Inlägg

Inlägg som Tanis har skrivit i forumet
Av Tanis

För företag/arbetsplats om det finns budget: http://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/routers/819-...
Vet flera stora kunder som nyttjar som för temporär o/e snabb access-setup.

Om du har bra mottagning o inte skall täcka av mer än en mindre yta med wifi, kan det gå lika bra med tex https://www.telia.se/privat/adminpackage/setupPackage.do?prod... eller motsvarande.

Av Tanis

Från https://www.comhem.se/blob/43614/2/manual-netgear-cg3700-data...

Router Mode
 To set the router mode:
1. Select ADVANCED > Administration > Router Mode.
The following screen displays.
2. Select one of the following radio buttons:
• Yes. The CG3700EMR device works as a gateway and provides connected devices
with IP addresses.
• No. The CG3700EMR device works as a bridge and devices obtain their IP
addresses from the Internet service provider.

Dold text
Av Tanis

ALL TCP 20 192.168.0.183 21
ALL UDP 20 192.168.0.183 21
ALL TCP 21 192.168.0.183 21
ALL UDP 21 192.168.0.183 21

Du forwardar 20 --> 21.

Av Tanis

Hos en kompis försökte vi med självhäftande, men blev för "tungt" med både högtalarkabel o nätverkskabel. Använde smältlim (punkt var 50 cm eller så) med gott resultat. När han flyttade ngt år senare rev han ner listerna o det blev förvånansvärt få märken (ingen garanti dock )

Av Tanis
Av Tanis
Skrivet av the_man550:

Hej!
Jag flyttar snart och planerar att använda onedrive i relativt stor utsträckning. Idag har jag ynka 1mbit uppströms via ADSL så det alternativet finns liksom inte, men när jag flyttar har jag alternativ på 10-100mbit uppåt. Relativt stor prisskillnad.

Visserligen kan jag testa själv när jag väl flyttat, men för att slippa betala extra i onödan första månaden och krångla med att testa så tänkte jag höra om någon av er med en 50-100mbit uppströms lina kunde testa och se vilken hastighet ni kommer upp i. Min förfäran är att deras servrar inte klarar långt mycket mer än 10mbit ändå.

Så om ni har lust testa gärna och rapportera tillbaka. Fördel om ni bor i Västra Götaland.
Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Finns en del diskussioner om det på MS forum:
http://answers.microsoft.com/en-us/onedrive/forum/sdperforman...
http://answers.microsoft.com/en-us/onedrive/forum/sdperforman...

Av Tanis

Ett platt nät (ett subnät/VLAN)? Kör factory default. Klart.

Av Tanis
Skrivet av mrqaffe:

Det kan vara en fördel att inte ha samma ssid på hemmaprylar eftersom wifiroaming fungerar rätt dåligt om man inte har en wifikontroller, man bör prova på plats eftersom man inte kan ge några säkra svar på vad som är bäst (förutom då att skaffa ett system med wifikontroller om man ska ha flera AP)

Nja, det där är delvis en myt. För det första är det alltid klienten som avgör om/när det skall roamas. Det är bra/dåliga drivrutiner som avgör hur bra roaming funkar - en kontroller kan inte "trolla" med usla klienter. För det andra funkar roaming utan kontroller i hemma-miljö oftast helt OK så länge vi inte pratar realtime-traffic - och det är inte helt vanligt att man hemma kör vare sig IPT eller live video medans man roamar.

I många klienter med bra/bättre drivare kan man ställa hur aggressivt den skall försöka roama.

Så länge radiomiljön inte är för trång o man har OK klienter funkar roaming utan kontroller oftast bra.

Av Tanis

Du kan inte skriva mot en lokal disk o/e usb-drive? Låter inte nätverksrelaterat.

Av Tanis

Antar att du inte vill betala för proffsprylar, då kan Ubiquiti vara intressant. Kolla deras APs på hemsidan samt litet priser tex http://www.interprojekt.com.pl/ubiquiti-airmax-unifi-c-108_18...
.

Av Tanis
Skrivet av Tommy:

Jag kommer åt min FTP-server med en app på telefonen som går via WiFi och samma router som datorn i vardagsrummet. Vad kan man tänka sig är problemet när XBMC inte lyckas ansluta med exakt samma inloggningsuppgifter?

Vad säger Filezilla loggen?

Av Tanis

Trådlöst eller trådbundet? Om trådlöst - kör med sladd några timmar o se om det är annorlunda eller samma.

