Inlägg

Inlägg som Tedwallpro har skrivit i forumet
Av Tedwallpro
Skrivet av tvelander:

Scalar bätte men fungerar overall sämre då jag har 3x 7970 hemma och 4x 680 och testat typ allt så vet jag.
Och ska inte ha det moderkortet om du inte vill bränna 24 pin kontakten när han ska klocka sina 7970 då den har ingen extra ström för PCI lanes och bara 1x 8 PIN till CPU så hade jag kört på dyrare moderkort med extra faser och lite annat.

Skrivet av Seetela:

bättre moderkort behövs ej, kommer inte ha mer än 2 way CF ändå.

Möjligt 3-way CF överbelastar du PCI railsen, kört 2way på mitt asus utan någon extra ström (7970 och 6970) då jag hade ett annat chassi innan det jag har nu, gjorde att det såg förjävligt ut att dra en molex rakt över moderkortet (har en anslutning under kortet som jag nu använder vid 3-way) pga har ett större chassi nu.

Och 1x 8 pin till cpu räcker mer än väl till en ivy prolle ;O

Av Tedwallpro
Skrivet av zymondee:

Hur gick det? Skaffade du någon till antenn och hur mycket kom du upp i?

Glömt att kika tillbaka! Jo jag skaffa mig en till antenn till och har nu en mycket go hastighet! ~50 ner och ~10 upp med stabil ping på ca ~40 i spel!

Av Tedwallpro
Skrivet av Seetela:

har inte mycket erfarenhet av datorer, har du nån länk på ett capturecard?

Detta fick mig att reagera något, inte för att jag påstår vattenkylning är svårt. MEN du bör ta en funderare på vad riskerna är med det och vad du behöver runt det med. Med det menar jag vad för Algmedel/vatten som exempel bara. (Kanske du redan vet)

Ger dig bara en varm rekommendation, http://www.inet.se/produkt/5322046/ek-kit-h3o-240-hfx bör du överväga om du ska bara kyla CPU, mycket bättre CPU block och en mindre radiator av bättre slaget, får du lättare plats i chassit.

Minnen: väldigt onödigt dyra, https://www.inet.se/produkt/5308810/g-skill-8gb-2x4096mb-cl11... funkar minst lika bra, tom högre frekvens (tag 2x sparar du 800:-) som exempel.

Jag tänker lägga fram det "jag hade valt" (som många andra gör) paket, så skall jag försöka förklara varför och varför inte: http://www.inet.se/kundvagn/visa/2759028/2012-12-28

Jag har skalat ner på vissa saker som jag personligen ser som "mindre viktigt", som jag förstår dig är du ute efter rå prestanda. Personlig åsikt anser inte jag att ett "blingbling" chassi med blinkande lampor är det viktigaste. Såklart ballt att flasha komponenterna för polarna på lanet, varigt i samma tankar jag med för länge sedan. Men väl inser "hur många gånger kommer jag göra det?" är det på sin höjd 1 gång till samma person. Då är det ballare om du bara kan dra av sidopanelen så sitter det 2 stora monsterkort med vattenkylning istället. (blir lite "win-win". Du får mer prestanda, och det ser häftigare ut! )

2 Grafikkort: ger nära på ~90% mer prestanda än 1 och garanterar dig att du maxar allt (60fps, 24/7, 1080p) som finns på marknaden idag förutom möjligtvis Metro2033 (vilket ingen dator kommer göra närmaste 5 åren säkerligen)
Problem som medförs är nästan inga idag, de flesta problemen är borta så som spel som inte stödjs etc.

Varför HD 7970? Av egen erfarenhet och av kompisar runt omkring mig kör vi alla på 7970 (som har senaste gen. grafikkort), ett mycket prisvärt kort och ingen av oss har några problem med det kortet över huvud taget. Nu talar jag av egen erfarenhet. Presterar också bättre än 680 i både SLI/CF och single. Erkännande: AMD kräver att du är något händig, det menas att du får ställa in ett tredjepartsprogram *Radeon Pro* som tar bort fenomenet Microsuttering, vilket Nvidia redan har i drivrutinerna (detta är mycket lätt att göra, som att avinstallera ett spel genom kontrollpanelen fast åt andra hållet)

http://tpucdn.com/reviews/AMD/Catalyst_12.11_Performance/images/...

har du en prestandagraf på singelkort med senaste drivrutinerna, kolla på "12.11" efter AMD kort.

