Inlägg

Inlägg som tobbe_hitman har skrivit i forumet
Av tobbe_hitman

Köpråd: Köp ingen fritös! Bara ytterligare en maskin hemma som tar plats och "belastar" miljön.
I vart fall inte om det är pommes och chips som ska friteras. Jag friterar pommes varje vecka i en vanlig 4-literskastrull på induktionshällen. 1kg pommes fördelar jag på 0,33kg och kör 3 omgångar. Häller i ca 2 liter olja som jag återanvänder ca 10ggr innan jag byter och lämnar på återvinningsstationen. Stektermometern funkar bra. Häller tillbaka i flaskan när den svalnat efter friteringen och förvarar i kylskåpet. Köper rapsolja på 2-litersflaska.

EDIT Det förbrukas/saknas 2-3dl olja i 2 litersflaskan när jag friterat 1kg pommes vid 8-10 tillfällen. Inte speciellt mkt olja och inte flottigt! En del använder minsta lika mkt olja i sina Air fryers.

Av tobbe_hitman
Skrivet av JackA:

Min telefon verkar inte ha denna information (Android 11, hittar inget under Wellbeing), så ingen aning. Den säger bara att jag använder luren i genomsnitt 33 minuter per dag, vilket lär stämma. Använder alltid datorn när jag kan, ogillar små skärmar.

"klicka" på "horisontella färgglada stapeln" längst upp i Digitalt välbefinnande

Av tobbe_hitman

Hade ett gammalt login på HBO Nordic men betalade inte för tillfället. Detta login gick inte att använda på HBO Max.
Startade ett nytt konto med samma mail och 50% rabatt, 44.50:- livet ut... vad de nu menar med det. Hoppas man inte skrivit på ngt slags Squidgamekontrakt... Rabatten gäller så länge man betalar och inte "pausar" abonnemanget.
Hursomhelst, inte samma utbud på HBO Max som på Nordic. T.ex. för The walking dead så saknas de senaste avsnitten 17-22 säsong 10 på HBO Max. Fear the walking ligger ett avsnitt efter...

Av tobbe_hitman

Detta med kryptovalutor börjar gå helt överstyr! Miljövidrig mining och stöd för en valuta som gör det möjligt för kriminella att utföra transaktioner "helt" utan myndigheters insyn. Alla vet att valutan stöder kriminell verksamhet, men ändå vågar ingen dra i nödbromsen då det finns många som spekulerar i detta. Var finns etik och moral?! Bojkotta nu!!

Det du väljer att spendera eller investera dina pengar (makt) på eller inte på styr samhället betydligt mer än vad du röstar på!

Av tobbe_hitman
Skrivet av Ricerunner:

Just det är ju fördelen med lågt flygande satelliter.
Det finns ett ytterst lågt luftmotstånd även så högt upp, så de kan inte behålla banan utan fortsatt aktiv drift och kommer relativt snart att falla ner och brinna upp om underhållet upphör.

Tillverkande företag måste ha en plan för hur företagets produkterna ska kunna återvinnas och källsorteras. Personligen tycker jag inte "brinna upp" kan kallas för detta. Hur kompenserar de för detta...

Av tobbe_hitman

@Trullatroll: Håller 100% med. Roade mig med att se alla "stjärnfall" på natthimlen i slutet av augusti, mäktigt! Blev dock deppig p.g.a. alla ljussken som långsamt gled över natthimlen - satelliter. Med tio-hundratusentals nya satelliter kommer stjärnhimlen på sikt att vara förlorad så som vi känner den. Fattas bara stormakterna börjar skjuta ner varandras satelliter så får vi rymdskrot i en accelererande mängd.... Hoppas de har en plan för att plocka ner skiten när de pajjar...

Av tobbe_hitman

@rocket:

Nice, tackar! Ska kika på detta.

Av tobbe_hitman

Uppdaterade till 10:an i somras (från min inköpta W7:a) och kör nu alltså 10:an. Men datorn strular så jag vill blåsa ut den och helst då lägga in W10 redan från början. Har min W7-yckel blivit en W10-nyckel i och med att jag uppdaterade? Hur får jag i så fall tag på W10 för att installera den direkt?
Kan detta lite dåligt med OS så jag ber om ursäkt om jag uttrycker mig oklart.

Av tobbe_hitman

Uppdaterade W7 till W10. Vill blåsa ut och installera W10 direkt. Hur?

Hej!
Problemet lyder likt rubriken. Har ju en W7 nyckel men undrar om man kan ladda ner W10 direkt eller hur fungerar det?
Om inte och jag då installerar W7, får jag då frågan om W10-uppdatering?
Tack på förhand!

Av tobbe_hitman

Om denna duger till att streama från t.ex. ViaPlay, HBO, Netflix mm i 1080p så blir den en klockren mediaspelare till TV:n. Såå trött på smart TV och deras dåliga appar. Bättre att köra från webläsare.

