Inlägg

Inlägg som spikeBOLL har skrivit i forumet
Av spikeBOLL

Uh sen till kalaset men såg roligt ut så klickade lite.

Av spikeBOLL

Är sen till kalaset, har inte orkat läsa alla 7 sidor, men här kommer det jag tänkte på i vilket fall.

Filter för barnfamilj på leverantörsnivå. Låt det finnas ett färdigt filter som blockerar innehåll som inte borde vara tillgängligt för barn, låt det finnas möjlighet för vuxna att lägga till/ta bort saker från deras eget filter. Det här skulle kunna vara i form av en lokal router eller mer centralt. Skulle även kunna tänkas att man blockerar vissa sökord för specifika tjänster, etc, om det ens är möjligt.

Jag har inga barn själv, men kollegor på jobbet pratar om hur dom chockas av deras barns tittar-historik av vad dom hittar på internet. Definitivt är fri internet-tillgång något gemene man inte har lätt att hantera för sina barn. Om vi ska undvika att AIs programmerar barn via strömmande video krävs det kanske någon slags åtgärd.

Av spikeBOLL

Klart man måste sitta uppe hela natten, och var får man vara ifred (inte störa andra)? På vinden! Knappt att jag höll mig vid liv med 8°C där uppe, men iklädd sovsäck med armar och ben gick det ganska OK ändå! Webhallen, Sweclockers och Prisjakt uppe på skärmarna, så klart! Hög halt av pepparkakor, choklad och annat sockrigt i blodet håller ångan uppe!

https://i.imgur.com/iz8DCKK.jpg

(här är en version som går att snurra på!)

Av spikeBOLL

@Graffikk: uhm, nä? En skärm på 40" får plats mer fyra skärmar på 20", är ju diagonalen man syftar på när man säger tumvärdet... så, rätt?

Av spikeBOLL

Spännande, kanske blir att putsa lite på CVet eller äntligen skriva ett personligt brev då, eller göra uh... en video. Blir det intervjuer i VR sen då eller? AltSpace, BigPicture, VRChat... Raw Data :E

Av spikeBOLL

Jag är en Kickstarter-backer, men har inte fått något mail om att min pre-order har börjats behandlas än :/ Aja... dom har ju hela helgen på sig.

Av spikeBOLL

@Mackey: Jag backade projektet, har inte heller hört något, kommentarer på Kickstarter verkar bekräfta att dom inte kommunicerat släppet på sidan. Jag kollade igenom spam-korgen, inget, ska också få en download-länk men som sagt det verkar dom inte fått till.

För övrigt så är kommentarerna på KS lite oroväckande, att filmen mest är som en infomercial, vilket är långt från en granskande dokumentär. Låter som att ljudet också är kass, jag väntar nog med att kolla tills jag kan ladda hem filmen själv.

Av spikeBOLL

Uj vilken debatt! Eller vad man ska säga. Kommer mediumet VR floppa eller inte?

Själv har jag spelat spel i VR sedan 2013, har både Rift DK1 och DK2, har provat GearVR, Crescent Bay och Vive DK1. Har kört igenom hela Half-Life 2 med episoder och Half-Life: Source. Har kört igenom många andra titlar som kommit ut med tidigt stöd också. Har kört spel som använder Razer Hydra för händerna, flygsimulatorer med HOTAS och bilspel med force-feedback-ratt. Tillbehören köpte jag bara för att förbättra upplevelsen i VR, utanför det hade jag aldrig brytt mig. Det jag spelat med Razer Hydra och i Vive DK1 är det som gjort absolut störst intryck, det är som att man har riktiga minnen från en plats. Rumsspårning och spårade handkontroller kommer bli fett.

Däremot så testade jag 90-tals VR för länge sedan och jag vet hur kasst det var, så för mig har dom tidiga utvecklingskitten ytterst troligt varit mer intressanta än för folk jag känner som inte vet hur kass VR var förr i tiden. Jag hade ärligt talat köpt DK1an som konsumentprodukt ifall dom inte utvecklade den vidare, vilket jag i princip gjorde. Det som nu säljs och kommer att säljas är sjukt mycket bättre på alla fronter. Synfält, bildkvalité, spårning, latens, ergonomi och vikt, pris, tillgänglighet, möjligheten att utveckla själv gratis, tillgången till upplevelser. Jag tror jag läst ett citat att än så länge har det skapats mer innehåll för VR dom senaste åren än alla år innan gemensamt.

