Inlägg

Inlägg som Starbud14 har skrivit i forumet
Av Starbud14
Skrivet av aragon:

@Spiffman: vilken kräver speciella taggar menar du, Yale? vad menar du med speciella? jag har chipp i handen till mina id lock
ungarna och svärmor har "klistermärken" jag köpte på ebay i mobilfodralen för att öppna dörren.

Id lock har dock en nackdel, för att ta bort en tagg så måste man "para" alla taggar samtidigt, dvs man kan inte bara lägga till en i ett senare skede utan måste då tagga om dom gamla med.

Nu använder i stort sett bara jag taggen, dom andra låser det upp automatiskt för när dom är någon meter från dörren.

Häftigt med chip i handen, hur gör man? Haha.
Hur låses dörren upp när de kommer nära? Har själv Idlock 202 multi med z-wave modul till futurehome gateway. Är även sugen på att se om de går att lägga till mitt ID06..

Av Starbud14

Jag får inte upp några drivrutiner när jag väljer OS.. Verkar inte spela någon roll vilket OS jag än väljer.

Av Starbud14

Nä har hunnit skaffa nu. Var lite över en vecka sedan jag var i behov av tangentbord.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Starbud14
Skrivet av Bult:

@Starbud14: varför måste dom vara synliga? Om du vetkligen vill ha drt så kan du ju bara höjja med 5kr som han gjorde

För att folk bara kan säga att dom fått högre bud fast det egentligen kanske inte fanns något bud Jag budar över om jag ser bud i kommentarerna. De kanske/bör finnas regler i marknaden för sådant

Av Starbud14
Skrivet av Bult:

@Starbud14: nu har jag ett bud på 155 +frakt via pm.

Lär de inte vara synliga bud för att de ska gillas?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Starbud14

Lägger 150kr + frakt

Av Starbud14
Skrivet av anon257891:

Har lite svårt att ta mig till en sådan butik där jag bor, tyvärr :/ På de ställen som finns, så finns de knappt något att välja på alls.

Skrivet av blue eyed devil:

Jag har ett Logitech G710+ sjukt skön att spela med, vit belysning. Kan verkligen rekommendera det.

Finns för typ 1200kr, tror jag fick mitt för 390 kr något på black firday, jävligt bra köp.

Jag gillar inte allt för stora tangentbord, en kompis har det med blåa brytare och jag tycker de känns för stort. Plats har jag, men gillar inte macro knappar så mycket heller. Har funderat på tenkeyless eller ett vanligt, med antingen röda, bruna eller svarta brytare. Haft blå och gillar dom inte för gaming.

Av Starbud14
Skrivet av suzieq:

När man inte riktigt vet vilka brytare man vill ha, men anser att det är en dealbreaker om man köper ett tangentbord med "fel" brytare, så brukar det allt som oftast rekommenderas, av folk här på forumet, att man åker till närmsta butik och provar några olika tangentbord.

De vanligaste Cherry MX-brytarna:

MX Red - linjär - klenare fjäder
MX Black - linjär - hårdare fjäder
MX Brown - taktil - klenare fjäder
MX Clear - taktil - hårdare fjäder
MX Blue - taktil med klickljud - klenare fjäder
MX Green - taktil med klickljud - hårdare fjäder

Om ditt tangentbord i övrigt mår bra, så kan du istället ge det en rengöring och byta keycaps. Graverade, dyesub eller blanka PBT knappar håller bra.

Har funderat på bruna switches, men jag vet inte. Kanske är bäst att åka och prova ändå Men jag saknar belysningen lite och det jag har nu börjar bli lite dåligt :/

Av Starbud14

Tips på nytt tangentbord!

Hej. Jag tänkte byta tangentbord då mitt Qpad MK-50 Cherry MX red är välanvänt. Har även kört Cherry MX blue och vet inte vad jag vill ha riktigt, så bomba förslag!

Inte över 1500kr (tror jag).
Det ska vara BRA.
Helst på komplett men inget måste.

