Inlägg

Inlägg som pizzapie har skrivit i forumet
Av pizzapie
Skrivet av Swedishchef_90:

Nej du har rätt, jag ber om ursäkt.

Np, hade varit en skön lösning

Av pizzapie
Skrivet av Swedishchef_90:

Om du inte får napp så byt brytare själv. Är väl hotswap på den?

Inte som jag har förstått det.

Av pizzapie

Varmillo miya pro mx-brown mot samma/snarlik men mx-red.

Hej! Har ett varmillo miya pro jag är väldigt nöjd med, däremot är det bruna brytare och jag skulle vilja byta till ett likadant/snarlikt men med röda istället. Inköpt av privatperson men oöppnat för typ två år sedan, fungerar felfritt. Det finns ett klistermärke på undersidan som jag kan försöka få bort om så önskas.

Igen för att förtydliga. Har ett miya pro med bruna switchar som jag vill byta mot snarlikt tangentbord fast med röda brytare. Jag kan tänka mig större formfaktor med.

/Jonas

Läs hela annonsen här

Av pizzapie

Tar bort mitt intresse

Av pizzapie

380kr absolut!

Av pizzapie

Jag blev med förstärkare i veckan. Yamaha a-s301. Testade dem med ett par roliga högtalare jag hittade på röda korset för en hundring, ska ersättas med ett mindre par om några veckor så det kommer inte se ut sådär framöver :P. Kör på tidal master via chromecast än så länge innan jag har skaffat en audio-caster. I-landsproblem men jag vill inte behöva ha igång tv’n för att lyssna.

Gud vilken uppgradering från tv-ljud. Har inte haft ljudlimpa eller förstärkare tidigare så det är en rejäl uppgradering.

Körde igång Diana ross - i’m coming back och Eva & manu - melancholia. Lät helt otroligt bra. Battlefield 2042 var också otroligt. Har ett par bra hörlurar och en hörlursförstärkare, men det här var en annan upplevelse.

Av pizzapie

Slog till på ett par fidelo x2hr för 800 från webhallen. Mina första öppna, har ett par moddade fostex t50 mk3 som jag ska jämföra mot. Blir spännande att höra skillnader, tycker mina fostex är helt fenomenala men har behov av öppna lurar för att höra omgivningen lite mer.

Av pizzapie

Om du ångrar dig och kan tänka dig att skeppa dem så är jag jätteintresserad.

Av pizzapie
Skrivet av kaput:

Jo, det brukar gå. Allra bäst är det om man kan återställa originalmaterialet. Använd lim som inte blir stenhårt när det torkar/härdar, textillim brukar vara bra.

Sånadär vit fiberduk som brukar användas för att täcka grönsaksodlingar etc är bra material om man behöver lappa. Det finns liknande för städning som säkert funkar också.

Gör lagningen på membranets baksida, så syns det inte lika mycket.

Tänk på att membranets vikt påverkar högtalarens prestanda, försök att använda så lite material/lim som möjligt.

Märk väl att jag varken är proffs på högtalare, eller ens någon slags audiofil. Finns säkert folk som har bättre metoder, eller åtminstone åsikter om ovanstående.

Tusen tack! Ska ge mig på att lappa och se hur det blir

Av pizzapie

Går detta att laga?

Hej! Såg ett par sånna här för 50kr på loppis, tänkte testa dem och se om de funkar. Men går detta att laga? Är novis på högtalare, kan i princip ingenting

Av pizzapie

Tusen tack för svaren! Får se om det blir en s95b eller om jag väntar och ser om en typ lg c2 sänks i pris igen. Ska försöka hitta användarupplevelser av s95b, om det ex har kommit firmware uppdateringar som förbättrat eventuella barnsjukdomar

Av pizzapie
Skrivet av Clasito:

OLED burn in är mycket mer sällsynt än vad man kan tro. QD-OLED är iofs väldigt nya till marknaden men även dem verkar klara sig rätt bra så länge statiskt material inte visas hela tiden.

Just S95B är en knivig TV att rekommendera beroende på hur den ska användas. Jag har testat den och personligen tyckte jag HDR och 4K material såg fantastiskt ut men 1080p och framförallt sport i 720p såg hemskt ut.

Priset är väldigt bra och du får mycket bildkvalité för pengarna med högupplöst material. Däremot är det mycket av en beta-produkt. Den känns väldigt ofärdig och har ganska många brister med OS och firmware.

Tack för input! Vi tittar uteslutande via streamingtjänster och spelar spel, men att den känns som en beta-produkt gör nog att jag avvaktar reor på andra skärmar. Behöver en tv för hela familjen som inte krånglar eller känns halv-färdig.