Dold text

CF/SLI skalar AMD bättre än Nvidia.

Säkert glömt något, har lite brotom nu iväg. blev mycket mer än vad jag trodde!

Av Tedwallpro
Skrivet av BrutalSwede:
Dold text

På Blocket kan du nog få 20k+

Skickades från m.sweclockers.com

Blocket är blocket, ute efter mer "realistiskt" vad den kan gå på i swec marknaden

Av Tedwallpro

Värdering Av Dator

Hallå!

Tänkte se vad min dator kan tänkas vara värd, efter omprioriteringar kanske jag behöver sälja iväg burken.

Chassi: Xigmatek Elysium Utan ruta (svart)

PSU: Corsair AX1200I

CPU: Intel SB i7 2600K Som klarar av 5.1GHz (5.0 stabilt med 1.46V) 4.9 har jag kört som 24/7 under en längre tid utan problem, 1.435V

MB: Asus Maximus IV Extreme

GPU: 1 XFX + 2 Gigabyte Radeon HD 7970 Tri-Fire (referens, gigabyte = Rev.1.0 dvs AMD's egna PCB's. XFX = Rev.1.1 "Svarta PCB'n") XFX lider av ett liitet coilwhine. (1150/1800 utan problem, ingen spänningsökning. 1210/1800 med 1250 mV)

RAM: Corsair 16GB (4x4GB) 1600MHz Vengeance med Corsair kylare (för det visuella)

HDD: WD Black 1TB, Samsung 500GB

SSD: 2x Samsung 840: 256GB Raid 0 = 500GB SSD lagring.

Ljudkort: Asus Xonar Essence STX

Kylning: Vattenkylt rubb och stubb: 1x 120mm, 1x 240mm, 2x 360mm radiatorer av märket alphacool (60mm tjocka med scythe typhoon 1850RPM i push eller pull, inte både-och) Swiftech Apogee HD CPU block, EK Plexi fullcover block på GPU's med EK parallellkoppling. 2x D5 pumpar med top (1 CPU loop, 1 GPU loop) med reservoarer.

OS: Win8 Pro & Win7 Home Premium, Win8 nuvarande OS (Äkta licenser samt CD till Win7)

Också 3st LG IPS skärmar 23' köpta för 5 månader sedan.

Har alla kartonger till Moderkort, Grafikkort, CPU, PSU, Rads ETC.

Allt ca ~1 år gammalt, PSU är bara 2 månader gammal samt chassi och delar av vattenkylningen, så som den ena pumpen.

Garanterar 60FPS 24/7 i BF3 64 players, ULTRA 5760*1080.

Tror inte jag har missat något, vad kan man tänkas få? 13 000 är kanske inte för dumt värderar exklusive skärmar?

Mvh

Av Tedwallpro

God jul!

Av Tedwallpro
Skrivet av Jays_swe:

Är det något lim en vanlig svensson kan köpa?

Vad jag vet finns det bara på Sandbergs Järn i Stockholm, möjligt på Flinks Järn också. Så jovisst kan du köpa det med, dock riktigt dyrt! (600:- för 1 tub)

Skrivet av MultiMan:

Det talesättet gillar jag!

Vad heter limmet (måste ha)?

Ska ta reda på det tills imorgon!

Av Tedwallpro
Skrivet av Jays_swe:

Tidningspapper? Verkligen inte!! 4st lufkuddar? Lögnare.

Edit: Sen för eran information så har jag öppnat skärmen nu under morgon och hittat vad som är felet på skärmen. En trasig inverter med nummer TM-0915. Köpte skärmen för jag skulle laga den. Så nu är en ny inverter beställd och få hoppas att det håller att limma skärmen.

Det kan gå att limma det men då får du köpa en mycket starkt lim, har ett hemma som vi limmar trösklar till hissfrontar med (en gång limmad, alltid limmad) försökt att bryta loss skitet, går inte.

