Inlägg

Inlägg som Archaea har skrivit i forumet
Av Archaea

Borde dyka upp närsomhelst för de flesta. Kikade i loggboken på min dator.

"Redo för installation: Följande uppdateringar har hämtats och är klara att installeras. Uppdateringarna är schemalagda för installation ‎den ‎29 ‎juli ‎2015 kl. 00:18:
- Uppgradera till Windows 10 Home"

Borde vara likadant för all andra

Av Archaea

@retro123: Det är inte så att du glömt att synka kontrollern? Tryck på synk-knappen på kontrollen (inte xbox-knappen) samtidigt med knappen på mottagaren.

Av Archaea

@bompas: Jo det tror jag funkar bra. Jag skulle ta det i två etapper. Först Moderkort, CPU och RAM. Och vid ett senare tillfälle Grafikkortet.

Fördelen med att uppgradera är ju att man slipper köpa chassi, dvd-läsare osv.

Av Archaea

@FlashTec: Jag kliar inte. Är helt klart det bästa. Efter de sex första timmarna så slutar det klia. Och efter två dygn är de helt borta. Så om man bara har disciplin att inte klia i början så undviker man att det blir värre, samt att de försvinner flera dagar snabbare.

Av Archaea

När man skapar ett microsoft-konto så tror jag att man blir tvingad att ange en alternativ e-postadress av säkerhetsskäl. Då borde ju ju angett din gmail. Sök i din gmail inbox och se om något dyker upp

Av Archaea

Du har skrivit över din bootmgr med en ny som inte innehåller windows 7, och därför inte kan boota windows 7. Kom ihåg att bios INTE kan starta ett operativsystem. Bios letar efter en bootmgr som i sin tur startar OSet.
Använd EasyBCD för att återskapa din bootmgr som du vill ha den

Av Archaea
Skrivet av janee:

Det finns flera metoder för skapa eller flytta Bootmgr, här har du förslag på två metoder.

Gå in i Diskhantering och gör C: aktive, kör sedan Start reparation tre gånger med omstart av datorn mellan varje reparation http://www.sevenforums.com/tutorials/105541-startup-repair-ru...

Eller använd EasyBCD 2.2 och flytta Bootmgr http://www.sevenforums.com/tutorials/209885-bootmgr-move-c-ea...

Nedladdningslänk EasyBCD 2.2 http://www.majorgeeks.com/mg/getmirror/easybcd,1.html

Jag använde EasyBCD när jag lyckades formatera bort min bootmgr.

Grejen är att Windows 7 är lite dum när man installerar. Har du en tidigare windows-installation på en annan hårddisk så känner installationsprogrammet av detta, och skapar då INTE en ny bootmgr på din nya SSD, utan den lägger bara till den nya Windows-installationen i den gamla bootmgr:n. I mitt fall ledde detta till att när man startar datorn så hittar bios en bootmgr på en hårddisk, som i sin tur hänvisar till Windows installerat på en SSD. Det funkar, så länge man inte formaterar om hårddisken, vilket jag gjorde eftersom jag trodde att det inte fanns något av värde på den.
Jag löste det genom att installera GRUB från en linux-usbsticka, starta windows och sen använda EasyBCD för att återskapa bootmgr.

TS borde använda EasyBCD för att flytta bootmgr från HDD till SSD så att inte samma sak händer.

Av Archaea

Hade du hårddisken inkopplad när du installerade windows 7?

Av Archaea

Låter som ett fel med inderxeringstjänsten. Du kan ta bort och återskapa ett nytt index så här:
1. Tryck win+s, sök efter sök efter indexeringsalternativ.
2. Tryck på Avancerat.
3. Tryck på Återskapa.

Detta är för windows 8, men borde vara liknande för windows 7.

Edit: Fast när jag tänker efter, det är ju så här det är meningen att windows ska funka. Den väntar med att göra oviktiga saker tills du inte använder datorn. Så när du lämnar datorn ett tag så passar den på. Du kanske ska ta den lite svårare utvägen och byta till en tystare CPU-kylare.

Av Archaea

Ja, man kan koppla ihop två datorer med kabel rakt av. Men vet inte om kabeln måste vara korsad, eller om windows dirigerar om rätt ändå. Stänga av wifi på datorerna, ta reda på ip-adressen för den ena datorn med ipconfig och skriv in denna i adressfältet i utforskaren.

Av Archaea
Skrivet av LeaD:

Hmmm, ja där har du rätt tamefan.
Det är dock väldigt skumt att de som försöker connecta till mig failar, de kommer till "Failed to retrieve directory listing" och blir sedan disconnected... Förstår verkligen inte vad problemet är.

