Inlägg

Inlägg som daggmaskine har skrivit i forumet
Av daggmaskine

@SUMITOMO:

Kikar på det tack så mycket för tipset!

Av daggmaskine

@Србо: Satan i gatan! härlig lista tack så hemskt mycket!

Kikar igenom hela ordentligt!

Av daggmaskine

Ohoj, bygge pågång. Råd efterfrågas kring att dra ner prislappen!

Hejsan!

Jag har suttit på en mitt nuvarande bygge alldeles för länge, saker är skadade och den är kort och gott bortom räddning.
Så kände att det var dags för en ny!
Jag har tidigare vänt mig hit för att få hjälp med byggen och det har alltid resulterat i gedigna datorer.
Idag har jag inte samma behov som jag för några år sedan blir inte mycket av de senaste spelen på högsta grafik med utmärkt FPS.
Jag vill ändå ha en dator som klarar marknadens spel, jag spelar fortfarande en hel del även fast många av spelen inte är särskilt krävande.
Exempelvis; (World of warcraft, Hearthstone, Overwatch, path of exile, heroes of the storm, dota 2, borderlands)
Vill fortfarande inte känna mig begränsad av datorn ej klarar och behöva tacka nej när vännerna frågar ifall man vill spela lite.
Jag planerar även att hålla på en del med bildredigering, så färgåtergivning är viktigare än 1ms.
Men jag är inget proffs heller, idag sitter jag på en många många år gammal 1080p Benq skärm.
Jag skulle vilja hitta ett bygge där jag med en skärm på cirka 24" landar på cirkus 15 000 kr.
Här är vad jag skrapade ihop (Sweclockers Vinterdator 2017, med lite billigare grafikkort).

https://new.webhallen.com/cart/248198,274593,273627,224709,27...

Jag är sjukt osäker på var man kan spara in för att allt inte ska säcka ihop och att det flaskar alldeles för mycket!

Tar jättegärna emot alla tips som erbjuds!

Tack på förhand

Av daggmaskine

vad hände med samsungs 16tb SSD? räknas den inte? sjukt konstigt att ingen nämnt det tidigare, var ju här på SC för inte så längesedan. konstigt att de går ut med att det är världens största när det inte ens stämmer?

Av daggmaskine

Värt att göra en DDR3 Build?

Hejsan!

Mycket av det jag undrar finns i rubriken! kort och gott så ser det ut så att jag är på jakt efter 2st nya gaming datorer.
Jag står emellan 2 alternativ, det första är: Bygga en relativt billig DDR3 build något i still med detta(ihop plockat på 5 min): http://www.inet.se/kundvagn/visa/8361806/2015-08-24

eller spara pengar och köpa något av en vad jag skulle kalla monsterdator, problemet att som det ser ut idag kommer de ta en bra lång tid, närmare 6 månader om inte mer att spara ihop den summan (eftersom det ska vara 2 datorer)
Dagens version av den builden skulle se ut ungefär såhär: http://www.inet.se/kundvagn/visa/8361884/2015-08-24
också ett snabbt ihop plock.

Varken jag eller min sambo gamear idag spel som kräver hög prestanda, jag är dock intresserad av Star citizen samt lite andra krävande titlar i framtiden.
Jag känner bara att det känns så icke framtidssäkert att gå på en DDR3 build, Alternativ nr 3 är en blandning.

att jag bygger en riktigt billig burk som klarar dagens spel okej men med ett riktigt najs chassi samt moderkort (skulle då vara en DDR4 build i billig variant) Kanske helt skippa SSD etc i början för att spara in pengar.

Jag försökte söka i forumet om det redan fanns en sådan här tråd, var inte heller helt säker var jag skulle posta tråden.

Hoppas den hamnade rätt.

Mvh

Gustav

Av daggmaskine
Skrivet av Hittebarnet:

Vad var det för komponenter du fick av din polare? Bytte du till exempel moderkort eller CPU kommer du antagligen behöva köra en ominstallation av Windows.

EDIT: Lista gärna alla komponenter. Vad var det för fel på datorn innan du började meka med den?

Moderkort, CPU samt CPU fläkt var det som byttes ut, även nytt grafikkort. Osäker på vad felet var innan men den var helt död, så en Windows ominstallation skulle troligtvis hjälpa? Är snart hemma och kan lista komponenterna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av daggmaskine

Felsökning Dator, BSOD under startup av WIndows

Hejsan

Igår fick lite begagnade komponenter av min vän, i hopp om att min dator ska börja funka igen monterar jag ihop alltsammans.
Jag är inte jättebekväm på att bygga datorer men det kändes om att allt gick bra. Nu står jag inför ett problem jag inte verkar kunna lösa, jag får nämligen BSOD när Windows försöker starta. Som lite smått oerfaren tänkte jag att det kan ha och göra med RAM, så att det kraschar när RAM-minnet försöker hjälpa till med operativsystemet . Jag har därför bytt RAM minnen men utan resultat, Jag har även plockat ut min andra Vanliga HD så att jag nu bara har en 1TB HD i datorn. I startup repair fick jag denna lista på probleminformation, jag postar den här i hopp om att någon ska kunna tyda den bättre än jag själv.

