Inlägg

Inlägg som ph7517 har skrivit i forumet
Av ph7517

Jag gillade Warrior mer än Guardian. Warrior överlevde jag betydligt bättre med än med en Guardian men det har nog mycket att göra med spelstil. Warrior kändes som att den hade en högre dps och generellt tog mer stryk än Guardian. Men Guardian var bättre när man var med i en klunga av andra spelare, man får tillgång till helning via sina vapen från start medan man som Warrior måste välja till dom som skills för ganska dyra poäng.

Men är det bara jag som stör mig på Norns storlek? Min mellan långa människo kvinna nådde till mitten på låret på en Norn kvinna. Och den största manliga Nornen är enorm!

Av ph7517

ASUS X73TA eller ASUS X73SV

Tjena!

Håller på att hjälpa min syster välja bärbar, och valet har mer eller mindre gått ner till dessa två. (Efter att jag övertygade henne om att utsidan inte måste matcha soffan)

Vad jag kan se så får man mer minne i AMD varianten för ett lägre pris. Jag har nu sökt men inte funnit någon vettig prestanda jämförelse mellan dom två. Jag litar på Intel men har ingen aning om AMD och inte heller grafik funktionen i AMD varianten.

Datorn kommer användas för skolarbete och som ersättning för en stationär i hemmet. Därav 17". Jag kan inte se att den kommer användas för spel men kanske film. Prisklass är 5-7000 som det låter nu.

Råd eller tankar vore uppskattat.

#Edit
Länk till jämförelse
http://www.komplett.se/k/kcp.aspx?sku=638001&sku=638183

Av ph7517

Ja när jag såg det så blev jag lite gladare. Men det är väldigt osäkert om hur integrerat det kommer vara. Kommer Eve spelare kunna leverera resurser för stridigheterna, eller kommer det bara vara lite gemensam historia som binder spelen samman.

Det jag vill ha är att man hoppar ut ur sitt skepp och drar fram sin pang pang och skjuter sin rival i huvudet och stjäl hans skepp. Istället för att endast spränga det i luften(Vilket man också kan göra i rymd delen av spelet). Helst ska man kunna bli strandsatt på en planet med om fienden tar över alla lämpliga landnings plattser. Och man kommer inte därifrån utan hämtning eller en rejäl debuff för en dag eller två om man använder någon form av "Teleportering"

Av ph7517

Jag spelar det mesta men inte överdrivet förtjust i sportspel.

Generellt sett så har många spel hakat upp sig på, grafik över spel känsla tycker jag.

- Utformning? (3rd person, FPS, 2D/3D eller strategi?) Umm alla faktiskt.

- story? (Vad handlar spelet om? Hur börjar det, hur slutar det?)

Osäker på om det ska vara 3 skilda spel som är länkade eller ett och samma spel som är gigantiskt. Men i grund och botten så är det övertagandet av en planet.

Del ett är övergripande strategi med resurser till planeten (Vapen utrustning trupper osv) Denna del kan liknas vid spel som Eve online eller Civ galaxies. resurser kan föras över från redan övertagna planeter.

Del två är strategier på marknivå, trupp förflyttningar, resurs fördelning, Prioritering av mål. Denna del kan vara lika avancerad som Universalis spelen eller enkel som Civ spelen. Men man har tillgång till två typer av trupper. Spelare och Ai. Och spelare kommer troligen vara de man föredrar.

Del tre är ett FPS. Denna del är också ganska öppen. Men helst ska det vara med ett viss mått av RPG. Men med betoning mot utrustning. Ev kan skils användas för att bestämma vilka vapen/fordon man kan använda.

- upplägg? (Ska spelet gå tillbaka/fram i tiden, Speciella "Scenes" och vad ska finnas?) Beroende på hur det hela är uppbyggt. tre olika spel eller ett gigantiskt.

- Tidsupplägg? (Förflutet-, modern- eller fram- tid) Beroende på igen. Troligen framtid. Men vill man kan man göra en fantasy setting av det hela med invasion från annan dimension.

- Speltyp? (MMORPG, Single- eller Multi- player) Ja minst multi- player. Eller en tre spels serie där man börjar som vanlig soldat och arbetar sig uppåt genom spelen. Helst MMORPG.

