Inlägg

Inlägg som Anonymous FTW har skrivit i forumet
Av Anonymous FTW

500:- för mobilen.

Av Anonymous FTW
Nytt bud: 2 900 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Anonymous FTW

6/10 på mest bara tur känns det som. På sista borde jag ha gått på det jag först tänkte på men inte var anledningen det rätta svaret i alla fall. Missade vem som använder "hund" som logga?

Av Anonymous FTW

Kan väl inte säga att jag saknar Twandata men det var, har jag för mig där jag köpte min första egenbyggda PC. Tror också det var annons i Gula Tidningen som gjorde att jag hamnade där.

Får förflytta mig längre fram i tiden för att minnas korrekt och där var det itbutikken.dk och datorbutiken.com som jag handlade ifrån. Datorbutiken har ju nämnt flera gånger i tråden, något som inte nämnts är CDON.com, saknar även dem, som de var tidigare. Handlade en hel del från dem då också.

För att summera, Datorbutiken.com är väl där jag handlat mest och saknar mest.

Liite töntigt, men bra försök i alla fall.

Av Anonymous FTW
Skrivet av Razken:

Har Telia 100/100 i min BRF som drogs in typ 2010, och betalade hyfsat saftiga 349kr första året jag bodde här (2022).
Sen efter att det hade passerat så smyghöjde dom det till över 500kr...
Ringde upp och ifrågasatte den hysteriska höjningen när man inte ens kan få något annat än 100/100.
Frågade också ifall jag kunde få ett bättre pris med tanke på att det inte går att byta. Fick först nej, och då sa jag - säg upp skiten! - men då vart det helt plötsligt en helt annan ton på den jag pratade med och blev istället kopplad till någon som kunde justera priset till det gamla ifall jag band upp mig ett år.

Hur svårt är det egentligen för Telia att kunna installera / leverera högre hastighet i fastigheten. Det är väl typ bara att byta utrustningen som sitter i källaren?
Givetvis måste man ju ta det med föreningen, men det kan ju inte vara så himla stort ingrepp. Någon som har insikt?

Telia kan byta switcharna för högre hastighet i nätet men föreningen/styrelsen måste som du skriver beställa den uppgraderingen av Telia.

Av Anonymous FTW
Skrivet av loefet:

Bör ju finnas ett läge man sätter den i för underhållsventilation (att man är bortrest).
Beroende på hur gammal den är så kan det ju sitta äldre fläktar som ligger på runt 100W styck, och det blir ju nästan 5 KW per dygn bara för dem, nyare induktionsfläktar drar väl bara hälften, men blir ju ändå lite ändå.

Men som någon sa innan, kolla över den så att fläktar, värmeväxlare och kanaler är rengjorda (i synnerhet växlaren och fläktarna).
Se även till att filtren byts också med jämna mellanrum också.

Ja det tror jag på, tror inte man ska stänga av ventilationen helt även om man inte är där. Om det inte finns inställning kanske man kan installera vred till fläktarna ungefär som dimmerbrytare till lampor så att fläktarna går på lägre varv när man inte är på plats.

Sen kanske man kan kallställa något rum? Gäller förstås att det rummet inte har vattenledningar i väggar, golv eller tak.

Av Anonymous FTW
Skrivet av ingenjören:

Fördelen med oljefyllda är att du har ett magasin av värme och därmed behöver inte termostaten slå på och av lika ofta. Det bör alltså i teorin ha längre livslängd. Men som du säger är det 100 % el till 100 % värme.

Nackdelen är att magasinet är uppvärmt när det inte behöver vara uppvärmt. En inbyggd onödig tröghet. Yttertemperaturer kan variera, då vill man inte ha tröghet.

Oljeelement har bara en fördel och det är att de inte luktar bränt damm. Men oj vad många det är som tror att oljelement är något magiskt som sänker elförbrukningen.

Av Anonymous FTW
Nytt bud: 3 000 kr För Asus Z390 paketet
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Anonymous FTW
Nytt bud: 1 800 kr Utgångspris
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Anonymous FTW
Nytt bud: 2 200 kr Vi höjer
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Anonymous FTW

Testar 1900:- plus frakt.

