Inlägg

Inlägg som brittaan har skrivit i forumet
Av brittaan

Jag kör på någon liten sak från teknikmagasinet, funkar prima kommer dock ej ihåg vad den heter

Av brittaan

Gjorde ett försök idag med en w7 skiva istället. Fick då upp att där saknas drivrutiner till cd/dvd läsaren. Läste runt om det och det skulle tydligen bero på att där saknas drivrutiner för moderkortets SATA. Hittade drivrutiner men tydligen inte rätt bland de 50-tal som listades upp.

Drog hem w8, eftersom vi fick det gratis genom högskolan så jag tänkte varför inte, och la in det på ett usb och testade samma procedur med DISKPART som ovan, fast denna gången med CLEAN ALL så inte bara partitionerna tas bort utan allt överskrivs med 0:or.

Så jag drog slutsatsen att nu skiter jag i det här och installerar på min 2TB lagringsdisk så jag har en fungerande dator under tiden jag letar lösning till SSDn. Men nej, samma felmeddelande.

Har testat både att ställa in IDE och AHCI vid installation, ingen förändring. Har testat allt från att koppla ur alla diskar till att koppla in dem igen. Har även testat att vid felmeddelandet koppla ur USB-minnet och refresha för att sedan koppla in det igen och refresha igen.

Är det möjligen hårdvarufel i övrigt? Eller disken/diskarna som är paj? Den startar som den ska och ger inga felmeddelanden i post.

Observera att jag ändrade ingenting i BIOS när minnesmodulerna slutade fungera förutom sänkte fläkthastigheten på min cpu-kylare.

Av brittaan

Problem vid W7 installation på SSD

Hejsan,

Fick för någon dag sedan problem med att endast 8GB av 16GB RAM vad tillgängligt i Windows 7. Tänkte att jag skulle ta isär och felsöka datorn lite för att se om problemet låg där. Slutade med att endast två av fyra minnesmoduler (á 4GB var) gick att använda då jag ej fick någon POST eller bios med alla fyra inkopplade. Alltså har jag nu 8GB inkopplat och fungerande. Detta är dock ej problemet då 8GB är mer än tillräckligt. Hade dock suttit fint med alla 16 så uppskattar om någon har en lösning på det

Dock är inte det huvudproblemet. Eftersom jag kan nöja mig med 8GB så tänkte jag att jag kan väl lika gärna formatera om min SSD som jag kör windows på. Dock märkte jag i BIOS att den ej är bootbar utan jag får välja min sekundära lagringsdisk att boota ifrån, vilket var skumt då windows är installerat på SSDn och inga systemfiler finns på lagringsdisken.
Jag satte i ett "windows-usb" och bootade upp installeraren efter att jag kopplat ur alla diskar utom SSDn (som många guider jag läst rekommenderar). Kommer fram till val av disk och formaterar då SSDn. När jag väl ska välja disken och gå vidare så får jag ett error som säger:

Citat:

"Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See the setup log files for more information."

Körde DISKPART genom DOS och körde en clean på disken och skapade en aktiv partition. Samma error dyker upp.

Någon som har en lösning till att installera på SSD eller som har samma problem?

Har en Samsung Basic 830 SSD. Resten av specsen står i min signatur.

Förlåt om det är osammanhängande eller så men har felsökt hela dagen och får inte rätt på det så huvudet hänger inte riktigt med längre
MVH Brittaan

Av brittaan

Håna mig inte för en så dum fråga; har du testat att sätta i power sw åt andra hållet? Kan ju ha satt den fel även om manualer och guider säger annat, bara för att vara säker menar jag.

Av brittaan
Skrivet av Hotfuzz08:

Varför tar du upp detta på ett forum med inriktning datorer? Jag skulle snarare kika på ex. garaget.se eller dylikt.

För att vi är snabbare på att googla

Av brittaan

Kortfattat så måste du först installera OSX och få ett fungerande system med alla kexts (drivrutiner) som behövs. I installationen så lägger du upp en partition för Windows. Installerar Windows på den när OSX fungerar. Sedan måste du installera en bootloader (typ Chameleon) för att kunna välja mellan operativsystemen. Men som sagt^ kolla på tonymac

Av brittaan
Skrivet av upl8447:

Xbox blir sjukt varma. hörtalas om rrod? Som typen hälften av första generationen fick? mellan 2005 och 2007. Vilket var just extrem överhettning....

