Inlägg

Inlägg som iFraja har skrivit i forumet
Av iFraja

Troligen menar de prisjusteringen som gäller ordinarie pris, tillfälliga erbjudanden brukas oftast undantas från prisgarantier osv.

Av iFraja

Jag kanske var otydlig, jag menade inte själv diven som google maps ligger i.

<div id="parent">
<div id="map">
GOOGLEMAP
</div>
</div>

Har du satt en höjd på #parent?

Av iFraja

Har du satt en höjd på de element eller den taggen som google maps ligger i?

Av iFraja

Kan rekommendera Glesys.se, mer inriktat på server/vps än webbhotell, men du kan skaffa enbart e-post om jag minns rätt. Du kan välja nivå på spamfiltret (Off Low Medium Normal High Aggressive). Och om jag inte har missat något så kommer alla mail fram, de som "fastnar" i spamfiltrer får *SPAM*-prefix i ämnesraden sen du själv ställa in din e-postklient att ta bort eller dylikt. Hög tillgänglighet vågar jag även påstå.

Av iFraja
Skrivet av Bosko:

Låter logiskt. Men vad exakt är Precision Touchpad? Är det bra?

Jag är inte helt på det klara vad exakt Precision Touchpad innebär, dvs hur stor del som är hårdvara och hur stor del som är mjukvara. Principen går väl ut på att Windows skall kunna kommunicera med styrplattan direkt. Tillverkarna måste sedan certifiera styrplattan för att få kalla den Precision Touchpad, vilket innebär att den måste stödja X antal funktioner osv. Om det krävs någon specifik hårdvara vet jag ej, men Intel har vart inblandad i projektet så det är inte helt omöjligt.

Av iFraja
Skrivet av Curik:

Jag vet inte vad ovanstående skribenter anser är bra kontrollpanel, men en kontrollpanel som ger felmeddelanden i stil med "Du får inte överlåta domännamn du ej står som ägare för" när du ska överföra domännamn du själv äger är inte min definition av bra kontrollpanel. Det kan hända att det tekniskt är korrekt, men det är ju inget en slutanvändare alltid begriper.

Många kontrollpaneler har betydligt fler och större brister än otydliga meddelanden, syftar du på Loopias kontrollpanel så har den i alla fall stöd för en hel del funktioner och den är relativt buggfri.

Av iFraja

Apple bygger både datorn och mjukvaran vilket gör att man lättare kan hantera känsligheten och precisionen. Microsoft tog väl fram Precision Touchpad just av denna anledning.

Av iFraja
Skrivet av mrbambocha:

Aha, jag trodde att testerna var opartiska.

Hur avgör jag vilken prestanda jag behöver? (Rent spontant så tror jag inte att jag behöver särskilt stor prestanda just nu.)

Om vi skulle dela in det i tre olika prisklasser, vad skulle ni isf rekommendera? Ifall jag skulle behöva uppgradera framöver. Jag vet inte riktigt vad man skulle sätta för prisklasser på de olika nivåerna, men kanske billigt: <40 kr/mån, mellan: 40>150 kr/mån, dyrt: >150 kr/mån.

Läste någon som rekomenderar digitalocean + serverpilot för $5/mån. Jag förstår inte vad de är för något, men är det något att ha?

Fokusera inte så mycket på prestanda, den är inget problem oavsett vilket webbhotell du väljer. Ta One.com om du vill ha något billigt men helt ok, ta Oderland eller Loopia om du vill ha bra support. DigitalOcean är virtuella servrar, inget du bör köra om du inte vet vad du gör.

Av iFraja

"Free OneDrive storage will decrease from 15 GB to 5 GB for all users, current and new. The 15 GB camera roll storage bonus will also be discontinued. These changes will start rolling out in early 2016."

Kanske har du dessa 15 + 15?

Av iFraja

Ladda ner någon open source och börja med att lära dig modifiera den alt. du hyr du en låst lösning/butik så slipper du pilla med sånt själv. Att bygga en webbutik när man inte kan programmera är väldigt ambitiöst, dock fullt möjligt och kul om man gillar sådant, men tänk på att en icke fungerande eller tilltalande hemsida är dåligt för affärerna

Av iFraja

Det är ett ganska bra pris, beroende på skick dock, men du kan nog få 5000 uppåt om du säljer den på Blocket.

Av iFraja

Bry dig inte om dessa tester, de säger egentligen ingenting. Om jag skulle valt ett webbhotell idag skulle det blivit Oderland eller Loopia, bra support och helt ok kontrollpaneler. Prestandan kommer till större delen bero på WP.

