Inlägg

Inlägg som Nooro har skrivit i forumet
Av Nooro

Audeze LCD-GX hörlurar

Då var det dags att sälja mina värsting-gaming hörlurar med HiFi-ljud. Sedan jag fick ett par nya trådlösa via jobbet så har dessa inte använts så mycket så jag tänker jag att de borde få ett nytt hem.

Dessa är alltså de bästa gaming-hörlurarna i världen med Planar Magnetic drivers som ger kompromisslöst ljud för musik och gaming. Se gärna recensioner om dem får att få reda på mer!

De är väl omhändertagna och i väldigt bra skick och de har alltid hängt via metall-delen på hörlurarna för att inte töja ut lädret.

Nypris i dagsläget runt 10k, jag släpper dem för 5000kr.
Kvitto och tillbehör (inklusive Audeze LCD premium travel case) medföljer.
Ni får gärna komma förbi för att testa dem, men frakt funkar också.

/Pierre

Läs hela annonsen här

Av Nooro

Min laptop (Razer Blade 2019, 9750h, 2080 max-q) brukar ha CPUn runt 85 grader i load. Och då har jag gjort allt jag kunnat för att få ner den från cirka 95 grader, med undervolt, etc.
Cirka 45 grader i idle.
70ish i load låter som en dröm

Av Nooro
Skrivet av Moton:

Jag men om man bortser från det praktiska så är det ena en människa och det andra en mjukvara. Hur kan dessa två saker jämföras mer än att båda hämtar inspiration? Ska vi hålla på såhär i all evighet? Ska AI gå under samma lagar som människor när det kommer till allt?

Kanske inte, men jag tycker ändå att det är en intressant diskussion. Vart får AI hämta sin inspiration / upplärning? Texter, kod, konst, music har ju hittills bara människor skapat sedan urminnes tid (eller, nutid kanske när det gäller kod).

Att något är upphovsrättsskyddat kanske är en rimlig gräns, men går det att skydda alla typer av skapande som människor gör? Om man till exempel jobbar inom PR så är det väl inte lika enkelt att skydda sin "skapelse" som tex konstnärer har?

Av Nooro
Skrivet av Moton:

Är det inte en jädra skillnad på att begränsa en mjukvara och en mänsklig hjärna? Hade ju vart lite sjukt om du tycker dessa två saker är desamma.

I båda fallen handlar ju om upplärning och/eller inspiration.
Vad mer förutom konst borde man i så fall begränsa för AIn att lära sig ifrån?

Av Nooro

Jag tycker att det är intressant det här med att AI tränats på konst, och att det är en etisk gråzon pga eventuellt plagiat. Det hör man väldigt ofta. Dock hör man väldigt sällan detta med programmering. AIn lär sig ju programmera genom att kolla på kod som människor har skrivit, men det verkar mycket mindre kontroversiellt.
Borde det inte vara lite samma sak?

Av Nooro

Hej, vilken typ av profil är det på keycapsen på bild 5? Googlade lite snabbt men hittade inte.

/Pierre

Av Nooro

Jag drar tyvärr tillbaka mitt bud. @Laktos, fritt fram!

/Pierre

Av Nooro

1000kr + frakt

Av Nooro

Tjena,
jag buder 750kr + frakt.

/Pierre

Av Nooro
Skrivet av MorbrorOrvar:

Grattis till det nya jobbet!
Ja, det svåra är att jag behöver jobb nu ganska snart och nästa termin inte drar igång förrän i Augusti. Dessutom vet jag inte ens om det kommer vara möjligt för mig att jobba, plugga och hålla på med mina andra grejer samtidigt. Det är liksom nu jag har tiden. Självklart är inget uteslutet framöver, men just nu försöker jag mest få nån sorts idé om vilka vägar som är möjliga.

Tack
Ja, tufft om det är "bråttom". Men det är nog en bra ide om du kollar upp vilka krav som ställs, och sedan försöka hitta en bootcamp som lär ut. Det brukar väl inte ta längre än ett par månader?
Sen vet jag inte hur mycket vikt man lägger på bootcamps som arbetsgivare, men kanske worth a shot ändå?