Av pizzapie

Jag är väldigt sugen på en samsung s95b 55tum som reas just nu. Har en äldre samsung -16 som ska ersättas. Men såklart läser jag någon artikel om att oled har sämre livslängd än LCD/led och att pixlarna kommer drastiskt försämras efter ett par år.

Så svårt att besluta mig, kan ju satsa på typ qn90b för att slippa noja över att skärmen bara har ett par år av bra bild.

Råd? Värt ändå eller är det är chansning med samsungs oled eller oled generellt?

Av pizzapie

Onkyo A800: Hur behöver kåpan lagas? Beställa reservdelar typ? Och sladden, funkar den eller är det bara estetiska märken?

Av pizzapie
Skrivet av Andromeda:

Guuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudomlig

Gjorde en video där jag jämför ljudet med min Ducky Premier Pro (MX Blue):
https://www.youtube.com/watch?v=o-Z2HCR6710

Låter fint! Men fem år väntan från beställning? Jisses.. Jag har tittat lite på unicomp new model m men inte slagit till än.

Av pizzapie

Här är det jag har på kontoret, lite frankenstein-stuk på det. Fnatic rush bord. De moddar jag har gjort är egentligen bara bytt tangenter till pbd, sen har jag öppnat det och lagt in ljudabsorberande skummatta i botten. Det är röda cherry switchar i det. Känslan är väldigt väldigt skön, skramlar i mellanslaget men har ett fint nedslag på resten av tangenterna. Ljudmattan gjorde stor skillnad och tog bort viss burkighet. Också köpt av NIP-xizt företag, vet inte om xizt har lirat med det men hans namn finns på botten.

Av pizzapie
Skrivet av Andromeda:

Guuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud va fint. Hur är känslan?

Av pizzapie

Breaktrough är det jag mestadels spelar. Försöker köra conquest men har svårt när kartorna är så sjukt stora och det är serverbyte efter varje match. Jag har kört mycket bf1 sista månaderna. Väldigt annorlunda såklart med ett helt annat tempo, men gud vad välgjort det är. Och systemet för att välja maps mellan matcherna är bra med.

Ex gillar jag conquest på strandedi 2042 väldigt mycket, en av de roligare conquestkartorna. Men det är så sällan den dyker upp så det är liksom inte värt att chansa på att kunna köra den. I ex bf5 fanns det ju en tactical conquest playlist som var bra där de mindre infanterikartorna samlades. Något liknande vore bra även om de kommer ha kvar serverbyten mellan matcher.

Nya kartan är ok, men hade gärna sett en mer cirkelformad karta. Gillar inte när de är så lång-smala. I breaktrough är det ok, men conquest tjänar på mer flankutrymme.

Av pizzapie
Skrivet av Laxpudding:

Alla rum är olika och "ljust rum" har väldigt olika betydelse på vem du frågar. Så även recensenter. Jag skulle säga att majoriteten svenskar i svenska hem överskattar hur ljust deras rum är i fråga om ljusnivåer, alltså mätbara Lux. Men extremt få äger en lux-mätare och i den mån man skaffar en app till telefon eller liknande är de rätt varierande hur de mäter.

Utgå från din TV du har idag och hur den fungerar. Är det en äldre och enklare TV du sitter på är det troligtvis så att den har både sämre ljusstyrka och sämre reflexfilter en än OLED C2 etc. Det har ju hänt mer än en gång i forumet att någon oroar sig över en OLED är för ljussvag när de i själva sitter på en gammal plasma och tycker den fungerar i rummet de har...

Tack för input. Jag försöker tolka in det jag läser om oled till det konkreta vardagliga. I ett standardvardagsrum i en standardvilla i Sverige, är det rimligt att tänka att en c2evo inte gör sig bra? Känns rimligtvis som att det borde funka, särskilt eftersom den aldrig kommer stå i direkt solljus och vi har altantak som skyddar solen från att komma in i rummet. Heller inte söder-fönster som stökar med ljuset. Tror jag chansar och kör på en, så är det väll att byta in om det inte skulle funka.

Av pizzapie

Pls help med fråga om c2 evo.. Läser mycket om att oled är bäst i mörka rum och att man kanske ska satsa på ex samsung qled om tv´n kommer stå ljust. Det svåra för mig är hur mycket jag ska ta hänsyn till det som skrivs. Är det kass att titta på en oled på dagen/eftermiddagen generellt eller är det mer att de inte ska stå i direkt solljus? Jag blir inte klok när jag läser tester och recensioner, flera skriver att det är värt att titta på ex samsung som har större ljusstyrka samtidigt som jag tänker att det kan väll inte vara så att oled är helt uteslutet större delen av dagen i vanligt dagsljus. Där vi har vår tv nu står den aldrig i direkt solljus, däremot kommer såklart vardagsrummet vara ljust utifrån stora fönster och altandörr.

Input?