Inlägg

Inlägg som thhellgren har skrivit i forumet
Av thhellgren

NZXT HU-001 luftflöde och fläktar

Mitt chassi har en fläkt nere i fronten och en bak under PSU. Om jag förstått det hela rätt skall det helst vara fler insug än utsug, samt att man skall ta in luft fram och blåsa ut bak.

Instruktionen till Corsair H50 sade att luften skulle tas utifrån till den. Men efter att ha läst på forumet verkar det som jag skall vända den så luften blåser ut den vägen.

Hur skall den här ekvationen gå ihop? Jag skall suga in luft i fronten och blåsa ut genom de två fläktarna baktill. Men då får jag ju inte önskat övertryck i lådan...?

För tillfället har jag vänt på flödet så lådan suger in luft genom PSU och H50 fläkten (bak) och ut genom nedre front, men eftersom jag har för varmt inne i chassis och det blir avsevärt svalare om jag tar bort sidan har jag problem med luftflödet och försöker hitta en mer ideal setup.

Av thhellgren

aaaah, jag hittade det!! Jag upptäckte att det fanns en Kombustor för multi GPU, och när jag körde den varianten steg temperaturerna för bägge korten.

Av thhellgren

japp, fattar att inte kortet med låg temperaturs fläkt inte ökar. Det jag inte fattar är varför det ena kortet blir jättevarmt och det andra inte påverkas alls när de körs som SLI...

Av thhellgren

Bakgrunden är att jag inte tycker prestandan på grafiken i spelen är som förväntat för SLI, och jag undrar om det är så att bara ena kortet jobbar...

Av thhellgren

Nu har jag testat och tagit ut ett kort och då går temperaturen upp och med den fläkthastigheten, verkar stämma. När jag kör andra kortet samma resultat. Byter plats och testar bägge korten på andra kortplatsen och de uppför sig precis likadan,dvs temperaturen och fläkthastigheten ökar när de stressas.
Men när jag sätter i bägge korten så ökar bara temperaturen och fläkthastigheten på ena kortet, tycker fortfarande temperatur och fläkthastigheten borde öka på bägge eftersom bägge stressas. När jag körde ett kort blev det ju väldigt kylt av omgivningen men gick ändå upp i temperatur på samma sätt...?

Av thhellgren

Men borde inte GPU2 fläkten öka lite lite iallafall??

Av thhellgren

Nvidia Geforce 9800 GT GPU1 vs GPU2

Jag kör två st Nvidia Geforce 9800GT som SLI. När jag kör msi Afterburner och kör Kombustor drar temperaturen snabbt upp mot 100 grader och fläkten för GPU1 kör på 100%. Men GPU2 ligger kvar stabilt på 73 grader med 40% hastighet på fläkten (default).
Skall inte de båda korten "hjälpas åt"?

Av thhellgren

Min spec enligt min pris avklarade signatur nedan...

Av thhellgren

Bästa överklockningsprogrammet?

Vilket är det bästa överklockningsprogrammet för Nvidia Geforce 9800GT. Jag har två stycken jag kör SLI, hur mycket kan jag överklocka...?

Av thhellgren

Jag använder både Nvidias eget program för att kolla GPU usage samt även testat EVGA Precision. Men eftersom flera säger att de får 0% kanske det inte är fel på min installation då.
GTA4, BFC2, Mirrors Edge, Crysis är väl exempel på de spel som jag skulle vilja haft bättre prestanda på... Jag körde ett Mark3D-test och fick ca 12500 poäng, är det ok...?

Av thhellgren

Nvidia Geforce 9800 GT

Jag har två st Nvidia Geforce 9800 GT som körs SLI. Men jag tycker inte prestandan är som förväntad, mycket går ryckigt när det är lite mer krävande spel.
Jag har precis börjat titta på att överklocka korten och upptäckte då att både "GPU1 usage" och "GPU2 usage" är 0% konstant...
Är det något som är felkopplat eller vad beror detta på??