Inlägg

Inlägg som folmeroN har skrivit i forumet
Av folmeroN

Om man vill ha stilrena, slitstarka och sköna handskar rekommenderar jag starkt Gaucho. Svenskt märke, tror de är ett dotterbolag till Hestra på något sätt. Har bara kört med gauchohandskar senaste typ 10 åren, det är mycket bra grejer. Kostar inte alldeles för mycket, trots äkta läderhandskar. Bäst är såklart att prova i butik, finns i de flesta affärer som säljer handskar. Tror Åhléns brukar ha i sitt sortiment också.

https://handskbutiken.com/collections/herrhandskar-fran-gauch...

Av folmeroN

Jag köpte precis mina nya sommardäck därifrån. Blev först en försening från det första datumet som det stod att de skulle levereras, men sedan höll de nästa datum (några dagar senare). Har köpt däck därifrån en gång innan också, inga problem. De är en stor handlare, så tror inte du behöver vara rädd för att ha blivit blåst. Kontakta deras kundtjänst och fråga bara så är det säkert lugnt- bara en försening.

Av folmeroN

Hej,
Började få massa mail om att jag var överbudad i massa aktioner nu på eftermiddagen från Tradera. Gick in och kollade, och någon hade lagt bud på över 30 aktioner från mitt konto. Bytte lösen direkt och loggade ut alla sessioner. Chattade sedan med kundservice och de skrev att de just nu fick in många rapporter om detta, så verkar vara en större grej. De skrev att de kunde se i sina loggar att något blivit "fel", och att jag inte skulle behöva betala för några vunna aktioner som inte budats på av mig själv. Såg minuterna efter att buden hade tagits bort på alla annonser förutom de där jag redan blivit överbudad. Hann dock vinna en aktion (bara på 30kr), får väl se vad som händer med den. Men som sagt, de skrev att de skulle lösa allt och att jag inte skulle behöva betala något.

Av folmeroN

Är ASUS PCE-AC68 AC1900 sålt eller finns det kvar?

Av folmeroN
Skrivet av 1x87dom:

Tack till alla er för era svar i min tråd!

Det var sagt från början att det inte är en gåva samt att priset min bror begärde var 2.800 kr för hela paketet. Men nu vill köparen betala 800 kr.

Och som en här tyckte vore bäst för både partner är att häva köpet och ta tillbaka produkten, vilket jag tycker är det bästa alternativet. Men jag är osäker på ifall han har kvar produkten, om så är fallet, är det mer eller mindre kört för min bror och bör han isf acceptera 800 kr?

Känns väldigt svårt att spekulera i- ni får ju helt enkelt knacka på hos personen och ta snacket med den. Antingen får den lämna tillbaka switchen, eller betala en summa som ni båda kan känna er ok med, förslagsvis 1500kr för att mötas halvvägs. Vägrar han båda och vill behålla switchen utan att betala eller vill betala mindre får ni ju antingen skita i det och se detta som en lärdom, eller dra det vidare till tingsrätt om ni pallar med det. Känns ju dock ganska löjligt att dra så här små summor vidare...

Av folmeroN
Skrivet av AReal_Human:

Kan du skicka lite bilder? Pokemon sun har jag redan i steelbook, så det är inte något intressant. Har du med lådan till konsolen?

Glömde svara kring lådan- tror tyvärr den är slängd sedan länge men ska leta lite. Men räkna inte med den.

Av folmeroN
Skrivet av AReal_Human:

Kan du skicka lite bilder? Pokemon sun har jag redan i steelbook, så det är inte något intressant. Har du med lådan till konsolen?

Skickade PM nu

Av folmeroN

Tjena, har ett New 3DS XL i mycket fint skick med ett SKY3DS+ till. Har också Pokemoin Sun i orginal steelbook om det är intressant. Allt funkar prima. Vad kan du tänka dig ge? Vet vad de går för på tradera så inga skambud

Av folmeroN

Mm har fått pris på 1700kr att ställa diagnos (de testfyller och följer sedan upp med om det har läckt mer eller inte). Kanske är värt i så fall. Risken är ju att det är pengar i sjön som det visar sig vara ett större fel som det inte är värt för mig att reparera innan ett inbyte.

Av folmeroN

Fixa AC på bil innan inbyte?

Hej,

Jag och frun tänker byta bil till våren/sommaren. Vi har idag en Hyundai i30 från 2013 i bra skick och med ca 13000 mil. När jag kollar på blocket går likadana bilar med samma årsmodell för mellan 65.000 - 80.000 kr (nästan vad vi köpte den för för ca 3,5 år sedan och då med mycket lägre mil, helt sjuka begagnatpriser...).

Problemet är att AC:n i bilen pajade förra sommaren, och jag funderar nu på om det är värt att försöka reparera den innan jag ska försöka sälja den som inbytesbil. Beroende på vad som är fel kan det ju kosta hur mycket som helst... Är det värt att försöka lämna in den och reparera AC, eller byta in den med AC:n trasig? Vad tror ni skillnaden i inbytespris kan bli?

Vad kan man förresten förvänta sig att få i inbytespris, jämfört med vad motsvarande bil säljs för på blocket?

Av folmeroN

Tycker att du kanske borde backa ett steg och fundera lite på exakt vilka krav du har innan du beställer din "monsterburk".