Jag kan däremot tänka mig att en del personer fortfarande kommer klaga på upplösningen, jämfört med att sitta framför en datorskärm eller en HD-TV så kommer VR att kännas lite low-fi. Med super-sampling eller bra anti-aliasing så känns det mycket bättre, men kommer ju kräva en saftig burk. Just kravet på hårdvara och priset på inträdet kommer begränsa hur snabbt mediumet sprider sig, många prognoser är enligt industrifolk överdrivna, 2016 kommer inte vara året VR slår igenom, men året (bra) VR först säljs till konsumenter. Entusiaster kommer att vara majoriteten av köparna, troligtvis, och kommer vara dom som visar VR för vänner och bekanta, precis som jag stoppat in folk i VR så mycket jag kunnat dom senaste tre åren

Utöver rena VR-upplevelser kör jag vanliga monitor-spel på en gigantisk virtuell kurvad monitor i VR o_O Känns nästan som att man lever i framtiden. Självklart går det inte med spel som har hög densitet på information och text p.g.a. begränsad upplösning i DK2an, men många andra spel fungerar prima

Jag kommer definitivt prenumerera på den nya siten, snart kommer det bli en hel del att skriva om med alla upplevelser som kommer lanseras. Oculus har ett förhandsevenemang innan GDC och HTC börjar snart förbokningen av Vive, bråda dagar! Kanske pris och tillgänglighet på MWC nästa vecka!

Av spikeBOLL

@Ludric: Yep, har kollat på sånna lösningar, var inne på en elgato-mojäng men insåg att ingen av mina systemkameror har video-ut -___- annars hade det varit en fet webbcam, lockande när man kan variera objektivet.

Fördelen men USB-kameror är att man slipper ladda batterier (eller köpa eliminator), koppla kablar och montera dom varje gång man vill använda dom. Så yeah, jag har övervägt att gå den vägen men blir snabbt lika mycket eller mer pengar Om man inte redan äger en kamera med bra video output då.

Det som är intressant med den här kameran förutom Hz-en är den där djupsensorn, är ganska intresserad av den funktionaliteten men blir att [googlar reda på en video]... ah, ser ju ut att fungera ganska kass, ser ju bakgrunden släpa efter när han flyttar på sig -_- Undrar om det är beta eller final, hade klart varit besviken om jag köpt en så dyr kamera och det inte blir bättre än sådär.

Av spikeBOLL

Spännande, jag streamar typ några gånger om året, men har alltid velat experimentera med green screen. Om jag slipper köpa in skärmar, lampor, stativ... och det här fungerar bra... ganska sjukt awesome tycker jag.

Sen att det är en 60 fps kamera är en bonus, har streamat lite i 60 fps för det är sexigt, men finns typ ingen kamera förutom Playstation Eye som kör så hög Hz. Ska bli intressant och se just hur bra utmaskningen är, om den är begränsad till specifika avstånd, hur stort synfält kameran har, etc.

Enheten kostar ju lite så vill ju gärna veta begränsningarna innan typ.

Av spikeBOLL
Skrivet av Naicro:

Ganska nöjd nu att man backade

Känns ganska fint jo Var arbetslös vid tillfället men var för kåt på VR så backade skiten med sparpengarna. Däremot har jag sedan dess backat fler saker som gått åt skogen så det blir nästan som kompensation på såren för dom misslyckade projekten

I vilket fall, nackdelen är nog polare som inte upptäckte kampanjen men bokade strax efteråt, dom är lite tjuriga på mig nu :/ Vid tillfället kampanjen kom ut höll jag på att flytta för studier så tänkte inte på att annat teknikintresserat folk missat nyheten, doh!

Av spikeBOLL

@duked: Vad jag förstått så får man ett ganska bra tracking-space även med kamerorna placerade som Oculus planerat, se ett test här. Det ser ut som att kamerorna har ganska bra vidvinkel, däremot hade det nog varit svårt att huka sig så nära som han gick, kamerorna var säkerligen medvetet placerade i huvudhöjd.