- Hur lång tid kan spelet leva kvar? (Uttråkad på en 15 min? Hur kan spelet hållas vid liv?)
Spelar driven ekonomi och strid. Kan leva ganska länge skulle jag tro.

Av ph7517
Skrivet av ericsundell2:

Jag har testat lite och kör på imperium med min mage , Haldren. Kör Chloromancer nu och är lvl 15 , men mot en lvl 18 mob så dör jag. De gör sjuk skada och jag hinner inte heala eller göra dmg mot den. När jag körde necro så klarade jag de.

Jag använder spore , som är min huvud attack samt withering whines och lite andra healing spells o dots på som göra att jag ska heala när jag gör dmg men jag dör ändå.

Så till frågan , vilka spells ska jag använda och hur ser rotation ut? Nått fel måste jag göra då jag dör.
Samt vilka andra souls passar bra till chloro , har archon och lock atm så

Tacksam för svar och citera gärna

Det är ganska stor skillnad mot för WoW när man ger sig efter högre lvl mobs. Försök hålla dig till samma lvl eller 1 lvl högre så fungerar det. Sen att Chloro är helare arcon är kontroll. Du har en support byggnad egentligen och inte helt lämpad för solo pve. kör en Warlock chloro arcon som jag kör solo pve med. Mest poäng på warlock, kan ta 2-4 mobs egen lvl men 1 kanske 2 med tur om dem är högre lvl

Edit: stavat som en kratta

Av ph7517

Vanilla 40m MC Raid! Snyft! Det var tider det. Det var ok att ha läder som War om den hade +fire res.

Av ph7517

Ange:
* Användningsområden = Spel Anime Tv serier.
* Önskad storlek = 23-24
* Din budget = upp till 3500

Särskilda önskemål (om du har några sådana) Bra svärta
* Önskad upplösning = 1920 x 1080
* Önskat format =
* Önskad Panel =
* Önskad Hz =
* Butik = Inet, komplett
* Märke = Haft bra erfarenhet av Samsung, fått för mig att BenQ är budgetmärke?

Av ph7517
Skrivet av Mocka:

Hur många FPS får du ut då?

Alltså...jag blir mer och mer sugen på att köra detta men lär bli besviken om det är så ooptimerat och jag blir tvungen att köra lägre inställningar än Ultra (där jag fick kass fps, typ mellan 25-45).

Flyter det på bra? Har det patchats nyligen?

Kör jag på ultra ligger jag på 60-70 FPS klämmer jag upp allt manuellt till max rasar jag ner till 20-25 FPS med små hack ibland. Stänger jag av skuggor och drar ner ground clutter flyter det fin fint.

Geforce GTX 570.

Av ph7517

Mass Effect 1 och 2 och så kommer väl 3 snart.

Av ph7517

Och är man två som tar en Invasion point får man mycket mer poäng än om man tar en själv märkte jag igår.

Av ph7517
Skrivet av Nightcrawl:

så ju mer stryk man tar, desto mer favor får man alltså?
Eller är det så att warriors abilities ger mer favor på nå vis?

Jag kan ha mest damage given och flest kills men inte tusan har jag nån bra favor för det. Surt!

Inte insatt i hur det beräknas. Men skapa en helare som har en HoT och kan göra skada och jag tror en buff. Då kommer du upp dig rejält högt. Varje Tick på HoT ger favor oavsett om det är 1 hp eller 500 hp som helas. Skada kommer man upp sig lite mer med. Kasta sedan in en Raid buff så kommer du ligga bland toppen.

Jag har mina misstankar att en Justicar. ( En Clerik själ som kan tanka och hela) kan toppa listan med lite utnyttjande av systemet.

Systemet är under arbete och det börjar väl bli mer och mer akut då många börjat klaga på detta nu.

Av ph7517
Skrivet av Nightcrawl:

Någon som har bra koll på hur det fungerar med favorn man får?

Får man en viss summa för varje kill och då beroende på vilken level målet är? Eller är det damage given för någon, eller, hur skjutsingen?

När jag var runt lvl ~14 så fick jag ofta väldigt mycket favor. Nu har jag levlat upp mycket och har inte direkt ändrat min spelstil och är nu lvl 19, men hamnar i princip alltid någonstans i undre skiktet närmast botten (i mitt lag då).

