Inlägg

Inlägg som Elefanton har skrivit i forumet
Av Elefanton

Sitter på farsans dator som han lyckats göra ngt skumt med så lyckades ej print-screena.
Här är ett paket jag satte ihop lite snabbt, gör ändringar på det du tycker är nödvändigt.
Eftersom du inte förklarar riktigt vad du tänker göra med datorn så antar jag att du ska spela, och vill ha en fungerande dator och du är inte ute efter någon värsting (med tanke på budgeten).

Cooler Master Elite 310, Svart/Silver 367 kr
Gigabyte GeForce GTX 460 1GB OC 1729 kr
1TB Western Digital Caviar Green, SATA II 502 kr
OCZ Vertex 2 SSD 60GB 2.5" 1190 kr
Corsair 4GB (2x2GB) Value Select DDR3 1333MHz 581 kr
Intel Core i5 760, 2.8GHz 1684 kr
Asus P7H55 909 kr
Corsair VX 550W 80+ KAMPANJ! 590 kr

7 611 kr sammanlagt.
Bli inte arg om du märker att något fattas, har inte gått igenom det och är trött. :/

Av Elefanton

Har du testat:
"If this problem continue, disable and remove all new hard- and software. Disable BIOS options like shadowing or caching"

Kanske kan vara en bra början

Av Elefanton

Jag hade precis samma problem med mina 460 1GB OC (Sparkle), jag hoppas VERKLIGEN att du testat det enklaste, och oftast mest effektiva saken du kan göra. Starta om datorn normalt.

Stäng av, plocka ur andra kortet, starta. Ställ in normala inställningar och stäng av, sätt i kort 2 och starta datorn. Kolla så att kort 2 poppar upp i nVidia Control Panel, du lär inte se några SLI-inställningar förutom att kunna sätta physx. Starta om, kolla igen.

Fungerade för mig iaf.

PS. Använder 260.99 just nu, fungerar utmärkt. Dock installerade jag kortet när jag hade föregående drivrutiner. Hoppas mitt "korkade" förslag hjälper dig Mvh

Av Elefanton
Skrivet av Blackbird_CaD_:

Alltså seriöst hur kan folk ens överväga FD R3.. kassare kylning får man leta efter, 2st 120 mm (medföljande) fläktar är ju ett aprilskämt.

Jag skulle ta Cooler Master 690 II Advanced istället, kallare, större, snyggare, billigare.
https://www.inet.se/artikel/6901301/cooler-master-690-ii-adva...

Ligger på runt 70 grader i load i mitt R3, med 460 SLI, 3 original-fläktar (erbjudande @sweclockers för en extra) och 3 noctua 120mms. Relativt tyst och inte för varm

Av Elefanton
Skrivet av nfskillen:

även fast man använder SET gxRefresh "75" ??
Borde man få max 75 då iaf eller har dom tagit bort det?

Förlåt, förstår nu att jag inte formulerat mig tillräckligt bra.
Ja, den inställningen ska inte längre gå att ändra, om man skulle lyckas göra det ska det inte ha någon inverkan utan nästa gång man startar ska det gå tillbaka till den vanliga 60.

Har dock inte prövat så kan inte verifiera detta.

Av Elefanton

Jag sitter på ditt AMD-paket just nu. Prestandan är det absolut inget fel på överhuvudtaget, däremot har jag haft krångel med moderkortet. Hade jag vetat innan att jag skulle behöva krångla med RAM-minnena och plocka ur batteriet ur moderkortet till och från skulle jag valt ditt Intel-paket, att behöva öppna datorn flera gånger om dagen de första två veckorna är definitivt inte värt det enligt mig.