EDIT: Gärna Blå/Vit eller RGB belysning!

Länka gärna något du tipsar men skriv också varför just det.

BOMBA!

Tack

Av Starbud14
Skrivet av BergEr:

10Mbit duger väl inte till 1080p video? 10Mbit brukar ju kämpa med 720p YT

Twitch ska du dock kunna se så länge inte annat händer, men många glömmer att nästan alla tjänster drar i bakgrunden nu för tiden.

Sen är imo 10Mbit t.om för lite för vanlig surf nu, så en uppgradering kanske är värt om du sitter på flera videosajter (twitch, youtube, facebook) och gör annat samtidigt?
Är ju fan segt att kolla t.ex Imgur med 10Mbit =D

Jag testade utan router ca 15 minuter igår, körde twitch på source och Youtube på 1080p Då fungerade det felfritt. Tidigare har de räckt med att koppla ur routern ca 1-2 minuter och de ska fungera som vanligt. Men inte på senaste tiden verkar det som, dags att beställa en ny tror jag. Men nu verkar det fungera iaf!

Av Starbud14
Skrivet av Ice Frontier:

Är du säker på att ingen använder din WIFI?

Säker på att din dator är säker? Dvs att ingen hackat den och installerat en FTP-server eller liknande? Hände mig själv en gång för många år sedan. Då blev allt också slött iom att trafiken från FTP-servern käkade bandbredd.

Jag är ganska säker. Satt inne på routern och kollade vilka enheter som var kopplade till den, och de var min bärbara, min och sambons telefon samt min egen dator som är kopplad med kabel. Men jag har tidigare stängt av routern ca 1 minut och sedan kopplat in strömmen till den igen så har de fungera, men inte på senaste tiden. Därför testade jag utan router helt och körde en kabel direkt till datorn, då fick jag ut 12/12mbit med en annan kabel, testade min gamla kabel igen, fick också ut 12/12. När jag lät routern stå ca 10-15 minuter utan ström så vart det bättre.. Annars har det alltid räckt med ca 1-2 minuter om internet har börjat blivit lite segt. Men(!), ett tag så fick jag ändå bara ut ca 7/7 UTAN router med samma kablar, så de kanske var en svacka från deras sida just då.

Skrivet av alteam:

Jag har 100/10 och vill bara säga att både Youtube och Twitch har börjat buffra helt random för mig den senaste tiden. Felet ligger nog inte hos dig :/

Det internet jag har (borderlight/laxnet) går via Telia har jag för mig att någon nämnde. Men nu verkar 1080p videos på Youtube fungera SAMTIDIGT jag kollar på Twitch i source med ca 25k viewers, så de blir ju lite spammande i chatten också.

Av Starbud14
Skrivet av AndersHu:

Task Manager kan visa nära 0%, t.ex om du har Gbit-nätverkskort. Den skulle visa mer om du hade 10 Mbit-nätverkskort.

Du kan använda en LAN-monitor för att se hur mycket trafik som går igenom din dators nätverkskort, så du kan se om det ligger runt 9.6 Mbit/s.
NetWorx (https://www.softperfect.com/products/networx/) har en Graf och användarstatistik som visar aktuell och genomsnittlig hastighet.

Okej tack! Ska testa detta program och se.

Av Starbud14
Skrivet av VexedRelic:

De flesta har gått över till HTML5 för video och inte flash som det var förut. Har inte kollat specifikt men bandbredds kraven kanske är högre. Twitch 720p brukar ligga under 5Mbit men source kan vara över 10Mbit.

De kollade nog din port du är kopplad mot, så all trafik som kommer från ditt uttag är i sådant fall högre än du tror, om de nu inte ljuger

Fungerar det bra med 100Mbit så handlar det nog om att du inte har tillräckligt med bandbredd.

