Inlägg

Inlägg som Risgryn har skrivit i forumet
Av Risgryn

Om jag får stjäla tråden lite. Jag ska som ts göra ett projektarbete. Jag hade däremot tänkt göra någonting i området matematik, eller eventuellt programmering.

Av Risgryn

Vad ska du använda datorn till? Om du ska använda till spel, så kan du glömma 2133MHz pga att det inte är något du har användning för. 2x4GB skulle jag rekommendera, så kan du uppgradera om du behöver det.

Av Risgryn
Skrivet av zeleni:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/606924/2011-07-10

Du kan satsa på billigare gfx kort om du bara spelar HON och CS.

Det här paketet så bra ut. Om du vill så kan du lägga till några hundralappar och få en bättre processor.

Av Risgryn
Skrivet av Windir87:

Ett fint exempel på Morrowinds storhet Det jobbiga med att hitta värdefulla föremål som man inte har användning för är att det är få, om ens någon, NPC som har råd att köpa dem.

Var försiktig när du slåss mot vampyrer, om du blir biten och smittad kommer du behöva ta dig igenom en hel mängd svåra uppdrag för att bli botad igen.

Jag har märkt det. Jag har inte sålt greevesen än just pga det. Hittills är pengar inget problem så det är ganska lugnt. Enchanting verkar dock riktigt dyrt, så jag har smått börjat spara. Hittade nyligen en dwarven crossbow och claymore som jag vill enchanta med någon sorts element dmg. Eftersom att jag har block som major skill så försöker jag hitta något one-handed long blade istället. Inte det enklaste att hitta specifika item dock. Jag fick några konstiga drömmar, så fruktar att jag har blivit smittad. En ny egenskap att utforska.

Efter vampyr striderna så vandrade jag långt och länge på jakt efter en stad. Jag hade slut på hp pots och pilar, så färden blev inte den enklaste. Jag hittade något som jag trodde var en stad då det såg ut som murar omkring. Det första jag kom in i var ett rum med 2 stycken portal liknande grejer med en pelare i varje. Stod någonting om "You do not have the index for *****." Kommer inte ihåg exakt, men jag gissar att det var någonting som jag skulle hitta i byggnaden intill. På dörren till den andra byggnaden stod det i alla fall "First level of ***." Hade ingen lust att riskera att dö, så jag drog vidare. Hittade till slut en stad, Vos tror jag den hette.

Nästa äventyr som jag är på nu, efter att ha fyllt på med potions och bolts, är på väg mot något som heter ghost gate. Låter väldigt spännande så kan inte hålla mig :). Det första jag hitta var någon Daedra ruin, med ett shrine inuti. Senast jag spelade hann jag ta ut alla scamps och dremora lords. Ska utforska shrinet, gissar på att det är något speciellt med det.

Av Risgryn
Skrivet av Opatagio:

at Risgryn: Hur kan man tycka att ESD-armbanden är överskattade? Har man inte kläder avsedda för ändåmålet så är ESD-armband ett utmärkt alternativ, så länge man har det på sig. Helst bör man även komplettera med en bänkmatta avsedd för elektronikmontering.

Det var inte jag som tyckte att esd-band var överskattade så jag kan inte svara på det. När jag bygger på min egen dator så använder jag mig av esd-band, mest bara för att vara säker. Just esd-band är inte dyra, så det skadar inte att köpa ett i samband med komponenter för mer än 5000kr.

Av Risgryn
Skrivet av videfix:

Snälla du, berätta var du jobbar så att varken jag eller någon annan i forumet riskerar att köpa något som du har haft nävarna på då du inte verkar ha en susning om vad du sysslar med. Är man minsta lilla elutbildad så VET man vad ESD kan orsaka, särskilt vid komponentmontering. Grundregel är att man ska koppla samman sig mot de delar man hanterar och gärna men inte absolut nödvändigt sann jord. Element är inte alltid sann jord. Gör man som du rekommenderar, tar i ett element så kan man göra skadan värre då man riskerar att ladda upp istället för ur sig.

/videfix - servicetekniker A/V, data, industrielektriker, pulat med elektronik i närmare 30 år

Jag tar inte ställning till frågan eller så, men han sa att just esd-banden är överskattade inte att esd-skador är överskattade. Det blir ju säkrare om man använder esd-band, men det betyder inte att det är osäkert utan. Då det inte handlar om stora pengar så kanske det är bäst att följa visdoms orden "Better safe than sorry."

