Inlägg

Inlägg som Starksprit har skrivit i forumet
Av Starksprit
Skrivet av Mocka:

Fläktkurvan i vBIOS är helt klart kortets sämsta egenskap, plus att i mitt fall så är Silent och OC typ samma kurva förutom att fläktarna börjar snurra vid 60C om Silent är på istället för 50C om OC är på. Den som hittade på dessa fläktkurvor och tyckte det var en bra idé är ett jävla nöt. Varför har inte fläktprofilerna en graduell ökning av RPM istället för 0-60% på en sekund? Klart det låter som fan om det är knäpptyst vid 49C och sedan nästan full blås vid 50C. Förövrigt så kyls ju kortet ner ordentligt av den höga fläkthastigheten vilket gör att fläktarna går in i Zero mode efter ett tag. Givetvis stiger GPU temp direkt när det händer och när kortet når 50C så drar fläktarna igång igen. Det blir som en jojo, oerhört jobbigt.

Hade ett TUF ett kort tag och där snurrade fläktarna i runt 30-40% när temperaturerna var låga vilket i princip var ljudlöst. Så om load gick upp så snurrade fläktarna lite snabbare och gick load ner så snurrade de lite långsammare. Allt som allt behöll kortet en relativt jämn balans mellan fläkthastighet och temperatur. Gigabytes fläktar kan också vara tysta men allt över 58% tycker jag låter så pass mycket att jag hör det över chassifläktarna. Mer än 70% är riktigt störande.

Ska testa fläktkurvan från Reddit du länkade i din senaste post i Gigabyte Control Center för skojs skull, annars har jag faktiskt kört en fast fläkthastighet som jag byter lite beroende på spel. Vid lättare titlar räcker 56% men vid tyngre så kör jag 62%. Kör även undervoltat just nu vilket gör en stor skillnad. De få fps man tappar är helt klart värt de X antal grader kallare GPUn blir.

Den reddit kurvan har fungerat tillräckligt bra för mig. Men det är i afterburner. I Gigabyte Control Center finns en bättre lösning. Tror det står om det i en edit i första inlägget i reddit tråden.

Av Starksprit
Skrivet av dbxxx:

Kolla på den här, kan hjälpa dig förhoppningsvist.
https://youtu.be/qC-RewCdsFw?t=524

Hans fläktkurva var bland det första jag testade. Den funkade inget vidare. Eller måste man köra quiet bios? Kör fortfarande performance bios.

Skrivet av nihilist71:

De Gigabyte GPUer jag haft, bl a RTX 3080 har funkat överlöag väldigt bra men just default fläktkurvor med revving driver en till vansinne. Jag har alltid löst det med egen fläktkurva i MSI afterburner. Jag har oftast lagt kurvan så att fläktarna alltid är igång på lägsta hastighet, d v s att dom aldrig stängt av helt, på så sätt slipper man av-på-av-på-av-på.

Jo jag har pillat lite i afterburner. Testar denna kurvan nu:
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/10gu0x6/fixing_gigab...

Av Starksprit

Nu har jag också gått och blivit med 4090. Blev ett Aorus Master. Väldigt nöjd med kortet, förutom en sak. Fan revving. Någon som hittat en bra lösning (fläktkurva t.ex) för att undvika att burken låter som en jetmotor lite då och då?

Vet även att det varit lite fram och tillbaka angående undervolt och power limit. Har för tillfället enbart dragit ner power limit till 70%. Men finns där mer att vinna på undervolt? Verkar vara väldigt delade meningar om det.

Av Starksprit

Annonsen är avslutad

Av Starksprit

@Litecore

Vi har också en klan med hängivna spelare (enbart svenska). Lite av en low nu men lär ändras i och med Lightfall. Länkar discord nedan. Du kan självklart skicka pm också ifall det är något du undrar över!

https://discord.gg/NeHbr8V

Av Starksprit

Budgivningen är nu över. Grattis till @oskov ! Tar resten via pm.

Av Starksprit

Avslutar budgivningen ikväll 20:00. Det högsta budet då vinner.

Av Starksprit

ASUS RTX 3080 10GB TUF GAMING OC

Hej,

Säljer nu mitt 3080 TUF OC till högstbjudande. Kortet har fungerat klockrent, aldrig manuellt överklockat och har garanti kvar. Kortet köptes 2021-03-23. Originalförpackning medföljer självklart!

