Inlägg

Inlägg som Cimbom3 har skrivit i forumet
Av Cimbom3

Från tipstråden:

Skrivet av Mumu55:

Produkt: Sony 75" X95J LCD FALD VA 4K120 DV eARC HDMI 2.1 GoogleTV
Länk: https://www.mediamarkt.se/sv/product/_sony-x95j-75-led-4k-uhd...
Kategori: TV
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5759333
Pris: 14990kr

Full Array Local Dimming "FALD".
Denna X95J (2021) var förra årets dyraste 4K Sony LCD. Årets X95K (2022) är f.ö. Mini-LED medans X90K (2022) är FALD.
X95J (2021) har VA-panel enligt Flatpanels HD

Hur bra är denna? Ska köpa en ny TV till pappa och jag tänkte ju egentligen köpa TCL 85" men missade den... Farsan är inte kräsen, kollar mycket på TV och jag vill ha minst 75" för de har stort vardagsrum. Solen slår rakt mot TVn på dagen och även då han kan sitta o kolla.

Av Cimbom3

Stort tack till er alla, ska kolla på lite olika kombinationer vad som är rimligt och bäst att sätta i den nya burken

Av Cimbom3

Hur stor är vinningen i en m2 NVME jämfört mot SATA SSD?

Vart ett tag sen jag var inne i PC-världen men blev att jag spontanköpte ett uppgraderingspaket idag, saknar en systemdisk (Och lagringsdisk egentligen men det får komma senare). Kikat lite på m2 NVME till mitt kommande Ryzen 2600X med B450 Tomahawk MAX och det ska ju vara kompatibelt som jag förstått det. Men min fråga är, hur stor vinning har jag av det? Kommer spela lite då o då på datorn och kommer nog inte vara någon redigering osv som sker...

Kollat på en Corsair M510 480GB NVMe för ~750kr men funderar på om jag ska köra en Samsung EVO för ungefär samma pris istället? 500 gig borde räcka hyfsat långt för 4-5 spel och OS antar jag?

Av Cimbom3
Skrivet av walkiii:

Tomahawk kortet är väl bland det bättre b450 korten. Min kompis kör dom där minnena till sitt tomahawk och det funkar. Dock så har han en 3600, tror inte att det spelar någon roll direkt. Dom där stickorna funkar typ överallt.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack, blev en beställning på paketet med Tomahawk kortet Dags o damma av min gamla PSU

Av Cimbom3

Uppgraderingspaket - Ryzen 2600X, vilka minnen och MB?

Tänkt o uppgradera datorn i signaturen. Behåller chassi och PSU samt köper ett beg. grafikkort från en kollega.

CPU: https://www.dustinhome.se/product/5011072040/ryzen-5-2600x-w-...

RAM: https://cdon.se/hemelektronik/corsair-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz...

MB: https://cdon.se/hemelektronik/msi-b450-tomahawk-max-bundkort-...

alternativt: https://www.dustinhome.se/product/5011089300/rog-strix-b450-f...

Vilket moderkort rekommenderas? Och är det rätt sorts minnen till Ryzen 2600X?

Av Cimbom3
Skrivet av ImTheMeaN:

Det är jäkligt konstigt. Jag ringde och frågade om de kunde prismatcha Telias erbjudande till en trogen kund(ca. 5-6 år) som mig och det kunde de absolut, enda kruxet var att de inte hade 500/500 i mitt stadsnät. Men fick då istället 1000/100 för 299 kr/månad i 1 år , sen var det bara ringa och förhandla igen så skulle de lösa något!

Jag chattade med dom och de kunde ge mig sin sprillrans nya router för ett års bindningstid eller sänka min kostnad med 20 kr... Elleeeeer lägga ett ärende och få svar på måndag. Får nog ringa in imorgon istället.

Av Cimbom3
Skrivet av jocke92:

Vilken hubb tänker du på? Du behöver en trådfri gateway men Google home-grunkorna har samma funktionalitet som google-home appen om jag fattat det. Men som du säger köper man ju google-home puckarna för att slippa ta fram telefonen och för att få bättre högtalare.

Tänkte på om jag behövde en Gateway, men verkar som det Nu ska jag bara få tag på lamporna också, för de jävla GU10 lamporna verkar fan inte finnas i lager nånstans, samt att de inte finns i kulör...

Av Cimbom3
Skrivet av jocke92:

Ja google home är typ bara en röst-assisten där du kan styra din belysning och andra saker. Du behöver ingen google home grunka om du vill testa för funktionerna är samma i Google home-appen. Du behöver ikeas pluggar om du inte köper ikeas lampor för trådfri.

För kodi och google home https://github.com/OmerTu/GoogleHomeKodi

Så om jag kör Trådfri glödlampor så behöver jag egentligen inte ha deras hub? Om jag i framtiden skulle vilja köra med Hue eller liknande, kommer de kunna samarbeta då? Jag vill nog ha en Google hub för att slippa pilla med assistenten i mobilen, kunna dra igång musik m.m. när jag kanske lagar mat o inte vill pilla på mobilen liksom.

Av Cimbom3

Ny lägenhet, behöver hjälp i denna djungeln

Hej,

Jag har precis fått tillgång till min nya lägenhet och jag vill göra det hyfsat smart. Tänker mig IKEA trådfri till belysning i taket och ev. nån powerstrip senare. Sedan vill jag ha en hub att styra belysning och tv m.m. med. Tänker mig en Google Home Mini till att börja med, kanske uppdaterar till nåt med en skärm senare.

