Inlägg

Inlägg som Querzion har skrivit i forumet
Av Querzion

Hahaha!

Skrivet av Nyhet:

Från och med den 16 mars begränsas Lastpass Free till en enhetstyp. Den som vill synkronisera lösenord mellan dator och telefon måste börja betala.

Läs hela artikeln här

Kul att det hände lagom till att jag beslöt mig för att sluta använda tjänsten, jag skaffade BitWarden för några få nödvändiga lösenord och keepassxc för resten utav dem, helt offline istället.

Av Querzion
Skrivet av JonasT:

"Finskt kaffe som vi inte har testat" ... "Vi orkar inte måtta upp vad mycket det egentligen ska va..."

En portionspåse är i runda slängar i behov utav ett kaffemått, fast storlek... Pappersmugg 17,7cl ... eller ...

https://outofhome.se/media/catalog/product/cache/30/image/600x/9...

Porslinskopp på 18cl.

https://www.menigo.se/globalassets/inriver/resources/553200_new_...

Av Querzion

Jag har två skärmar, hade tre, men skickade den på lagning och fick pengarna tillbaka istället för att de inte kunde justera färgerna korrekt på phillips. Helt otroligt och irriterande, det förändrade hela tankegångarna kring detta med flera skärmar, men jag använder för tillfället två och det funkar fint, spelar inte så mycket nu dock, men den extra arbetsytan är vad jag är ute efter, Tänkt köpa en 4K skärm/tv någon gång i framtiden, men den ska vara ett specifikt mått med väldigt tunna kanter annars kan det kvitta.

Skärmens höjd måste vara de andra skärmarnas bredd så att jag kan ha dem i Pivot senare, prestanda mässigt, om en GPU kan hantera en 4K med spel på ultra settings, då kan man lätt offra en eller två fps per extra skärm man adderar.

Av Querzion

Men tjenare då gott folk! Då gjorde jag en film... Se den i 2x... Inte som alla andra videor.. Jag föreslår att öka hastigheten på videon om jag är seg. ADHD/Asperger Syndrom får mig att inte alltid vara fullt så sammanhängande i varken text eller tal, vilket är lite jobbigt i efterhand när jag tittar på det jag spelar in. Jag är ju trotts allt en scatterbrain, det märks när jag pratar. ;P Förstår dock inte hur jag lyckas prata så länge som jag gjorde dock, filen jag laddade upp är fasen 4GB stor. Funderade på att redigera innan, men det är inte min still, genuinitet är rått tyvärr, så blev inte att leka med kdenlive idag heller.

(Knappen är 48V. Inte 24... Något jag störde mig på att jag sagt ca 1 sekund efter att jag sagt det.)

Av Querzion
Skrivet av tellus82:

Jo lägre hastigheter bör fungera men du kan springa in i strul med timings och de kan sluta med att du måste justera lite saker manuellt, vill du dessutom få ut bra frekvenser/hastigheter så lär du med stor sannolikhet pilla en del, det är dock långt ifrån omöjligt.

Jag tänkte på en sak nu. Om processorn kan hantera 2667 Mhz? Är det då den halverade hastigheten(man får ju bara ut hälften utav vad som står på minnena ändå) eller hastigheten som står på minnet?

När det gäller minnen så blev det att jag köpte
https://www.inet.se/produkt/5301472/ballistix-32gb-2x16gb-ddr...
Dessa funkar utmärkt som det verkar, till Ryzen 7 1700X.

Av Querzion
Skrivet av nick-li:

Om det är spel VMs du är ute efter så är väl inte SR-IOV på tapetern just nu för senaste jag kollade så finns det inte för "spel" GPUs än,
endast modeller såsom Quadro och Radeon Pro WX som kostar skjortan.

I linux kan du köra en pass-through utav vilket grafikkort som helst nästintill, det är dock lite buggar etc som måste fixas och man passerar hela pcie busen till qemu i det här fallet.

Av Querzion

@anon134512: TRE, har haft obegränsad surf, dvs att de aldrig låste hur mycket data man fick använda, bara vid vilken hastighet man fick använda det vid, om du betalade så fick du full hastighet, betalade du inte så fick du 200kb/s. Det här var common knowledge för typ 5-10 år sedan. Vad händer?

Av Querzion
Skrivet av Dunder:

Du har nog inte riktigt förstått scenariot om du tror att WiFi skulle fungera i de hastigheter bilar rör sig i.

Nej, det är inte vårdslöst.

