Inlägg

Inlägg som Neverwind har skrivit i forumet
Av Neverwind

Uppgradering av gaming-datta

Hej!

Jag har i dagsläget i5-4690K 3.50GHz och MSI Geforce 970 på ett generiskt MSI-moderkort och det är nu (och har varit sedan länge) dags för en uppgradering. De spel jag ofta spelar är diverse dåligt optimerade simulatorspel, GTA V och Rainbow Six Siege. Min budget är 10k.

Vad tror ni om denna kombination? Vill helst beställa allt från Inet då jag gjort det vid varje datorbygge och alltid varit nöjd.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/13450466

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/13450466

Tack på förhand

Av Neverwind

"Söker efter uppdateringar" pågår för evigt i ren installation av W7

Hej,

Windows 7 vägrar ladda ner uppdateringar. Försökte även installera Windows 10 direkt genom Windows Media Tool men även där fastnade den på uppdateringarna.

Det hela började med att jag uppdaterade till Windows 10 igår. Windows 10 fungerade, förutom det faktum att ingen Windows-app till W10 kunde nå nätet. Allt annat så som Spotify, Chrome, Filezilla, Steam etc lyckades dock.
Efter ett x antal samtal till Microsoft som skickade olika Powershell-kommandon som inte gjort någon skillnad så blev jag rekommenderad att skapa ett nytt Windows 10-konto, vilket inte heller gick. Även där klagades det på att den inte hade någon anslutning.

Bestämde mig då för att börja om helt från början, så jag formaterade datorn och la in Windows 7 som nu alltså inte ens kan uppdatera sig eller hämta nya uppdateringar via verktyget när man ska installera W10. Men nätet fungerar perfekt i övrigt med t.ex. Chrome. Jag har installerat absolut inget annat än Windows, så inga antivirus etc.

Jag börjar bli desperat och har inte lust att punga ur för en ny dator. En lösning vore guld värt.

Av Neverwind

Laptop för spel för 10 000-12 000?

Hallå där mina herrar (och eventuellt några damer?)!

Funderar på att införskaffa en laptop som jag kan spela lite spel på när jag inte är hemma eller drar på LAN. I övrigt har jag inga större krav än att skärmen inte ska ha samma storlek som en Nokia 3310:a eller låta som en motorsåg. Min budget är väl 10k-12k, men finns det någon dator som är prisvärd och ligger någon tusing över så är det lugnt.

Hittills är följande det bästa som jag hittat (utefter de kunskaper som jag har dvs):
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=761698#extra

Jag vill gärna att datorn faktiskt ska vara användbar ett tag framöver, och inte behöva bytas ut om några månader.

Någon som har ett bättre förslag möjligtvis?

Av Neverwind
Skrivet av DanneSvs:

det var så där som följer med från början antar jag, den är generellt sett värdelös, kostar inte många kronor att köpa ny/bättre pasta, (kom dock ihåg att rensa bort den gamla pastan NOGA )

Det ska jag göra!

Tack alla! Det ser ut som det blir http://www.inet.se/artikel/5321853/zalman-cnps10x-performa med lite ny pasta över sommaren, och sen när studiebidraget börjar ramla in igen så blir det möjligtvis en H20/H70!

Av Neverwind
Skrivet av Eltarion:

http://www.inet.se/artikel/6901310/antec-kuhler-h2o-620

Något billigare på Webhallen såg jag:

http://www.webhallen.com/hardvara/128629-antec_kuhler_h2o_620...

Funkar precis lika bra.

Själv kör jag med en Corsair H50.

Ah, den verkar nice. Vad är det för skillnad mellan den och H70?

Av Neverwind
Skrivet av Wishy:

Om det är den här: http://www.inet.se/artikel/5321720/corsair-cooling-hydro-h70-... ....
....så fäller jag en tår. För då kan jag inte fixa den förrän efter sommaren. Vill inte lägg 800 spänn på en kylare då jag bara har ca 1000kr kvar över sommaren. xD

Av Neverwind
Skrivet av Jonssown:

Temperaturen på GPUn får gå upp till cirka ~~90-100c innan du behöver oroa dig. Men däremot tempsen på CPUn verkar inte vara någe vidare. Max tempsen på Phenom II serien är 62 grader, Sitter CPU kylaren rätt? Damm i datorn?