Av iFraja
Skrivet av Brainsplitter:

Du vet inte heller om det är tekniskt fel eller inte, vad gör det då att man anmäler till KO?
Då ser de över sina tekniska problem så det inte händer i framtiden förhoppningsvis.
En anmälan kan man alltid göra oavsett vad som ligger i grunden, oavsett om det är avsiktligt eller inte för det vet ju inte du (vi).

Helt rätt, vi vet inte om det rör sig om tekniskt fel. Men...

1) Mitt inlägg var en respons på ordvalen "Vilseledande marknadsföring så det skriker om det!" och "Uppenbart". Tycker det är tydligt att det inte är så uppenbart.
2) Så länge ingen kund har blivit "lurad" och betalt för mycket så kan de inte egentligen fällas, därav är en anmälan rätt onödig och kommer bara ta upp en massa tid för fel personer. Då är det mer konstruktivt att påpeka felet för Elgiganten och ge dem en chans att rätta till felet.

Av iFraja
Skrivet av MultiMan:

@iFraja: Var står det att de har tekniska problem? Tråden skapades igår så de har haft god tid på sig att upptäcka felet.

Vart står det att dom inte har tekniska problem? Tråden skapades runt 15.00, två timmar innan en normal arbetsdag slutar, och då utgår du från att Elgiganten fick en felanmälan samtidigt, vi kanske kan ge dem lite mer tid att rätta till felet...

Dessutom har vi ingen aning om någon kund har fått betala påslaget vid uthämtning, och om så har skett, har kunden blivit nekad återbetalning när de påpekat felet? Nej, det vet vi inte om vi utgår från informationen i tråden. Så det är alltså inte uppenbart.

Av iFraja
Skrivet av Brainsplitter:

Anmäl till KO! Vilseledande marknadsföring så det skriker om det!

Skrivet av MultiMan:

Uppenbart vilseledande och bör anmälas:

http://www.elgiganten.se/cms/collect-at-store/collect-store-b...

"Med fraktalternativet Collect@Store sparar du både pengar och tid eftersom du slipper betala för leverans och själv kan välja när du ska hämta produkten."

Inte alls uppenbart, vilseledande är det om det är gjort medvetet och/eller systematiskt. Det är helt lagligt att ha tekniska fel och problem.

Av iFraja

Antar att du har ett "Apotekskonto"?

Här är en del av villkoren som du/ni godkänt om det hjälper:
PayEx sänder ut avier till kontohavaren månadsvis. Avier skickas ut i
mitten av månaden med förfallodag i slutet av samma månad. Nya inköp
och betalningar som görs så sent i månaden att de inte hinner komma
med på månadens avisering, tas med på nästa månads avi.
Avierna innehåller bland annat uppgifter om kreditbelopp, aviseringsavgift
och det lägsta belopp som ska betalas aktuell månad. På avierna finns
också information om nya inköp som debiterats kontot sedan föregående
avisering och betalningar som gjorts sedan föregående avisering, samt
övrig information som ett kontoutdrag ska innehålla enligt 20 §
konsumentkreditlagen. Kontohavaren ska betala i så god tid att
betalningen bokförs på anvisat bank- eller plusgiro senast den förfallodag
som är angiven på avin. Kontohavaren är skyldig att kontakta PayEx om
någon avi uteblir för att kontrollera vilket belopp som förfaller till betalning
aktuell månad och när betalning ska ske.

http://payex.se/media/619134/allmaenna-villkor-foer-payex-apo...

Av iFraja

Vilken som är bäst går nog inte att svara på då det är en smaksak, jag föredrar denna t.ex: http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/62810-st...

Av iFraja

Marknaden för begagnade stationära märkesdatorer är inte direkt jätte het. Ska du sälja på Blocket så skulle jag börja någonstans på 50% av nypriset, har du tur hittar du någon stackare

Av iFraja
Skrivet av mwahh:

tydligen har du inte förstått så mycket från vad som har skrivits. problemen till en början var små, som i riktigt små. jag brydde mig inte till en början, för jag tänkte inte kritisera företaget över en sån liten sak.

Du får gärna ge lite mer detaljer, vad var det för små fel? Anledningen till varför man måste reklamera i tid är just för att små fel kan med tiden bli stora fel.

Av iFraja

Har du framfört din önskan om hävning till säljaren? Och vad svarade de i så fall? För kan ni komma överens om en lösning så är vår definition av "samma fel" mindre viktig.

Edit: Eftersom åtgärden hittills har varit att uppdatera mjukvaran så kan man anse att det är ett och samma fel, oavsett om felet yttrar sig olika.