Betalning sker via swish och ska det skickas är det förskottsbetalning som gäller. Jag reserverar mig att sälja till vem jag vill eller inte alls om buden är för låga.

Vänliga hälsningar,
Andreas

Läs hela annonsen här

Av Starksprit

Annonsen är avslutad

Av Starksprit

5800x3d till 79**x3d

Sitter för närvarande på en 5800x3d ihop med ett 4090. Spelar på en ultrawide i 3440x1440p. Är det någon mening med att uppgradera till Zen 4 eller vad tror ni? Försöker rättfärdiga mitt villhöver behov. Spelar mest shooters så som Escape from Tarkov (ooptimerad smörja), Destiny 2 och andra AAA spel.

Av Starksprit

5800x3d presterar VÄLDIGT bra i detta spel! Tips om du vill uppgradera utan att byta till am5 eller intel. Sen börjar nog tyvärr 1080ti visa sin ålder också.

Av Starksprit

Nappade på det väldigt generösa erbjudandet från @timmerdalen

Men skulle samtidigt vilja passa på att påminna om att inte kapa andras trådar..

Av Starksprit
Skrivet av timmerdalen:

Har et rx480 4gb, ditt för frakten.

Absolut! Det hade gjort henne superglad! Skickar PM så kan vi ta det vidare där.

Av Starksprit

Söker grafikkort åt dottern!

Tjena!

Byggde ihop en enkel instegsdator åt dottern förra julen. Nu verkar tyvärr det GTX 670 som sitter i gett upp. Söker därför nytt grafikkort med prestanda så som GTX 670 eller uppåt. Inga värstingkort sökes utan bara ett kort som fixar spelen barnen spelar idag (Fortnite, Roblox osv.) i 1080p 60fps+.

Hoppas på någon "räddare i nöden"!

Mvh
Andreas

Läs hela annonsen här

Av Starksprit

Gick från 5900X till en 5800X3D och är väldigt nöjd med prestandan. Spelar mycket Destiny 2 samt Escape from Tarkov. I framförallt det sistnämnda så blev det ett ordentligt lyft. Uppgraderade dock nyligen från 1440p 240hz till 3440*1440 175hz men får likväl högre fps i Tarkov. Destiny kör jag cappat på 172fps utan problem.

Av Starksprit

Jag skulle garanterat få en massa pluspoäng från min sambo! Som synes så går de flesta möblerna i vitt trä och skandinavisk design ala IKEA. Ett vitt Fractal Design North hade passat som handen i handsken! Även om jag tycker Meshify 2 är snyggt så är North ljusår snyggare!

Av Starksprit
Skrivet av Lerners:

5900x
2850 plus frakt

CPUn är din! Skickar pm

Skrivet av Croissaint:

[quote postid="19851674" userid="155886" name="Starksprit"]
Säljer lite grejer jag inte längre använder.

1. Dell 27" Alienware AW2721D IPS QHD G-Sync 240 Hz
Inköpt 2021-10-19. Väldigt fint skick.
Bud från 4500 kr

Bjuder 4500+frakt 🎅🤟

Skärmen är din! Skickar pm

Av Starksprit

Avslutar budgivningen imorgon (tisdag) klockan 20:00. Grejerna skickas sen på onsdag och bör vara framme torsdag/fredag, beroende på var i landet man bor. Vill man att det skickas tidigare så ge mig ett bra pris! Saker som ej kommer upp i priset jag satt som budstart väljer jag om de ska säljas eller ej.

Av Starksprit
Skrivet av Olsson80:

@starksprit
La ett bud på keycapsen då dom är mest intressanta, men får du inga andra bud på det så kanske du kan göra ett bra paketpris på alla Glorious grejorna ink brytare?
Hur länge kör du buden? Gör gärna affär innan jul

Har ingen brådska så tänkte låta budgivningen pågå till nästa vecka i alla fall. Keycapsen lär nog inte flytta sig så mycket i pris så ska inte vara några problem att se till att du har innan jul.

Av Starksprit

Kommer lämna budgivningen öppen ett tag till. Vill ni vara säkra på att ha grejerna innan jul så se då till att lägga ett tillräckligt attraktivt bud.