Mina tankar är, behöver jag IKEAs hub om jag ska köra med Google Home? Behöver jag ha IKEAs smarta pluggar om jag vill ha smart belysning i golvstående lampor? Jag kan inte så mycket om hur allt detta funkar mer än att jag vill ha det

Kan Google Home styra en Raspberry Pi med t.ex. KODI installerat? Har en gammal dum TV för tillfället som jag tänkte att jag skulle uppgradera lite med en Raspberry men hade ju vart skönt o kunna styra den också.

Av Cimbom3

@Gurk: Tackar, den recensionen gör mig lite skeptisk till om det är värt att investera 1300 för ett sånt system och kanske inte få ut någon nämnvärd förbättring. Får fortsätta fundera lite och se om man kan köpa något med öppet köp för att testa.

Av Cimbom3
Skrivet av Gurk:

Belkindosan:
http://www.belkin.com/update/files/F5D8233-4/v3/WW/F5D8233-4_...
Sidan 52, hur du ställer den till access point- läge.

Alltså, ska du använda den så är det som AP som går att ställa in vad jag ser, inte repeater. Därmed, kabel fram till den och sedan trådlöst för övervåningen.

Jag skulle alla dagar i veckan rekommendera att du för stabiliteten och spelandets skull kör med kabel. Personligen har jag enbart dåliga erfarenheter av att köra över elnätet (om det var det du menade med powerlines)

Jo jag kör helst med kabel men som huset ser ut är det i princip omöjligt utan större ingrepp och jobb, därav tänkte jag köra en repater. Vad har du använt för dosor över elnätet? Är det värt att investera i en "riktig" wifi repater?

Av Cimbom3

Kan jag använda en random router som WIFIrepeater till Netgear RT7800?

Tjena!

Har lite problem med nätverket hemma då WIFI signalen är skakig på ovanvåningen. Jag har några gamla routrar som jag funderar på om jag kan använda som repaters, bl.a. en Belkin F5D8233 och också en Thompson router från Telia med 5Ghz som jag helst av allt skulle använda. Hur går man tillväga? Kommer jag få sämre hastigheter om jag kopplar på detta sätt? Vad har ni för powerlines att rekommendera i annat fall? Behöver inte ha super hastigheter men bara att det är stabilt så att man kan streama och spela liksom.

Tack

EDIT: Det är en Technicolor Wifi-router Plus Technicolor TG799vac Xtream som jag har från Telia, inte en Thompson. Den kommer med någon förinstallerad Telia FW så jag antar att det blir svårt att få igång detta. Hittar inget om att använda den som repeater på nätet heller. All hjälp uppskattas.

Av Cimbom3

Det är väl 2.5 mm på Xbox headset adaptern tror jag. Hade väl vart lättast för dig att bara köpa ett Xbox Stereo headset, de är stora som fan men jag tycker de funkar bra för mig.

Av Cimbom3

Jag skulle inte köpt någon no-name nätdel till mitt Xbox iaf. Hur ofta flyttar du på det och hur långt? Det kan väl inte vara så svårt att ta med sig nätdelen eller?

Av Cimbom3

Finns det någon där ute som vet om man kan migrera allt på sitt Dropbox konto till OneDrive utan att behöva tanka allt o ladda upp allt själv? 50GB promon på Dropbox har gått ur, o snart är Space Race promon också borta o då är jag tillbaka på 4 gig när det säkert finns 40 gig där, och att tanka det här hemma är inte aktuellt eftersom nätverket slås ut så fort jag tankar i hastigheter nära 0.5MBit/s...

Av Cimbom3
Skrivet av Llhweiir:

1990 för en ny 500 GB-version inkl. Fifa 15 (som är det spel grabben mest önskar sig.)

Wow, absolut inte ett köp. Köp en begagnad om något. Min polare sålde sin Slim för 1100 vilket jag tycker var grymt bra av honom, jag köpte en Elite för 8-900 för ~2 år sen.

Av Cimbom3
Skrivet av Rasmus321:

Testade detta, men när jag försökte köpa ett spel på xboxen så fick jag nåt felmeddelande och mitt paypalkonto blev limited så nu vet jag inte hur jag ska komma åt mina pengar

Köp via xbox.com och använda ZenMate eller Hola för att koppla upp dig via en Hong Kong server och testa igen. Ditt PayPal konto är antagligen limited eftersom du inte verifierat det ännu.

Av Cimbom3

Hong Kong funkar fortfarande (Testade senast runt 22a dec kanske). Skapa ett nytt PayPal konto med Hong Kong adress bara så är du good to go. Jag letar febrilt efter ett sätt att få det att funka i Indien men de accepterar inte PayPal där så det verkar inte gå...

Av Cimbom3

Vad var priset på de presentkorten? Synd att man missade det...

Av Cimbom3
Skrivet av Cimbom3:

Kör ZenMate till FireFox o ställ in det på Hong Kong, hitta en adress i HK o skapa ett _NYTT_ PayPal konto med den adressen, ställ om din Xbox profil till HK med samma adress som Paypal (Vet ej om detta är ett måste men jag gjorde det iaf), lägg till ditt nya PayPal konto till ditt MS-konto och använd sedan PayPal som betalningsmetod. Lite jobb att utföra första gången och kan kanske ta nån timme om det strular nånstans men när man sparar ca 200kr på AAA-titlar så är det lätt värt det.

Såg att folk fortfarande diskuterade hur man handlar på HK store, citerar återigen mitt inlägg som jag skrev nån sida tillbaka. Lycka till, citera om ni har problem eller vill fråga nåt.