Av Elefanton

Det är alltid en open world, det ni gör är att skapa chaos tills ni ser en ny markering på kartam (F1 om ni spelar på PC).
Sedan åker ni till den och tar uppdraget, sedan får ni skapa mer chaos för att låsa upp nya uppgrag

Av Elefanton

Enligt en blue post jag läste på mmo-champion får ett par veckor sedan, så har de gjort nya inställningar för 4.0.x patcherna. 60 FPS är __MAX__ dvs, du kan inte ha högre än 60 FPS. Dessutom har jag för mig att de har gjort så bättre datorer får sämre FPS, eftersom de anser att man inte behöver högre (?). På så sätt kunde de göra så att folk med sämre datorer som kunde köra WoW innan 4.0.x ska kunna göra det när Cataclysm kommer också. [Det sista är jag inte 100% säker på, och jag lyckas inte hitta posten tack vara de 100 uppdateringarna på MMO inför nya patchen]

Av Elefanton

Jag vet att detta kommer låta helt fel, men min polare (som inte är så insatt i teknik) hade samma problem. Jag lyckades inte lösa det, men han gjorde det själv (det tog hårt på mig, att han klarade det jag inte klarade). Men han kör med en HDMI-kabel OCH en DVI, och får bild + ljud. Alla inställningar går genom HDMI men utan DVI -sladden går det inte alls.

Hoppas det hjälper. Mvh

Av Elefanton

Första paketet skulle jag undvika om jag var du, sitter just nu med ett M4N98TD Evo, precis det du har lagt in. Mitt har det varit mycket krångel med, allt ifrån att ramminnesplateserna inte vill fungera ordentligt, behöver resetta moderkortet och göra om BIOS iställningar till och från. Kan vara att jag har fått ett mångdagsexemplar, men jag är iaf inte nöjd.

Av Elefanton

Hade samma problem när jag byggde min, det visade sig vara fel på processorkylaren. Om du har köpt en ny, testa köra med stockkylaren och se om det fungerar.

Ett annat problem jag hade var att moderkortet inte ville köra igång datorn, då fick jag samma problem. Inget pip, ingen bild, ingen ljus på musen men allt inne i datorn snurrar och låter.
Då resettade jag moderkortet genom att ta ut batteriet (liten som en 50-öring) och satt tillbaka det. GLÖM INTE ATT DRA UT STRÖMSLADDEN TILL NÄTAGGET INNAN DU GÖR DETTA.

Efter det har allt fungerat som det ska.

Av Elefanton

Jag hade samma problem (i stor sätt) men det jag gjorde var att ta upp nVidia Control Panel, du kanske har AMD men det framgår ej i texten, och sedan fanns det ett verktyg för att skära av och krympa bilden manuellt. Fungerade utmärkt för mig, sitter just nu med min 40" och skriver. :>

Av Elefanton

Ny dator kraschar när jag spelar, HJÄLP!

Min dator består av:

  • Moderkort: ASUS M4N98TD Evo

  • CPU: AMD Phenom2 X4 965 3,4GHz Black Edition 125W

  • GPU: Sparkle GeForce GTX 460 1g OC

  • PSU: Corsair HX620W

  • CPU-fläkt: Coolermaster 212 Plus - använder just nu stockfläkten.

  • RAM-minnen: A-Data DDR3 4GB (2GBx2)1600Mhz Game Series,CL9, PC3-12800

  • Chassi: Fractal Design Define R3

Detta är mitt första datorbygge och jag kan mycket väl ha gjort något fel, allt ni kan komma på kan hjälpa.
Det som händer är att när jag spelar, ibland händer det efter 5 min och ibland händer det ingenting, så kraschar datorn. Skärmen blir full av fyrkantiga vita/gröna rutor, påminner om ett schackbräde. Detta händer relativt ofta, låt oss säga att det händer kanske ett par - 3 ggr på en spelsession på ca 3 timmar om jag har tur. Då jag i stort sätt endast spelar online-spel är detta oerhört irriterande. Jag tror att det skulle kunna vara CPU-fläkten, kör just nu inte med Coolermaster 212 Plus, då den inte fungerade helt, utan kör med den man får med, låter helvete och verkar knappt göra någonting. Coolermastern snurrade inte alls, den försökte och man såg att den ryckte till lite då och då, men fungerade aldrig helt.

