Inlägg

Inlägg som Archaea har skrivit i forumet
Av Archaea

@nullebulle: Kommer på två saker som kan vara fel.
Antingen klickar du på en genväg till exe-filen, och inte exe-filen. Men exe-filen kan ha blivit flyttad eller ändrad så att genvägen inte längre är giltlig.
Eller så kan det vara ett program som inte fungerar med windows 10. När du uppgraderade så kunde du använda Windows Upgrade Advisor (samma program som där man reserverade en uppgradering) för att ta reda på vilka program som försvinner i samband med uppgraderingen.

Av Archaea

Är det den här sidan du läser på?http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-update/windows-update-error-0x80070003/8badf153-81d8-4d9c-a864-0fa214b8cdc3?auth=1

De byter namn på mappen softwaredistribution till softwaredistribution.old.
Det borde du kunna göra utan kommandotolken

Skickades från m.sweclockers.com

Av Archaea
Skrivet av Snippix:

@TimmyQ:

det jag försöker göra är att använda ett kommando som ska hjälpa mig fixa ett problem med min windows update "Windows Update error 0x80070003" jag behöver göra ett kommando som heter "net stop wuauserv" men jag får bara "åtkomst nekad" efter att ha sökt runt lite så såg jag att någon hade skrivit att man kan ta "över" ipconfig filen men uppenbarligen fungerar det inte då...

varför får jag åtkonst nekad när jag är administratör och enda ägaren till datorn när jag vill göra kommandon??

Jaha. Du försöker stoppa tjänsten Windows update. Det kan du göra genom menyerna. Sök tjänster i starmenyn, klicka på tjänster, leta upp Windows update och stoppa där.
Troligtvis får du åtkomst nekad här också. Jag gissar att det beror på att Windows update håller på att ladda ner eller installera uppdateringar. Vilket leder till ett litet dilemma då du inte kan installera pga av felkod

Skickades från m.sweclockers.com

Av Archaea

@Snippix: ipconfig ägs av systemet. Varför försöker du skriva till filen ipconfig.exe? Du har behörighet att läsa och köra som du sa, så enda anledningen till att du får åtkomst nekad är för att du försöker ändra filen.

Av Archaea

@Snippix: Kör du kommandotolken som admin?
Öppna startmenyn/startskärmen, sök cmd, högerklicka och välj kör som admin.

Av Archaea

Du är med stor sannolikhet inte tillåten att flytta uttaget; beroende på hur avtalet med din hyresvärd/förening/internetleverantör ser ut. Vill du dra kabel får du koppla in den i uttaget och sen dra hela vägen. Power plug verkar då som den smidigaste lösningen, om du inte kan stå ut med att ha routern i hallen istället.

Edit: Med flytta menar jag då att du öppnar uttaget och kopplar om på något sätt

Av Archaea

@oliver damberg: Använder du en USB 3-port? Det kan vara så att de inte fungerar innan du installerat drivrutiner. Prova en USB 2 istället

Av Archaea

@Baxtex: Det finns ju markeringar på kaffebryggarens vattenbehållare som anger antal koppar. Tar du vatten för 5 koppar så kör du med 5 kaffemått. Enkelt. Sen kan du ta mer eller mindre beroende på smak.

Av Archaea
Skrivet av Jens Kronqvist:

Ska snart tillbaka till skolbänken men kände att det var dags för en laptop för lite allt möjligt, blir mycket anteckningar, microsoft office och kanske lite film här och där. Jag såg att Lenovo U330P var nersatt till 5000kr och funderade på att skaffa en sådan, men jag har läst att wifi uppkopplingen inte är så jättebra i dem, någon som har erfarenhet av denna laptop?

Är det ett bra alternativ till plugg generellt, eller vet ni om några andra bra laptops för en hyfsad peng?

Länk: https://www.komplett.se/product/847264/datorer/brbara/datorer...

Jag har precis den datorn. Den funkar superbra för mig. Du har rätt i att det är problem med wifi, men det kan man fixa på 5 minuter. Nu får jag 100 Mbit/s över wifi, lång räckvidd och den tappar aldrig uppkopplingen. Läs recension på prisjakt där det finns förklarat hur man fixar wifi.