Av Anonymous FTW
Skrivet av Hymer:

Fan ska man köpa för bil? Har idag en C40 Twin motor på volvo företagsleasing. Känner att räckvidden är alldeles för kort för det jag behöver i jobbet.

Är öppen för allt utom Tesla och krav är att man ska kunna ha drag på den.

Vad hade ni gått på?

Årsmodell 2024 av C40, XC40 och Polestar 2 vilka delar drivlina, har alla fått längre räckvidd än tidigare årsmodeller. Så det kan vara läge att titta på den igen, om du är nöjd med den i övrigt.

Av Anonymous FTW
Skrivet av MP-Jan:

BYD Säl, hörni.

Har ögnat igenom produktbladet. Ser mycket bra ut på pappret. Det är mycket bil för pengarna. "Model 3-killer", på riktigt.

Pris: från 559 900kr

Vad tycker ni?

Ja den där kan man ju i alla fall få levererad och reparerad, högst osäkert framöver med en Tesla och deras konflikt angående kollektivavtal med IF Metall. Norrmännen hakar på, så nu blir det till och med som svensk svårt att få en Tesla reparerad i grannlandet. Fler och fler fackförbund ansluter på med sympatistrejk gentemot Tesla, senast såg jag att ”Målarna” hakar på, så nästa nya anläggning blir omålad, blir bara gipsskivor på väggarna.

Helt plötsligt har media som brukar vara Teslas enda marknadsföringskanal börjat arbeta emot dem, så till den grad att Tesla själva känt sig tvingade att gå ut med ett offentligt uttalande för att tvätta sin buk, något de sällan eller aldrig brukar göra.

Dessutom med Tesla så finns risken att någon månad efter att du köpt bilen, så sänker Tesla priset på bilen, vilket gör att den direkt tappar tusentals kronor i värde. Att en elbilstillverkare sänker priserna och kanske pressar priserna på elbilar rent generellt är jättebra, men inte så roligt om man nyss köpt en.

Är gott om verkstäder en hög prioritet bör man nog kanske överväga en Volvo, finns ingen biltillverkare som har så tätt med verkstäder i Sverige som dem. De har ju dessutom blivit ett hett alternativ nu med nya egna drivlinan som ger bakhjulsdrift och riktigt bra räckvidd.

Av Anonymous FTW

Den där tänker jag köpa.

Av Anonymous FTW
Av Anonymous FTW
Skrivet av Ostbullen:

Glemmy's svar var vad jag hade i åtanke. Och med tanke på vad dieseln kostar idag så är det ändå knappt några vinster. (Jag kör själv diesel)

Har ju ändrats lite fram och tillbaka med skatter på dieslar, så beror väl på vilken prisklass på bil man avser. Sen nyare bensinare har ju blivit väldigt snåla på bränsle. Begreppet ”Miljödiesel” existerar väl tex inte längre.

För mig blev det billigare i alla fall. Bytte i och för sig till en mindre bil, bytte från en Audi A4 bensinare till en liten Volvo diesel. Skatt, försäkring och bränsle blev billigare för mig. Audin låg på 0,8 bensin per mil och Volvon 0,5 diesel per mil.

Kör inte mycket. Kör tills tanken är tom (vilket man inte ska göra med dieseldrivna bilar) och tankar alltid full tank en gång i månaden. Som billigast har den tanken kostat mig 990:- och som dyrast 1200:-. De där 200:- i skillnad per månad klarar jag av 😊 kan inte påstå att dyrare bränsle tagit tagit knäcken på mitt bilägande.

Service gör jag själv, då vet jag också att det inte fuskas med heller. Men huvudanledningen är ändå att det är billigt att göra det själv.

Åkte på att en krängningshämmare var av på besiktningen, köpte nya för 100:- och bytte själv. Så reparationer på den här bilen har varit 100:- på tre år.

