Inlägg

Inlägg som Heinel har skrivit i forumet
Av Heinel
Skrivet av ClintBeastwood:

Är det inte 30 dagars öppet köp eller något om man köpt via nätet? Nu är det lite fult eftersom någon annan kommer få den här CPUn i så fall. Men det är ju upp till dig om du kan sova om natten eller inte med den vetskapen. Det ska alltså gå att byta även om du testat den. Jag har sett användare här på Sweclockers som skickat tillbaka massa processorer för att dom inte klockar tillräckligt i deras tycke.

14 dagars ångerrätt har man vid distansavtal, vissa (typ elgiganten?) har 30 dagars öppet köp(även i butik) men med öppet köp gäller inte reglerna att man får öppna och prova produkten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel

Alltså, så jäkla grymt jobbat! Både designen och finishen är absolut toppklass!

Är helt klart 2 byggen på swec som håller en helt annan nivå än allt annat. Det är din x99 och mr3D's tatami. Antalet timmar och mängden alu spån... sanslöst

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel

Om man bortser från frågan om det är värt det eller inte. Du kan få in en SFX eller SFX-L psu, mITX mobo med låg kylare och ett lågprofils graffe utan problem. Kommer kräva en del moddande och tänk för att få luftflöde. Googla lite SFF för inspiration.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel

ninjaeditar bort hela mitt inlägg.

Är extremt tveksam till att du hittar en "aio" produkt med 8+ lanportar. Det är möjligt att en orbi skulle fungera, kan dock inte gå i god för vad dess 5GHz backbone ger för hastigheter under förutsättningarna.
Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av Tommty:

Nej, distansavtalet på 14 dagar går ej att neka, däremot kan dem göra ett prisavdrag om slitaget anses vara mer än nödvändigt för att testa produktens funktion.

Det finns ju ett flertal undantag som JeagerMeisterSWE redan länkat till. Så nej, det är rätt att neka ångerrätt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel

Sätter en tia på att den 6-kärniga mainstream processorn blir en i9 också och lägger sig 1000-1500kr över 7700k i pris.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av Mange43:

Vi som vill ha prestanda NU,kör Nvidia.
Nöjer man sig med åravis i framtiden prestanda,då kör man på Zeeeeeen.

Zen skämten fungerar ju inte riktigt på gpuer😂

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel

Äh, det där lilla. Min dotter ställde sig barfota på min iphone 6 när den låg plant på parketten(strax efter den släpptes). Glaset sprack diagonalt över hela skärmen. Orka lägga pengar på att laga telefoner som måste sova på egen dunkudde för att inte gå sönder.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel

Kan säga att min sambo tycker att datorn är förbenat ful också. Nu bor vi i hus så jag har allt utrymme jag behöver. Men har haft datorn i vardagsrummet när vi bodde i lägenhet. Mitt tips
1. Snyggt skrivbord
2. Sätt upp skärmen på väggen med superslimmat vesafäste, kabelkanal. Kapa en masonitskiva i rätt storlek, tapetsera, sätt fast 2 böjbara "trådkrokar" och häng på skärmen när du inte spelar(screen cover).

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av Yoshman:

Hur är den inte sund, det primära här är att öka responsen maximalt och speed shift är en rejält lyft, i alla fall på mobila modeller (på desktop skulle man egentligen stänga av frekvensskalning helt, ger faktiskt lite bättre prestanda i t.ex. spel men drar mer ström). D.v.s. denna snabba throttling är kritiskt för huvudsyftet och huvudsyftet ger en klart märkbar positiv fördel för kretsen.

"Otrolig stress i materialet". Kom igen, leta inte problem där det inte finns. Hur vanligt är det att en dator dör p.g.a. av att själva CPU-kretsen dör? Det måste stå för långt under en promille av alla fel. Tittar man på datorer som står på 24/7 är det statistiskt sett extremt osannolikt att dator kommer avsluta sina dagar på något annat sätt än att man helt enkelt ersätter en fullt fungerande maskin, finns en rad tekniska och ekonomiska orsaker till varför det inte är vettigt att använda allt för gamla system.

Visst, metall har högre densitet men lägre värmekapacitans. Tar inte riktigt ut varandra, men är ändå i samma härad. Beräkningen var främst till för att visa varför det är helt väntat att temperaturen kommer ändras väldigt snabbt i en krets som kan gå från < 1 W till närmare 100 W på under 1 ms.

Och det är kritiskt för en krets som 4C/8T Skylake / Kaby Lake att tåla höga temperaturer. Värmeöverföringen är linjärt proportionellt mot bl.a. arean mellan kretsen ochc IHS, den är i praktiken lika med kretsen area.

Jämför man då t.ex. Ryzen 1800X och i7-7700K så det ungefär samma TDP, för enkelhets skulle antar vi att de drar lika mycket. Ryzen har en kretsyta på ~200 mm^2 och i7-7700K på ~120 mm^2, för att en kylare ska samma kyleffekt för dessa två kretsar måste i7-7700K kompensera sin mindre kretsyta med högre delta mellan krets och omgivning (IHS/Kylare).