Det finns ju för och nackdelar med både Lighthouse och Constellation. Personligen är jag mer exalterad av Lighthouse-tekniken då fysiskt roterande trummor i princip har oändlig upplösning och det över hela utrymmet man spårar. Oculus har däremot grejjen med bara en kamera ifall man bara kör med headset, dom har ju dioder på baksidan också, kameran kan lätt ställas på ett skrivbord och fortfarande ge 360 grader för headsettet. Sen är det ju kanske skönt att inte ha några rörliga delar som i en Lighthouse-bas. Däremot har jag en enskild Play-seat med ratt, enbart för VR, så Lighthouse kommer nog fungera bättre för mig då jag slipper flytta på en kamera om jag vill byta plats. Om jag inte sätter kameran i hörnet av rummet då kanske... hmm

Som sagt, vilket system som kommer passa en själv blir nog upp till hur man bor, vad man har för utrustning sedan tidigare, vad man är redo att betala och vilka mjukvarutitlar man vill ha tillgång till (tyvärr) Det lär ju komma ut stora listor som jämför allt med systemen när dom väl ska släppas!

Av spikeBOLL

Ujuj, VR-diskussionerna är lika blåsiga på Sweclockers också Är rätt stormigt på Reddit just nu på grund av alla uttalanden etc. Palmer nämnde ju kort senare att även om det fungerar med room-scale så är det inte tillräckligt bra, därför rekommenderar dom det inte, som artikeln sa. Folk har teorier om att det handlar om hur Touch är utformad, som en ring runt handen, detta medan Steam VR kontrollerna har en hatt längst upp så den syns bättre. Han som ledde utvecklingen av Lighthouse kommenterade att dom hade samma design som Touch som en iteration i deras process. Läs mer om vad Yates sagt här.

I diskussionen om Oculus avtal med utvecklare, jag har både DK1 och DK2, har träffat flera olika personer från Oculus på olika träffar, trevliga människor och ball hårdvara. Mycket kudos för att starta vågen av utveckling för VR. Däremot så fick nog övergången till Facebook lite följder, deras mål nu verkar vara mer att skapa en butik för VR än bara VR i sig, och detta genom exklusivitetsavtal så att upplevelserna bara kommer säljas i Oculus egna butik, även om dom har stöd för annan hårdvara.

Steam är ju redan ett stort ekosystem på PC, vilken kan ses som ett lika stort hot mot VR som Oculus planer, däremot har jag inte hört något om att dom vill teckna exklusivitetsavtal med utvecklare och skulle gissa på att dom inte behöver göra det. Gör man något till PC vill man troligen ha det på Steam. Om inte annat så kommer utvecklare som gör Rift-spel vilja lägga dom på Steam också för synlighet, och det är just det Oculus inte vill. Palmer har sagt att dom är med och finansierar majoriteten av dom exklusiva spelen till 100%, så dom har ju all rätt att göra göra avtal hur dom vill, men det var inte alla, bara majoriteten. Palmer har själv sagt att dom inte begränsar hårdvaran som används för spelen i deras butik, men att deras butik bara har stöd för Rift och GearVR än så länge.

Men, läs inte bara det här, läs tweeten från Tim Sweeney och kolla en liten stund på videon med David Helgason han länkar till. När dom två (grundare av Epic Games och medgrundare till Unity Technologies) är oroliga över att dom som kommer sälja VR också vill kontrollera själva eko-systemet runt VR på ett osunt vis, och nämner Facebook, så väcker det ju lite tankar.

Själv så växlar jag i vad jag tycker om olika företag/märken ganska ofta, ju mer information som kommer ut i ljuset Det ska bli spännande och se hur Vive DK2an kommer se ut (tidigare CV1), CES16 kommer hålla mig uppe om nätterna Sen får man väl se vad man köper för VR under 2016.

Av spikeBOLL

@SuperZnake: Som det ser ut så är VR konsol-kriget för PC, exklusivt innehåll som lockar, men egentligen bara från Oculus sida. Valve har ju sitt initiativ OpenVR som är en öppen API som ska stödja alla VR-headsets, en version av OpenVR som fungerar automatiskt med Steam är SteamVR.

