Inlägg

Inlägg som tachiibou har skrivit i forumet
Av tachiibou
Skrivet av LaoLao:

Det är såna här trådar som får mig att ifrågasätta min egen intelligens, för precis som du skriver är det många upprepningar och känsloargument. Redan några inlägg in i tråden är 95% av innehållet redan avhandlat. Resten är utspritt över små delar i ett antal andra inlägg... ändå känner jag mig tvungen att läsa igenom alltihop och första andra fredagsnöjen.

Aja, jag får ju mer data som bekräftar min teori att de flesta forumdiskussioner egentligen till största delen är monologer där deltagarna främst skriver för att berätta sina egna förutfattade meningar snarare än att lära sig något nytt.

Haha om alla som deltog i diskussioner utgick ifrån att dom vill lära sig något så skulle inte krig finnas, religioner skulle inte hata varandra och vardagsbråk skulle försvinna (tror jag). Så du är nog helt korrekt i att de flesta inte diskuterar för att få ut något ur diskussionen utan för att "vinna".

Av tachiibou
Skrivet av Mikeyland:

Självklart ska man ha en bra relation annars vore det väl förjävligt? Men du har ju en relation med han/hon som sitter bakom kassan på ICA där du handlar varje dag oxå... men det tänker du inte på :).

Jag får ofta frågor om hur jag kan ha en sådan bra relation med eleverna och jag har bara ett svar respektera dem och var tydlig med krav / regler... gör de till goda medmänniskor som senare blir vuxna medborgare. Klart som fan jag skämtar eleverna.

/M

Fick för mig att du var emot en relation till eleverna och att man borde distansera sig från dom på något sätt.
Men det verkar ju inte vara fallet nu

Av tachiibou
Skrivet av FlashGordon:

Trodde först det var illustrerad vetenskap men det var tack och lov bara en reklambanner och inga källor

Även om det är populärvetenskap hittar dom väl inte bara på alla nummer och har en låtsasundersökning från 2014?
Har sett många andra källor som också säger att Congo har störst, även om jag inte hittar några bra vetenskapliga studier själv.
Dock så kan du inte komma och påstå att det är en myt heller utan källor.

Av tachiibou
Skrivet av Mikeyland:

Hej, jag kan rekommendera dig redan nu att inte inleda någon " kompisrelationer till eleverna". Jag brukar på förhand kunna peka ut de som har en tro på att det skulle hjälpa dem i deras karriär. Tex. smöra för eleverna, att inte kunna säga nej eller att se mellan fingrarna.

Det enda man behöver vara som lärare är sig själv, antingen så är man född till att jobba med det eller så är man inte det och är man inte det kommer man få kämpa för att lära sig det sociala samspelet.

Svenska skolan behöver inte fler kompisar pedagoger.

Hade en bra relation med alla mina lärare i gymnasiet. Vi kunde skämta med varandra om vi möttes i korridoren och sådant. Tycker själv det gjorde skolan mycket roligare och var definitivt inget negativt.

Av tachiibou
Skrivet av FlashGordon:

Absolut finns det många men dom är ytterst få i relation till "normala" människor. Ärligt talat så förstår jag inte poängen med tråden för jag trodde dom flesta redan listat ut att utbildning och intelligens är precis som afrikaner och stora snablar en seglivad myt utan verklighetsförankring.

Helt utan verklighetsförankring är det väl ändå inte med afrikanska snablar? Länk

Av tachiibou
Skrivet av 1r1d1um:

Är det möjligt (eller ska det bli möjligt) att återfinna varandra i universum?

Det ska gå att hitta varandra, dock så är servrarna överbelastade så den funktionen fungerar inte just nu.

Av tachiibou
Skrivet av Icte:

Mycket intressant, men alla ekvationerna för alla dessa miljontals/miljarder planeter måste väl också lagras? Innebär inte detta att man börjar med 6 GB utrymme som sedan ökas ju fler planeter man påträffar i sitt spel?