Kan även säga att i många fall så ''ljuger'' speedfan, Så använd dig utav detta program istället. Vill du annars vara 110% säker så kolla temperaturen i bios under ''PC health''

Mvh

Okej. Dam finns det ingeniting av iaf, CPU'n ska nog sitta rätt. Laddade ner CPUID och den visade samma grader som SpeedFan. Men CPUID verkar ändå vara bättre. Bort med SpeedFan och int med CPUID. Tack.

Skrivet av Troberg:

Ehm, du vet att komponenterna måste arbeta hårdare när du startar spel och krävande program va?
Alltså att komponenterna blir varmare än om du bara är inne på facebook för det måste jobba mer och alstrar då mer värme

Haha, jorå. Jag är inte helt bakom flötet.

Skrivet av DanneSvs:

jag brukar ha som grundregel med grafikkort att vad jag än gör så är 75-77 maxtemp (ska noteras att det mest är för att jag är försiktig med mina nya kort då;) ) men som sagt, kolla efter damm och om kylaren sitter rätt, för mycket/för lite kylpasta kan vara boven i dramat med

Jag var tvungen att ta bort kylaren och stoppa tillbaka den när jag satte fast den, kan det ha skadat kylpastan?

Skrivet av jwlz:

Vad har du för kylare till din processor? AMDs stock kylare är helt värdelös. Den låter en himla massa och kyler ganska dåligt. Jag hade också värmeproblem (temperaturen kunde gå upp emot 65 grader beroende på vad jag gjorde vid datorn) innan jag bytte ut den mot min nuvarande H70.

Om AMD's stock kylare är den som följer med, så är det den jag har. Den låter som en dammsugare enligt min familj. Passar en "H70" till min CPU tro?

Av Neverwind

AMD Phenom2 X4 955 och Gigabyte Geforce GTX 460 1GB blir väldigt varma

Hej,
jag köpte en ny dator från Inet som förra veckan anlände. När jag byggt ihop den och börjar köra lite spel så som GTA IV så gå CPU'n upp och hoppar mellan 50-60 c, jag är väldigt orolig över att det kanske är lite för varmt? När jag till exempel bara kollar facebook, så ligger den på 38-40 c.

Mitt grafikkort (Gigabyte Geforce GTX 460 1GB) hoppar också upp i ungefär samma grad.

Min CPU kylare är uppe i 4065 RPM, sen har jag två till som SpeedFan visar att jag har men jag har inte lyckats lokalisera dom. De andra går i 16rpm och 3705 RPM.
Är det en farlig temperatur? Är det dags att fixa mer fläktar?

Be aware att jag är en total "noob" inom detta. Tack på förhand

Av Neverwind
Skrivet av SayZk:

Som hampa10 skrev så har den inga större problem att köra även nyare spel på högre inställningar, dock krävs det lite extra för att verkligen maxa dem, men den här datorn är så prisvärd den kan bli, särskilt om du väljer quadcore processorn jag länkade.

Sattan vad bra. Jorå, 300 spänn är det värt att tigga till sig från morsan i form av lite trädgårdsarbete för att kunna ta den istället.
Tack så hemskt mycket för att du gjorde listan, det ser ut att bli den!

Skrivet av korvmannen:

ta hellre 2x2GB ram, många stickor har sämre stabilitet än 2, eller rättare sagt, fler stickor KAN ge stabilitetsproblem. Man klockar oftast bättre med färre stickor också.