Jag vet inte hur du tänker, men om WI-FI stationen är i bilen, så rör det sig inte i några konstiga hastigheter, då är det ju bara någon km/h skillnad på fordonen. Har du suttit och använt internet på en buss någon gång? Det är väldigt stabilt, så om man utesluter internet helt där och bara har lokal kommunikation mellan fordon via WI-FI så borde det också vara tillräckligt då skillnaderna på hastigheter inte är speciellt stora förens man har mötande trafik, men det är mest i städer som det har större betydelse och skillnader på mellan 20-100km/h borde wi-fi klara utav, på stora vägar är det istället hastighetsskillnader på upp emot 200km/h i mötande och det kan vara lite problematiskt att räkna ut oavsett om man använder sateliter, 5G eller wi-fi. Sen om allt är en kedja utav wi-fi enheter, så blir det ju ändå ett naturligt kommunikationsnät som ändå har frekvensband som inte verkar ha skadat naturen väsentligt.

Det är som GPS, det är ju också markburet, folk är för dumma för att uppfatta det bara, tror att det är satelliter, varför skulle man använda flera miljarder på en teknik som man inte kan laga om den går sönder? När man redan har ett etablerat nät där alla är uppkopplade dygnet runt och kan bli triangulerade till någon meters felmarginal.

Av Querzion
Skrivet av hznn:

Tackar vet ja fiber, låg ping och bra prestanda (oändlig) Har svårt att tro 5G funkar bra för gamers som kräver låg ping osv.

Vi har ju alltid Musk's StarLink system. Det kanske går att tweaka så att det alltid är uppkopplade bilar. hahaha

Av Querzion
Skrivet av anon134512:

Nej det verkar inte stämma, jag hittar absolut ingenting om att deras obegränsade abonnemang sänker hastigheten efter en viss mängd. Jag har använt det i ett år nu till gaming och streaming, har aldrig märkt av något sådant. Använder ca 700 GB i månaden enl min räkning. Om det finns en sådan gräns måste den vara rejält högt satt. Men jag tvivlar.

https://www.tre.se/privat/handla/bredband/hemma/

Tele2 har ju ett obegränsat abonnemang, dock riktat till telefoner och inte hushåll. De har ju en begränsning på 20GB om dagen som man sen kan utöka när det tar slut med 5GB åt gången. Riktigt dåligt.

De har alltid haft obegränsad datamängd ända sedan dag ett, men man betalade fortfarande för full hastighet på en viss mängd, efter det så begränsades internethastigheten till 200KB/S och det var därför jag började använda Comviq istället. Jag kan inte svara för om de bar bytt policy de senaste åren, jag blev riktigt sur på tre otaliga gånger när jag använde dem. Istället för att anta att jag pratar om samma tidslinje som dig, så kanske du ska fråga när det var jag gick över till Comviq, för att sedan utgå från att det jag uttrycker inte stämmer överens med din upplevelse. Jag ska inte behöva tänka åt andra.

Tele2's bästa betalform är comviq fastpris, man får det man betalar för och blir man sur då, så far man skylla sig själv för det val man gjort.

Av Querzion
Skrivet av Dunder:

Räls? Ska vi byta ut allt mot tåg? Låter dumt...

Marksensorer? Va..?

"Kamerateknologi" används redan, men de kan inte kommunicera med varandra med kameror. För det behövs internet med mycket låga svarstider.

Nej, det är inte vårdslöst att koppla upp till internet.

Det är vårdslöst, då vi inte tänker på något annat än oss själva och det vi vill ha ut utav allt. Om du inte bryr dig om de minsta så är det också det värdet du gett allt liv. Det finns wifiteknologi, det skulle man kunna ha för att bilarna ska kommunicera med varandra, för det behövs inte internet.

Av Querzion
Skrivet av Soir:

Det är inte alltid lätt att svara på. Att köpa en server är likt att köpa en stationär dator. Den bör passa dina behov! Det finns inte någon enstaka modell som en spelkonsol, men många olika, från olika tillverkare, med olika för- och nackdelar.

QEMU/KVM och passthrough av hårdvara så rekommenderar jag åtminstone något nyare (garanterat stöd för saker som VT-d) som har stöd för SR-IOV, och helst även PCIe bifurcation, typ Xeon E5 v3 och framåt, eller Epyc. PCIe bifurcation hjälper för viss typ av hårdvara, t.ex. PCI-Express-kort med flera NVME-slottar, eller vissa GPU:er som har stöd för SR-IOV (AMDs compute-kort främst).