Kör en marksman/ranger.

Fortfarande buggad. Warrior och Helande klasser/själar toppar listan. Rena DPS får svårt att komma upp sig. Mage och Rogue som kör DPS kommer inte upp sig. Och som jag förstår det så kommer Warrior upp högt även fast dom inte tankar av någon anledning.

Av ph7517
Skrivet av SanTeoX:

Vadå, 50-55 grader är ju inte alls särskilt varmt?? Det är väl perfekt temp när datorn får jobba..

Måste erkänna att jag inte alls vet begränsningarna på komponenterna på ett MB. Vilken temp ska man ha som max temp innan larm osv ska gå igång?

Av ph7517

MSI p67a-gd55 Vart mäts temperaturen?

Försöker lista ut vilken temp som är vilken i Speedfan.

Har tre stycken och en vill gärna kliva upp emot 50-55 grader vid spelande.

Jag har koll på GPU och Core 0- 4. Men sen kommer Temp 1-3. Och det är Temp 2 som drar iväg.

Har sökt runt men inte hittat något som visar vilken som är vilken. Eller finns det ett annat program som visar noggrannare vad som mäts av?

Av ph7517
Skrivet av Dackis:

Ska du mest spela spel på datorn så tjänar du inte särskilt mycket på att överklocka processorn, det kommer inte göra någon större skillnad då det mest hänger på grafikkortet. Dessutom så blir du av med garantin på processorn om du gör det.

Vilket program har du mätt upp det med? Min i5 2500 ligger på runt 30 grader i idle, och runt 60 grader när jag spelar BC2, mätt med RealTemp.

Varför det? Intels standardkylare är ju en av de tystaste som finns, ska man inte överklocka är det verkligen inte värt att byta. Min fläkt hörs knappt, inte ens i maxload (och jag har ett Antec 300 med perforerad front, inte precis någon ljuddämpning).

Duhu! "Facepalm" Jag läste av GPU vilket 45 grader är standard för i idle. (GTX 570) CPU ligger på 24 i snitt på iddle.

Använder speedfan.

Av ph7517
Skrivet av Babianen:

Ett spel ska ju inte göra så att din dator stänger av sig pga värme.. dags att blåsa bort allt damm!

Feldimensionerad kylning. Tror att det är minnet eller nå som överhettas då dom inte täcktes av kylaren. När jag tvingade upp fläkten på max gick det bra.

Det finns Crafting som påminner om Warhammers mer än WoW. Inte speciellt avancerad än. Guilder har Guild Quests och talent träd. Chaten är rätt aktiv mest hela tiden och än så länge har det inte varit någon otrevlig jag mött.

Av ph7517

Installera om chipset. Låter som grafik drivaren korrumperade den på något sätt.

Av ph7517

Hur varm blir i5 2500 ? Min Idlar på 48-49 med en Arctic Cooling Freezer 7 Pro rev.2.

Orkade iofs inte ta bort den medföljande kylpastan vid installation.

Av ph7517
Skrivet av Philippk:

Var tvungen att dra ner på mina inställningar! och använder mig utav datorn i sig, fast processorn OC:ad med 0.3ghz och kortet är klockat också.. Först körde på High, men låg bara på 50fps, sen när det kom raid ner till 25-30fps.. drog ner till medium, men blir inte så mycket bättre heller då jag får samma fps drops!

Kör med upplösningen 1680x1050 windowed fullscreen

Som jag förstått det så är spelet väldigt tungt på GPU. Mitt gamla ATI HD 4vad det nu var överhettade och stängde av sig.

Av ph7517
Skrivet av ceogar:

Hur är spelet som ett mmo spel? Dvs inte levlandet.

Hur menar du nu? Spelet är väldigt socialt då man sällan klarar att stänga en Rift själv. Samt att invasions trupperna rätt ofta är Elit och anfaller bosättningarna. Det finns även samma funktion som i Warhammer att man välja att ha sin grupp öppen för de som vill bjuda in sig själv. Väldigt bra vid Q spawns med väntetid.

Endgame vet jag inte något om ännu. Men hitils är spelet fantastiskt mycket roligare än WoW tycker jag.