släpper kanske inte ut lika mycket ljud som andra billiga eller ej slutna varianter, kanske har något med det att göra, att öronen får mer smisk.

Några dagar med lagom volym och spelande borde inte ge tinnitus :/ .. det finns väl inget annat att göra än att vänta och se.
Och det här med att man ska spela in ett par lurar har jag aldrig hört talas om, låter vettigt!

Fortsätt gärna att ge tips/synpukter.

/nelik

Av nelik

Hörselskadad av nytt headset?

För en tid sedan gick mina Steelsound 5H V2 sönder då de blev glappa i kontakten, för 2 veckor sedan bestämde jag mig för att köpa ett par nya. Valet föll på ett par Sennheiser PC 350.

Jag tyckte att diskanten var lite väl vass i mina Steelsound men vändje mig efter ett tag och borde kanske ha köpt ett par till då de var ett bra headset. Jag har aldrig haft några problem med dessa och det är ett bra ljud i dem.

När jag fick mina Sennheiser märke jag snabbt att diskanten var ännu vassare. Då det enda spelet jag spelar är Day of Defeat Source så fräste nästan kulorna när dem vinade förbi och ur mitt vapen. Jag korrigerade dock detta med mitt ljudkorts equalizer. Men jag tyckte fortfarande att ljudet känndes längre bort än vad det gjorde i mina Steelsound.

Efter att ha använt mitt nya headset i ca 2-3 dagar märkte jag av ett visst pip i öronen mot kvällningen. Jag drog inga paralleler med mitt nyinköp utan tänkte mer på att det var något annat och skulle gå över. Någon dag senare piper det rejält mot kvällen och jag börjar seriöst fundera på om något har hänt med min hörsel. Alla dessa dagar har jag använt mitt headset och spelat DOD:S med.
Nu har jag inte använt dem på 3 dagar men pipet och suset finns kvar.
Jag kan inte säga säkert att det är mitt nya headset som har gjort att det piper i öronen men det är det enda som är nytt och som jag har utsatt mina öron för. Det är ett högfrekvent ljud som varierar aningens som ljuder i båda öronen med ett lätt bakgrundsbrus. Mycket lika det som man har efter en högljud krogrunda. Samt att jag känner av ett svagt tryck över trummhinnorna.

Är det någon här som har varit med om något liknande eller har ett par Sennheiser PC 350 och använder dem dagligen? Det har gått en vecka nu och det har inte blivit ett dugg bättre, snarare sämre. Har en tid hos doktorn imorgon och hoppas på att de hittar något annat än ett par skadade hörselgångar.

http://www.coolshop.dk/catalog/images/boxshots/51642-forside.jpg

Steelsound 5H V2

http://www.sennheiser.co.uk/uk/icm_senncom.nsf/resources/C12572E...

Sennheiser PC 350

Av nelik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jagengsner
Finns 4870x2 fortfarande för 3495:- hos inet?

Svar ja! 8st i skrivande stund.

https://www.inet.se/artikel/5407983

Tänkte skriva en liten rad senare om hur detta grafikkort beter sig efter att jag fått hem alla nya datordelar. Har inte hittat en enda review om detta kort, men man får anta att det beter sig likvädrigt som alla andra märken.

Synd att det finns dem som har problem med detta kort, får hoppas att det är annan hårdvara/mjukvara som ställer till det.

Av nelik

Skoj!

Stiligt bygge!
Kul att se ett "färdigt" projekt som man själv har velat med i över 2år. Har exact samma chassi, strömdel och en in-dash skärm liggandes här. Har dock ett VIA kort på 1,5ghz. Fattas bara en vettig bil att bygga i. Tänkte köra centrafuse 2.0 som mjukvara. Har dock inte riktigt lyckats slimma ned windows xp till ett stadje jag är nöjd med.

Fick verkligen insperation och lust med att bli klar efter denna läsning
Snyggt blev det iaf!

Av nelik

tjuter? min varken piper eller tjuter. :/

Av nelik

Ser att du helst vill köpa en skärm under 4000 kronors gränsen, men! Samsung SyncMaster 930BF är värd dom där extra hundralapparna.

Köpte en nyligen efter att min 17" CRT bokstavligen brann upp framför ögonen på mig. Kan inte säga annat än att jag är supernöjd och att den var väl värd pengarna. Som lincoln skriver så har SyncMaster 913 kanske mindre inställningsmöjligheter, vet ej om det är lika på 930BF då jag ej har testat en BenQ eller en 913. Men som jag ser det ger både hårdvaran och mjukvaran som följer med inställningar så det räcker (MagicTune, MagicBright). Tänk också på att det finns väldigt många olika modeller av 913 och att det kan skilja på egenskaper.
Stirra inte blint på "ms" då verkligheten oftast inte stämmer med vad som utlovas.