Annars kan du köpa en http://www.dustinhome.se/product/5010101327/ergotron-neo-flex... eller likande denna http://www.biltema.se/sv/Kontor---Teknik/TV-ljud-och-bild/Fas... om nu skärmen gå igång, kan det vara värt?
Vi kan säkert skapa en fond åt dig och donerar 10:- om priset är för högt

Av Tedwallpro
Skrivet av junkan:

Hade du läst annonsen hade du förstått vad jag menade.

I annonsen framgår det att den aktuella skärmen är defekt och det finns även felbeskrivning.
TS verkar ha trott att han köpt en hel skärm dvs inte läst annonsen fullt ut.
TS kommer då på den briljanta idén att bryta sönder foten för att kunna skicka tillbaka den till säljaren eftersom det felet inte fanns i beskrivningen utan som sagt ett annat fel.

Bara en teori...

Mycket väl läst det du har skrivit och annonsen! Jag får bara tvivel då plast som finns i skärmar är av den segare sorten för att klara av "gungningar" och böjningar, t.ex när du ska luta skärmen bakåt/framåt. Hårdplast spricker rakt av om det utsätts för spänningar, om ts hade "tappat" skärmen borde fler skador synas tycker jag.
I kyla blir vilken plast som helst skör, spricker för absolut inget (undantag special plast som till skyfflar) och det kalla klimatet vi har just nu, under transport kan en "tyngre smäll" och bristfällande paketering orsaka sådan skada, då märket i kartongen tyder på att den har tagit i där. Rätt landning, dvs landar platt med följd av kyla och dålig paketering kan mycket väl ha orsakat detta.

Bara en teori här också. Egentligen är det bara TS och säljaren som vet exakt, om det är nu en transportskada eller åverkan.

Av Tedwallpro
Skrivet av junkan:

Jag tvivlar på TS eftersom det i annonsen klart framgår att det är en defekt skärm som han köpt från början, dock inte foten.
Märket i kartongen borde vara betydligt större.
Nåväl vi kommer aldrig få reda på sanningen.

Om foten var defekt skulle annonsören meddelat detta i annonsen, om inte minst till köparen. det förklarar dock inte varför märkena i kartongen ät så "djupa" som de är. (kartong är riktigt stöt tåligt) om det får en direkt smäll, som jag antar det har fått. Då kraften det tar att knäcka sådan plast på det viset tyder på att plasten måste ha varigt riktigt kall. Min samsung skärm har i alla fall ett segare plast som inte splittras som det syns på bilen, där 2 bitar vad jag ser finns. (tjockare bitar?)

Jag ber dig TS, fler bilder på skadan, bitarnas storlek och försök "pussla ihop" bitarna och ta en bild, plast kan du se brytpunkten på, eller vilket håll den har brutits åt.

Av Tedwallpro
Skrivet av Jays_swe:

http://i47.tinypic.com/2mgqc7d.jpg

Sen låg kablar och resterande av foten löst på skärmen... Ingen frigolot på den sidan av skärmen man ser på bilden.

Efter att ha förstorat bilden och "kontrollerat" hela bilden, syns det klart och tydligt att foten HAR tagit i kartongen som skapat märken efter sig.

http://i47.tinypic.com/wrlzrd.jpg

Detta kan ha uppstått pga paketet har "kastats" runt, gjort att foten har slagit i och knekts därefter. Dvs både dålig hantering och väldigt dålig paketering!. Foten har fått en smäll under transport mer än 1 gång, det ser man på "jacken" i kartongen. Troligtvis har skärmen rört sig från sin "frigolitposition"/ hoppat ut frigoliten som gjort att det har varigt möjligt.

Detta är en fråga av dåligt paketering, där är grunden på problemet. Det "syns inte" på utsidan, men på insidan ser du allt att den har rört sig.

Jag tvivlar inte på TS om sin ärlighet, tror han har sagt precis som det är. Bevisen som hittas förstärker till hans fördel.

Av Tedwallpro

Enligt mig har säljaren gjort fel.