Av Risgryn
Skrivet av Windir87:

Kul att du gillar det! Kom ihåg att du behöver GOTY-versionen av Morrowind (det vill säga med expansionerna "Tribunal" och "Bloodmoon") för att Overhaul-modden ska fungera ordentligt.

Jag tror mig ha erfarenhet av sånt här. Beställde i alla fall rätt version, bör komma om någon dag.

På mitt senaste äventyr kom jag till ett vulkaniskt aktivt område. Det fanns där något som liknade ett observatorie, verkade coolt så jag letade efter en ingång. Väl inne träffade jag vad jag trodde var en dunmer, men som genast började attackera mig. Jag hade inget vapen framme och fick nästan panik efter att jag läste namnet "Vampire." Jag flydde ganska snart. Efter att ha återhämtat mig bestämde jag mig för att försöka igen. Jag kämpade och vann mot 2 stycken (1 i taget) med min steel longbow och mitt silver long blade (jag är en wood elf archer). Ett antal hp pots senare insåg jag att jag hade en silver claymore med fire dmg, resterande vampyrer i den delen av dungeonen dog smärtfritt (för mig). Jag hittade något riktigt fint som belöning för mina prestationer, daedric greeves (har för mig att det var greeves:en). Jag använder light armor så det blir till att sälja dem, de är värda 20000 så jag är nöjd.

Av Risgryn

Om "pang pang" inte är ett måste, så borde du titta på The elder scrolls serien. Speciellt Morrowind eller Oblivion som är 3:e respektive 4:e spelet i serien. Värt att testa för om du gillar det, så har du något att göra ett bra tag fram över. 5:e spelet Skyrim kommer också ut i november.

Av Risgryn
Skrivet av Leimone:

Kan du rekommendera något chassi?

Får jag fråga vad som var fel på det här paketet
http://www.inet.se/kundvagn/visa/604353/2011-07-09 ?
Du har dessutom utrymme att sätta in en ssd.

edit: Gillar du inte chassit, kan du kolla på Fractal Design define R3.

Av Risgryn

Största pluset är att de är sköna att använda. Blir inte jobbigt att ha på sig dem, även efter många timmars spelande.

Av Risgryn

Byt upp grafikkortet i alla fall till gtx 570 som fanns med i något av de tidigare paketen. För att fria upp pengar, ta ett billigare chassi och ta eventuellt bort ssd:n. Om du vill ha kvar ssd:n, byt till en WD caviar green med samma storlek, alternativt 2TB för ungefär samma pris som black.

Av Risgryn

Liten uppdatering från min sida. Spelet är fantastiskt och jag börjar bli van, med tanke på vissa funktioner som finns i Oblivion. Jag ska snart köpa spelet, det är det definitivt värt och möjligheten till bättre grafik är välkomnat. Jag hittade det på retrospelbutiken.se med bra pris dessutom.

Av Risgryn
Skrivet av Windir87:

Helt rätt inställning!

En avgörande skillnad sinsemellan Morrowind och Oblivion är som sagt att det förstnämnda är avsevärt mycket roligare att upptäcka. I Oblivion finns egentligen inget nytt medan de olika regionerna (se kartan i första inlägget) i Morrowind skiljer sig markant från varandra. Täta skogar, grisiga träsk, vidsträckta grottsystem, fantastiska städer, pittoreska byar, gömda smugglarhålor, bortglömda artefakter, massiva fort, urgamla ruiner och oförlåtande vulkanlandskap. Allt detta ryms i Morrowind medan man i Oblivion endast kunde (åter)upptäcka skog, skog och ännu mer skog.

