Inlägg

Inlägg som Tedwallpro har skrivit i forumet
Av Tedwallpro
Skrivet av Sisyfos:

Tjo alla bildoktorer!

Jag kan knappt någonting om bilar och undrar bara lite snabbt om vad den genomsnittlige Svensson faktiskt skulle kunna göra på en bil utan allt för stort huvudbry?
Som exempel så är ju väldigt många livrädda för att bygga datorer och ser det som en gåva att kunna men svårt är det ju inte, det är ju som vuxen-LEGO som man brukar säga och många betalar ganska onödiga pengar för färdigbyggda datorer.

Jag undrar då ungefär vilka operationer vem som helst borde våga på sig att göra på en trasig bil istället för att lämna in den till den dyra verkstaden?
Jag har inte körkort än men det kommer väl snart och det skulle vara bra att veta vilka regioner i bilen man borde försöka ge sig på för ekonomins skull och vilka man helt enkelt borde lämna in en bil för och skada sin kära plånbok.

Beror helt på årsmodell och bil till bil. En ny V70 är inte alls samma som en gammal 940 i "mek-barhet"
Men på en nyare bil skulle jag nog våga påstå att utan alla dess specialverktyg och felsöknings-tool är de närapå omöjliga att skruva själv i motor/el. Sedan om man inte är rädd att skita ner sig och har alla verktyg är väll heliga avgassystemenbyten, bromsar, däck, batteri, tändstift mm. inget allt för svårt, undantag om du blir tvungen att riva halva bilen för att göra något själv.

Av Tedwallpro

Körde på en Alphacool själv, mycket bra kylning! Dock att påminna är att skölja ur radiatorn/radiatorerna före installation. Varigt med om gammal kylvätska varigt i vid köp.

Av Tedwallpro

Inet.se

Mitt ljudkort (Essence STX) dog efter ett halvår och skicka in det på RMA. Tog 1 vecka att få en bekräftelse på mitt ärende (skicka in på en fredag och besvarad på fredagen efter) tog 3 veckor innan de ens börja "felsöka" till följd av att felet konstaterades på mindre än 1 timme. Fick ett nytt, 1 vecka senare.
5/10 då det tog sådan tid.

Corsair vengance minnen, köpta på inet. Ena var trasigt vid leverans. Samma visa som första inlägg, tog 1 vecka innan jag fick bekräftelse på ärendet, skicka in och tog 4 veckor, jag upprepar FYRA veckor innan felsökning på ett simpelt fel (minnet BSOD'ade redan vid boot) felsökning tog 1 timme åter igen och fick minnen av Corsair direkt 2 dagar senare.
4/10 pga tiden åter igen

Inte imponerad av Inets såkallade "service"

Dustin

Mitt gamla GT9600 fick artefakts efter 1 år, Skicka in det på posten och fick ett nytt inom samma vecka.
10/10

Webhallen

En Sergate 1tb baracuda dog efter ett par timmar. Åkte tillbaka till Webhallen på Sveavägen och fick en ny efter en kort väntetid med kölapp utan diskussion.
10/10

CDON

Qpad MK85 som också la av efter ett halvår användning. Skicka in RMA ärendet, dagen efter fick jag retursedel och posta på kvällen. Dagen efter hade jag ett nytt på posten. totalt tog hela ärendet 3 arbetsdagar, service!
Antar att CDON hade lite och göra den veckan.. ;O
10/10

Av Tedwallpro
Skrivet av Zalice:

Okey, det är Karolinska Solna jag pratar om. Vill liksom inte dö när man ligger uppskuren...

Karolinska har 5 stycken (om jag nu minns rätt och såg alla) ENORMA dieselverk med någon form av ladd-patron/kondensator (skall tydligen förse sjukhuset med ström i 10 sekunder efter bortfall), som slår igång direkt vid strömbortfall (du kommer inte ens märka att det är strömavbrott). Då om strömbortfall sker under några sekunder kan många respiratorer eller annan utrustning (De utan back-up batteri) bli avslagna, vilket inte får ske. Där bland att vid akuta operationer eller dylikt (transporteras i hiss) får absolut inte stanna pga strömavbrott, då det tar mins 5 minuter innan en jourkille/fastighetsskötare/vakter med tillstånd, kan vara på plats. I många fall startar hissen sig själv, och med det menar jag att den letar referens för att kunna gå i drift igen. Dock inget garanterat.