Eftersom det beräknas av matematiska formler behöver ingenting sparas. Åker du till en planet beräknas den alltid likadant. Så om du gräver en grop så finns den förmodligen inte kvar om du åker till planeten senare. Dock stora saker som dom anser behöver sparas kommer att sparas på deras server om jag förstått det rätt.
Dock så tror jag det finns singleplayer och då sparas stora förändringar lokalt antar jag.

Av tachiibou

Provar ett nytt recept med kyckling och grön curry!

Av tachiibou

Lite off topic men spelar det någon roll om man har spelet på steam eller uplay? Använder dom samma servrar eller är Steam och Uplay-spelare isolerade ifrån varandra?

Av tachiibou
Skrivet av bärplockaren:

Flikar in med en fråga.
Hur funkar det om man säljer sitt moderkort, då licensen är buden till de?

Jag undrar också det.
Är du säker att det är kopplat till moderkortet också och inget annat?

Så kan man säkert byta ut alla delar utom moderkortet tänkte jag?

Av tachiibou
Skrivet av Waxinator:

P.S.
För att få fram alternativet för manuell telefon aktivering så kan man behöva koppla bort Internet anslutningen...

Är det lätt att hitta det alternativet?
Får väl googla annars när tiden kommer

Tack för svaret!

Av tachiibou

Tack så mycket för bra och snabba svar!

Av tachiibou

Windows 10 kopplad till hårdvara?

Om man vill göra en clean install på Windows 10 så om jag har förstått rätt ska man acceptera uppgraderingen och sedan när du har uppgraderat till Windows 10 så är det kopplat till din hårdvara. Efter det så kan du ladda ner en ISO-fil och göra en clean install, hoppa över när den frågar om produktnyckeln för när Windows kopplar upp sig till internet känner den av att din hårdvara har "rätt till" windows 10 och det blir aktiverat.

Om den nu är kopplad till min hårdvara, vad händer då om jag byter ut delar i datorn? Eller om jag köper en helt ny dator och vill använda samma Windows?
Får man installera windows 7 igen då så den känner av din nya hårdvara eller hur fungerar det?

Av tachiibou

Varför har jag och tydligen flera andra fått för sig att det bara skulle vara gratis i ett år?
Jag var helt säker att det var så, men nu verkar jag ju haft fel.
Men var kom den informationen ifrån egentligen?
Att det bara skulle vara gratis i ett år då.

Av tachiibou

Hur som helst så funderar jag på att lämna tillbaka den och byta till någon annan.

Men det konstiga är att min tidigare router också helt plötsligt påstod att det inte var en kabel i kopplad (därför jag köpte en ny). Jag har provat 4-5 olika kablar till den också men ingenting fungerar när jag kopplar in den i väggen.

Exakt samma kabel men kopplad till en dator fungerar dock utmärkt.
så Vägg -> gammal-router = Ingen kabel är i kopplad.
Vägg -> switch -> gammal-router = kabel i kopplad, får internet.
Anledningen att jag vill ha routern först är för när jag går genom switchen får jag endast 10/10.
Använder samma kablar på alla möjliga olika sätt i testerna så tror inte det kan vara dom.

Och nu så säger denna router också att det inte är en kabel i kopplad med alla kablar utom en, fastän jag vet att alla fungerar iaf mellan switch -> datorer.

Får testa lite mer men fungerar inget får jag byta router igen då.
Annars antar jag att det är något fel med lägenhetshuset eftersom ingen router får någonsin mer än 10/10, vilka kablar jag än använder, även med dom nya kablarna som följer med routrarna.

Edit: vill också tacka för all hjälp, det är många som har skrivit och försökt hjälpa till, det uppskattas!