Okej, men det är ju inte endast twitch, de gäller även facebook och youtube. Och de fungerade ju felfritt tidigare :/

Av Starbud14

Buffrar på 10/10mbit fiber

Hej. På senaste tiden har mitt internet börjat buffra väldigt mycket. Det är på twitch.tv, Youtube och även några sekunders video klipp på Facebook.. Jag vet inte vad som är problemet, men jag trodde först att de var min router, jag kopplade ur den och körde nätverkskabeln direkt i väggen. Samma problem fortfarande... Min internetleverantör (borderlight) skickade nån .bat fil jag skulle köra via kabel (med och utan router) Samt över wifi. Dom gav mig inte direkt något svar på mitt problem utan ökade på hastigheten till 100/10. Under dessa dagar jag hade 100mbit så fungerade internet felfritt, så de testade att sänka till 10 igen och samma problem uppstår. Jag har mailat och sagt att de är väldigt frustrerande att jag måste behöva uppgradera nätet till 100mbit för att koppla på Youtube videos över 480p? De ringde upp och lät väldigt störiga, antingen fick jag uppgradera eller säga upp abonnemanget, sedan slängde de på luren.

Har ni några tips? Tycker 10/10 fiber ska kunna köra en 1080p video som de klarade av förut, eller att kolla twitch på "source" utan problem..

EDIT: Enligt dem så ligger min internetförbrukning på ca 9.6mbit ständigt. Fast jag inte har något annat än steam igång just nu? I task manager står de 0% på network hela tiden, verkar lurt? :/

Av Starbud14

PROBLEMET LÖST! MOD KAN TA BORT.

Av Starbud14
Skrivet av Grönahunden:

klarar du av göra egna eller vill du ha fabriksgjorda ?

Kan såklart göra egna. Men om jag ska köpa dämpmattor kostar de ca 250kr för överdrivet mycket.

http://www.fractal-design-shop.de/index.php?k=8&lang=eng

Hittade på deras hemsida, men det är tyvärr 140mm istället för 120mm. De kostar 20 spänn styck, vilket inte är någon kostnad alls. Tänkte passa på att köpa fläktar på deras sida på samma gång. Men frågan är om jag kan ha 140mm i toppen?

EDIT: Jag läste om mitt R3 och de passar att ha 140mm i toppen. Ska beställa dessa även om de är lång leverans. Så jag har ju fått mitt svar och hjälp. Tack!

Av Starbud14

Fractal Define R3 tillbehör?

Hej. Jag fick ett Fractal Define R3 nyligen, och de sitter någon typ av plast platta med ljuddämpande material på sidopanelen. Men det ska tydligen sitta två stycken i toppen också? Men han hittar inte dom och jag undrar om det går att köpa löst eller göra egna på något vis?

Har en Lånad bild från Google, men där ser man att dessa två sitter, det är dom jag söker

Av Starbud14
Skrivet av ArcticFire:

Vad har den ens för grafikkort?
Jag hittade olika versioner med bl.a. HD 6370, GT 540M eller Intels inbyggda.

Det är Intels inbyggda.

Av Starbud14

Överklocka i5 480m

Hej. Jag har en Packard bell Easynote TK 85 med i5 480m 2.67Ghz. Det ska gå att köra Turbo på något vis men hur vet jag inte. Jag har installerat den drivrutinen men hittar ändå ingenting. Bios verkar helt låst, allt man kan ändra är boot setup och klockan :/

Hade nämligen tänkt att spela wow på denna emellanåt ^^

Tacksam för svar och tips på vad jag kan göra. Har även testat tankat MSI afterburner med det går inte att ändra på någonting där heller.

Tack på förhand

Av Starbud14
Skrivet av tcntad:

Jag var lite snabb där. Hela kameradelen alltså

Okej. Men jag har tänkt att köpa en ny kamera till tefonen. Eftersom de var så pass enkelt att ta isär den och ta bort kameran.

Har ni/du några tips på var och vilken kamera jag ska köpa till telefonen? Har tittat på Ebay, men jag vet inte vilka som är "äkta" eller kopior..

Tack!