Om jag förstår Speedfan korrekt så ligger mitt grafikkort idle på cirka 29 grader, och i load upp emot 49-50.
Dock så säger speedfan att jag endast har tre fläktar, en på GPUn, en CPU och en till som jag inte lyckats lista ut vilken det är. Jag har just nu 5 fungerande chassi-fläktar + GPU, CPU och PSU fläktar (självklart).

Dessutom visar speedfan att jag mitt CPU-usage ligger runt 80% på första kärnanm sedan runt 15-20 på de tre andra, är detta normalt?

Tack på förhand.

Av Elefanton

Kan det vara att det är fel på fläkten och att datorn märker att CPU'n ej har någon kylning och den automatiskt avbryter starten?

Av Elefanton

Datorbygge, Ingen bild, DRAM_LED lyser rött.

Tjena, jag har ett problem med mitt första hemmabygge.
Detta är som sagt den första datorn jag bygger helt själv så allt ni kan tänka på kan hjälpa, jag tror problemet är med nätagget eller med RAM-minnena. Jag har satt ihop alla delar så som det står i moderkortsmanualen, förutom CPU-fläkten där jag var tvungen att göra något av en ghetto-lösning. Det som händer är att jag inte får någon bild, och när jag kollar i datorn lyser DRAM_LED rött, och CPU-Fläkten snurrar inte om man inte ger den fart själv. Jag kollade upp DRAM_LED i moderkortsmanualen och förstod att det har något med RAM-minnena att göra, jag kollade även upp om just mina minnen är kompatibla med moderkortet, vilket de inte är. Men det står även att minnen med liknande egenskaper ska fungera genom att hålla in MemOK på moderkortet, men när jag gör det så blinkar den rött ett tag, och går sedan tillbaka till att vara konstant röd. Alltså händer inte det som manualen säger ska hända, därav misstänker jag att det är något mer än minnena. Jag har prövat att köra mina 2 minnen i både A1&B1, och A2&B2. Fortfarande ingen skillnad.
Allt ni kan tänka på kan hjälpa, jag har satt på moderkortsdistanserna och kopplat CPU-fläkten rätt enligt manualen. För övrigt har jag ett ganska gammalt nätagg, ett Corsair HX620W som jag köpte för 2 eller 3 år sedan.

Min dator består av:
Moderkort: ASUS M4N98TD Evo
CPU: AMD Phenom2 X4 965 3,4GHz Black Edition 125W
GPU: Sparkle GeForce GTX 460 1g OC
PSU: Corsair HX620W
CPU-fläkt: Coolermaster 212 Plus
RAM-minnen: A-Data DDR3 4GB (2GBx2)1600Mhz Game Series,CL9, PC3-12800
Chassi: Fractal Design Define R3

Tacksam för all hjälp /Elefanton

Av Elefanton

Fläktar och luftflöde [Fractal Design R3]

Tjena, har nu införskaffat nya datorkomponenter och eftersom moderkort och lite andra delar är försenade fick jag för mig att börja kolla lite på chassit och sätta fast fläktar.
Jag blev riktigt förvånad och undrade om jag hade tappat förståndet, jag rådfrågade en annan person som sa att han uppfattade det på samma sätt.
Observera att jag aldrig monterat en egen dator helt själv tidigare.
Det sitter två förmonterade fläktar i Define r3, dessutom får man med en extra när man köper det på inet.se. Jag har alltid trott att för att skapa ett bra luftflöde i en burk, så vill du att luften kommer in någonstans, och ut någon annastans, alltså, där luften går in vill jag ha fläktar som vispar luften in i burken, och där den går ut vill jag ha en fläkt som vispar ut luften.