Av tobbe_hitman

Hej,
och tack Dell/Karina för att ni kontaktade mig! Jag följde ert råd och återanvände originalkabeln (minidisplay i skärm och stor display i grafikkort). Efter 3-4 dagar så slocknade skärmen igen (efter en omstart av datorn då windows uppdaterat sig). Jag lät då skärmen vara på och inkopplad till datorn hela tiden, men stängde av datorn och drog ut allt annat inkl. ström. Sedan håll jag inne powerknappen i ca 20 sek. Strömsladden kopplades in och datorn startades. Ta da, bild i skärmen!
Enligt ditt resonemang så är det då kanske grafikkortet som strular. Tror du jag fått ett annat resultat om jag använt en displayport kabel med stor kontakt i båda ändar? Får jag skillnad i bildkvalitet om jag använder en HDMI-kabel istället för Displayport?

Av tobbe_hitman

Skärm hittar ingen signal, ibland...

Hej!
Köpte nyligen Dell U2515H och är supernöjd med bilden. Driver den med ett GTX 970 (displayport/hdmi/DVI).
Körde 4-5 dagar problemfritt med displayportkabeln (mini i skärm och stor i grafikkortet) som medföljde. Sedan hittade skärmen helt plötslig inte signalen. Felsökte genom att använda en displayport/DVI adapter och en DVI-kabel till min gamla skärm, funkade. Testade sedan skärmen mot annan dator på jobbet med originalkabeln, funkade. Tog hem den igen - funkade då plötsligt igen med originalkablen. Men efter ngn dag hittar den inte signal igen. Nu kör jag problemfritt med hdmi sedan en vecka. Vart kan felet ligga? Hittar inget glapp i kabeln... Kan det vara överspänning från graffen... eller kan kabel orsaka det.... fel på ingången??? (Har ingen displayport kabel med stor kontakt i bägge ändar, så kan inte testa det för närvarande)
Vågar inte reklamera skärmen i nuläget då jag inte vet vart felet ligger och vill inte åka på en avgift om de inte hittar ngt fel.

Av tobbe_hitman

Även jag intresserad av den skärmen, men kikar även på: Dell UltraSharp U2515H 25" IPS LED. Helt ny 25" med högre upplösning.

Av tobbe_hitman

HP:s z turbo drive

Någon som har erfarenhet av dessa minnen?

Av tobbe_hitman
Skrivet av SvartAnka:

Tack för tipset! Såg att DustinHome beräknas få den i lager om 10 dagar, tror jag lägger en beställning där.

Hmm, intressant skärm med 16:10 och kanske ngt även för mig då jag letar skärm och helst då IPS då jag klarar mig på 60Hz. Men hur är det med responstiden på dessa? Ofta ligger IPS på runt 8ms och TN på under 4ms?! Spelar det ngn roll vid FPS-spelande? Vid 8ms så hinner den gå GTG 125ggr/s och det är ju betydligt snabbare än 60Hz. Ngn som är duktig på detta?

Ett annat skärmtips kan vara Acer H257HU som ska släppas snart. Stor risk att den hamnar utanför budget dock, men tänk 2560x1440 på 25"!!

Av tobbe_hitman

Responstid för spelande - IPS

På jakt efter en 24-25" IPS med minst 1920x1080 för gaming i 60HZ och funderar kring detta med responstid. Tycker ofta de är högre för IPS, men var går gränsen för att det inte ska verka negativt när man spelar FPS i 60Hz?

Av tobbe_hitman

Skärmen har ett "småsyskon" som heter Acer H257HU. Någon som har info om den släpps samtidigt och om den kan lämpa sig för FPS gaming i 60 Hz?
Skärmen är på 25" och har 2550x1440. Ganska hyffsad ppi!

Av tobbe_hitman
Skrivet av Flexiblus:

Gissar på att det här är riktigt dåligt

http://i.imgur.com/hdep5VK.png

Crap... min 120GB ser exakt likadan ut som din i HD Tune.
Min disk är knappt ett år, jag tänker reklamera skiten. Detta kan ju knappast motsvara bilden av det Samsung gav när man köpte den?! Den känns mkt segare än min gamla Force 3:a.
Någon som varit i kontakt med Inet?

Av tobbe_hitman
Skrivet av L'ombra:

Antar att trådskaparen inte tog detta svaret seriöst, men jag tänkte föreslå nåt liknande. Ovanstående vet jag inte mycket om, men fixa en enkel dator med NES- eller SNES-emulator och köp ett par enklare kontroller. Hoppas ingen inbillar sig att det inte finns nåt underhållningsvärde i dessa ännu. Möjligt att det finns mer multiplayer i modernare system, dock.

Har kört en del NES-emulering med handkontroller. Men det känns enklare att bara trycka på Power för ett Wii eller Wii U samt att PC:n inte står på ngn barnvänlig plats för tillfället.

Av tobbe_hitman
Skrivet av MugiMugi:

Som jag redan nämnt, de flesta spel som är bra finner du till Wii och inte Wii U, vill du komma billigt utan där just ett Wii tillräckligt.

Köper du ett Wii U måste du köpa extra kontroll tillbehör då du bara får med surfplattan som bara lämpar sig till en spelare, Dvs så behöver du minst 2 Wii motes och det går på ca 1100 kr bara det.

De flesta Wii U co-op/party spel är av betydligt svårare sort så lämpar sig inte till den låga åldern, Men du har Nintendo Land som följer med Premium som funkar, Gillar de bilspel så lär Mario kart 8 funka också. Det finns Wii Party U samt Game & Wario men kan inte uttala mig om dom.

Ok, tack för tipsen!