Inlägg

Inlägg som Elefanton har skrivit i forumet
Av Elefanton
Skrivet av Echolake:

Droppar ett litet inflik såhär. Öppet köp är valfritt av en butik att erbjuda kunden, och många butiker kör med det. T.ex. öppet köp i 30 dagar - DOCK i obruten förpackning. Vilket även stod på Media Markts hemsida. Trots att det blivit ett felköp står alltid kunden för vad den köper, men det må bli lite komplicerat om säljaren prompt sålt på något som blivit fel. Hur som haver brukar inte butiker vara så überstrika med sånt, utan försöker hjälpa och rätta till eventuella fel som kommit att råka ut för kunden. (Undantag finns alltid.)

Så kontentan är: Gå tillbaka, förklara situationen snällt, och visa kvitto. Brukar nästan alltid fungera. Om man drar upp massa skit om lagar och grejer, tenderar det att nästan alltid gå åt helvete.

Hoppas det går bra i alla fall!

/Butikssäljare

Skitsnack, kunden står bara för ett felköp om det är hans eget fel. Har säljaren fått kunden att köpa någonting som inte överensstämmer med beskrivningen efter att köparen bett om en produkt som ska fungera för hans ändamål så föreligger fel i vara. Utöver det ligger bevisbördan på näringsidkaren om denne skulle få för sig den dumma iden att bestrida köparens krav.

Kolla 19 § konsumentköplagen

edit: osammanhängande text, lite småtrött

Av Elefanton
Skrivet av Lembritt:

Fungerar nätverkskortet med annat OS?

Har ej haft möjlighet att testa, ska försöka lösa det tills nästa vecka om jag inte får ordning på det. Vore otroligt drygt om det faktiskt är så att det är fel på nätverkskortet och alla dessa timmar visar sig vara bortkastade, haha.

Av Elefanton

Ubuntu 14.04, inget wifi med nytt Centrino Wireless-N 2230

Hej, satte ihop en htpc för några veckor sedan och tänkte att det var dags att ordna med trådlöst nätverkskort idag. Tyvärr tog det inte lång tid innan jag insåg att något inte lirade som det skulle. Jag kan helt enkelt inte se några trådlösa nätverk.

Det jag använder är:
Ubuntu 14.04
Asrock Q1900-ITX och nätverkskortet är ett Centrino Wireless-N 2230.

Jag är relativt ny till ubuntu (och linux överhuvudtaget), och hoppas någon kan hjälpa mig. Jag har googlat och hittat samma/liknande problem, men de lösningar som fungerat för andra fungerar inte för mig.
Kastar upp lite information som kanske kan vara av intresse.

Citat:

lspci -v

Network controller: Intel Corporation Centrino Wireless-N 2230 (rev c4) Subsystem: Intel Corporation Centrino Wireless-N 2230 BGN Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 106 Memory at d0800000 (64-bit, non-prefetchable) [size="8K"] Capabilities: <access denied> Kernel driver in use: iwlwifi

iwconfig

eth0 no wireless extensions. lo no wireless extensions. wlan0 IEEE 802.11bg ESSID:off/any Mode:Managed Access Point: Not-Associated Tx-Power=16 dBm Retry long limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off Power Management:off

dmesg | grep iwg

[ 8.726968] iwlwifi 0000:02:00.0: can't disable ASPM; OS doesn't have ASPM control [ 8.727032] iwlwifi 0000:02:00.0: irq 106 for MSI/MSI-X [ 9.275510] iwlwifi 0000:02:00.0: loaded firmware version 18.168.6.1 op_mode iwldvm [ 9.303612] iwlwifi 0000:02:00.0: CONFIG_IWLWIFI_DEBUG disabled [ 9.303614] iwlwifi 0000:02:00.0: CONFIG_IWLWIFI_DEBUGFS enabled [ 9.303615] iwlwifi 0000:02:00.0: CONFIG_IWLWIFI_DEVICE_TRACING enabled [ 9.303618] iwlwifi 0000:02:00.0: Detected Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 2230 BGN, REV=0xC8 [ 9.303681] iwlwifi 0000:02:00.0: L1 Disabled; Enabling L0S [ 9.327758] ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm 'iwl-agn-rs' [ 11.258569] iwlwifi 0000:02:00.0: L1 Disabled; Enabling L0S [ 11.266026] iwlwifi 0000:02:00.0: Radio type=0x2-0x0-0x0 [ 11.507995] iwlwifi 0000:02:00.0: L1 Disabled; Enabling L0S [ 11.515487] iwlwifi 0000:02:00.0: Radio type=0x2-0x0-0x0

rfkill list all

0: hci0: Bluetooth Soft blocked: no Hard blocked: no 1: phy0: Wireless LAN Soft blocked: no Hard blocked: no

ls -al /lib/firmware/iwlwifi-2030-6.ucode

-rw-r--r-- 1 root root 707392 jun 26 18:53 /lib/firmware/iwlwifi-2030-6.ucode

Den sista är den jag är mest fundersam över. Innan jag testade några av de andra lösningarna jag hittade via google är jag övertygad om att jag fick ett annat resultat, som såg helt annorlunda ut. Dum som jag är sparade jag dock inte detta någonstans.

Alla funderingar är välkomna och tackar på förhand till er som orkar ta er tid!

Av Elefanton

Göra blood transfusions tillgängliga på sig själv.
Detta skulle spelet något enklare för de som spelar solo, speciellt med tanke på att all kontakt med andra spelare just nu oundvikligt verkar resultera i skottlossning.

Av Elefanton

Har spelat ett pass idag, och era tips hjälpte otroligt mycket. Kartan gjorde det så mycket enklare (även om jag anser att det förstör lite av spelet), men man kom verkligen igång när man hittade sin första shotgun. Sen var man givetvis tvungen att prova den vilket resulterade i en hord av zombies som verkligen ville se mig död.