Hur nytt måste det vara för att klara utav PCIe bifurcation och är det bara server moderkort som klarar utav den funktionen? Jag hade planen att köpa ett kort och passera hela kortet in i windows utöver att passera ett grafikkort på mitt ax370-gaming k5 från gigabyte med en 1700x ryzen processor. Innan jag beslutar mig för att köpa in dyrare komponenter än min dator just nu, så kommer jag att försöka hålla mig till det jag har ett tag till, och funderar på vad jag ska planera in senare.

Av Querzion

Jag är vilsen i det här ämnet, vart kan man läsa upp sig lite lätt och vad rekommenderas att införskaffa?

Av Querzion

@Zajin: Intressant sida, tack.

Av Querzion
Skrivet av anon134512:

Håller med. Som tur är finns det i alla fall en operatör som tänker olika. Tre är de enda som har obegränsat mobilt bredband just nu.

Det har de alltid haft, men de har begränsat hastigheten efter en viss mängd. 200kb/s. damn. Därför jag hoppade över till Comviq, när surfen är slut, så är den.

Av Querzion
Skrivet av anon42512:

Haha, det här var det roligaste jag läst på länge 😂

Ja, det kanske var lite roligt att läsa, men jag kan liksom inte styra över mitt luktsinne, det har alltid varit närmre en blodhund än de flesta andras. "/ Har du luktat på dig själv?

Av Querzion
Skrivet av Dunder:

Fast fiber är svårt att få ut till självkörande bilar, ner i gruvor eller folk på stan.

Vart skulle världen vara om folk inte hade tillgång till internet 24/7. Woosh back to the 80's! ÅÅÅH!! Folk pratar med varandra på riktigt igen! Självkörande bilar, hört talas om räls? Eller marksensorer? Kamera teknologi? Sensor teknologi? Inget utav det där behöver internet. Det är rätt vårdslöst att koppla upp allt till nätet, vad kommer härnäst? Wifi uppkopplad mat?

Av Querzion
Skrivet av xcluzive:

Tror vanliga ligger på 1GB/timme, mellannetflix 3GB/timme och UHD 11GB. 30 h/dagen var ju uppenbarligen ett skämt, även om det ligger sanning bakom. Men min poäng var att det var väldigt mycket trafik, speciellt från en telefon där iallafall jag har wifi 95% av dygnet

edit: Installera om datorn? What? xD Har aldrig gjort det de senaste 25 åren om jag inte bytt moderkort.

Windows XP på dig då eller? hahaha

Jag försöker att bygga om min dator till en VM workstation/server, så det är mycket tweakande med olika distrubitioner utav linux för att hitta det jag känner mig mest bekväm med, dvs, det jag behöver göra minst med om systemet skulle krasha helt och hållet. För tillfället så känner jag mig lite lurad på POP!_OS, för att det laggar, när man börjar få ihop rimligt mycket applikationer samt vm i bakgrunden, men det funkar riktigt bra som vanlig desktop funktion, så jag kan nästan rekommendera det till andra, men jag kan lite lätt störa mig på att det är gnome3 och inte kde plasma som jag föredrar något. Funderar på om inte Manjaro är ett bättre val ändå, eller om jag ska köra på KDE Neon, för det var verkligen jäkligt nice att sitta med, men det kan vara som en VM istället.

Testar Deepin just nu, för att det skulle vara ett bra system, men inte på en VM, det är helt värdelöst på en VM och just nu så har jag inga bärbara som jag kan installera om här hemma heller. Det blir många GB i bara uppdateringar när man håller på så som jag gör, sen ser jag på mycket streams också, Twitch <3.

Av Querzion
Skrivet av xcluzive:

Hur lyckas du? 30 timmar netflix om dagen? Jag har wifi på jobbet, wifi hemma, spotify musik nedladdat osv. Jag gör sällan av med mer än 5GB/månad, men har 25 nånting. 1TB/Månad kommer jag inte ens upp i med mitt bredband normalt sett.

30h? 1080p ligger på 1½-2GB/h

Personligen så ligger jag på mellan 200-1500GB / månad.... Beror på hur många gånger jag väljer att installera om datorn eller logga in på molnlagringstjänster och annat.

Av Querzion
Skrivet av Dunder:

Nej, den snabbare responstiden är mycket viktigare än den högre hastigheten, särskilt för industrin.

Fiber har väl fortfarande kortare latens eller?