De två förmonterade fläktarna i mitt exemplar är monterade så att båda (en fram och en bak) vispar luften IN i burken, dvs att de trycker in mot mitten.
Är det bara jag som tänker skruvat eller är detta helt fel? För att få ett optimalt luftflöde vill jag ha tryck in OCH tryck ut ur burken.

Uppskattar om någon vänlig själ kan rätta mig om jag har fel, eller styrka det jag tror och säga att jag borde vända på en av fläktarna. Jag tänkte vända på fläkten i den bakre delen av chassit och låta alla andra fläktar (ska använda 7 stycken chassifläktar sammanlagt) vispa luften genom datorn.

/Elefanton

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Elefanton

Skulle vara mycket bra med ett svar från någon som kan detta lite mer än jag.
Sitter nu och funderar på om det fungerar, om jag behöver byta moderkort eller byta ner mig i processorn.

Av Elefanton

Kollade nyss igenom delarna igen själv, då såg jag detta:
Moderkortet stödjer endast Sempron, Phenom II X3, Athlon II X2, Phenom II X2, Athlon II X4, Athlon II X3, Phenom II X4.
Detta måste ju betyda att moderkortet inte kan köras med processorn jag har valt, dvs AMD Phenom2 X6 1055T.

Har jag rätt eller fel i detta?
Tacksam för snabbt svar

Edit: Jag har ett 620 W Corsair nätagg på min gamla dator som fortfarande verkar fungera, räcker det till dessa komponenter?
Ännu en fråga, kommer jag behöva något skruvkit eller extra verktyg för att sätta ihop datorn själv?

Av Elefanton

Sista kollen, datorköp.

Tjena, nu har min dator gått sönder helt, och jag är i behov av en ny dator. Jag har kollat runt och snackat med lite folk, nu har jag plockat ihop en dator som jag ska bygga själv.

http://data.fuskbugg.se/skogsturken/datordelar1.tiff
http://data.fuskbugg.se/skogsturken/datordelar2.tiff

Om ni undrar varför de slutar på tiff är de för att jag sparat dem som bilder i en macbook som jag ej har så mkt koll på, hoppas ni kan se bilderna ändå.

Kommer detta att fungera? Får allt plats i chassiet?
Inget som kommer krångla osv utan allting ser ut att gå bra ihop?

Tacksam för snabbt svar.

/Elefanton

Av Elefanton

Värstingdator?

Tjena, fick ett erbjudande av en person att köpa hans värtsingdator enligt honom, men jag är inte så haj på datorkomponenter och vet ej vad som är "värsting" och vad som är sämre. Därför tänkte jag be om hjälp av alla kloka sweclockers-killar.

Detta är erbjudandet:
Tja
Jag har en dator som är använd ca 1 månad som jag tänkte sälja billigt.

Haft grejorna mellan 1-6 mån men har legat förpackat i kartong i ca 5 månader.

Intel Core i7 920 2,66GHz Socket 1366 | ca 6 mån gammal ej kvitto kvar dock men garantin går via intel
Asus Rampage II Gene x58 1366 | ca 6 mån gammalt med kvitto
Sapphire Radeon HD5870 1GB | ca 6 mån gammalt med kvitto
12 GB OCZ Gold XTC DDR3 | livstid garanti med kvitto
500GB Western Digital Caviar Blue 16MB Cache | ca 2 veckor gammalt med kvitto
ROCCAT KOVA GAMING MOUSE 3200DPI USB | ca 6 mån med kvitto
Logitech Keyboard | ca 6 mån ej kvitto kvar
Fractal Design Define R2 | nytt med plast 2 veckor gammalt, kvitto ingår
500 watt nätagg | helt nytt med kvitto
Windows Vista original OEM installerat.

12000:- tänkte jag för allt
_______________________________________________________________________________

Är det en bra deal eller inte?
Hur länge kommer denna datorn fungera bra, dvs hur framtidssäker är den?
Hur mycket bättre är den än http://data.fuskbugg.se/skogsturken/AMDDator.jpg ?

Tack på Förhand.