Inlägg

Inlägg som Yamota har skrivit i forumet
Av Yamota

Om du har Volcano 9+ på max så låter den oerhört mycket. Jag kan varje fall inte stå ut med ljudet och har min på ca 60 % av max men den funkar rätt så bra då också.

Av Yamota

Tyckte det var ganska korkat av NVidia att släppa GF FX till recescenter innan dem fixat bra drivrutiner. Nu har alla den uppfattningen att kortet suger och det kommer säkerligen att minska försäljningen.

Angående 3DMark2003 så läste jag en artikel att de test som ger poäng inte är applicerbart för dem allra flesta spel ute på marknaden då den använder en massa funktioner som inte används i spel, inte en Directx 7 testet använder sig av de funktioner som spel använder just nu.

Det KAN vara en fingervisning om framtida spel men så kan också speltillverkarna använda några helt andra tekniker i sina spel.

Hursom helst tycker jag 3DMark2003 är en megaflopp, jag har inte ens brytt mig om att ladda ner skitet.

Av Yamota

Info i sign.

Har kört på det ett par månader nu utan problem.

Av Yamota

Jag säger bara en sak: Day of the Hammer is coming...

Av Yamota

Jag har samma problem. XP 2400+ proccessor som inte går att spara multipel setting. Jag kan sätta den hur fint som helst men stänger jag av datorn så raderas multipel settingen. Och jag har provat alla möjliga multiplar från 6x till 15x.

Fattar inte hur vissa kan sätta sin multipel (och det sparas) men andra inte kan det.

EDIT: Installerade senaste 1.02 final biosen och nu plötsligt kan jag sätta vissa multiplar som 13.5x och det sparas. Trevligt

Av Yamota

Jag har lyckats få upp min i 54 grader C. efter att kört EQ några timmar med hög upplösning och högsta detaljnivån.

Inge krashar eller nåt, funkar fint.

Av Yamota

Samma här, tydligen så kan man inte sätta multipeln innan man låser upp prollen. Och detta trots att jag har en XP 2400+..

Av Yamota

Fast den egentliga prestanda skillnaden, vad jag sett varje fall, ligger på ca 5 %.

Av Yamota

Hur höga prestanda skillnader är det om man låser upp och överklockar med högre FSB och låg multipel än om man överklockar bara genom att ändra FSB?

Av Yamota

Hehe, jag behöver ingen ny kylning för att få ner tempen. Kan dra på min TT Volcano på max men då blir jag nog döv. Undra hur dem trodde att folk skulle kunna klara av det öronbedövande ljudet.

Av Yamota

Jag har sett flera tester och högre FSB vid samma inre klockfrekvens ger alltid mer prestanda. Så jag skulle nog köpa 533an.

Av Yamota

Är 45 grader idle, 53 grader maxload ok för XP 2400+ AIUHB?

Kan jag räkna med att prollen håller i ett par år med den temperaturen eller ska jag dra på fläkten mer? Min TT Volcano 9+ kör bara på 60 % av max RPM, jag kan dra på mer men då låter den så mycket.

Av Yamota

hehe, nej. Jag väntar varje fall med att göra det tills jag ser att min prolle hastighet inte räcker i dagens spel

Av Yamota
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pellegus

det stod samma sak för mig när jag skulle klocka en fsb
och jag har asus a7n8x och en xp2400+
och jag vet hur många som helst som var tvugna att låsa upp prollen för att kunna klocka fsb, klocka me multiplier........

kandu inse fakta nån gång ???

Inte helt rätt, jag köpte nyligen en Asus A7N8X, installerade senaste biosen och jag kan klocka FSBn (se min sign) men inte röra multipeln för då startar inte datorn.

Vad jag fått reda på är att man måste låsa upp prollen om man vill ändra multiplarna (även XP 2400+ AIUHB).

Länk till upplåsning av XP 2400+: http://www.ocworkbench.com/2002/amd/unlocktbred/unlocktbredp1...

Av Yamota

Har inte provat och maxat men den funkar fint än så länge med 285/508. Kolla min sig för mer info..

Av Yamota

Hm, hur sätter jag högre multiplar? I mitt bios kan jag bara sätta max multipel 14 och den funkar ju inte heller

Av Yamota

Shit, önska jag visste det innan jag installerade prollen.

Nåväl, tack för hjälpen.

Av Yamota
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hejjds
Du måste låsa upp processorn om du vill ha tillgång till dom lägre multiplarna.
http://www.ocworkbench.com/2002/amd/unlocktbred/unlocktbredp1... här är guiden

Jag trodde alla XP 2400+ och uppåt inte behöver att bli upplåsta om man har NForce2 moderkort. Stämmer inte detta?

Av Yamota

Men det konstiga är ju att allt funkar fint så länge jag inte ändrar multiple setting. Sätts den på något annat än auto får jag problem. Måste man göra ställa in något speciellt för att få ändra multipeln?

EDIT:

Nu när jag tänker efter så är jag inte säker att det var en XP 2400+ som jag fick. Dum som jag var så kollade jag bara steppingen och inte hastigheten. Undra jag fått ett slöare proccessor än jag beställt.

Av Yamota

Problem med att ändra multipeln på en XP 2400+. Hjälp

Jag har nyligen skaffat:

Asus A7N8X deluxe moderkort (NForce2)
Athlon XP 2400+ AIUHB stepping
333 MHz standard DDR minnen
chieftec 340 W nät aggregat

Den fungerar fint med ursprung hastigheten och jag kan överklocka genom att sätta multipel setting på Auto och bara ändra FSB, helt utan problem. Har lyckats överklocka den på detta sätt ända till 2260 MHz intern clockspeed (152 Mhz FSB) och den fungerar utmärkt.

Men så fort jag ändrar multipel setting från Auto till Meny (manual) så verkar det fungera men så fort jag stänger av datorn och sätter på den igen så antingen vägrar den starta eller så nollställs biosen och jag får medelandet:

The computer did not shut down properly and is now running in safe mode. Enter the bios and set the CPU speed setting. Detta fel får jag endast när jag försöker ändra multipeln manuellt.

Det spelar ingen roll om jag sätter multipeln på 10x133(FSB) eller 13x166. Jag får ändå samma fel.

Jag har provat med tre olika bios versioner inkl. senaste beta biosen och jag har satt VCore ända till 1.850 V (max) med en CPU temperatur på bara 45 grader max.

Kan någon säga vad jag gör fel? Har provat typ allt jag kan komma på men det ska sägas att det är första gången jag överklockar så här mycket med en dator så jag kanske inte kan alla inställningar som ska göras.