Det fick jag förklarat av fastighetsskötarna när jag var och gjorde omfattande reparation på ena enté hissen, det och iakttagelser är min källa.

Du ska absolut inte oroa dig för den biten!

Av Tedwallpro
Av Tedwallpro
Skrivet av Ayla666:

Får man fråga vart du kör??

Uringe och Botkyrka-banorna. Annars så tränar jag själv i groparna runtom mig!

Av Tedwallpro

Mitt senaste inköp som gjordes dock för ett par månader sedan.

http://i41.tinypic.com/52jkaw.jpg

En sprillans KTM Sx-f 250 -13
(Lite äldre bild, jag som puttrar runt vid inkörningen)

Av Tedwallpro
Skrivet av makz159:

så du stoppar inte in pci-e strömkabel ifrån nätagget till grafikkorten alltså...? kör du bara på de(kan ha heelt fel nu med antal watt som PCI-e ifrån moderkotet kan leverera) 75 watt som moderkortet levererar?

nejnejnej.
grafikkortet tar ström från moderkortet OCH de extra kontakterna på grafikkortet. den kontakten jag pratar om är en EXTRA anslutning på "premium" moderkort för att ge just PCI-E railsen mer kräm att ge ut till flertal grafikkort (24-pin klarar av 2 kort, medans 3 är för mycket för bara 24-pinnarn) därav tillkommer en extra strömanslutning på moderkortet (Nätagg kontakt --> Till moderkort = mer el till grafikkort)

Av Tedwallpro
Skrivet av makz159:

Brukar du köra dina grafikkort på den strömmen de får via PCI-E? förstår jag dig rätt då? :S

Moderkortets 24-pin kontakt klarar inte av att leverera kraft till 3 highend grafikkort (via PCI-E) dvs, ett grafikkort tar en viss mängd Watt genom moderkortet och inte bara med extern strömförsörjning.
Det jag mena med extern strömkontakter på moderkortet är antingen 4/6/8-pin kontakt eller Molex kontakt (beroende på vad tillverkaren väljer)
som sitter oftast nere vid interna-USB kontakterna för att ge i de "extrema fallen" vid fler grafikkort, mer kräm på PCI-E railsen.

EDIT: http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/975593-grafikkort...

Av Tedwallpro

Hade 3x Crossfire 7970 med en I7 2600K och stötte på liknande "problem". Satt på ett Asus Iv extreme mobo fö. körde med 7970 2x innan utan problem men visa sig vara att moderkortet fick för lite kräm till PCI-E för att mata grafikkorten. Det löste jag dock snabt av att koppla in de två extra molex kontakterna förr mer strömförsörjning.

Vet dock inte med din bräda om den har någon extra kontakt för mer kräm till sig, om inte då har du felet där må jag gissa på!

Av Tedwallpro
Skrivet av Vintedrinom1:

Vilken är den avgörande skillnaden mellan dessa? Det jag ser är dubbelt så mycket utrymme på hårddisk, 2 gb mer i ram-minne och ett annat grafikkort på den som kostar en femhundring extra. Är det stor skillnad mellan grafikkorten?

På den billigare datorn står det att den har ett års garanti vilket den andra inte verkar ha. Någon som vet om det stämmer?

Tack för hjälpen!

GT 620M är nästan dubbelt så mycket bättre än Hd 4000.

Av de två utan tvekan den lite dyrare varianten. Kommer uppskattas mer i längden

Av Tedwallpro

Har 18st Dota2 nycklar om någon önskar att få. PM'a mail så skickar jag.

Av Tedwallpro
Skrivet av m__v__h:

Ok, men om man inte vill spela eller håller på med grafiskt krävande program?

Bara surf och kolla på film?

Då köper man en billig OEM dator med skärm om du är bara ute efter det. Då duger dem utmärkt och hela datorn är färdig att användas ur lådan utan att skruva ihop den och installera windows, drivrutiner etc. Sedan får du support som är "ok" från OEM företaget.

Den datorn du länka först duger gott för dina behov.

Av Tedwallpro
Skrivet av Mr Simpson:

En fråga!
Är det någon som köpt I7:an på senaste tiden som kan säga om det fortfarande är med den matta skärmen?
Eller det kanske har blivit den blanka?
Jag har beställt en och den kommer imorgon, men har läst lite här och är lite orolig för den matta att den blir kornig och att det är dålig bild. Vet inte vad som menas men är lite känslig med bilden och blir den, ja jag vet inte vad riktigt men skum så är jag tveksam.

