Inlägg

Inlägg som Vårtan har skrivit i forumet
Av Vårtan

Tack för tipset!

Av Vårtan

USB-portarna uppför sig konstigt

Jag har lite problem med USB-portarna på min dator. Datorn har jag själv monterat.
För tillfället har jag en mus och ett tangentbord av samma fabrikat som är inkopplade i USB:n. Problemet är att musen tappar kontakt med datorn jämt och ständigt. Under korta perioder så fryser kursorn på skärmen och det välkända ljudet av att något ansluts till USB-portarna uppstår varpå musen fungerar igen. Men inom någon minut uppstår problemet igen.

Fenomenet uppstår ofta och ibland så slutar musen eller tangentbordet helt att svara. Jag brukar då byta portar på datorn men samma sak inträffar oftast då där också. Det är även vanligt att strömmen försvinner från tangentbordet eller musen vilket är mkt konstigt.

Ibland slutar även ljudet att fungera normalt. Det blir svagt och innehåller en massa ljud-"artefakter". Har ännu inte lyckats få tillbaka normalt ljud.

Mitt moderkort är ASUS P8Z77-VPRO. Är det möjligtvis någon som har en aning om vad som är felet?

Av Vårtan

Att Hank Green använder SI-enheter räcker nog för att övertyga mig!

Av Vårtan
Skrivet av altair4:

Quad-core grafik, inte quad cpu. Blir inget köp för mig. För dålig kamera och ingen quad core. Känns inte som nån värd uppgradering enbart för skärmupplösningen.

Att det är bättre med flera kärnor ska man ta med en nypa salt. Vad jag vet har A5-processorn i iPad 2 bra prestanda i jämförelse med Tegra 3.

I dagsläget är inte app-utvecklingen på quad-core nivå och flera kärnor tenderar att dra mer ström.

Av Vårtan

Stilrent och snyggt. Färgerna i rummet går mycket väl ihop och det ser professionellt ut.
Hur djupt är skrivboret, till vägen alltså?

Av Vårtan
Skrivet av SnowJim:

HAha, säger han som spinner vidare på ämnet ändå!? Som sagt, varför diskuterar vi ens mjukvara som inte går att köra på denna PC?

Jag spinner inte vidare på ämnet utan visade bara argumentationen ur en annan synvinkel.

Av Vårtan

Ett bygge med finess!
Jag har annars väldigt svårt för chassin med plastfönster eftersom det enda folk burkar kunna se är en massa sladdar och komponenter som bara är svarta eller inte har något färgmönster vilket gör att det kan se vräkigt ut.
Blått, vitt och svart är definitivt snyggt ihop. Chassits färgytor är ganska lika i storlek vilket ger goda proportioner. Portarna på ovansidan av chassit påverkar även inte helhetsintrycket av chassit på ett lika negativt sätt som Fractal Designs annars så populära chassi.
Fem morötter från mig!

Av Vårtan

Den stora frågan är: kan man använda Lambi?

Av Vårtan

Tjaffs

Skrivet av Pnorberg:

Se vad SnowJim svarade dig så slipper jag upprepa.

Kan ni inte sluta hålla på och argumentera om något som är så subjektivt. Om det är något som gör att man inte vill läsa i forumet så är det verkligen sådana här debatter som inte leder någon vart.

Den ursprungliga meningsskiljaktigheten gäller inte photoshop eftersom det finns till de två största plattformarna. Men man kan t.ex. inte köra Final cut på en Windows-maskin...

Av Vårtan

Jag tolkar det som att det är tack vare den låga strömförbrukningen som det bildas mycket lite spillvärme vilket i sin tur gör att det är lättre att hålla processorns temperatur på en stabil nivå?
Eller har jag fel?

Av Vårtan

Vidock gör redan liknande system men inte med anslutning via thunderbolt. De hart sagt att de håller på att utveckla en som är anpassad för thunderbolt. Vidocks lösningar är däremot inte lika billiga som MSI:s plus att man inte får med något grafikkort. Denna nyhet är betydande för laptop gaming!! Hoppas det kommer liknande produkter från andra tillverkare snart.

Av Vårtan

Hmm... Är det bara jag som tycker att Windows går allt mer mot Mac-hållet. Först det aqua-liknande gränssnittet, sedan taskbar som kom att bli som dockan med ikoner man kunde fästa dit och nu när det tar bort den helt blir det ännu mer likt...

P.S.
Jag är inte en mac-fanatiker

Av Vårtan

Men hallå, tänk efter lite

Att två tv-aparater har samma "tum-mått" som t.ex. 55" behöver inte alls betyda att de är lika stora i bildyta. Anledningen är att enligt standarden så mäter man på diagonalen för att människor ska få ett mått som är lätt att förstå. De ger dock ett dåligt förhållningssätt mot bildytans storlek.Regeln är att desto mer kvadratisk en tv är i förhållande till diagonalens längd, ju större blir tv:n.

Av Vårtan

Pengar

Skrivet av Klimpen2:

Tar Intel någon licensavgift för gränssnittet?

Vad skulle de annars få pengar ifrån?

Av Vårtan

Nattmössa

Skrivet av bedragaren_no1:

Så otroligt tröttsamt att det blir ett ramaskri på sweclockers så fort någon är lite kritisk mot produkter med ett äpple på.

Gissar att betraktningsvinkeln på dessa paneler kommer vara lika värdelösa som de nuvarande Apple använder. Sämst i klassen med andra ord. Men man kan ju flasha med fina siffror i reklamen.

Det låter som att du talar i nattmössan. Sitter just nu och tittar på skärmen på en MBP från sidan. Jag tycker då att det går alldeles utmärkt
Sen förstår jag inte vad du menar med att de skulle har sämst paneler. Visst man skulle kunna kalla det för ful-HD eftersom det inte är highest definition men när det kommer till kvalitet så kan jag verkligen inte hålla med. Bra svärta och bra färger.

Av Vårtan

Ultra?

I min mening ser datorn inte alls särskilt ultra ut om man jämför med de andra som presenterats på swec. Inte i från sidovinkeln iaf.

Av Vårtan

Farligt vatten

Skrivet av MacEnkronan:

*raderat inlägg*

Du inser hur mycket folk kommer att börja rage:a nu när du sa det där

Av Vårtan

Utseende

Verkar ha liknande specs som MBA men synd att den är ful som stryk. Kanske attraherar sånna som kör Lenovo thinkpad

Av Vårtan

Inget "tydligt" samband

Det här kanske är något utav en petitess för många men att först skriva att det inte finns något samband och sen att det inte finns något "tydligt" samband är fel gällande forskningsrapporter. Man ska skriva det som står i rapporten punkt slut.
Annars tror jag inte att datorspel som är rent våldsamma påverkar normalpersonen. Däremot gillar jag inte spel som innehåller förnedringar.

Av Vårtan

Poäng?

Skrivet av Rådström:

Frågan är varför de inte satsar på att göra iOS skalbart när det gäller upplösningar?

Varför skulle de vilja göra det. Det har ju i princip endast två olika stora skärmar att anpassa systemet till. Behövs inte mer än två upplösningar.