Av Tanis
Skrivet av deegan:

Gratis är gott, och den funkar ju för en massa grundläggande saker som STP, viss routing klarar den av, VLAN och allt vad det innebär tror till och med du kan köra med PVLAN på den där modellen lite beroende på vilket ios som är i den.

OK att leka med som nybörjare - ingen routing dock. Ren Layer2. (3550-serien är L3).

Av Tanis
Skrivet av gimnyr:

Hur ska man resonera kring RSSI? Kan signalen bli för “stark”?

Ja, den kan bli onödigt starkt. Jämför med NÅGON SOM SKRIKER FAST HAN ÄR PRECIS INTILL DIG. Du hör honom lika bra (eller tom bättre om han pratar i normal samtalston). Dessutom slipper din kompisar/grannar höra att han skriker. Då slipper de skruva upp sitt tal/signalstyrka....

Har du -39 dBm om du är precis intill routern är det OK. Har du det flera rum bort/genom väggar, ja då SKRIKER DEN.

Av Tanis
Skrivet av anon81912:

Alla kablar fungerar utmärkt. Skall du krimpa själv rekommenderar jag den billigaste rullen på kjell, den är utmärkt! Den fungerar perfekt enligt standard (man kan dra liiiite över 100 meter).

Patch-kabel på över 100m?! Inte så att du menar installationskabel nu?

Om TS har minsta tvekan över skillnaden: https://www.youtube.com/watch?v=ej3UcSPUcIY

Av Tanis
Skrivet av Dunder:

Om de där siffrorna ser hyfsat statiska ut, så kör på kanal 9, så får du lite bandbredd mellan de kanaler som har flest användare.

Kanal 9 överlappar både med kanal 6 o 11. Det innebär att man både blir störd, samt stör andra, på båda dessa kanalerna. Endast kanal 1,6 o 11 kan samexistera utan överlappning, vilket är varför dessa bör användas.

Av Tanis

WLAN-kortet i din dator är troligen inte dual band? Att den stöjder 802.11n säger inget om stöd för 5Ghz.

Av Tanis
Skrivet av gimnyr:

Comhem skriver: “Modemen kan nämligen skanna efter andra trådlösa nät och därefter ställa in sig på den kanal som teoretiskt sett har bäst prestanda just då."

jag kan tillägga att just nu ser det ut så här på Compal/Neighbor APs:
jag och 6 st till på kanal 1
6 st på kanal 6
1 st på kanal 8
2 st på kanal 11
3 st på kanal 13
Compal ska alltså välja “den kanal som teoretiskt sett har bäst prestanda just då”. Och då kan vi uppenbarligen vara totalt 7 st användare på kanal 1.
Gör Compalmodemet verkligen rätt när den väljer kanal 1 åt mig? Är det verkligen så här AUTO ska fungera?

Det finns inget exakt rätt o fel. Vad baserar modemet sitt kanalval på? Mer avancerade system tittar inte enbart på hur många andra SSID den ser, utan kan även se hur många klienter som är anslutna, hur mycket trafik som går, göra spektrumanalys o se på sk "duty rate", SNR, m.m, m.m.

Att det ligger 10 SSID på kanal 1 o 2 på kanal 11 betyder inte med automatik att kanal 11 är ett "bättre" val. Det kan vara tok-chokat på det bandet, medan på kanal 1 går bara litet beacons.

Av Tanis
Skrivet av fizzdan:

Och om man vill köra flera virtuella maskiner?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, det beror som sagt på

Tex ren lagring/NAS kräver isig inte spec mycket - men skall NASen plötsligt köra transcoding, torrents, osv kräver den plötsligt mer. Det är ingen skillnad från en/flera fysiska burkar - förutom att du just kan dela på hårdvaran. Du måste sätta dig o speca just dina krav o vad din burk skall göra o klara av. Skulle tro att det finns ngn forum-del där dylikt diskuteras mer i detalj.

Av Tanis
Skrivet av fizzdan:

Ok, är det lika krångligt som det låter? Jag behöver något där tanten kan trycka på en knapp och starta om det om det inte funkar...

Vad är minimumkrav på processor /ram?

Skickades från m.sweclockers.com

Inte direkt svårt - men har du aldrig meckat med det kan det vara en viss tröskel. Vad du behöver för spec beror helt på vad du skall köra. För pfSense tex om du har xDSL, så funkar i princip vad som helst (se https://www.pfsense.org/hardware/#requirements).