Inlägg

Inlägg som Elyntex har skrivit i forumet
Av Elyntex

Dem där minnena ska funka eftersom de är nerskurna i kanten. Det är höga vengeance minnen som brukar vara ett problem

Av Elyntex

Du får med monteringsfästen i NZXT phantom just för att kunna placera radiatorer som H100 under båda takfläktarna. Har själv den uppsättningen, det enda jag kan tänka på direkt är att du med största sannolikhet behöver low-profile minnen för att kunna ha båda 120mm fläktarna på radiatorn. Beror dock lite på vilket moderkort du har.

Av Elyntex
Skrivet av Brusarn:

Tycker du ska ta en disk som snurrar i 7200rpm om du har den som systemdisk!

Jag skulle tagit MSI kortet också

Juste! Glömde nämna det, kommer att köpa en SSD i november så lagringsdisken får bara agera som systemdisk temporärt

Okok misstänkte det, har hört massa positivt om MSI korten sen tidigare så uppdaterar den biten: http://www.inet.se/kundvagn/visa/904242/2011-09-23

Av Elyntex

Feedback på datorpaket (ca.12000kr)

Tjena!

Tänkte slänga iväg en beställning på ett nytt datorpaket snart, men passar på att samla in lite feedback först.

Paketet jag plockade ihop ser ut såhär än så länge: http://www.inet.se/kundvagn/visa/903606/2011-09-23

Såg till att välja ett moderkort med en molex-kontakt utöver 24+8pin så det finns rum för stabil överklockning.
Är lite kluven på processorkylningen: Corsair Hydro H80 eller Antec Kühler H20 920? Skiljer 60kr, verkar prestera likvärdigt - lika bra att spara den pengen eller?

Gigabyte / Asus DirectCU II / MSI TWIN FROZR - GTX560Ti? Värt 50-100kr extra per kort eller spelar det ingen roll? (Blir första stationära med Nvidia, måste testa nytt!). Valde en modulär PSU så det blir rent från onödigt kablage i chassit, har ingen betydelse för mig att den kommer in på lager i mitten av Oktober, har inte så brottom

Sen ifall någon har förslag på bra & tysta chassifläktar för ökat luftlöde så lägg gärna till! Har en oanvänd W7 Professional OEM liggandes här hemma så det behövs inte. Det var allt jag kunde komma nu, vad tycks?

Av Elyntex

Jag tänker inte säga att det är fejk eller på riktigt förän företaget når sin tredje fas där dem hoppas kunna släppa ett slags demo för användare att testa och granska tekniken. Men jag har dock en del synpunkter, har sett att många kommenterat just att det endast är ytorna som behöver atomer. Samtidigt som ni säger det vill jag att ni funderar på hur spel går framåt idag med mer och mer objekt som kan tas isär och förstöras. Det går att skjuta sönder blad, trädstammar, slå sönder bord med mera. Just här används förutbestämda händelser som resulterar i att nya konstruerade objekt kommer från det objekt som förstörs.

Men hur skulle det då fungera att ta isär ett objekt som är byggt av atomer, visst går det att göra samma sak som görs idag med polygoner. Slå på ett objekt A vilket tillslut resulterar i b,c,d,e,f,g,h med nya 'atomytor' istället för polygoner. Men i senaste intervjun med företagets CEO så var deras framtida mål inom just den här kategorin att man ska kunna skära ett bord itu, ta en bit av det och om du så vill skulptera fram en figur. Med andra ord så måste allt vara fyllt med atomer, minus luften då som inte behöver det.

Teknologin ser häftig ut och det lovas mycket om den utan att nämna vilka hinder företaget egentligen har på vägen. Jag tror att det dröjer ett bra tag innan vi kommer kunna se ett skotthål som formats med hjälp av fysikens lagar i en trädstam (som i det här fallet kommer behöva ha ett innehåll annars blir det inget fint hål), en rinnande transparent vätska eller en levande eld med aktiv rök. Det finns mycket kvar att ta tag i för detta företag helt enkelt, oavsett ifall det är fejk eller ej.

