Inlägg

Inlägg som bcbsh har skrivit i forumet
Av bcbsh
Skrivet av Rambooo82:

Hej!

Om du har ett usb minne på minst 8 GB så skapa en windows 10 installation på den med MS verktyget HÄR där väljer du version och språk du vill använda. Skapa från annan dator om du inte kan göra på din egna.

Boota sedan datorn på usb minnet.

när du kommer till att välja partitioner så håll in shit f10 då öppnas ett komando fönster.

Skriv in diskpart och tryck enter knappen.

efter detta så skriv in list disk.

Om du har flera diskar så koppla ut dessa innan om du vill att dom inte skall få några boot spår skriva på sig. (Datorn skall ej vara på eller strömen i.)

om du bara har 1 disk skriv select disk + det nummer som står på diskens rad. har du gjort som Ovan skall det bara dyka upp 2 diskar usb minne och HDD / SSD i listan Du ser ingen skillnad på mekanisk eller solid disk förutom storleken.

https://s10629.pcdn.co/wp-content/pictures/2009/09/list-disk.png

efter detta skriv Clean och tryck enter.

Detta gör så hela disken rensas och du får inget kvar har du andra diskar i skall du bara välja den disk du skall rensa.

Stäng fönstret och backa 1 steg i installations menyn. Välj disk och fortsätt men installationen. startar datorn upp i annat system med program installerade har du en disk med windows på som är active och boot bar och denna bör då tas bort.

Hoppas detta fungerar för dig.

Jag provade denna metod, när jag väl ska välja den rensade disken (min enda inkopplade just nu) så får jag meddelandet: "Det gick inte att skapa en partition på disken 0. Felet uppstod när partitionen som har valts för installation skulle förberedas. Felkod 0x8007000D

Skrivet av NeKeM:

Kan det vara så att du hela tiden bootar om från USB minnet och därför formaterar/Installerar om Windows om och om igen? Öppna Bios och ändra vilken ordning du vill boota från.

Kanske är så enkelt?

Om jag säger såhär, jag har byggt datorer och formaterat minst 100 gånger i mitt liv, så vi kan utesluta amatörmisstagen och saker som märks av. Detta är något nytt slag av märkligt.

Av bcbsh
Skrivet av dannesthlm:

Det låter ju både osannolikt och konstigt att innehållet på hårdisken är kvar, om den gått igenom en formatering. Du har inte missat något i installationsprogrammet så att du inte gått igenom formateringen?

Skrivet av Ferrat:

Gissningsvis så formaterar inte windows om utan installerar bara ovanpå sig själv mer som en reparation, du måste ta bort partitionen så att den skapar en ny och formaterar om den.

Nej, den går igenom ända till slutet och vanligtvis avslutas windows installationen efter en omstart där man kan välja basinställningar osv, men efter omstart går min dator tillbaka till det vanliga, utan en ny windows installerat ovanpå

Jag trycker på "ta bort" på alla partitioner innan jag påbörjar installation men ändå är allt kvar efter installation....

Av bcbsh

Windows tillåter inte mig ominstallera windows

Jag har haft problem med datorn på senaste veckor och försök med ALLT! För det första tillåter inte windows mig att öppna några .exe filer, så jag kan inte installera något program för att kolla efter fel på hårddisken. Så jag vände mig till alternativet att helt enkelt formatera om windows och installera på nytt. MEN, till och med efter jag bootat från en usb, gått igenom installationsprocessen så startas datorn om som att inget har hänt, mina filer är kvar, ingen ny windows installerad och jag sitter fortfarande i skitet. Det funkar inte med att återställa med windows egna alternativ heller, processen startar bara om datorn och allt är som vanligt igen. Hur kan jag radera allt på SSD:n och installera windows på nytt utan att behöva ladda ner program med tanke på att windows ändå inte tillåter mig att öppna någon .exe fil?

Av bcbsh
Skrivet av panpo98:

Om dom inte är i skärmen så borde dom vara i TV.

Hur vill du ha bilden?
Vill du ha samma bild på både skärmen och TV (klona bilden)eller vill du har ikonerna osv bara på skärmen?

Edit:
Du kan höger klicka på skrivbordet och ändra i bild inställningarna vilken som ska vara huvud skärmen där allt sånt hamnar. Rutorna men en 1 och 2 i kan flyttas runt så att de stämmer med skärmens och TV placering i rummet så att man inte blir förvirrad.

Du kan också trycker Windows knappen+P för att få samma bild på båda och sen ändra som jag skrev ovan till det du vill ha det.