Har ett första generationens hemma. Fick RROD för några år sedan. Beror på att X-clampen inte håller ner heatsinken tillräckligt så kylningen blir kass.
Löste det genom en X-clamp fix som innebär att man byter kylpasta och skruvar i bultar istället för x-clampen. Sedan drar man in allt i ett par handdukar och låter det stå och överhetta i 1-2 timmar så fungerar det prima igen

Av brittaan

Det är denna buren jag gått loss på.

http://i.imgur.com/Io9tV.png

Notera att det är då hårddisk-buren som hindrar luftflödet.

Skrivet av hinreich:

Jag måste slå ett slag för budgetchassit Bitfenix Outlaw.
http://www.sweclockers.com/recension/14655-bitfenix-outlaw

Flickvännen har det, lär bli jobbigt att skilja dom åt

Skrivet av grafit:

något annat än R4 fastän det skulle vara sämre. Alla har ett R4 eller ett R3, de är som datorvärldens VW bubbla.

Skrivet av Sheik Yerbouti:

Precis:)

Förutom det i min signatur är det tråkigt att ha ett exakt likadant chassi som alla andra.

Huruvida chassit är likt andras bryr jag mig inte om bara det är rymligt.

Av brittaan

Hjälp med rymligt billigt chassi

Tjena,

Har ett NZXT Lexa S chassi. Bytte nyligen kylare på mitt HD6950(6970) till Arctic Cooling Accelero Xtreme 7970.
Kylaren fungerar bra, dock förlängde den kortet med ca 4-5cm vilket gjorde att det inte passade i chassit. Gick då loss på chassit lite med tång och hammare så nu passar det och datorn kör utan problem.

Dock har jag märkt nu att efter nån timmes körning går kortets temperatur upp önödigt högt (ca 50 grader i idle) (med tanke på kylningen). Rör sig dock inte högre än 65 när jag spelar så där är inga probs.

Har märkt när jag öppnar upp lådan att där är varm luft vid kortet som ej "rörs runt". Några minuter med sidoplåten av så går temperaturen ner igen till acceptabla 30-40 grader. Alltså drar jag slutsatsen att där är för trångt i chassit.

I alla fall. Efter några rader med osammanhängande meningar och info så undrar jag nu om någon kan rekommendera ett chassi som är rymligt, snyggt och ligger i prisklass runt 500kr? (är student, så håna inte )

Vill tillägga att det helst inte ska vara ett chassi i stil med "13-årings flashiga chassi till DH" Stilrent är bäst!

Av brittaan

Hittade en "outside of america"-version på v1.2.3.7 på en annan del av netgears hemsida (dom kanske glömde lägga ut länken på dl-sidan eller något?). Återstår och se om wifi droppar om sisådär två timmar
http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/11895/related/1...

Av brittaan

DD-WRT kommer tyvärr inte fungera då de endast har stöd för v2-versionen av routern, vi har v1.

Men om jag nu hade flashat in uppdateringen märkt NA. Hade där kunnat bli så att jag ej hade kunnat få kontakt med routern? Eller vad är skillnaden mellan en "Europeisk" programvara och en för nordamerika?

Skickades från m.sweclockers.com

Av brittaan

WNR2000v1 firmware

Hejsan,

Vi har en Netgear WNR2000v1 router hemma. Den fungerar felfritt på det vanliga nätverket men det trådlösa lägger ner efter några timmar. Har läst runt på forumet och detta verkar vara ett vanligt problem. Dock har det ej kommit fram någon lösning i dessa trådar.

Jag tänker då så att det är bättre att uppgradera så det funkar hellre än att nedgradera.

Undrar då om det kan vara routerns firmware som spökar? Den har i nuläget firmware v1.2.0.8. Det finns en nyare version vid namn v1.2.3.7, men denna är enligt hemsidan avsedd för Nordamerika (NA) och routern varnar innan jag försöker uppgradera med denna så jag har inte vågat.

Vad är skillnaden? Fungerar det med NA-firmware?

Av brittaan

Halo-seriens soundtracks! Är uppväxt med spelen och får fortfarande rysningar i vissa moment av spelen.

Mvh Xbox-barn

(Inga YT-länkar då jag sitter med luren)

Skickades från m.sweclockers.com

Av brittaan
Skrivet av dEnnA:

blir 4^4 som är 256 möjligheter, lite jobbigare..

Fast så blir det ju inte. Man kan ju se resten av siffrorna..

Av brittaan

Kolla också på xda-developers forum!