Av tachiibou
Skrivet av abki:

Om du har 3G eller 4G till routern så ändra inställningen till att föredra WAN i stället eller att du enbart använder WAN. Kan vara här som begränsningen ligger. (sid 9 eller 21 i manualen).
Se även till att den är inställd på europa eller Sverige) så att egenskaperna blir riktiga.
Bandwith control bör sättas till 100 Mbit också eller också helst slå av den funktionen. (sid 70+)

Inställningarna är på endast WAN och sen är bandwith control avstängt, men provade att starta och ändra till högre än 10/10 men det hjälpte inte heller.

Men är det konstigt att switchen också endast får 10 ner och 65 upp när jag kopplar vägg -> switch -> dator? Eller brukar det vara så kanske.

Av tachiibou

Förövrigt så uppdaterade jag Routern till den senaste versionen men märker ingen skillnad.
Har fortfarande 10/10.

Av tachiibou
Skrivet av mrqaffe:

Det kan tyda på att det är nått glapp endera i kablarna eller i routerns kontakter så att länkhastigheten ändras, har du kollat länkhastigheten, alltså den här statusbilden ?

Yes det står
Hastighet: 100Mbit/s
ipv4-anslutning: internet
ipv6-anslutning: internetåtkomst saknas

Ska käka lunch så svarar inte på ett tag.
Tack för all hjälp!

Av tachiibou
Skrivet av mrqaffe:

Det kan teoretiskt finnas nått ovanligt fel i husets nät, typ nån begränsning av hastighet beroende på macadress men det är i så fall ett ovanligt fel.
Du bör alltid ha en router närmast inkommande anslutning, dels så får man oftast bara en publik ip men routern ger också grundläggande firewallskydd och bättre modeller har ju ofta en del andra funktioner också tex går det ofta ansluta lagring till dem så att man kan ha dem som en enklare nas.
Om du inte har en router, bara får en ip adress av operatören men ändå ansluter flera enheter så kan det bli problem med farten, men du borde få felmeddelanden då, både om adresskonflikter och om paketförluster.
Har du kollat på status på nätverksanslutningen för att läsa av länkhastigheten ? Visar den 100Mbit eller 10Mbit ?

Mellan routern och alla datorer har jag 100Mbit, men bara 10/10 ut mot internet.
Du kan ju också läsa det jag skrev nyss till en annan om varför bara en kabel fungerar om du har tid.

Av tachiibou
Skrivet av LazySoft:

Reda ut lite kring routern.
Enligt spec: en 10/100 Mbps WAN-port, fyra 10/100 Mbps LAN-portar, stöd för auto-Negotiation och auto-MDI/MDIX vilket innebär att portarna klarar 100/100 eller 10/10 vilket den förhandlar om själv (auto-Negotiation).
Om nu porten sätter sig i 10/10 läge kan det bero på kabeln även om det fungerar på en annan enhet med 100/100. Det kan också bero på själva routerns mjukvara (firmware) är buggig i förhandlingen.
1. Kolla så du har senaste firmware installerad på routern.
2. Kör endast WAN utan 3/4G stödet via USB modem.
3. Skaffa en ny kabel av minst CAT5 standard.

Om inget hjälper skulle jag nog lämna tillbaka routern och ta en annan.

Du verkar veta mycket så vad betyder det här:
Jag provade att koppla in routern med 2 andra kablar (startade om den och väntade rätt länge mellan varje) och varje gång så sa den att ingen kabel var ikopplad. Nu när jag byter tillbaka till den första kabeln som jag får 10/10 med så känner den av att den är i kopplad igen?
Men dom 2 kablarna jag provade nyss vet jag fungerar mellan mina datorer och switchen så dom kan ju inte vara trasiga, använder dom ju dagligen.
Så varför känner den bara av min ena kabel och inte dom andra 2?

Edit:
Kabeln som fungerar: belking verified Category 6
Den ena som inte fungerar Cat.5E
Den andra som inte fungerar Cat.7 patch cable
Hoppas jag läste på rätt ställen nu!