Varan skall enligt beskrivning levereras i samma skick, både juridiskt och "etiskt" självklart. Varan skall enligt överenskommelse skickas på det sätt som sagts i "avtalet". Om köparen betalar frakten för posten (som är mycket dyrare än t.ex DHL och schenker) men säljaren skickar med ett annat "billigare" företag, har han brutit mot avtalet som var sagt.
När jag har sålt saker på Swec har jag skickat med posten, dels för att du kan få en vettig försäkring på det och att det är någon form av "standard" (folk har rätt nära till utlämningsställena). Har tagit 100:- i frakt av personerna men kostat mig 150:-, folk är snåla när det gäller fraktkostnader. Dock har alla paketen kommit oskadda och köparna uppskattar att få ett kolli ID precis när jag har skickat det!
Paketeringen brukar jag spara kartonger från gamla beställningar, t.ex från CDON som brukar skicka med massa "luftkuddar" som jag fyller ut med, eller använder jag tidningspapper i tjockt lager som jag "bollar ihop" till ett dämpande material.

Att skicka en skärm skyddat är inte svårt och att skicka paketet med bristfällande paketerat inuti är bara rent av slarv. Riktigt dåligt och det är säljarens ansvar att paketet är rätt paketerat! där kan tyvärr inte köparen påverka speciellt mycket.
Tror inte någon skulle acceptera ett företag skicka med bristfällande paketering, även om paketet kom fram oskadd!

TS: Om det inte löser sig önskar jag att du namnger medlemmen så du varnar oss andra vem man inte skall handla av!

Av Tedwallpro
Skrivet av Johan Holm:

Tja!

Gå i på SSD och titta vilka mappar som tar utrymme, inte alla program dyker upp i "avinstallera eller ändra program" funktionen har jag märkt. Prova också att "Defragmentera" den så filer kommer på plats.

Ha de!

Aldrig i livet att du tjänar utrymme på att defragmentera, du sliter sönder din ssd helt i onödan utan att tjäna på varken prestanda eller utrymme! Som sakt sliter du på SSD'n bara, helt onödigt!

Läs på lite iaf innan du yttrar dig med sådan missvisande information!

TS: Defragmentera inte!! *

Av Tedwallpro

Skaffa mig SSD efter CDON expot's 25% rea (kunde inte hålla mig) blev 2st Samsung 840 250 Gb. Kör dom i raid 0 och från min slöa WD black, till SSD.
Du KAN inte sätta ord vilken jävla skillnad det är. Från att starta Windows (windows 8) med steam och allt som skulle köras igång, dog ~1 minut innan allt hade laddats klart utan att det kändes som potatismos när du försökte göra något på datorn.
Var inne i "Metro" på ca 17 sek efter Bios boot. Med ssd, Win8 och samma program ska startas och har allt lika dant som innan.
Tar från Bios boot (post) 6 sekunder!!!!!!!!! tills jag ser metro och kan börja starta browsern och spel på en gång! "shooff" är det igång. Sökningar i Metro är blixtsnabba och gör att hela Windows 8 enligt mig blir ett toppensystem! (vänj dig, så är det toppen! såklart en smaksak )

Fattar inte varför jag inte har skaffat mig en ssd tidigare, spenderar flera tusen på "spelprestanda" men inte det runtomkring, starttider. Bästa uppgraderingen du kan göra! helt suveränt!

En gång SSD, alltid SSD!

Av Tedwallpro
Skrivet av Tommy_h:

Nu skickar väl Inet ändå bara vidare produkten till företaget, därav lång tid?
Sen så är det väl knappast så att de slänger in ditt lilla kuvert med fläktkontroller i en tombola med resten av alla paket? Den fraktas nog varsamt ändå.

Vanligt vitt kuvert som jag fick på lådan var det. var som sagt ett eget serviceärende, de andra grejerna har varigt bra paketerade!

Av Tedwallpro

Att Inet ska ha en sådan "bra service" är antingen en myt eller har jag haft en satikens otur.