Jag hörde i en presentation här om dagen att OpenVR kör en egen drivrutin som Valve rullat för Oculus, däremot så har den inte fungerat så bra på det senaste, i vilket fall inte för mig med DK2an :/ dom släppte 0.8-stöd nyss, men fungerar kass för mig. Så vem vet hur pass kompatibiliteten blir där, men misstänker att när väl Viven är ute med stabil mjukvara så börjar dom nog jobba på stöd för andra headsets igen.

Oculus däremot var ju dom som initierade vågen av utveckling av VR-titlar, i samband med det är dom delvis utgivare till en del titlar, som t.ex. EVE Valkyrie, förmodligen också dom titlar som annonserade på Oculus Connect 2. På samma sätt som Valve arbetar mot sin egen lösning nu gör Oculus det också, dom pumpar på för att få Runtime 1.0 ut till releasen av hårdvaran, och stöd för andra headset i deras mjukvara lär ju dröja eller helt utebli. Tror bara dom sagt att det inte är en prioritet, inte ens DK2 är speciellt viktig för dom nu för det är inte konsumenthårdvaran.

Det är intressant däremot, Oculus borde inte ha några problem med att göra stöd för andra headset, precis som Valve, för Oculus har sagt att dom vill sätta priset så nära tillverkningskostnaden dom kan, vilket innebär att dom vill tjäna pengar på plattformen istället, deras egna Steam. Om jag minns rätt snappade dom upp någon som var en nyckelperson i utvecklingen av Steam från början.

Om det är innehåll man vill sälja så tycker man ju att det borde vara en fördel att stödja så mycket olika hårdvara som möjligt, vilket är PC i ett nötskal, men vi får väl se hur dom tänker med det här. Det bästa hade ju varit om både Rift- och Vive-användare kan köra titlar från både Steam och Oculus Home/Store. Klart möjligt att det är upp till utvecklarna, frågan är vad Oculus sätter för krav för att man ska få sälja saker på deras butik, och vad som händer med 1st-party titlar, både för Oculus och Valve.

Av spikeBOLL

@SuperZnake: Yo, /u/BOLL7708 från /r/oculus

Du nämnde nog allt som jag hade kunnat tänka mig göra I princip så blir nog VR-systemen i stort sett likvärdiga, förutom vissa skillnader i tracking-space, optik och kontroller. Folk misstänker ju att dom kör exakt likadana paneler, för det finns inget bättre på marknaden just nu.

Det sagt så har vi fortfarande inte ens sett konsument-versionen av Vive, så alla jämförelser som görs i dagsläget kommer ju behöva ses över snart. Personligen så känns det som att Oculus just nu har övertag när det gäller komfort och ergonomi, medan HTC/Valve har grymmare tracking och en störd content-platform med Steam. I min skalle vill jag blanda ihop det för en optimal mix :3

Blah, längtar efter att ersätta DK2an med Hydras med något annat :x Hoppas releasen av Vive inte blir allt för begränsad... väntan är olidlig!

Av spikeBOLL

@stormense: håller med, definitivt Har använt DK1 och DK2 sedan 2013 nu, I mitt fall är det värre att stå än att sitta, kanske för att sitta ner gör så att det typ känns som att man rullar runt i en rullstol/ett fordon. Det går att stå upp, men för mig så påverkar det balansen så jag lutar omedvetet, vilket kan vara lite farligt även om jag inte mår direkt illa av det :x

Sittandes kan jag göra nästan vad som helst numera, har kört igenom hela HL2+Ep1+Ep2 och Half-Life: Source Men det är helt klart inte för alla, det tog mig en vecka innan jag kunde spela utan att behöva ta en paus, kan tänka mig att inte alla will pusha igenom VR-sjukan på det sättet.

Det sagt, jag vill fortfarande spela spel där man glider omkring på marken i första person, jag hade ruskigt kul i HL2, men vi får väl se ifall det blir några fler konverterade FPS spel alls. Kanske får vi nöja oss med att köra FPS i rum än så länge, eller som i Bullet Train, teleportering.

Av spikeBOLL

Var Kickstarter-tokig på den tiden, eller kanske fortfarande är det, men iaf fick en till slut. Laggigt interface, svårt att hitta något roligt att spela, svårt att motivera att köpa spel för Android låsta till en konsol när jag har många andra Android-enheter. För en person som prioriterar frame-rate över grafisk kvalité kändes det mesta fel.