Problemsignatur 01: 0.0.0.0
Problemsignatur 02: 6.1.7600.16385
Problemsignatur 03: Unknown
Problemsignatur 04: 21200313
Problemsignatur 05: AutoFailover
Problemsignatur 06: 5
Problemsignatur 07: 0x116

Jag har inte heller hittat inställningen för att ta bort auto-restart with systemcrash så att min Bluescreenen bara flashar förbi i cirka 1 sec

Av daggmaskine

fan alltså, jag fick precis hem denna burk. Ingen jävla CD läsare! segt

Av daggmaskine

Ny dator som ska ligga mellan 6000 och 7000 svenska riksdaler

Hejsan!

Är nu på marknaden efter en ny dator, jag använder datorn för det mesta till att surfa, spela musik, spela poker, och äldre spel som t.ex. Starcraft 2
De senaste spelen kommer troligtvis inte röras. Men det ser ut så att jag oftast har väldigt mycket saker öppet samtidigt. Jag är mer intresserad av Windows 7 än 8,
Det ser väl också ut så att Inet erbjuder en tjänst för att bygga ihop den?

tack så hemskt mycket på förhand!

Ha en toppen dag allihopa!

Av daggmaskine

Hej, inget av det där är problemet, battlefield finns inte ens när jag öppnar origin kan gå till butik men det står inte att det redan är köpt,
och det kommer inte upp någon liten icon har kollat runt överallt.

Av daggmaskine

Bf3 går inte att installera

hej jag har stött på ett problem, jag köpte bf3 idag och jag stoppar in skivan väljer engelska sen går jag upp origin saker som säger installera, jag klickar där men inget händer. ingen indication att den installerar den säger inte heller att den inte installerar eller att det är något fel, jag har testat att googla runt lite och kommit fram till att det finns ett virus skydd som som hette något i still med bull och då hände samma sak, jag har ej detta virus skydd men testade att stänga av det jag hade och det hjälpte inte jag har ett nvidia geforce 560 ti graf kort med nya drivrutiner .

ber om ursäkt om punkter är lite omkastade etc.

tack på förhand

Av daggmaskine

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1145960/julenheterjag ser detta bra ut? stod att den hade PCI ledigt så det trådlösa nätverkskortet borde gå att stoppa in. en till mig en till min lillebror. jag har redan mus, tangentbord och hörlurar därför det bara är ett av dem och jag kör med nätverkssladd, skulle uppskatta om någon kunde ta en titt på allt detta och se om det är något som sticker ut som dåligt eller om det ser bra ut. T.ex. om någon ser att nätverkskortet inte passar ihop med datorn

här jag skulle posta från början men postade fel hoppas att jag får bättre lycka här

Av daggmaskine

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1145960/julenheterjag ser detta bra ut? stod att den hade PCI ledigt så det trådlösa nätverkskortet borde gå att stoppa in. en till mig en till min lillebror. jag har redan mus, tangentbord och hörlurar därför det bara är ett av dem och jag kör med nätverkssladd, skulle uppskatta om någon kunde ta en titt på allt detta och se om det är något som sticker ut som dåligt eller om det ser bra ut. T.ex. om någon ser att nätverkskortet inte passar ihop med datorn

Av daggmaskine
Av daggmaskine

http://www.inet.se/artikel/6305236/xtreamer-wifi-tradlost-nat...

är det så simpelt jag har den i usb uttaget och sen kan ja spela på det trådlösa nätverket?

Av daggmaskine

Ok, om jag ska vara ärlig så hittar jag inte några trådlösa nätverkskort, ska köpa dator imorgon och måste ha shoppinglistan klar idag så skulle uppskatta om någon kunde linka mig ett från inet

Av daggmaskine

Hej snabb fråga

hej ska köpa mig http://www.inet.se/artikel/1517090/taurus-experienced-gamer-g...

Och jag måste ha ett trådlöst nätverkskort och då undrar jag om det går att stoppa in i den och isåfall vad man ska ha för trådlöst nätverkskort

Tack på förhand!

Av daggmaskine

Men om det blir lite över priset så gör det inget men det ska ligga där intill, starcraft, BF och HL 3 ska spelas på dom.

vad tror du det skulle kosta med 2x datorer som klara typ BF3 på högsta grafik, med skärm, tangentbord, mus och montering?

Av daggmaskine

Montering skulle gärna ingå, headsett behöver inte ingå

Av daggmaskine

Hej det är jag ingen jag har fått nya krav det ska hälst vara med skärm tangentbord och hela rubbet för 8k styck, sen undrar jag då om dessa två datorer kommer palla dagens spel som BF3 på högsta grafik och om de inte skulle klara det så hur mycket skulle 2 datorer inklusive skärm tangentbord och allt som klarar dagens spel och morgondagens spel och som har SLI stöd skulle kosta

alltså för hela rubbet