Inlägg

Inlägg som Querzion har skrivit i forumet
Av Querzion

Jag Är; Det jag ser och eller söker i andra. Mitt sanna jag.

Nice Apple. . . Vilka är det som är opålitliga nu egentligen? ;P haha

Av Querzion
Skrivet av cruZZade:

”Rich and deep story” 🤣 bara för att man har hittat på mycket handling blir den ju inte per automatik rik och djup.

Fast satte du dig och lyssnade på videon eller valde du bara svara något bara för att impulsen var känslan att det var rätt att skriva något random. BL1 till BL3 har en extremt bra storyline, storylinen är bra i BL3 också, men eller jag menar spelmekaniken är bra, men temat suger så det skriker om det. "/ Vet inte vad som hände med scriptarna, de måste ha fått stroke medan de skapade storyn.

Borderlands är roligt på det sättet att ytligt, så är det action, splatter och mörk humor, men om man gräver runt lite, så får man en fullständig berättelse som är oerhört mörk.

Av Querzion
Skrivet av Roffe:

Den skarpaste kritiken verkar som vanligt komma från de som gillade spelen. Det låter bra.

Om fansen gillar en Live-Action serie eller film, så är det antingen för att det är jäkligt mycket inside jokes, eller för att det är 1:1 rätt och om det är mycket som är rätt, så är det högre chans att det säljer bra.

Av Querzion
Skrivet av Necrophor:

Vad jag vill se av en sån här film är just "run n gun" och INTE någon större fokus på någon intrikat story, en film som roar med att inte ta sig själv på för stort allvar eller aspirerar på att att bli något oscars-material. En film man ser en gång "och går därifrån med ett flin" och sedan mestadels glömmer bort. Yepp, jag anser att sådana filmer har en roll att spela OCH behövs, så det är vad jag hoppas denna blir \m/

Storyn finns där, men bara för lore bejakande spelare, de andra som tar spelet ytligt är väldigt snabba att tro, det är ett tomt shoot 'em up spel som bara går ut på att mörbulta fiender. Här har du hela storyn up till trean, och jag hade gärna sett den filmatiserad som en mini-serie.

Av Querzion
Skrivet av cruZZade:

Cringe deluxe. Obegripligt spel att filmatisera för övrigt.

Läxa.

Av Querzion
Skrivet av Pecken:

Klickade igång trailern redo att hata allt i den, men jag tyckte faktiskt den var ganska kul.
Sen kanske jag inte tror att filmen blir nån höjdare för det. Men kanske sevärd ändå.

Kul, jag hade förhoppningar om den, då jag inte sett någonting om den innan, visste inte ens om att en film var påväg, samma med typ Avatar: The Last Airbender, fick reda på att en serie skulle dyka upp för en månad sen, och One Piece, fick jag en pop up för att den kommit, från ingenstans. Jag hoppas det är som med action filmer från hollywood i vanliga fall, alla de bästa delarna utav filmen är i trailern och sen är det en massa annat som händer som kan vända ens uppfattning helt mitt i. Så jag är inte helt boycott minded.

Av Querzion
Skrivet av Varg:

Den verkar bli ungefär som spelen - överdriven och fånig. När det gäller rollistan har jag väl egentligen bara invändningar till att Cate Blanchett, 54, ska spela en hälften så ung kvinna och var Roland verkligen inte längre än 158 cm?

Här får du 1h 44m läxa.

Drygt att en mumie ska spela en ung kvinna, och att Roland är en pygmé som inte ens ser ut som att han är yrkesmilitär.

Av Querzion
Skrivet av Jaxione:

Består detta forumet bara av en massa bittra, pessimistiska gubbar eller vad är det frågan om? Eller är det den nya generationen med attention span som en bananfluga som är problemet? Allt döms ut på förhand. Otroligt. Spelar ingen roll vilken tråd man hamnar i när något nytt ska släppas så är det alltid. Ååh det är skit, det kommer aldrig bli bra, riktigt b osv osv.

Jag tyckte den var cool och hoppas och tror den kommer bli bra iaf! Den som lever få se.

Den är inte gjord utav spelare för spelare, den kommer inte överhuvudtaget ge några andra intryck än fel intryck, det här är något som GearBox borde satt stopp för, det brukar heta att det inte finns någon dålig publicitet, men intrycket en film ger, som troligen når fler än spelen, kan ge väldigt dåligt och missvisande omdöme om spelen som filmen baseras på, det hade varit bättre om Netflix hade fått lagt vantarna på materialet och gjort en, en säsongs serie, eller mini-serie. Tror det hade varit bättre att göra rättvisa inför djupet utav vad Borderlands egentligen är.

Av Querzion
Skrivet av F.Ultra:

Krieg såg ju spot on, och förstår inte riktigt gnället om Jamie Lee som Tannis. Det enda som jag tyckte stack ut lite väl var Tiny Tina men det kan nog vara svårt för Hollywood att låta någon som ser ut som en 13-åring låta och agera som TT gör i spelen.