Av Elyntex

The never ending fanboy wars... To be continued.

Såg någon kommentera det att universitetsstuderande har tillgång till fria Windows licenser, tycker du att det är för bra för att vara sant? Visst, studenter har tillgång till studentrabatter via mecenat på dessa operativsystem, men som studerande på de flesta universitet så får du tillgång till fria windows nedladdningar. Inget stort, inget speciellt. Om jag var du skulle jag bli skapligt mer förvånad över att företag som Autodesk ger gratis 1-årslicenser till studenter (även på gymnasial nivå) av deras program som kostar upp emot fina 100 000kr, så länge du studerar kan du få tillgång till en ny licens när den tidigare gått ut. Som sagt, det där med gratis licenser till studerande är inget nytt.

För övrigt förstår jag inte det här med att ställa sig på det ena eller det andra företagets sida, alla OS har sina styrkor och svagheter. Ifall ni t.ex. är teknikentusiaster eller utvecklare bör ni stå neutralt och se allt på ett konstruktivt sätt utan att favorisera det ena över det andra. Jag har en stationär dator med windows 7, jag har en laptop med windows 7 och Ubuntu (dualboot) samt 'Live' versioner av flera OS på ett par USB stickor, och en macbook pro. Jag använder det jag behöver när jag behöver det, men kan inte säga att något av systemen utmärker sig exceptionellt.

Ska ni ge skit åt varandra så har ni gått lite lagom för långt och har antagligen Microsoft eller Apple som religion.

Av Elyntex
Skrivet av Lillem4n:

Om det är rekommenderade kraven till bara alpha versionen så tycker jag de är skyhöga.

Exempelbild: http://bf3blog.com/wp-content/uploads/2011/07/bf3-alpha-scree...

Det ryktas om att DICE/EA stämmer personen bakom detta screenshot (& flera) på £175 000, för att personen i fråga medvetet har försökt få BF3 att se skit ut. Genom att ta på lägsta inställningarna och lägsta upplösningen samtidigt som han säger "battlfield 3 is an ugly game" i spelet. Visst bör man ta detta med en nypa salt då det är en stor summa det handlar om för några screenshots. Men hursomhelst, ifall DICE/EA nu går igenom med det här så blir det en enkel match då alpha-testaren har accepterat ett NDA som han brutit mot. Även fast det i slutändan kanske inte handlar om 175 000 brittiska pund.

Lite snack om det på EA's forum:
http://forums.electronicarts.co.uk/battlefield-3/1411162-alpha-pics-leaker-sued-175k-made-pics-look-bad-purpose.html

Annars är det bara att förbereda sig inför i höst. Stor uppgradering ska det bli, för BF3 ska vi spela på höga inställningar

Av Elyntex

Frågan är ju vad som händer med dessa planer: http://www.techradar.com/news/gaming/microsoft-wants-windows-8-to-relaunch-pc-gaming-917416

""Windows 8 will represent a real new push into PC gaming," the source told TechRadar. "Gaming will be a key component for the whole OS.""

Känns som om Microsoft valt att lägga det på hyllan för tillfället.

Av Elyntex

Nu har jag fått min MBP 13'' i5 2,3Ghz, är väldigt nöjd och känner efter några timmars lek att den blir perfekt till app-utveckling. I hemmet så kopplar jag ihop den med min SyncMaster XL2370 och får större arbetsyta, annars känner jag att 1280x800 räcker när jag är på fri fot och utvecklar

Av Elyntex

Varken att dra ut LED kontakten eller byte av SATA port hjälpte, ingen som har förslag på vad det kan vara?

Av Elyntex

Har haft på Load Tester i ca. 2h nu, inget oljud så länge den är på.