/Pierre

Av Nooro

Jag påbörjade samma resa som dig för 1,5 - 2 år sen, när jag bestämde mig för att byta karriär till mjukvaruutveckling (från tidigare civ. ing inom maskinteknik). Jag gjorde så att jag läste några kurser (på vanliga universitet) inom programmering och IT i 50% takt på kvällarna under 1,5 år och började sedan söka jobb. Om en månad börjar jag mitt nya jobb som software engineer inom embedded systems.
Så.. om du har tid så kan du ju alltid köra på det. Du behöver inte sluta jobba bara för att du börjat plugga. Men det kan stundtals bli rätt mycket.
Alternativt kör du YH eller någon intensiv bootcamp!

Det hjälper nog om du kan söka till IT-sidan inom samma bransch där du redan har erfarenhet. Vet dock inte vad du gjorde innan

Av Nooro

Det har aldrig varit att de inte kunnat supporta ultrawide, utan att de aktivt tagit bort den upplösningen.
Ibland när man laddar spelet så har man ultrawide ett tag (om man har en sån skärm), och sedan dyker de svarta sidorna upp. Jag misstänker att de tycker att det är orättvist i pvp eller något liknande.

Av Nooro

Såhär ser bygget ut nu.
Jag är i valet och kvalet angående 4090 och 4080, då 40k ändå svider lite. Men något av de två blir det nog då jag gillar tanken med DLSS och raytracing.

EDIT: Bytte ut moderkort mot WIFI-moderkort.

https://www.inet.se/datorbygge/b1364395/datorbygge

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1364395/datorbygge

Av Nooro

Tack för förslaget! Jag tänkte inte riktigt på det, men nu när du säger det så låter det som ett bra alternativ att köra med 7700, för att senare uppdatera CPU vid behov.

Gällande chassit så tänker jag att jag kör vidare med fractal design north då jag gillar estetiken.
För moderkortet så måste jag bara dubbelkolla att WiFi stödjs, då jag inte har möjlighet att dra en kabel till routern.
Och för 4090 så tänker jag att jag eventuellt köper FE-kortet hos Nvidia för att spara nästan 2000kr också.

Jag tänker också att jag behåller CPU-kylaren, så är det klart. I like my components cool

Av Nooro

Ny speldator 30-40k

Hej,
jag går i tankarna att köpa ny dator då jag just nu spelar på en laptop där jag börjar känna att prestandan inte riktigt längre räcker till.
Jag tittar därför på att köpa en ny stationär för cirka 30k, men jag kan sträcka mig upp till 40k om jag känner att det är värt. Jag har kikat på andra trådar med liknande budget, men tänker att jag slänger upp datorbygget på inet här ändå och ser om någon har några tankar!

I mitt bygge har jag valt 4070TI, men funderar på att köra på ett 4080 FE istället.. Där har jag inte bestämt mig helt. Jag har dessutom valt 7950x3d framförallt för att ha en "bas" som kan hålla i många år framåt där det är möjligt att bara uppgradera grafikkortet utan risk för att det blir en flaskhals. Jag gillar dessutom tanken med 3D cache, samt att den drar mindre än vad andra CPUer i toppsegmentet gör. I och med att jag kör på laptop så brukar jag ofta ha temps norr om 90 grader, och det är jag trött på. En sval dator vore trevligt för en gång skull!
Gällaned lagring så har jag en M.2a på 2TB som jag tänker att jag flyttar över till nya datorn.

https://www.inet.se/datorbygge/b1364341/datorbygge

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1364341/datorbygge

/Pierre

Av Nooro

Varför så bitter? Då är det väl bara att vänta in en vanlig rea, de dyker ju också upp med jämna mellanrum under året.

Av Nooro

Det blev en sån där fiffig handhållen dammblåsare för att städa datorn
Kul initiativ, komplett!

Av Nooro
Skrivet av mbillgren:

En sån där fiffig handhållen dammblåsare för att städa datorn har jag haft i korgen många gånger. Ett pressat pris och köpet är klart, det vågar jag lova!

Instämmer helt!
Fick prova polarens förra veckan och insåg direkt att jag också behöver en.

Edit: iiglo handhållen dammblåsare, för att vara specifik

Av Nooro

I det här fallet blir det programmering av robotarmar/maskiner i Java. Mycket mer än så vet jag inte just nu, utan vi får se när jag väl sätter igång om ett par månader

Av Nooro

Nu har jag signat jobbet som Software Developer inom embedded systems. Tack alla för bollningen