Jag tycker i alla fall att jag köpt en sparbössa till bil. Risk nu att när jag skriver detta lär den väl totalrasa bara för det… så det kanske inte var så bra skrivet…

Av Anonymous FTW
Skrivet av Gorian:

Japp.
Svängde in på parkeringen, allt var som vanligt. Precis innan jag ska svänga in på en plats dör bilen och jag känner att det luktar bränt. Hoppar ur och ser att det ryker från motorhuven. Öppnar den och ser lågor precis framför rutan, typ vid spolarvätska-behållaren. Slänger igen huven igen, ringer 112 samtidigt som jag puttar bort bilen från de andra parkerade bilarna. Efter typ 20-25 minuter (!) kommer brandkåren och då är den redan helt nedbränd. Bara bakdäcken klarade sig.

Tack för alla svar, ska gå igenom dem mer noggrant under dagen!
Angående längden på sträckor så stämmer det att jag mest kör korta sträckor inom stadens gränser, men skulle gärna vilja en ha en bil som går att köra längre sträckor med också. Har undvikit det med förra kärran, då jag inte riktigt litade på att den skulle ta mig hem igen 😅

Om det skulle hända en gång till så kan du försöka dra bort kabeln till batteriet, ofta är det någon kortslutning i någon elkabel som börjar med att det ryker, sen blir det så hett att det börjar brinna. Brukar lugna ner sig om man drar batterikabeln.

Kungligt av dig ändå att dra bort den från andra bilar, det var bra agerat i en sådan kanske chockartad situation.

Av Anonymous FTW
Skrivet av cyklonen:

Diesel kostar mer per liter, även om det delvis vägs upp av lägre bränsleförbrukning i bilen. Moderna dieselbilar har dyra partikelfilter som sotar igen om man inte kör "hårt" då och då, och ska bytas efter ganska korta intervall och är extremt dyra i service. Många, säkert de flesta, använder sig också av avgasrenande tillsatsvätska, Adblue, som i praktiken kan ses som ett högre bränslepris i drift.

Diesel som bränsle har mer föränderliga priser, eftersom det är ett mycket bredare använt bränsle. Tunga fordon, militära fordon, sjöfarten, delvis uppvärmning, använder diesel eller dieselliknande fraktioner. Bensin används nästan bara för privata vägfordon, personbilar. Där är efterfrågan mer stabil och priserna därmed mer stabila.

Skatten är högre på äldre dieselbilar, men hur det ser ut på nyare vet jag inte. Min förra diesel hade årsskatt på nästan 6000 kr och det är närmare tio år sen nu. Jämfört med min bensinare som väl kostar typ 1500 kr per år i dag.

En del större tätorter planerar att införa miljözoner där dieselbilar inte kommer att vara tillåtna. Det kan visserligen bli så att alla förbränningsmotorfordon förbjuds där, men i första hand är det diesel, just för att de släpper ut de hälsoskadligare avgaserna (kväveoxider och fina partiklar).

Jag skulle inte välja diesel för en bil annat än om man vet att man kommer att köra den långa sträckor på landsväg och inte bor i eller nära en storstad.

Är väl snarare på äldre dieseldrivna bilar som partikelfiltren ska bytas, vet att någon tidigare Volvo hade var 12000 mil. I teorin skulle TS klara sig 24 år på det om han kör längre sträckor. Sen i och med dessa byten brukar det vara enkelt att hitta billiga sådana, finns på ebay för 1500:-. Nyare Volvomotorer likt D2 har Inget sådant byte alls.

Av Anonymous FTW

Mitt förslag är väldigt specifikt.

En Volvo V40 D2, drar ca 0,4L/m i blandad körning, billig skatt på 1100:- per år, billig försäkring via Volvia märkesförsäkring. Bekväm, tyst och trevlig att köra, en liten bil men bekväm som en stor väl bakom ratten.

En liten bil som sagt, men skaffa en med dragkrok så kan du få med dig större grejer när du har lust. Fördelen dessutom med en liten och lätt bil är att du får dra tyngre släp på B körkort. Kåpsläp lånar du lite överallt.

Sen som sagt är det en diesel, vet du med dig att du endast kör korta sträckor kan det vara en dålig ide. Men kan intyga att det är trevliga bilar i alla fall.

Av Anonymous FTW
Skrivet av Kotte456:

Hittade en typ av "powerknapp" på tangentbordet, försätter datorn i strömsparläge tydligen. Men hittar ingen som stänger av helt.(stationär dator)

Den heter ”sleep” på mitt tangentbord och den kan jag klara mig utan.