Jag beställde nästa hela min dator förutom grafikkort 2010. Då hade Inet okej priser, var som max 50:- dyrare på en vara. Fick sakerna efter 1 vecka ganska precis för vissa saker fanns inte i lager. Väl kommet och skall montera så var 2 saker defekta från start, Ram-minnena och min fläktkontroller på chassit. (Ram-minnena dog efter 1 vecka efter, så båda är olika service ärenden) Och har mitt headset dött med i ena luren (sennheiser pc360)

Först min fläktkontroller, en lite sak att kontrollera. för en vanlig person tar det högst 5 min att konstatera fel och ev vart felet är (detta fall, fabrikationsfel) För den sketna lilla saken tog det mig 4 veckor att få, med felsökning på 3 veckor!!! och ytterligare vecka för leverans till mig. Sedan påslag 2 dagar för att de skulle få den. Var mindre glad just då, hade hört så bra om Inet.

Vi fortsätter:
Skicka in Ram'et, tog dem från att de hade minnena till att det konstaterat felet 2 veckor, satt utan burk i 3 veckors tid vilket kändes surt. (leverans tider för mig att skicka och få leveranssedel är inräknat i 3 veckor) Fick nya, inget snack.

Bitter igen att det tog så lång tid men såg mellan fingrarna den gången också.

Headsetet: Ena luren dog vid spel, hade ingen hög volym eller liknande. Slutade bara fungera. Skickade in det, tog från att de fick den 1.5 vecka att konstatera fel och tog 3 dagar efter det att jag fick ett nytt. Låt oss säga 2 veckor avrundat neråt med allt.

Sammanfattning av Inet service:
+ : Trevliga, inga gnällspikar i telefonen, ingen snack om att jag skulle få en ny produkt.

- : Otroligt sega på att felsöka, paketeringen på min fläktkontroller var under all kritik! (vanligt kuvert med en antistat påse i!)

Överlägset bäst service? överdrivet. men vad vet jag, kanske haft otur 3 gånger?

En snabbt + till CDON på ett system jag gillar. Mitt MK85 gick sönder (dog det med) och maila dem samma dag som den gick sönder. Fick svar samma dag om att ge dem ID nummer etc på tangentbordet. Dagen efter fick jag på mail en utskrift för retursedel, i samma veva hade de redan skickat ett nytt på kvällen. (innan jag hade skickat in det, de skicka det på faktura som de avskriver när de har fått in mitt trasiga) Dagen efter fick jag t-bordet och jag skicka det gamla samtidigt.
Jävligt förvånad hur smidigt det gick! var beredd på en månad väntetid. Men jag var nog ett unikt fall, hade kanske lite och göra just de dagarna?
Webhallen och Dustin har samma principer när det gäller till serviceärenden. Skicka in grejerna så får du nytt direkt (Av min erfarenhet)

Enligt mig, är det CDON eller Webhallen som förtjönar titeln. de har utväcklats något ENORMT mycket, CDON för sina priser, sjuka erbjudanden till oss på sweclockers och att de är "nya" inom hårdvara. Ett företag som har utvecklats allra mest detta år enligt mig!
Webhallen har nog de goaste killarna och tjejerna i sina butiker, drar nu en jämförelse mellan Inet och webhallen i Stockholm.
Var och skulle kika på inets butik, inte imponerad. Killen försökte kränga på mig att köpa ny mus bara för jag klämde och kände, blev irriterad och gick ut istället. Gick till webhallen och prata med en kille i disken (var lugnt i butiken, var en riktigt trevlig kille!) Snacka om vilken mus som borde passa min hand, han bar upp massa Demo ex som han trodde borde funka. Var riktigt serviceinriktad! Sluta med att jag köpte en ny mus av honom (bort med Nagan, blev en M.M.O.7). Väl mött! Det kallar jag service i hög klass!

Av Tedwallpro
Skrivet av Jonathanknet:

Med tanke på att du sitter på en i7a så skulle det vara intressant o se ifall det blir bättre om stänger av core parking. Det löste mina problem, sitter med en i7a.
http://www.sweclockers.com/forum/4-ovrigt/1138613-micro-stutt...

Förstår dig nu, kan pröva det imorgon då jag har lite plugg att göra inför morgondagen. Dock skulle jag vilja göra tester på papper före och efter. Se om det blir någon skillnad. Något förslag på program etc jag ska använda?