Antag att temperaturen i chassi ligger på ~30°C, antag vidare att Ryzen håller ~70°C under last. För samma kyleffekt måste då i7-7700K tåla 30 + (70-30)*200/120 = 96°C.

Så åter igen: var ligger problemet här?

Och visar inte trådar likt denna (som har syskon över hela internet just nu) rätt väl varför ett företag måste göra det väldigt klart att de officiellt inte stödjer överklockning?

Jag kan förstå att folk blir irriterade eller arga, intel vill ju både ha kvar kakan och äta den. Man marknadsför hårt med öveklockning, upplåst multipel mm men vill ta avstånd från resultaten av det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel

Förstår inte hur folk kan bli så provocerade. Hade ts tyckt att det var en stor uppoffring hade han säkerligen tagit diskussionen. Vissa vill ha stationär, andra konsoll eller laptop. Själv tycker jag dock att ett skrivbord är en ovärderlig arbetsyta som är riktigt snygg om det görs rätt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av Khers:

Jag tabbade mig ordentligt idag. Av någon anledning fick jag för mig att sammanställa vad ett, ännu inte i mina händer, tangentbord kostat mig i delar. Om ni likt mig har lätt att glömma vad saker har kostat och lätt blir lite fartblinda när allt handlas i dollar, gör aldrig en dylik sammanställning.

Hehe, har man sagt a... dela med dig av glädjekalkylen!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av Weiman:

Alternativa fakta? DDR3 började säljas 2007.

Hmm.. relativ fakta. Jag och min sambo träffades för 9år sedan och då var den inte ny. Vi kan säga 10år sedan då? Kommer ihåg att jag var väldigt tidig med att slita mitt hår till vista med den datorn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av foxzox7:

4 GB ram? Året är 2017 microsoft, 4GB är inte OK

Senast jag köpte en laptop var för 11 år sedan.. den kostade 9900kr och har/hade 4GB ddr3

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av KplSteiner:

Studenter är inte en homogen grupp dock. Visst, ingenjörer kommer kräva andra specialiserade program, men de allra, allra flesta kommer klara sig med Office, det gjorde jag exempelvis. Och pluggar du till ingenjör är det inte kört för dig heller, antingen kan du göra om ditt program till UWP via deras superenkla verktyg för ändamålet eller så pungar du ut med 500 pix for att uppgradera. Du har ju ändå inte betalat något för W10S som vad jag kan förstå är gratis för OEM.

Skickades från m.sweclockers.com

Okej, tror vi missade varandra lite. Jag kan absolut se en plats för ett gratis windows som täcker mångas behov, även en del studenters. Det har dock ingen plats i bärbara i 10-25k klassen, då förväntar man sig inte ett nerfat gratis-os.

Av Heinel
Skrivet av KplSteiner:

Konceptet W10S kommer funka klockrent för studenter, barn och farsan där hemma som kanske inte borde kunna installera vilka exe-filer som helst, utan bör hålla sig till UWP-applikationer så de inte laddar ner något virus eller så.

Det ger ju också mycket mer frihet om man kan få W10S gratis som erbjuder det mesta folk behöver, men ändå kan uppgradera till W10 Pro för en femhundring om man vill ha fler funktioner. Se det som att W10 Pro helt plötsligt kostar 500 spänn istället för kanske 2000 som idag.

Värt att anmärka på är också att W10S är baserat på W10 Pro, så många Pro-funktioner får man gratis, såsom Bitlocker.

Skickades från m.sweclockers.com

W10S kommer ju inte fungera alls för studenter.. Alla utbildningar har programvaror som inte finns i msstore. En dator utan endnote hade inte fungerat öht när jag pluggade, för att inte tala om alla stackars ingenjörer.

Av Heinel
Skrivet av of-doom:

Hade den varit tyst så hade den nästan varit perfektion efter min smak! Hoppas fler utveklar något liknande fast tyst och gärna trådlöst.

Skickades från m.sweclockers.com

Finns flera membrantangentbord med sliders, har funnits drösvis sedan 70talet, nu får de tydligen en renässans. Vet att både logitech och turtlebeach har liknande produkter sedan ett eller ett par år tillbaka. De flesta utan klick(vilket är en puckad gimmik när du ändå måste bottna).

Av Heinel
Skrivet av Hankburger:

Med andra ord... 90% av hela keyboardmarknaden lider av detta.

Nja, här försöker de ju ta 1100kr för ett membrantangentbord som klickar.. inte många som försöker med en sådan "shakedown"

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel
Skrivet av drakelito:

Den såg bra ut
1080 Ti

Då är det gsync som gäller om du ska ha adaptiv bildsynkronisering. Det är dock absolut inget måste, så du får läsa på och fundera på om det är värt ett par tusenlappar extra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Heinel

Hahaha, de har lyckats ta det sämsta av alla världar
-svampigt
-aktivering vid bottning
-klick

Skickades från m.sweclockers.com