Temps på cores har legat på:
Core 0: 44-51C
Core 1: 40-47C
Core 2: 33-41C
Core 3: 38-46C

Men när jag stänger av testet kommer det tillbaks, det verkar som om ljudet försvinner när mer ström används? Noterar också nu att HDD lampan blinkar i takt med ljudet vid olika loads, men även när jag inte hör ljudet.. Ska testa ta bort HDD led pin kontakten och byta SATA port. Återkommer

Av Elyntex

Högfrekvent 'elektroniskt' ljud från datorn

PROBLEMET LÖST!
Läste en tråd på overclock.net, stängde av C1E support, EIST och Intel C-state. Nu är datorn tyst och fin

Hej allihopa

Har lite problem med en dator jag satte ihop åt en släkting igår:
Operativsystem: Windows 7 Professional 64-bit
Processor: Intel i5 2400 3,1Ghz
Processorkylare: Stockkylare
Moderkort: MSI H67MA-E35 REV B3
Minne: 2x2048MB Corsair 1333MHz XMS3-10600
Grafikkort: Intel HD Graphics 2000
Hårddisk: 500GB Samsung Spinpoint F3 HD502HJ
Nätaggregat: FSP 400-60APN Bulk 400W 80+
Övrig kylning: 1x120mm bakre insug
Övriga komponenter: Samsung SH-S223C 22X DL Svart
Temperaturer: Högst uppmätt 58C vid belastning (ej stresstestad..) 28-38C Idle [Allt uppmätt med realtemp]

Problemet och vad jag hittils upptäckt:
Problemet är att ett högfrekvent elektroniskt ljud produceras från någon komponent, för mig räcker 10-15min tills huvudet fått nog. Detta ljudet produceras inte vid start och i BIOS, utan först när Windows 7 inloggningsruta har kommit fram börjas det.

Ljudet upphörde när jag testade belasta CPUn med Real Temp's "LoadTester", vid 50-100% belastning från programmets sida (ca 25-30% utnyttjades av processorn, siffror från resursövervakaren) slutade oljudet.
NY info:
Load 0%: Konstant ljud
10%: "Lång" signal 1s med kort avbrott
20-50%: Ljudsignaler blir kortare och pauserna längre, det handlar om hundradelar här och där
60-70%: signal och paus är ungefär 50/50 i tid, 1 puls är ca 0.75-1s
90%: 1 kort pip ca 0.05s, paus >0.5s
100%: Inget ljud (Genomsnittlig CPU användning 25%) [ca 35-45C på kärnorna]

Jag har testat plocka ur 1 RAM-minne i taget, och satt de i olika slots - Även kört 1 runda med CPU fläkt och bakre fläkten avstängd. (Dessa tappra försök i och med att jag upplevde att ljudet kom därifrån när jag lyssnade med datorn öppen). Men ljudet återstod.

Jag märkte också att ljudet hackade i takt med hårddiskens tänkande vid ett tillfälle.

Vilket för mig lämnar kvar 2 komponenter; PSU och mobo.

Vad ska jag ta mig till och vad mer bör jag testa?

Hjälp uppskattas!

Av Elyntex

Ok, då vet jag

Tack för svaret!

Av Elyntex

Akut hjälp behövs i bygge - CPU + stockkylar montering

Tja!

Sitter nu här med bygget av en släktings nya dator och ska montera en intel i5 2100.
När jag öppnade förpackningen och kollade på stockkylaren så såg jag att det fanns kylpasta på den redan (det är standard antar jag? ). Men när jag beställde allt så antog jag att kylpasta var något jag skulle behöva, så köpte en 'spruta' MX3 från arctic cooling.

Så vad gör jag? Datorn är mest till arbete och kanske film och gamla spel som jag förstått så den är inte i direkt behov av superkylning.
(Detta är mitt första bygge )

Av Elyntex

Juste glömde fråga om processorkylare, står att det ingår med processorn. Hur bra är standardkylarna och ifall en bättre rekommenderas, vilken? Gärna i prisklassen <300kr.