Så jäkla skev världen är nu, så varför skulle man inte kunna ha en 13 åring. . . Hon hade Kanin öronen och det är BL3, hon är väl typ 19-21 där? Så det kanske inte är helt fel skådis val, men det är något med att energin fattas, iofs så är TT i BL3 jäkligt stel och dryg i jämförelse med BL2, men hela BL3 hade kass story, även om spelet i sig inte var dåligt.

Av Querzion
Skrivet av dlq84:

Ungefär som spelet alltså...

Borderlands är inte tunn, hjärndöd berättelse med massa våld.

Av Querzion
Skrivet av Durkadur:

Jack Black som Claptrap var iaf ett genidrag xD

Det ska i teorin endast existera EN sån robot kvar i universum. . . För att lite dittan och dattan historia, men också för att de är fruktansvärt irriterande att lyssna på. . .

Jack Black, är rolig ibland. Jag ville höra någon som kunde få mig hata clap trap. "/

Som Gilbert. ;D
https://www.youtube.com/watch?v=f9YpZKWWNWo

"Gilbert Jeremy Gottfried, född 28 februari 1955 i Brooklyn i New York, död 12 april 2022 i New York, var en amerikansk skådespelare och ståuppkomiker."

Av Querzion
Skrivet av Mizccc:

Den var väl ungefär som väntat, filmen lär få en imdb-rating på 5-6

Tror du verkligen den får så hög rating? Känns lite som att det kommer att bli Avatar: The last Airbender (Movie) miss här. "/

Av Querzion
Skrivet av Enviro:

Efter en väntan som känts som en evighet har vi nu fått en första titt på Borderlands, filmen som baseras på spelserien med samma namn. Regisserar gör Hostel-regissören Eli Roth och medverkar gör bland annat Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis, Kevin Hart samt Jack Black som lånar ut sin röst till Claptrap.

Coming soon sägs det om premiärdatumet, men filmen väntas ha premiär senare i år.

Vad tror du om rullen? Lyckas den anamma den kaotiska stämningen spelserien erbjuder, eller tror du det blir mellanmjölk av alltsammans?

https://www.youtube.com/watch?v=kgj7xBc3n-0

Det här kändes som skit, känns som fel skådespelare och som att de gjort filmen till en komedi istället för att gräva lite djupare, och alldeles för mycket action, som att allt spelvärlden det baseras på erbjuder våldsam död och splatter, skådis valen dock. . . en karaktär ska ha så hög IQ att hon är sinnessjuk, Tiny Tina är en ren liten psykopat, Roland är en yrkesmilitär, Krieg har personlighetsklyvning med extrem polarisering, Lilith, är en utav väldigt få övernaturliga fenomen som existerar, CL4P TR4P är en jävligt irriterande robot som man genom alla spel vill kunna döda, spränga, skjuta etc. som ständigt hamnar i comic relief situationer i en värld som är extremt färgrann, men bakgrundshistorien till karaktärerna och världen är extremt deprimmerande och mörk, de komiska elementen i spelserien har mer med att balansera ut dystopin av en planet eller flera planetsystem som dominerats utav corporatism och mer eller mindre lämnat människor till den lilla sanitet de har kvar öde bland mördare, och annat snarare än att det skulle vara en psykopats lekstuga, det är det man har Postal till.

Det här är en film för de som inte spelat spelen eller grävt i den parallella historien. Kommer fortfarande se den när den väl dyker upp för att ses, men det märktes ratt så fort att det var fel sorts luft som skådespelarna andades.

Av Querzion
Skrivet av Modellören:

Det här bådar ju mer än gott, Saknar ord för det.

Det gör ju att så många spel anpassas till Linux så att Linux en faktor att räkna med. jag tror at det kommer komma en boom inom få år. Det är bara för Microsoft att fatta ett uridiotiskt beslut (Är ju på gång en massa redan) så kommer det rämna och alla kommer halka in på Linux. Det blir som en fusion. några håller på och inge bryr sig, nuläge några fler börjar använda det så folk börjar titta på det, Det pratas allt mer om Linux men det är inte tillräckligt många men när folk börjar märka att hälften av alla i klassen/Jobbet kör Linux så kommer den andra halvan hoppa över direkt. Sen kommer mjuvaratillverkarna med posten.

Vi som kör Linux bör ena oss vid rekommendationer och ge få förslag, alla dom tio tusen distributioner som finns förvirrar och skämmer mer.

och snälla sluta säg till helt färska Linuxanvändare att det är enkelt. Ni skrämmer bara bort nya användare när nio påstår något sånt. Var ärliga- Enkelt är det aldrig i början, snarare lite förvirrande. Linux kräver att man tittar på ett par Youtubeklipp och att man kickar runt lite. Först då blir man bekväm med det så sluta ljug för nybörjare.

Det gagnar inte någon av oss.

