Inlägg

Inlägg som SummitSub har skrivit i forumet
Av SummitSub

Dystopiska visioner åtsidan... Kan jag få fri leverans till min balkong oavsett om det är pizza eller grafikkort så ser jag stor potential i drönare, men då vill jag ha pengar tillbaka på sekunden vid utebliven leverans.

Av SummitSub
Skrivet av Scarabeo:

Jag införskaffade en MX Vertical precis då jag haft ont i handleden till och från på sistone. Jag vande mig väldigt snabbt vid den nya formen och har inte känt av någon värk än så denna verkar göra susen.

Kan tillägga att jag har rätt stora händer och för mig passar den perfekt men hört att vissa med mindre händer tyckt att den var för stor.

Håller med. MX Vertical är väldigt ergonomisk. Jag har små händer och den funkar men kan tänka mig att vissa med aningen mindre händer har problem.

Den har grym batteritid och känns kvalitativ, men önskar den hade bättre scroll. Hade kunnat betala mer för det och även för högre polling rate.

Av SummitSub

1150 moderkort mATX/mITX

Hej!

Söker mATX/mITX-moderkort med Socket 1150, gärna chipset Z97

PM:a modell med prisförslag.

Kan åka en bit ifrån Stockholm för att hämta det ifall du vill slippa posta!

Betalar Swish eller kontant!

Läs hela annonsen här

Av SummitSub

mATX 1150 Z97 sökes!

Hej!

Söker ett moderkort med Socket 1150, Chipset Z97

Har du ett liggandes ger jag dig gärna pengar värt besväret!

Kommentera vad du har med prisförslag.

Kan åka en bit ifrån Stockholm för att hämta det ifall du vill slippa posta.

Läs hela annonsen här

Av SummitSub

Letar efter en slags TV som säkert är ganska intressant för många här.
Det jag söker är en dum TV, eller åtminstone en där de smarta funktionerna inte försöker inskränka upplevelsen under vardagligt användande (som hur samsung försöker peta in reklam på fler och fler ställen) . Jag strömmar såklart via externa enheter som dator och chromecast.
Ur prestandasynpunkt så söker jag 4k-panel för filmtittande, men även kapacitet för äkta 120hz vid 1080p gaming och låg latens i detta läge.

Av SummitSub
Skrivet av Aleshi:

Ultrakompakt? Tar ju upp ungefär lika mycket skrivbordsyta som vissa ATX-chassin. Det enda de egentligen har minskat är den oftast minst vikta dimensionen, höjden. Så har de krånglat till innanmätet och kapaciteten rejält på kuppen.
Fortfarande inte imponerad över idéen att bara minska funktion men behålla ytan när man gör så kallade kompakta chassin. Kan inte förstå människor som vill ha litet och krångligt utan någon annan anledning att det är "snyggt". En annan vill ha litet för att det ska tillföra något. Som att det tar mindre plats t.ex.

Du har nästan helt rätt! Tänker också på det där då jag i framtiden kommer bygga ITX, men då handlar det inte bara om att spara yta egentligen, utan mycket för det du ifrågasätter - det ser bara nice ut. Men då vill man ju offra så lite som möjligt när det gäller kylning tex. Det finns ju fördelar med att ha ett mindre lättare chassi (+sfx psu), som om man flyttar det en del - då inte bara för DH, utan för städning runt och i datorn. Jag tänker också att jag vill belasta mitt höjbara skrivbord så lite som möjligt, trots att ett par kg inte gör någon större praktiskt skillnad.

Precis som med all annan design (boende, kläder) så finns ju mode. Vissa saker kommer alltid vara inne i vissa kretsar, tex att vissa pc-entusiaster vill ha det största tornet med flest radiatorer, men ur en estetisk synpunkt så finns det något väldigt tilltalande med att ha en minimalistisk skrivbords-setup som presterar långt över förväntan - vilket många nuförtiden värdesätter mer än GPU load temp!

Av SummitSub
Skrivet av KniFF:

Kul att du gillar det! Köp inte stolen ny, jag beställde via www.2ndhnd.com
Jag har använt en bunt Kinnarps-stolar och Embodyn är bättre pga ryggstödet och lite andra saker. Jag gilar mesh-tyget, känns luftigt och fräscht.