Efter några timmar fick jag även min första playerkill inne i Chernogorsk, han skjöt mot mig för många gånger för att jag skulle kunna tänka mig att låta honom leva. Känns som att spelet har växt och blivit så mycket roligare, nästa mål är att hitta en större backpack och fixa karta+kompass.

Tack för hjälpen!

Av Elefanton

Kanske bara är jag som är för trött just nu, men det känns som att zombies "vaktar" platserna med vapen och ammo?
Hade man varit 2 stycken kunde man kanske lurat ut zombiesen med den ena och sedan tar den andra looten, men jag kan ju omöjligt smyga förbi brevid zombien för att komma åt ett vapen i ett litet hus.

Finns det något sätt att kasta saker, som cola-burkar eller tomma whiskeyflaskor, så att alla zombies springer åt ett annat håll?

Av Elefanton

Starten av Arma 2 DayZ

Jag har problem med att finna ett första vapen, jag har förstått att vapen skall ha random spawnpoints, ofta i hus eller lador. Men problemet är ju att varje hus jag lyckas finna några items (läs: inga vapen, mest ammo och cola-burkar) så får man alltid minst en zombie på sig som man inte kan döda. Och ja, jag smyger så gott det går, crouch och ofta zoomen på så det går redigt långsamt. Trots detta känns det som att det är lite väl svårt att komma igång utan ett vapen.

Någon som har något tips på hur man lätt hittar ett vapen i början? Förövrigt, vad tycker ni som spelat innan de tog bort start-vapnet? Är det bättre eller sämre nu?

Av Elefanton

"Jag har som tråden säger byggt nytt och där dragit fram nya ledningar till huset där Telia själva kopplat in allt "

Jag tolkade det som att telia har dragit fram nya ledningar och de har kopplat in allt, är det fel?

Av Elefanton

"I värsta fall får de väl komma ut så får jag pynta det som behövs."

Nej, det ska du inte behöva göra. Allting går med lite vilja, det är inte du som har gjort fel, om jag förstår din text rätt.
Ligg i, betala inga räkningar, be att få tala med chefer eller dyl. när du ringer till supporten. Jag skulle aldrig betalat för något som inte fungerar som det ska, dom vet vad deras skyldigheter är.

Av Elefanton
Av Elefanton

Kör memtest för säkerhets skull, kan inte tänka mig att något fel i minnena ska göra det där, men kan vara bra att utesluta det helt.

http://www.memtest.org/

Av Elefanton
Skrivet av Kiddy:

Någon som har erfarenhet av denna SSD?

Har själv en sådan, tycker den fungerar utmärkt!
Sitter med operativsystem, några program och självklart spelen på, flyter bra som satan om man får säga så.
Satt och optimerade den när den var nyköpt och lyckades få den ganska mycket snabbare, så med lite tid får man mer än vad man betalar för iallafall.

Av Elefanton

6-pinnen på moderkortet. Brukar sitta i närheten av processorn, är nästan 100 på att du antingen glömt sladden eller att den glappar.

Av Elefanton
Skrivet av Brusarn:

http://cdon.se/hemelektronik/lg_ips226v-pn_21.5%22_led_e-ips_...

Ips skärm för 1200:- är inte illa pinkat, dock så var den ful som fan, men det kanske man kan leva med..

Sitter själv med en sådan som jag köpt tidigare, blev överväldigad efter första starten, så bra skärm för så lite pengar. Foten kanske inte är den snyggaste, men du får en riktigt bra skärm för den pengen.

Av Elefanton

Luktade måndagsexemplar på moderkortet, sedan skrev även CptDonC att han hade samma problem.
Om det är så att CptDonC sitter på precis samma modell på moderkortet som du kanske det har något att göra med det?

Har inte hunnit läsa igenom tråden, men testa att uppdatera bios om det inte fungerar. (Då antar jag att du kollat att alla strömsladdar sitter som de ska, att inget glappar och även att inte några kretsar är brända.)

Av Elefanton

Har du testat med en annan skärm?
Låter otroligt att skärmen skulle gå sönder för att du kopplade en annan dator till den, låter tillochmed omöjligt. Det skulle kunna vara så att grafikkortet i din dator är sönder, så testa med en annan skärm.

Av Elefanton

Har inte läst tråden, lite för ont om tid just nu, men jag kan iaf lägga till min uppfattning.
Sedan jag köpte min första SSD har jag spelat många olika spel. De spelen jag märkte störst skillnad i om man jämför laddningstider med andra spelare var WoW och speciellt HoN.

Av Elefanton

Har aldrig gjort det själv, så ta inga riskfulla beslut som utgår från mitt svar.

Jag antar att du kan bygga chassit i trä direkt, vad skulle kunna förhindra din dator från att fungera bara för att chassit är i trä?
Däremot är det viktigt att se till så inget kortsluter något annat samt att se till så ditt luftflöde fungerar bra. Sätt i några fläktar som får luften att röra sig konstant och se till att du får bra flöde i hela lådan.
Hoppas någon med erfarenhet kan hjälpa dig mer, lycka till!

Av Elefanton

Tror han menar att han vill använda den integrerade grafiken.
Jag skulle gissa på nej, dock spelar jag inte det (dåliga) spelet så jag kan inte vara hundra. Jag håller mig till HoN.

Av Elefanton

Hahah! Ser otroligt konstigt ut, har ingen konkret lösning på ditt problem, men jag råder dig att installera om msn. Se till att allt som har med msn att göra är borta så den inte laddar gamla konfigurationer etc etc.

Hoppas det hjälper!