För övrigt ser ett "fullt" moddat (Overhaul) Morrowind bra mycket bättre ut än ett moddat Oblivion i min mening. Se screenshots för faktum

Jag håller med om att landskapet ser bra ut i morrowind jämfört med oblivion. Däremot tycker jag att npc ser bättre ut i oblivion. Har dock inte fått igång spelet helt än, så kan inte säga någonting säkert. Jag försökte med en 'pirat' version, som inte direkt var kompatibel med overhaulen. Ska försöka utstå tiden tills det att jag köpt det.
Vet någon vars det är billigt? Kostade 80kr + frakt på cdon, men fanns inte i lager. På steam var det dyrare, kring 160kr. Det kan det kanske vara värt eftersom att jag får det fortare.

edit: Jag orkade inte vänta, så jag spelar spelet utan moddar. Jag måste bara bli van med att trycka på quicksave innan jag gör något dumt, spelet autosavear inte lika ofta som jag är van vid :P. Rage quittade igår efter att jag stal en bok och blev slaktad av några magiker i Balmora och en halv timma försvann. Ska fortsätta senare idag, det var betydligt roligare än vad jag minns från förut.

Av Risgryn

Jag kommer ihåg åren innan oblivion släpptes. Hur hypad jag var och hur fantastiskt episkt spelet lät. Totala speltid har nog överskridit 400 timmar och har skapat en kärlek till open world spel. Det bästa med spelen (Oblivion i mitt fall) är oändliga strömmen av moddar.
Jag har tidigare gjort ett försök att spela morrowind, just för att jag hört så otroligt mycket bra om det. Jag misslyckades dock då jag inte klarade av att spela med grafiken. Jag ska nu tappert försöka igen, med overhaul modden mm..
För min egen skull önskar jag att jag kan se bortom det yttre så jag kan uppleva spelet på riktigt!

Av Risgryn
Skrivet av SayZk:

Varför behöver du w7 Ultimate?

Skrivet av elghinnarisa:

second opinion*

aja, ett par saker
varför 2 headset?

Sen varför just windows 7 ultimate? nått du behöver från just ultimate?

sen beror de på lite vad du ska spela men de ser lite udda ut att köpa en 2600k å ett 4890 (har ju själv 2 så jag vet hur de är xD)
jo jag själv klarar mig ganska fint på 2st, klara ifs att köra nästan alla spel på höga/högsta inställningar (innan någon klarar, jag sa nästan alla )
annars ser de ju fint ut men tycker bara de är lite onödigt med 2 headset, inte lättare att bara köpa ett vettigt?

Opinion vet jag såklart att det ska vara, men fingrarna lever sitt eget liv ibland.

Windows 7 är inget måste och är mest troligt inte nödvändigt. Har dock för mig att mängden ram-minne begränsas av vilken version av W7 som man har. Kan dock ha tolkat det fel. Borde jag byta?

Det är inte så att jag nu har köpt radeon kortet. Jag har haft det i snart 2 år och har inte tänkt byta riktigt än då jag fortfarande kan spela de flesta spel på hög. Dock så är min nuvarande dator begränsad av min Pentium 4

Edit: Glömde berätta att det ena headsettet inte är till mig utan till min far som behöver ett bland annat till skype.

Edit2: Antar att jag även bör tillägga att jag har ett nätagg, http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=340676

Edit3: För den som är intresserad så begränsas mängden ram-minne du kan ha av OS:et. Professional och ultimate har båda 192GB som övre gräns, däremot så begränsar home premium till 16GB och home basic till 8GB. Gäller alltså 64-bits versionerna.

Av Risgryn

Second oppinion på datorpaket

Jag har valt ut ett datorpaket, men innan jag faktiskt beställer det så vill jag ha synpunkter och tips. Datorn kommer användas framförallt till spel.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/272090/2011-03-10
Jag valde 2600k istället för 2500k just för att jag tror att processorn håller sig ett bra tag till då.

Grafikkort har jag, ett radeon hd 4890 som kommer stå sig ett tag till.
Om ni har lust får ni även ge synpunkter på headsetten och musen. Ett billigare headset som i stort sätt bara kommer användas till musik och Internetkommunikation och ett som jag kommer använda till spel, som samtidigt inte är för dyrt.

Av Risgryn

Lånar tråden. Jag har ingen speciell budget, men vill såklart handla smart.
Det jag behöver lite hjälp med är kylning då jag egentligen inte har så stor erfarenhet av det.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/272078/2011-03-10

Angående 2600k, så tänker jag att den håller sig längre än vad 2500k gör.

Kan tillägga att jag har ett grafikkort som inte behöver bytas ut riktigt än, radeon hd 4890 BE. (http://bit.ly/fPtaDd)