Tack för tipset! De hade dock inga embodys som såg intressanta ut och funderade över hur jag brukar klaga på fuktig bak på sommaren så en Aeron för 5k blev det! Blev ett lättare val när man sparade över 10kkr

Av SummitSub

Gillar mycket med den här hörnan!!! Prydligt och smarta lösningar, men hade dock haft alla småprylar i en utragbar låda under skrivbordet eller i en påbyggnad! Hatar när det ligger massa grejer framme. Men jag är petig.

Undrar dock över stolen. Efter mycket efterforkning har jag kommit fram till att det antagligen blir en Embody. Tittade först på stolar i 7k-klassen och senast på Herman Miller Aeron men hörde sen om hur Embody var bekvämare på många sätt i samma premium-klass. Hur står den sig mot andra stolar du testat? Många säger att den är värd priset, men vill har fler uttalanden innan jag pungar ut 17k

Av SummitSub

Hoppas det stämmer att protonmail fortfarande är säkert. Migrerar för tillfället långsamt från gmail till protonmail...

Av SummitSub
Skrivet av The-Architect:

En sån här rackebajsare!
Köpte den hos ergoff.se, heter Ergohuman Mesh, jäkligt nice då det inte blir så mycket rövasvett. Dyr som fasen, men man är väl IT-konsult, så det drabbar ju ingen fattig.
https://www.ergoff.se/2000-large_default/ergohuman-mesh-kontorsstol.jpg

Den har jag kikat på! Verkar sällsynt med mesh att sitta på, men det ä väl pga hållbarheten? Skulle älska att ha lite vädring där på sommaren...

Av SummitSub

Väntar fortfarande på ett mATX-chassi med knappt 30cm i djup... Behöver inte plats för annat än fläktar framför moderkortet! Visst tappar man stöd för vattenkylning eller massa hårddiskburar, men nästan alla chassin på marknaden verkar ha stöd för det, medans andelen som faktiskt utnyttjar utrymmet är omvänt proportionellt..

Av SummitSub
Skrivet av martinot:

Inte dagligen (har annan bärbar för det), men däremot helt perfekt på tex. resor och speciellt flyg:

1. Ofta trångt på "flygbrickan" framför, men med Surface Pro så är det perfekt att plocka bort tangentbordet om man bara skall läsa någon PDF eller Worddokument. Fungerar extra bra så samtidig som man äter/fikar.

2. Har även kommit undan med datorförbud vid start/landning. Typiskt scenario: Flygvärdinna säger till andra som har PC eller Mac uppe: "Ni måste sluta jobba stänga ner datorn vid start" (eller landning). Kommer bort till mig: "Vad är det? Är det en surfplatta?", varpå jag typiskt säger "Det är en avancerad surfplatta med ett löst tangentbord till; se här" (demar hur jag tar loss det). Flygvärdinna: "Det är Ok" (och ler). Andra passagerare som fått stänga ner sina PC/Mac tittar lite surt/avundsjukt på när jag obekymrat jobbar vidare (även om lite småknöligt i knät så funkar det när man har mycket att skriva).

Verkligen special "use case", men riktigt bra i dessa situationer.

Grymt om man flyger mycket?!

Av SummitSub

Ser fruktansvärt bra ut! Synd bara att operativsystemet är så motbjudande :/

Av SummitSub
Av SummitSub

Tack för grym info!
Alltid bra att ha i åtanke när man själv planerar på att bygga in burken i en klaustrofobisk mardröm

Av SummitSub

Stiligt! Om de bara hade skåpet i mörkare kulör... Har du undersökt om det gör stor skillnad i temps att ha skåp-fläktarna på max/min under stresstest eller gaming?

Av SummitSub

Wow! Det där chassit väcker starka känslor hos mig... Hur får man tag på ett sådant?

Av SummitSub
Skrivet av theo0019:

Innebär det stöd för windows 8 också?

Vem undrar?

Av SummitSub

Brukar inte gilla vitt men den här såg rätt schysst ut gillar att det bara är insidan!

Av SummitSub

Givet köp för mig! Länge kört med Razer Naga och bytte nyligen till rival för sensorn som är så mycket bättre än Nagas, men jag saknar knapparna..