Det enda negativa jag kan komma på med 930F var när jag installerade WinXP och skärmen flippade mellan analog och dvi, (kör på dvi), då blev den svart som energisparfunktionen skulle vara på. Väntade i ca 10min sen startade jag om datorn och installationen fortsatte som den skulle. Kan ha varit MS fel också, he.

länk till SyncMaster 930BF
http://www.samsung.com/se/products/monitors/tft19/930bf.asp

Intressant test om skärmarna lincoln nämde.
http://www.tomshardware.se/skarmar_och_tv/skarmar/20050217/in...

Ska tilläggas att jag tänkte köpa en Hyundai L90D+ då den blev utsedd till editors choise för några månader sedan. Sen såg jag Samsungen.
Vet inte om det var så mycket till hjälp men lycka till med ditt köp!

(930BF FTW!)

Av nelik

nu wrommar man på med 2xseagate 200gb sata i ride0 ..

hitachi och ibm har samarbetat sen mer än 10 år tillbaka och i grunden är det ibm som stått för teknologin.

bara en liten länk om typ hur länge (jobbig länk)
http://www-1.ibm.com/press/PressServletForm.wss?MenuChoice=pr...

kan fördjupa mig lite i det jag sa om ibm tidigare, så vitt jag vet så har hitachi gjort massa hårddiskar åt ibm när ibm var ibm, alltså det stod ibm på dom, hehe. sen så nu är halva ibm uppköpta av något annat företag vad det nu hette. så ibm är det väl inte så mycket kvar av snart.

och mitt uttalande grundade jag på 4 döda ibm deskstar-diskar, då gick 2 i ride tråkigt nog. och det var efter att dom hemska deskstar diskarna som dog gjort entre.

sen så fick man faktiskt 100gb mer för samma när man valde 2 hitachi deskstar diskar istället för seagate, som det redan nämts. så köp på bara.

p.s. gick inte ibm ut och sa att man skulle hårddiskarna vila ett tag förut? för att dom inte skulle bli överhettade.

d.s. tråkigt det där med seagte disken

/Killafew/ fått för mig att maxtor diskarna är snabbare än seagate, hemska tanken.
har en 80gb som dog och var död i ett halvår.. sen så testade jag att köra den igen och då gick den gått sen dess.

Av nelik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ImmE
Jag har en beställning hos datorbutiken på 2st Hitachi 250GB -diskar som kostade mig 1199kr/styck, mycket förmånligt pris om man jämför med andra diskar i samma storlek. Ska du bara ha till lagring så duger de väl fint?

Annars för lite mer övergripande, ta dig en titt på www.storagereview.com

funderade också över dom diskarna men köpte 2st seagate 200gb sata istället för nästan samma pris. känner ingen som har köpt en deskstar och fått den att överleva någon längre tid tyvärr. ibms diskar har varit mycket krashbenägna.

Av nelik
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Foetus
annars kan du prova cpu-z som e bättre finns här på sweclockers filarikiv

ah! låter nice, tackar för tipset!

Av nelik

behöver hjälp med wcpuid.

Hallojs! Nej det är inte så att jag printa det här i fel tråd, det handlar om överklockning och ni som nu sysslar med detta dagligen för den der extra lilla mhzan borde kunna det här programmet innan och utan.. Jag har precis själv kommit på att jag har utmärkt med hårdvara för att leka lite själv.. iaf..

Jag tankade hem och installerade senaste versionen av wcpuid, (3.3), när jag startar programmet så startade datorn om på 2sek. klick sa det bara. Jag har testat att installera en senare version (3a) med samma resultat, någon som vet vad det kan vara för fel? Letat efter en how to eller faq men inte hittat någon info alls.

Mitt system är iaf, P4E 2.8 Prescott HT, 2x512 TwinMos 400mhz 3200, Asus Abit 9600XT och allt sitter på ett Albatron PX865PE Pro II.

kan det vara så att wcpuid inte stödjer min processor?

tacksamm för svar.
mvh, nelik

Av nelik

hjälp, min router/modem vill inte.

Köpte mig en fin bredbandsrouter/modem, en "ADSL Barricade Router SMC7401BRA". Jag har telia adsl ocn nu är det så att jag inte får något dynamiskt ip. Är det någon som har ett liknande modem och får ip från telia? Jag förstår knappt hälften av alla inställningar man kan göra. Enda informationen jag har hittat på www.smc.com var att om modemet inte var köpt i europa så skulle det inte fungera. Nu stog det EU på kartongen så det måste ju vara rätt. Manualen som följde med var ett skämt. Jag vet inte vad det ska vara för inställningar, den som vet, skriv en rad!

produktinfo...
http://www.smc-europe.com/english/products/broad/7401BRA.html