Av Tedwallpro
Skrivet av Jonathanknet:

http://www.sweclockers.com/recension/15381-geforce-gtx-690-va...
2% skillnad mellan 7970 och gtx680. Jag tror att om du märker det problemet så lär du märka det hos båda = båda är skräp.
Upplever du också smålagg? Testa det isf o återkom med resultat http://www.sweclockers.com/forum/4-ovrigt/1138613-micro-stutt...

Förstår inte riktigt vad du menar, antar att du syftar på att att potentiell skillnad på 7970 och 680 är 2% (dvs tiden det tar för 1 bildruta att renderas). Finns spel som jag har prövat med singel kort och märkt av "ryck" ibland, BF3 är nog det spelet jag har märkt i bara fö.

Du menar att jag skall återkomma med resultat på renderingstiden med RadeonPro och utan? Skulle jag gärna göra om det inte vore för jag inte vet hur jag ska gå till vägas. Men det är såklart, har inte ens försökt ta reda på det

Av Tedwallpro
Skrivet av thorsama:

Fast åtgärdar inte radeon-pro detta problemet näst intill helt?

Det är ju precis det gör, men som AMD användare själv tänker inte jag stå här och försvara företaget bara för att jag har just AMD i min dator.
Att MS finns även för singelkort är en katastrof! Hur f*n har de tänkt nu?
Ja, RadeonPro löser problemet, men snälla! inte ska man behöva installera 3'dje partsprogram för att få bort skitet! Om AMD hade det i drivarna redan, hade inte jag klagat!

Usch och fy AMD! Riktigt dåligt!

(För er som inte vet hur "bra" RadeonPro funkar, citerar jag en medlems inlägg)

Citat:

Har kört med Radeon Pro på mina andra CF 6970 kort ett bra tag, men DFC verkar vara nytt.
Testade deras 1.1.1.0 preview version lite snabbt i Driver San Francisco där det alltid har små-hoppat och knyckt i bilden.

Allt MS är så gott som bortblåst, funkade hur bra som helst, lägger in några grafer om intresse finns.
Klicka för större bilder.

Först utan v-synk och utan DFC.
http://elitesweden.se/bilder/swe01.png

Med v-synk och utan DFC.
http://elitesweden.se/bilder/swe02.png

Med v-synk och med DFC.
http://elitesweden.se/bilder/swe03.png

Här är länken till deras preview om fler vill testa http://www.radeonpro.info/Download/RadeonPro_Preview.exe

Lägger även till F1 2012.
Med v-synk utan DFC.
http://elitesweden.se/bilder/swe04.png

Med v-synk och med DFC. Rakt streck ju
http://elitesweden.se/bilder/swe05.png

Skrivet av Coke_Smurf

Tråd till er som vill kika: http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/1160413-micro-stu...

Av Tedwallpro
Skrivet av Saven:

jo smartast är ju att köpa xfx, dom låter ju en ändra kylare utan att bryta garantin.

jag köpte då ett http://cdon.se/hemelektronik/xfx_hd7970_3gb_pci-e-17762957 och det var ref. pcb för några veckor sen, vet inte riktigt hur Double Dissipation/Hydrocell har för pcb. men det bör ju vara ref.

dom var ju av någon anledning billigare nu också

Endast V1.0 av AMD själva får du montera av kylaren utan att bryta garantin. Sålänge du kan "återställa kortet till sitt originalutförande"
Källa: XFX's support själva.
Detta fick jag lära mig den hårda vägen, har ett V1.1 som är defekt i hyllan sedan 7 månader tillbaka. Som XfX nobba mig på

EDIT:

Skrivet av FaniSkogen:

Jag fick 1.1. Dock verkar den eventuellt ha referensPCB. PCB nummret är 109-C38637-00P. Referensnummret ska vara 109-C38637-00. Kan detta extra "P" på slutet alltså vara en helt annan PCB-design?

Ta ett kort på baksidan av PCB'n, så kan jag avgöra hur mitt V1.1 kort ser ut mot ditt.