Den "matta" menas att skärmen är behandlad med någon form av "anti-glare, vissa datorer med den matta har tendens att se "glimrande/glittrigt" på ljusa ytor (kritvitt). väl vid färger är det inget som syns och då är bilden jättebra.

Men om det är den matta eller ej kan jag inte säga något om då jag har ingen aning om det.

Av Tedwallpro

Amatöråkare och kör KTM Sxf 250 (2013), siktar dock på SM 2015 "MX2" (Mitt mål!). Träning pågår i högsta växeln!
Försöker köra 3 pass/vecka med körtid runt 2 timmar var gång. Rent progressivt är kurvtagning i alla former inga problem, tränar stenhårt på teknik i hopp och öka faren rent generellt i alla situationer. Kör på pulversand fö.

Av Tedwallpro

Väldans ståhej här i tråden.

Dock tänkte jag komma med en update hur det går för mig med ett bios-mod.
För ett par veckor sedan gav jag upp hoppet att fortsätta då jag fick aldrig bukt på alla dessa "random krasher" som var helt slumpartade. Provat flera olika configs men det vill bara inte försvinna, flasha in bioset jag hade innan (original) och då funkar allt normalt igen. Utesluter hårdvarufel.

Vet inte om det är nvidias drivrutiner som skapar krasherna, försökt med alla tänkbara kombinationer.. Datorn hinner inte lagra en dumb fil på problemet, så har ingen felkod att gå efter heller.
Bästa so far är att köra OC genom en .BAT fil (guide i min sign) dock med äldre drivrutiner.

När orken finns där ska jag återuppta detta lilla "projekt". Men för tillfället, tyvärr kan jag ej finna en bra lösning.

Av Tedwallpro
Skrivet av Fredrik94:

Hur glad som helst!
Skrev idag och igår de sista 5 av 13 proven för Transportstyrelsen. 5h kvar att flyga innan jag kan kalla mig kommersiell pilot innehavande CPL(A). Finns ingen skönare känsla än att få läsa "User has successfully compleated this licence" i grön text

Kör hårt Fredde!

Av Tedwallpro

23500 Brutto, exk. ackordsystem, lön + ackord ~45 000:- beroende på övertid och andra variabler. Flexibelt arbete så beror på om jag har jour eller ombyggnad/nymontage/reparatör/serviceman den månaden. Men 23500 är min garanterade lön.
18 år, Allt inom Hiss, PLC programmerare (Styrsystem)

Av Tedwallpro
Skrivet av DavidtheDoom:

Ganska najs men:

  1. man vill inte ha moderkortet: Stödjer endast SATA 3gb/s. (SSD prestanda försvinner).

  2. Ingen SSD

  3. Skräpigt Chassi.

Annars riktigt nice.

Moderkort och SSD var ett val jag hade i åtanke redan från början och de flesta som "spelar" uppskattar mer FPS än 10 sec snabbare starttider (svar ja, jag har själv SSD och HDD)
Valde detta moderkort pga det är m-ATX och finns inga m-ATX brädor med 6gb portar.
Att chassit är skräpigt är att ta i, byggt en burk i ett sådant och må säga jag är imponerad av vad du får för priset, väldigt stiligt och inte alls för "billig känsla över det". Det är helt klart värt pengarna till en "bygga datorn, kasta datorn" dvs inte planer för uppgraderingar mer än möjligen någon HDD och grafikkort. (dock tvivlar jag på att TS anser det värt pengarna att uppgradera denna maskin när den redan är kraftfull)

Såklart kan man överväga större chassi som är dyrare, annat moderkort, skala ner på grafikkortet för att få SSD och det som nämndes tidigare kanske inte är vad "ts vill ha" (går bara efter vad jag tror). ett större chassi är "jobbigare" att släpa på vid Lan eller dylikt. Själv efter att ha haft bland marknadens större lådor till mitt lilla LianLi, var rätt trevligt må jag säga. Både smidigare under bordet och att bära runt på.

Så om TS tycker SSD är krav så why not, man kan alltid ändra på saker och ting. Om ts vill ha "bling bling" chassi med ruta etc så är det ett val han bör ta!

Av Tedwallpro

http://www.inet.se/kundvagn/visa/3228075/2013-04-13
Kommer inte säga mycket mer än vad kundvagnen har att göra.

EDIT: Fri frakt missa jag