Säg i stället det är som med allt annat, sätt dig och kolla på några nybörjartips på Youtube.
Hoppas att det kan vara Ubuntu, eller Mint som man rekommenderar till nybörjare.

En god nyhet, jag hoppas Linux blir stort så att man kan skrota den där Windows för gott.

Jag tycker själv att Microsoft borde skapa en DE till Linux som har förmågan att använda windows filer natively. De har redan stulit så mycket från Linux för att kunna göra sig sedda, att det inte vore speciellt underligt om de faktiskt valde att göra så, speciellt nu när stora företag börjat sälja bärbara med Linux förinstallerat. Lenovo började sälja någon dator med Fedora på för några år sedan.

Av Querzion
Skrivet av Söderbäck:

Thanks.
Galet bra! Blir nån linuxdist nästa ominstallation om det blivit så smidigt.

Det ska inte vara enablat by default, för att det är typ bara 3% utav datoranvändare som använder GNU/Linux, majoriteten använder fortfarande Windows. Tror inte att Linux versionen är ensam om att kunna sätta igång implementeringen för att vara ärlig.

Av Querzion
Skrivet av Boggus:

Ta gärna en titt på Nobara, det är Fedora + spel tweaks och anpassningar av Glorious Eggroll. Det är samma person som även gör ProtonGE.

Jag hade tänkt testa det här någon gång i December, när han släpper nästa version som baseras på Fedora 39, Gnome 45 ser så jäkla bra ut så det är sjukt, väldigt intuitivt, fast fortfarande med sina tillkortakommanden. "/

Gillar mest ArcoLinux, men jag är också van med att installera allt man behöver för att kunna spela spel från så många plattformar som möjligt.

Av Querzion
Skrivet av Darc:

Är väl värt att nämnas att verifiering inte behöver betyda att spelet funkar perfekt. Finns många verifierade spel med dålig framerate, dåliga kontroller och för liten text.

Samtidigt finns det också många spel som inte är verifierade eller sägs inte fungera som fungerar perfekt, eller fungerar perfekt med lite modifiering.

Spel uppdateras ständigt, vet att EA flummade till det nyligen med sin launcher som skapade en dent i att kunna starta upp deras spel, och Final Fantasy XIV behöver en open-source launcher för att ens starta som det ska, för att SquareEnix varit dryga. Jag förstår inte varför det ska vara en launcher som ska loggas in i. Känns som att EA, Ubisoft och andra jättar endast vill sälja sitt brand.

Av Querzion
Skrivet av Netgear:

Efter ett uppehåll på närmare 10 år från Linux på desktop så gav jag det nyligen en ny chans på min stationära eftersom jag blivit allt mer frustrerad med Windows. Kan väl lugnt konstatera att det har hänt en hel del på 10 år och för tillfället ser jag ingen anledning att gå tillbaka.

Vilken grund installerade du och vilken DE använder du? Jag använder själv unRaid och mest GNU/Linux VM's, men eftersom att simulator spel på Linux har lite problem med simulator hjälpmedlen så som ratt etc, så har jag snällt fått förhålla mig till windows gällande simulator spel, och jag orkar inte hoppa mellan virtuella maskiner mellan spelen, så Win11 blev dedikerat endast för spel, och startas endast upp när jag ska spela något, annars är det Win10 när jag programmerar tills jag lärt mig hur jag ska göra i Linux och Linux för annat. ^^ Dröjer nog inte förens jag är helt Virus Fri.

Av Querzion

Köpte ett ASUS Prime X670-P Wifi, 3 179 kr så fick jag inte ens toslink på skiten. Uppå att det ska ta 50 år att starta om datorn för att minnet ska gås igenom i 5-10 minuter innan man ens får en output på skärmen. Förra moderkortet jag köpte var jag mycket mer nöjd med. Det är överprisat så det skriker om det nu, och tillbehör och funktioner som man fått med budget kort i flera år, har nästan känts som en industriell standard till dess att jag märkte att jag nu måste lägga pengar på ett ljudkort för att kunna använda ljudsystemet. Inte direkt något jag tänkte på i stunden då jag istället fokuserade på att ha så många m.2 platser som möjligt. 3 st är nice, men det var också ett problem, en utav mina 2TB diskar slutade läsas utav datorn helt efter en bios uppdatering, tydligen så gillade inte moderkortet att man har två utav samma stickor i.

Slutade med att jag nu kör unRaid för att slippa omstartstiden, plus att jag slipper lägga pengar på dyr NAS hårdvara, Hade varit nice om jag kunnat använda den integrerade grafiken utan artifakter i virtuella maskiner också, känns nästan lite som att ASUS verkligen skapat ett måndagsexemplar.

Av Querzion
Skrivet av Lodisen:

Man får ju skuldkänslor när man sitter med typ dom grejorna och väntar på att få uppgradera.

Varför?

Min dator är första generationen Ryzen, och har börjat märka att jag inte kommer att kunna spela nya spel i framtiden. "/ Mitt RX580 kommer vara för gammalt. hahahaha