Vänta, what's your point? xD
Kan vara lite för trött, men försöker du säga att jag ska ta två stickor med 2GB vardera var när det mestadels bara verkar vara nackdelar med det? xD

Av Neverwind
Skrivet av hampa10:

har typ samma och kan säga att jag inte har haft några pråblem med crysis2,cod bo, batlefield- med
1920- 1080 i upplösning med 4-8xaa med 60fps stadigt . då jag inte ser någon skilnad på högre aa

Okej, grymt!!
Ser ut som jag snart kan bli av med min gamla dator som laggar lite smått när jag kör GTA San Andreas då! xD

Av Neverwind
Skrivet av SayZk:

Har du en strikt budget på 4.5k så hade jag tagit det här; http://www.inet.se/kundvagn/visa/477091/2011-05-28
Men kan du gå upp 300:- så välj en http://www.inet.se/artikel/5308645/amd-phenom-ii-x4-955-3-2gh... istället.

Åh, tack du för att du gjorde en lista! Hur högt upp bland spelen tror du att den skulle kunna klara sig bland spelen idag? Normalt, bra? Till exempel i Battlefield Bad Company 2 och GTA IV?

Av Neverwind

Sånär speldator för 4500 - Ev paketerbjudande på Komplett

Hej,
jag har tänkt köpa en ny dator. Jag har runt 4500 just nu och funderar på vad jag ska skaffa. Det känns som att allt är som en djungel som man behöver installera machetes på en helikopterrotator för att kunna plöja sig igenom.
Jag kollade på Komplett och hittade ett, enligt kommentarerna, bra paketerbjudande. Min bror tycker att det är "skit" och att jag ska plocka ihop delarna själv. Det är bara det att jag har ingen aning om någonting.

Paketerbjudandet jag kollat på är: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=323200#reviews

Frågan är, är paketerbjudandet bra enligt er?
Vad ska jag kolla efter när/om jag bygger ihop mitt eget paket?
Hur vet jag om alla delar passar? (T.ex. vad ska jag ha för något nätagg)

Förslag om komponenter som kostar ungefär 4500 är självfallet välkommet, ifall någon råkar ha en sådan lista på lager.

Tack på förhand

Av Neverwind

Såg en billig dator på tradera, undrar om den är värd pengarna

Hej, tog en runda på tradera och såg denna:
Komplett stationär dator med 22 tumsskärm på Tradera. Intel | Stationära
Tycker att den verkar rätt så bra, iallfall bättre än min 1 kärniga Nvidia 6600 dumburk med ett chassi från dell som lätt skulle kunna jämföras med en fågelholk.
Har lite frågor då jag inte vet ett skit om vad som är bra bland komponenter, annat än Gforce serierna. Så jag har lite frågor om vad ni tror om den, då de flesta som hänger här verkar vara rena rama gudar inom detta. Keep in mind att jag inte har så jättemycket pengar just nu, och att min plan är att byta ut delar allt eftersom studiebidraget ramlar in. (La till system requirements i slutet så ni inte ska behöva söka runt på det själva)

1. Är den värd 3000-4000 kronor?
2. Tror ni att den klarar Black ops och/eller MW2 bra?
3. Tror ni att den laggar om man raidar i WoW?
4. Hur bra tror ni att den skulle klara sig i GTA IV?

Jag är tacksam för alla svar.

Black Ops

Citat:

Minimum System Requirements

* OS: Windows® Vista / XP / 7
* Processor:Intel® Core™2 Duo E6600 or AMD Phenom™ X3 8750 or better
* Memory: 2GB
* HDD:12GB
* Video: Shader 3.0 or better 256MB NVIDIA® GeForce® 8600GT / ATI Radeon® X1950Pro or better
* Sound: DirectX 9.0c-compatible
* DirectX: 9.0c

Modern Warefare 2

Citat:

* OS: Microsoft Windows XP, Windows Vista and Windows 7 (Windows 95/98/ME/2000 are unsupported)
* Processor: Intel Pentium 4 3.2 GHz or AMD Athlon 64 3200+ processor or better supported
* Memory: 1 GB RAM
* Graphics: 256 MB NVIDIA GeForce 6600GT or better or ATI Radeon 1600XT or better
* DirectX: Microsoft DirectX(R) 9.0c
* Hard Drive: 12GB of free hard drive space
* Sound: 100% DirectX 9.0c compatible sound card
* Internet: Broadband connection required for Multiplayer Connectivity. Internet Connection required for activation


World Of Warcraft

Citat:

Minimum systems specs:

Windows XP 32bit (SP3), Windows XP 64bit (SP2), Windows Vista 32bit (SP1), Windows Vista 64bit (SP1):
Intel Pentium 4 1.3 GHz or AMD Athlon XP 1500
1GB or more of RAM
NVIDIA GeForce FX or ATI Radeon 9500 video card or better
DirectX-compatible sound card or motherboard sound capability
25 GB free hard drive space
You must have an active broadband Internet connection to play

Recommended specs:

Windows XP 32bit (SP3), Windows XP 64bit (SP2), Windows Vista 32bit (SP1), Windows Vista 64bit (SP1) Windows 7:
Dual-core processor, such as the Intel Pentium D or AMD Athlon 64 X2
2 GB RAM (2 GB for Vista users)
3D graphics processor with Vertex and Pixel Shader capability with 256 MB NVIDIA GeForce 8600 or ATI Radeon
2600 or better DirectX-compatible sound card or motherboard sound capability
Broadband Internet connection
Multi-button mouse with scroll wheel recommended


GTA IV

Citat:

GTA IV (PC) - Minimum System Requirements:

* OS: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
* Processor: Intel Core 2 Duo 1.8Ghz, AMD Athlon X2 64 2.4Ghz
* Memory: 1.5GB, 16GB Free Hard Drive Space
* Video Card: 256MB NVIDIA 7900 / 256MB ATI X1900

Recommended System Requirements:

* OS: Windows Vista - Service Pack 1 / XP - Service Pack 3
* Processor: Intel Core 2 Quad 2.4Ghz, AMD Phenom X3 2.1Ghz
* Memory: 2 GB (Windows XP) 2.5 GB (Windows Vista)
* 18 GB Free Hard Drive Space
* Video Card: 512MB NVIDIA 8600 / 512MB ATI 3870

Av Neverwind

Köpa komponenter en efter en

Hej,
jag har en gammal dator som jag mest spelar GTA San Andreas Multiplayer, Counter Strike Source och Leugue of Legends på eftersom den inte pallar så mycket tyngre spel. Jag sitter nämnligen med nvidia 6600 och en ur-dålig processor och RAM. Jag har tänkt köpa komponenterna en för en, och sen lämna in dom tillsammans med datorn någonstans där de kan bygga om den. (Om någon vet ett företag i Eskilstuna eller Västerås som är pålitligt så säg gärna till) Hur som helst, jag vill inte köpa några jättebilliga komponenter eftersom att det blir som en investering för några år. Jag planerar att köra MW2, GTA IV, Black Ops och Bad Company 2.Det jag har tänkt mig är...

Grafikkort
Asus GeForce ENGTX465/2DI/1GD5 1GB
(Link till webbhallen: WEBHALLEN.com - Asus GeForce GTX 465 1GB (ENGTX465/2DI/1GD5) - PCI-E )
eller
GAINWARD GeForce GTX 460 GS - 1024 Mb GDDR5 - PCI-Express 2.0
(Link till Pixmania: GAINWARD GEFORCE GTX 460 GS - 1024 MB GDDR5 - PCI-EXPRESS 2.0 (N1040-1190) tjäna pengar hos Pixmania )

Gällande moderkort, RAM, processorer och kanske fläktar etc är jag inte riktigt säker på, så jag skulle gärna vilja veta om ni kan några riktigt bra ena emn som ändå inte är extremt dyra ena eftersom det enda jag får är 1050 varje månad (studiebidrag, weeha!), har dock 1500 kronor just nu. Grafikkorten hittade jag i en av recensionerna här på sweclockers. Måste jag stoppa in fler fläktar i systemet för att det inte ska bli som smält glass av allting? Mitt chassi är den typiska dell-lådan.

http://www.cheap-computers-guide.com/images/8400_chassis_front.j...

Tror den har 1 fläkt. Som ni märker så är jag ytterst dålig på saker som dehär, så alla förslag/idéer/förklaringar som ni ger är guld värt.

Har jag gjort något fel, så ber jag och ursäkt och ber att moderatorerna fixar till det.