Om du kör med routerns DMZ-funktion, funkar det då? Innan man kan lösa såna här problem måste man hitta källan. Med DMZ kan vi enkelt se om det är routern eller datorn som ställer till det

Och som jag skrev tidigare

Skrivet av Archaea:

Kan det vara din brandvägg som blockerar inkommande anslutningar på de portarna? Jag hade det problemet när jag satte upp en ftp-server.

Har du provat tillfälligt stänga av brandväggen? Eller iaf tillåta inkommande anslutningar på de portarna??

Av Archaea
Skrivet av Skånsksnapphane:

Höll på att överklocka processorn, försöka klämma ut ett par extra Hertz och nå nytt personbästa.

Vid sista försöket misslyckades jag totalt och datorn startade om sig

Exakt vad gjorde du det där sista försöket?

Tydligen så beror 0x0000009c MACHINE CHECK EXCEPTION oftast på trasig hårdvara, men det kan också bero på knäppa inställningar i bios. Så om du är 100% säker på att bios är på default så har du nog pajat nånting.

Av Archaea

Kan det vara din brandvägg som blockerar inkommande anslutningar på de portarna? Jag hade det problemet när jag satte upp en ftp-server.

Av Archaea
Skrivet av LeaD:

Hallå gott folk,

Suttit nu i dryga 7 timmar och slitit med det här skiten så jag uppskattar all hjälp jag kan få.

Problemet är ganska "enkelt" egentligen, jag kan inte forwardera vissa portar i min relativt nya router, en ASUS RT-AC66U.
Håller på att sätta upp en Cerberus FTP server med kryptering i vanligt ordning. Har lyckats öppna portarna 21, 22 och 990 och dessa verkar funka.
Det stora frågetecknet kommer när jag ska öppna en passive range för explicit SSL, en range på 11000 - 13000.

I Asus routrar ska man tydligen avskilja rangen med ett komma, så det skrivs in 11000:13000.
Jag lämnar local port öppen då tooltip säger att lämnar man den öppen så är det samma range som forwarderas lokalt (kan ha missuppfattat?).

Hur som haver.
Jag blir tamefan galen på det här.

Port 21, 22 och 990 funkar utifrån enligt port checker (av olika slag), varför inte resten fungerar förstår jag bara helt enkelt inte.
Givetvis funkar ju inte FTP kontakten ordentligt utan passive. Lokalt funkar det med localhost som IP etc. men det vore ju konstigt annars...

Har uppdaterat till senaste firmware idag, hjälpte inte.
Lade in custom firmware (Merlin RT-AC66U_3.0.0.4_378.51_0.trx) - samma resultat.

Oh, jag är fan helt slut... Hilfe om någon orkar!

Tackar på förhand!
...nu ska jag gå och dränka mina förlorade timmar i kudden ett tag.

Enligt den här hemsidan ska man använda bindestreck, inte komma.

Av Archaea
Skrivet av BohmaN98:

Det är det som är frågan, högtalarna undrar jag ingenting över... Utan det är ifall förstärkaren klarar av att driva dom

Ah, grejen är att man måste vara försiktig när man ansluter högtalare med lägre impedans än vad förstärkaren är designad för. Det kommer komma ljud. Men eftersom högtalarna har lägre impedans så blir förstärkaren tvungen att öka strömstyrkan för att producera samma ljudstyrka. Detta kan leda till att förstärkaren överhettas

Av Archaea

Alla funkar lika bra. Spelar ingen roll vilken du tar.

Av Archaea

Jag har fått exakt samma problem sen jag uppgraderade med Asus z97-a och i5-4690k. Fast för mig händer det varje uppstart. Men funkar alltid direkt efter ett tryck på reset.

Av Archaea

Prova uppdatera i safe-mode. När datorn startar, tryck på F8. Välj start i felsäkert läge med nätverk. Testa om det fungerar att uppdatera härifrån.

Av Archaea

De flesta bluescreens verkar vara orsakade av ntoskrnl.exe. Vilket är Windows kärna. Prova att hämta alla tillgängliga uppdateringar. Du kanske behöver göra det i safe-mode om den kraschar.

Av Archaea

Det är bara att stoppa in skivan eller usb-minnet med windows 7 i datorn, stäng av datorn och boota sedan från skivan/usb-minnet. Installationsguiden kommer fråga dig vilken partition du vill installera Windows 7 på, och då väljer du den med Windows 8 så skrivs den över.