Superfish existerar inte längre på Lenovos datorer, en update släpptes som tog bort det.
Och efter jag gjorde en rensning av min dator så installerades något automatiskt. Tror det heter "lenovo driver package" eller något i stil med detta. Hursomhelst så var det ingenting jag inte vill ha. Alltså har lenovo utnyttjat WPBT på precis rätt sätt.

Av Archaea

Det här är ju hur coolt som helst. Sitter redan nu och drömmer att köra med ultrabook för maximal batteritid och minimal vikt. Sen när man kommer hem så bara dockar man datorn och får mus, tangentbord, skärm och desktop-class grafikkort.

Av Archaea
Skrivet av MrTowle:

Nu vet jag inte om jag misstolkar dig men, endast Explorer är oftast referens till utforskaren (File Explorer) medan Internet Explorer är webbläsaren

Ja det var precis det jag menade. De är inte samma sak, därav "!=" (inte lika med)

Av Archaea

"Det finns väl ingen el i hdmi-kabeln? Bara signaler"

"Hur tar jag bort en fil?"
Jag: "Klicka på filen med musen en gång, sen klicka på delete på tangentbordet"
"Vilken knapp är delete?"
Jag: "Uhm, den det står delete på"
"Jaha, den"

Sen finns det ju många som inte fattar att Explorer != Internet Explorer

Av Archaea
Skrivet av LemonIllusion:

Testa att stänga av PalmTracking. I synaptics drivrutiner är fördröjningen en funktion i PalmCheck.

Det är en Elan, inte synaptics. Har dragit ner Palm detection till lägsta, verkar inte gå att stänga av helt.

Skrivet av mrqaffe:

Det beror troligen på att den stängs av för att man inte ska flytta pekaren oavsiktligt när man skriver och har händerna på plattan, kan gå att justera funktionen i drivern.

Har justerat den så gott det går. Men den funktionen borde väl ändå inte aktiveras så länge mina händer är långt borta från touchpaden?

Det är ju inte palm detection som gör att touchpaden stängs av om jag inte har handflatan på den.

Av Archaea
Skrivet av Wishy:

Låter som att du behöver ny drivrutin för touchpadden. Kolla upp om det finns någon.

Installerade senaste drivrutinen direkt efter jag uppgraderade till W10, har senaste versionen. Dubbelkollade nyss.

Av Archaea

Touchpad stängs av när jag skriver

När jag trycker på någon tangent, vilken som helst, så stängs touchpaden av. Den kommer igång efter någon sekund igen, men det här är fortfarande väldigt irriterande och jag vill att det ska sluta. Jag har gått in i Inställningar>Enheter>Mus och Pekplatta>Pekplatta och valt "Ingen fördröjning (alltid på)", men det verkar inte göra någon skillnad. Det här problemet dök upp när jag uppgraderade till Windows 10.

Har en Lenovo IdeaPad U330P och touchpaden är en Elan Smart-Pad.

Någon som vet hur man löser detta?

Tack på förhand

Av Archaea

@vompen: Jag har en likadan stol. Den har börjat bli lite sliten; inga hål ännu, men skinnimitationsmaterialet har börjat lossna. Jag har gått lite i tankarna sy ett överdrag till kudden (ryggstödet är fortfarande helt). Inte så överdrivet svårt, det knepigaste är att få till rätt form. Billigt också

Av Archaea

@sopaKREEM: Clanforge funkar jättebra. Din server bli fysiskt placerad i Sverige så att du får låg svarstid. De har stöd för moddar, och du kan lägga till och ta bort moddar med ett musklick på hemsidan. Du kan också ladda upp filer manuellt med ftp. Och som grädde på moset ingår en gratis mumble-server.

Av Archaea

@SSB: Har du tagit bort slutmotståndet på något ställe? Om du har gjort det så kan signalen degraderas pga transmitterade och/eller reflekterade signaler i denna punkt. Ditt kabelmodem är med största sannolikhet inte designat för att klara av MIMO-signaler av denna nivå.

Slutmotståndet är den lilla ratten du skruvar av för att kunna sätta i koaxialkabeln.

Av Archaea
Skrivet av baxee:

vart hittar du "loggboken"?

Högerklicka på windows-loggan där startmenyn borde vara

Av Archaea
Skrivet av DanneCool:

Exakt var läser du detta alltså? För jag ser ingenting i denna stil när jag kollar runt.

Loggboken > Windows-loggar > System. Sen är det den senaste