Artiklar

Artiklar skrivna av emilakered
9

Cooler Master förbereder nätaggregatsserien XG med egen plattform och tillverkning

Med siktet inställt på Corsair och Seasonic introducerar Cooler Master sina färska nätaggregat XG, vilka baseras på en helt egen plattform med ytterst städad layout och 80 Plus Gold-certifiering.

6

Asus lanserar ROG Zephyrus S – tunn bärbar speldator med Geforce RTX 2080 Max-Q

Asus smygstartar CES med en förhandstitt på årets nya produkter. En av dem är ROG Zephyrus S GX701 som har en skärm på 17-tum och Geforce RTX 2080 Max-Q Design under huven.

38

Asus avtäcker ROG Mothership – bärbart flaggskepp med Geforce RTX 2080

Asus tar konceptet bärbara speldatorer till nya nivåer på årets CES-mässa med flaggskeppet ROG Mothership – en modell med ett helt nytt designtänk och senaste snittets hårdvara.

25

Asus visar ROG Strix XG438Q – 43 tum och 4K UHD vid 120 Hz

Asus rivstartar CES 2019 med en rejäl bildskärm för alla spelsugna. Modellen ROG Strix XG438Q bjuder inte bara på 4K UHD i 120 Hz, utan även HDR och AMD Freesync 2.

199

Nvidia ger Geforce-kort stöd för VESA Adaptive Sync med utvalda skärmar

Grafikmakaren Nvidia gläntar på dörren för adaptiv synkronisering i mjukvara. Till att börja med handlar det om stöd för 12 olika så kallade "Freesync-skärmar".

6

Biowares Anthem får stöd för Nvidia DLSS

Lanseringen av Biowares actionrollspel Anthem ligger runt hörnet. Under CES 2019 avslöjar Nvidia att spelet får stöd för företagets teknik DLSS.

40

Häng med SweClockers till CES 2019

Det drar ihop sig till Consumer Electronics Show 2019 – världens största mässa för hemelektronik. Jonas, Kenneth, Emil och Andreas packar väskorna och laddar för Las Vegas.

103

SweClockers fyller 20 år – häng med och fira med oss under hela 2019!

Poppa champagnen och plocka fram den beigea datorlådan! SweClockers fyller 20 år och det ska vi givetvis fira tillsammans som om året var 1999.

61

EVGA Geforce RTX 2080 Ti FTW3 Ultra – påkostat grafikkort som inte övertygar

Svulstiga yttermått, maffig kylare och gott om strömförsörjning står på menyn när EVGA äntrar SweClockers testlabb. Häng med när vi testar EVGA Geforce RTX 2080 Ti FTW3 Ultra!

172

Red Dead Redemption 2 i topp när SweClockers röstar om årets spel 2018

Äventyr med Arthur Morgan tar hem en överlägsen förstaplats. Längre ned i listan är det dock betydligt jämnare.

172

Rösta fram årets spel 2018 – enligt SweClockers

Med de sista dagarna av 2018 inom räckhåll lägger vi ytterligare ett gäng spel till samlingarna. Nu är det dags att rösta fram den bästa titeln från året, enligt SweClockers medlemmar.

84

Årets dryckeskalender sammanfattad i siffror

Under nedräkningen till jul har redaktionen testat inte mindre än 27 olika, mer eller mindre aptitliga, drycker. För den nyfikne sammanställer medlemmen Tycho alla betyg i en tabell.

48

SweClockers önskar en riktigt God Jul!

Årets tomtesäsong är här, med allt från granar till hårda klappar. SweClockers passar på att önska alla en riktigt God Jul.

95

SweClockers Juldator 2018 – tillbaka till temat prisvärdhet

Innan tomten klämmer sig ned i skorstenen är det dags att avrunda 2018 med flaggan i topp. Här är SweClockers Juldator – en lagom maskin för dig som ska bygga ditt första system.

84

SweClockers alternativa julkalender 2018

Det lackar mot jul, vilket innebär kalendrar till både höger och vänster. Hos SweClockers väntar dock i känd stil en alldeles speciell variant.

26

Powercolor Radeon RX 590 Red Devil – en svårgreppad kandidat i klassen

Den uppdaterade grafikkretsen AMD Radeon RX 590 innebär flera nya modeller på marknaden. SweClockers passar på att sätta Powercolors Red Devil-variant på prov i testlabbet.

20

Snabbtest: Powercolor Radeon RX 590 Red Devil med lägre spänning

Att lägre spänning kan minska effektuttaget är välkänt, men vilka möjligheter finns med Radeon RX 590 och ger förfarandet nykomlingen mer prestanda? SweClockers undersöker!

39

Ray tracing i Battlefield V – vi följer upp redaktionens tester

Efter förra veckans testkavalkad av ray tracing ihop med Battlefield V passar Emil och Jonas på att sammanfatta resultaten och sia om teknikens framtid.

29

Inför mellandagsrean – SweClockers guidar bland komponenter

Grafikkort, processorer och andra komponenter kan vara en riktig djungel. SweClockers reder ut vad som är vad lagom till årets reasäsong.

113

XFX Radeon RX 590 Fatboy – Polaris på 12 nanometer

AMD laddar om i mellanklassen genom uppdaterade grafikprocessorn Radeon RX 590. På menyn finns bland annat förfinad tillverkning och uppskruvade klockfrekvenser.