Du skriver att du kommer sitta pch spela på din 65" TV. Vad är det för TV? 4K? 120Hz? Helt meningslöst med en "monsterburk" om TV:n du tänker spela på är av äldre modell.

Antar att datorn ska stå direkt bredvid TVn i vardagsrummet? Har du krav på att datorn ska vara extra tyst (för att inte störa andra i hemmet, eller dig själv i ditt spelande), eller är det ok om det låter en del när komponenterna blir varma och fläktar drar igång? Krav på ljudnivå påverkar både val av chassi, antal och modell av fläktar, CPU-kylare och modell på GPU.

Vad är det för spel du faktiskt ska spela? Kommer du kunna utnyttja kraften i de high-end komponenter du nu tänker dig, eller kommer det vara bortkastade pengar? Det smartaste är ofta inte att köpa ett "monster" idag, utan en övre midrange idag (kanske klarar du dig egentligen med e.g ett RTX3070?), och sedan uppgradera om 2-3 år (särskill med tanke på dagens sjuka hårdvarupriser, som ju förhoppningsvis bör börja gå ner såsmåningom). Då får du betydligt mer prestanda för samma pengar på längre sikt. Sen fattar jag absolut att det är kul att köpa ett riktigt "moster", men du ska ha klart för dig att det nog inte ger mest bang for the buck i det långa loppet

Av folmeroN
Skrivet av ronz:

Kanske något dyr men såg att den var bäst i test också.
Mest rädd för att den blir dålig lika snabbt som vanlig teflonpanna och då är den ju inte värd priset.
Men tre år låter bra!

Rätt säker på att jag hade en Oumbärlig förut som höll betydligt längre än denna 365+.
Slängde den för att den hade någon skrapa under som repade spisen.
Kanske värt att kolla på igen!

Den ser väldigt trevlig ut! Bra pris också.

Jo ugn är såklart ett alternativ men känns som betydligt mer jobb och rengöring. Frugan vill steka sitt bacon också så där finns det inte direkt något att diskutera om

Har också en Scanpan CTX, absolut bästa pannan jag haft. Haft den i drygt 3 år nu, funkar fortfarande prima. Det är ingen teflonbeläggning i den utan en typ av keramisk beläggning som inte alls slits på samma sätt.

Av folmeroN

Finns denna kvar?

Av folmeroN

Forsknings- och utvecklingsingenjör (FoU/RnD), för tillfället inom plastindustrin

Av folmeroN

Har du kvar denna? Vad skulle du va villig att sälja den för?

Av folmeroN

Har själv funderat på att skaffa en Nvidia Shield TV. Den har en funktion som kallas gamestream som gör precis det du vill- du streamar spel från din PC direkt till TVn via hemnätverket. Det rekommenderas att du har trådat nät mellan datorn och TVn, alltså inte streamar via WiFi.
Funktionen ska funka bra enligt vad jag har läst. Shield TV är kompatibel med typ alla kontroller som har blietooth, t.ex både trådlösa Xbox och playstationkontroller. Allt detta förutsätter dock att du har ett Nvidia grafikkort, annars funkar det inte.

Av folmeroN

Beror väl på hur man ser det. Begagnatpriserna på 2000-serien störtdök ju sekunden Nvidia utannonserade prestanda och pris på 3000-serien. Du kan få prestandan hos ett 2080 Ti för ca 5500kr, för ett nytt 3070. Priset för ett begagnat 2080 torde därför ligga runt max 3000kr nu i min mening.

Av folmeroN

Skulle ha gift mig 23 maj I år- vi ställde in.
Bokade nytt datum till 5 September med förhoppningen att Corona skulle lagt sig lite. Detta har vi nu också ställt in.
Nytt datum blir nästa vår istället.
Kan jag ställa in mitt bröllop (med över 70 gäster) kan de nog ställa in sitt gotlandskalas

Av folmeroN
Skrivet av Fenrisulvfan:

@Mårten C: https://komponentkoll.se/bild/zhYmd.png
Lade till en ganska dyr HDD, men EXOS serien ska vara kanon för långtidslagring enligt "Tech deals" på Youtube.

Varför I hela världen skulle TS behöva en sådan dyr HDD? Den är ju typ 25% av slutpriset på datorn. Antagligen behöver TS ingen HDD alls, om det inte ska lagras film/bilder etc.

Om du inte ska ha datorn till något speciellt, behöver själva datorn antagligen inte heller va så speciell. Snackar vi typ skriv lite i Word och kolla mailen? Har du skärm/mus/tangentbord etc?

Av folmeroN

Dator till arkitektstudent

Hej!

Söker dator till en kompis som är arkitektstudent. Det ska va en laptop, och användas främst för t.ex AutoCAD och Rhino. Hon vet inte riktigt vad hon behöver, och jag är med lite lost. Krav är 15,6" skärm, minst 16 gig ram, gärna minst 500gb SSD lagring. Budget är 15-20.000, ju mindre dästå bättre såklart (fattig student...). Ska hälst inte vara massa RGB och annat "gamer krafs".

Har kollat en del på Asus Zephyrus serie, kan det va något? Deras nya snygga 14" går ju tyvärr bort, då hon vill ha 15,6". Tips mottages!

Tack!