Av Elyntex

Placerar nog beställningen imorgon; http://www.inet.se/kundvagn/visa/328617/sista-check

Frågade om en större skärm önskades, då tidigare var på 17'' med 1024x768 upplösning. Svaret var ja, så lade till en billig BenQ 21.5'' LED skärm. Totalt går allt på 6550kr. Sen kanske jag borde köpa kylpasta till CPUn? Någon speciell som rekommenderas utav erfarenhet?

Måste ge ett stort tack till alla som hjälpt!

Av Elyntex
Skrivet av bio2tech:

Gjorde ett förslag till bygge http://www.inet.se/kundvagn/visa/328405/2011-03-29-elyntex
Bytte till ett mATX moderkort som har integrerad grafik, vet dock inte hur bra man kan spela och kolla på film på det. Därför lät jag 5450 kortet vara kvar, det är inget spelkort, men ska nog klara av lite lättare spel. Bytte till en 4 kärnig processor. Bytte till Win 7 Home, gjorde en gissning att din släkting kanske inte kommer nyttja de extrafunktioner som Professional har. Bytte även nätagg till ett med 80+ ceretifiering.
La till Fraktfritt Sweclockers...

Hur tycker du det ser ut? Man skulle kunna byta till ett mATX chassi, men jag hittade inget som verkade billigt och bra.

Ser bättre ut än vad jag skulle få fram, tog professional för att hon behöver kunna koppla upp sig till sin arbetsserver vilket pro. har färdigt stöd för, underlättar processen för henne. Sen blir det nog så att jag monterar själv så slipper hon betala 800kr extra. Kan också beställa utan grafikkort i början, testa prestandan och sen utgå därifrån ifall det behövs ett eller inte. Tack för tweaksen, kraftigare bas för samma peng

Av Elyntex

Så något i den här stilen om man kör med integrerad grafik?: http://www.inet.se/kundvagn/visa/328257/2011-03-29

Funderar dock på hur mycket prestandan sjunker med en 2 kärning i3 2100? Har sett tester på Intel HD graphics 3000, dock endast med i5 2500k och i7 2600k..

Men 50kr extra för detta mobo och sen ha möjlighet till att sätta dit ett externt grafikkort ifall det behövs känns faktiskt bättre än tidigare val, tack för tipset!

Av Elyntex

Arbetsdator som klarar lättare spel & hd film, budget 5-6000kr

Tja!

Har en släkting som är i stort behov av uppgradering av dator, hon sitter med en burk från tiden då XP hade lanserats. Sa att hon absolut inte fick köpa en märkesdator i butik, för eget bygge ger mycket mer för pengarna - så fick en budget på 5-6000kr och några exempel på vad datorn ska klara;
Arbeta, spela spel (lättare typer av spel som simcity) & se på film (kraft nog för HD film).

Allt detta i en lång tid framöver.. Så jag plockade ihop ett första utkast genom inet på 6 300kr som klarar mer än så (då med montering ifall datorn ska skickas direkt till henne, annars kommer jag ta hem delarna och montera):
http://www.inet.se/kundvagn/visa/328152/2011-03-29

Alla förslag för bättre prestanda i samma prisklass eller lägre pris med samma prestanda tas emot med stor tacksamhet. Har säkert missat ett eller annat

Av Elyntex

Prövat och kollat på lite olika modeller och dess upplösningar, och beslöt mig för att det blir en MBP 2011 13'' i5.

Har inga som helst problem med upplösningen/arbetsyta gällande programmering, grafiska bitar kan jag passa på att göra när den är dockad till en skärm alt. via PCn. Priset på den modellen är också en fördel (anser jag) i början, då tänker jag att; går det bra med apps så finns större resurser för en ordentlig uppgradering.

@RemixV2, hade det inte varit ett demo-ex så visst, vet inte hur många timmar per dag den varit igång och i hur många dagar + bara 6 månaders garanti på den.

Lägger min beställning nästa vecka, återkommer i http://www.sweclockers.com/forum/100-apple-mac/992037-macbook-pro-2011-bestallningar-leveranser-forsta-intryck/ när macen är tillhanda!

Tackar för all hjälp.