Trodde när jag backade att man skulle kunna spela sina övriga Android-spel på den, men neh, inbyggt butik bara. Ett tag var den HTPC för dom jag hyr ett rum av, men jag bytte ut den mot en ChromeCast, sorgligt att en liten sticka levererar bättre media-upplevelse än en dedikerad box. Aja, man lär så länge man lever Mitt nästa köp blir förmodligen en Valve Link, men väntar nog på recensioner.

Av spikeBOLL

Personligen så fort man kört ett spel med separat spårade handkontroller, som Razer Hydra, så känns det gammaldags att bara sitta med mus+tangentbord/kontroll. Det är helt klart stort värde att kunna sikta separat från där man tittar Det stora problemet är väl att man bara kan ge input, det finns ingen output, inget motstånd eller rekyl.

Det känns som att det hela kommer sluta som med Nintendo-konsoler, att man har en uppsjö med olika kontroller för olika spel Än så länge har jag samlat på mig spelkontroll, ratt, HOTAS och Razer Hydra för att spela VR-spel xD

Upplösningen i DK2 är fortfarande synlig, men kör man med Oculus senaste runtime (0.4.3) med appar som har stöd för den är det ganska magiskt nu med sjukt låg latens och väldigt precis huvud-spårning >_> Med tanke på hur imponerade folk på Oculus Connect var av nästa prototyp, Crescent Bay, så tycker jag att framtiden ser bra spännande ut.

Av spikeBOLL

Haha, jag såg er utanför centralen efter att jag kommit med tåget, när ni gick förbi taxi-kön Däremot var jag lite yrvaken efter en trög tågresa så jag kunde inte sätta fingret på varför jag kände igen er xD

Sprang runt på mässan själv iaf och var lite besviken på att inte hitta varken Eee Slate EP 121 eller Dell Inspiron duo, men fick klämma på en Olympus XZ-1 iaf... bra sugen på en sån ;P

Av spikeBOLL

Var inbiten Firefox användare ett bra tag, men körde Chrome i tandem tills alles nyss när Chrome 10 kom ut, då gick jag över helt till Chrome, varför? Innan hade jag synkroniserat lösenord och bokmärken med Xmarks, även mellan Chrome och Firefox, men när Google integrerade det och t.o.m. synkronisering av teman, addons och inställningar så var jag helt synkfrälst på Chrome ;P

Tidigare har jag varit en addon- och customization-galning, men efter att tag med mkt flyttande mellan datorer, nya browser-versionen som bröt kompabilitet, etc så blev jag utbränd på att migrera inställningar och installera alla addons hela tiden, ungefär lika frustrerande som när en ny WoW-patch kom när jag spelade det och hade miffat upp hela interfacet med 200 addons. Jag fick jobba massor bara för att upprätthålla interfacet jag ville ha.

Sen är jag helt inne på samma filosofi som Chrome kör. Slimmat och funktionellt. Att ha ett enda fält för både sökningar och adresser känns väldans vettigt och hur tabbarna fungerar har jag vant mig vid. Jag har en del kompisar som stör sig på att flikarna ligger ovanför adressfältet men det lider inte jag av alls, jag har oftast hackat sönder interfacet ändå så jag är kanske inte lika låst :x

Andra saker jag gillar med chrome. Då jag knarkar Google-produkter i övrigt så känns det ju vettigt bara ur den synvinkeln. Jag kör Gmail, Google Reader, Google Docs och annan bröte som analytics, webmaster tools bla bla. Det som är smidigt är att man kan lägga till application shortcuts, i princip genvägar som öppnar en hemsida i en egen instans av Chrome utan navigationsinterface så det blir som ett vanligt program. Egentligen kan man lägga vilken sida som helst som en applikation, men som exempel är det fantastiskt om man är van att ha en email-klient och har migrerat till webmail, som jag gjorde för några år sedan. På samma sätt använder jag Reader och Docs, väldigt smidigt tycker jag...

Så uh, det jag ser som störst fördel för min egen del just nu är synkroniseringen, detta då jag dagligen cirkulerar mellan 3-5 datorer. (jobb, hemma, htpc, laptop etc bla bla)

Sen går det säkert att få till allting lika smidigt i andra browsers, men när allt jag vill ha kommer med i paketet med zero configuration (förutom synkronisering) kommer jag nog inte byta ut Chrome på ett bra tag :x