Tack som fan! windows + P funkade!! men jag får störningar i bilden, vad kan det bero på...?

Av bcbsh

Ser bara bakgrundsbilden

Hej! nu är det så att jag har kopplat min dator till TV:n och hemmabiosystemet genom en Minidisplayport - HDMI adapter och sen en HDMI kabel (gäller båda). Allt funkar bra när bara TV:n är kopplad eller när datorskärmen är kopplad tillsammans med hemmabiosystemet (på samma sätt (minidisplayport-HDMI)) men när jag kopplar datorn till både TV:n och hemmabiosystemet får jag bara en bild på min bakgrundsbild på skärmen och kan inte se något annat inga ikoner på skrivbordet, ingen aktivitetsfält osv.

Får även upp det här när ja kopplar tillbaka till datorskärmen:

http://i49.tinypic.com/3486buh.jpg

Av bcbsh
Skrivet av janee:

Om du har ett AMD/ATI grafikkort skall du använda en DVI>HDMI adapter som är kompatibel med AMD/ATI grafikkort för att både bild och ljud skall fungera.

Denna adapter brukar följa med i kartongen för AMD/ATI grafikkort som saknar HDMI utgång http://www.inet.se/produkt/5408583/ati-dvi-till-hdmi-adapter

kommer den då fungera med min Gigabyte 6990 HD????

Av bcbsh

men när jag kollar på kablar att köpa står det [ljud: nej] på alla... :/

Av bcbsh
Skrivet av stoffeboffe:

DVI skickar likadan bildsignal som en hdmi, fast utan ljud. Så jag skulle säga nej.

så en DVI-HDMI kabel klarar att skicka 720p ?

Av bcbsh
Skrivet av Racka:

Vanligtvis skulle jag säga nej men jag fick reda på att det går för ett tag sedan. Om du använder en speciell adapter så kan du använda de oanvända ledningarna i DVI-kabeln för ljudöverföring, förutsatt att ditt grafikkort stödjer det.

Vad är det för slags adapter och hur får jag tag på den?
stödjer DVI överföring av 720p ?

Av bcbsh

DVI till HDMI, ljud?

om jag använder mig av en dvi till hdmi adapter från datorn sen hdmi kabel till tv:n, får jag då ljud på tvn?

Av bcbsh

hur är de med slangklämman då? storleken? tack för svar!

Av bcbsh

Val av slang?

Hej, sätter ihop ett vattenkylningssystem och undrade, hur vet jag vilken slang jag ska välja, hur stor diameter vill säga? Nybörjarfråga...

tack

Av bcbsh

laddade ner visual c++ runtime och .net framwork och installerade de som kunde installeras och det fungerar fortfarande inte. men finns det något annat sätt än drivesweeper att ta bort alla drivers, för jag orkar verkligen inte formatera...

CCC.exe har inte hängt sig, det är bland det första jag kollade... :/ önskar det var så enkelt..

Av bcbsh

driver sweeper vägrar starta efter installation.. :/ provade den innan ja skapade tråden har jag för mig

Av bcbsh

någon som åtminstonne vet hur man tar bort exakt alla drivers osv för att göra en helt ny istallation?

Av bcbsh

Cataclyst Control Center Startar Inte!!

Hej, nu är det så att jag har en HD6990 och nyligen bestämde sig CCC att sluta fungera och startade inte, jag sökte på olika forum och testat att avinstallera, använda regcleaner och till och med manuellt ta bort alla ATI relaterade filer för att återigen installera CCC men det funkar inte!

Jag behöver den för att sätta på fläkten på högre varv och för att ställa in mina skärmar!

Finns det något sätt någon kan hjälpa mig?! jag behöver köra BF3 för fan!

Av bcbsh

Jag har en Haf-X och funderar på en 200mm radiator i toppen av chassit?
LT? HF? sorry men jag är ganska ny inom detta

Av bcbsh

kollade nu och CPU:n ligger på 61 vid load, farligt antar jag?

Av bcbsh

Vattenkylnings komponenter

Hej!
jag tänkte lite komponenter för att sätta igång min installation av vattenkylning system.
Jag har en HD6990 och i7-2600K CPU och tänkte kyla ner de båda!
mina temperaturer ligger på:

HD6990: 50-60 Grader
i7-2600K: 35-50 grader

(båda från idle till load)

vilka komponenter skulle passa bra?

Tack i förhand

Av bcbsh

finns det något sätt man kan fixa det här på?