Inlägg

Inlägg som Yoku har skrivit i forumet
Av Yoku
Skrivet av Pazooken:

lär bli över 10 k för dem komponenterna

Såg du mitt exempel?

Den hamnade på 9000 med SSD och jag är fortfarande osäker på om jag ska ha det.

http://www.prisjakt.nu/produktlistor.php?do=lista&k=988417

Av Yoku
Skrivet av kundvagnen:

Tror du får överstiga 8k ifall du skall ha sån setup:D

Ungefärligt pris bara Men jag märkte att med de kraven jag hade landade det på ca 9000 kr exklusive skärm.

Skrivet av slobodan87:

Här är va jag kom fram till när jag följde dina önskningar: http://www.inet.se/kundvagn/visa/442431/2011-05-15

Processor, moderkort och lagring valde jag precis de du ville ha, men jag har ett frågetecken varför du ska ha två hårddiskar? Hade jag varit du hade jag tagit en hårddisk till att börja med på kanske 1TB och sen köpt mer om behovet uppstår, eller lägga nån tusing på ssd, som jag tycker du gör ett stort misstag med att utesluta. Om du älskar lagring och inte prövat snabbheten i en ssd vet jag inte om du kan kalla dig för att älska lagring...

Fractal design ARC avråder jag dig ifrån, då den är helt oisolerad från ljud, och är mer anpassad för vattenkylning. Ta istället fractal R3 (kampanj just nu på den vita) som är mycket tystade och snyggare. Även R3 har anslutning för USB 3 på framsidan, PLUS att de följer med en frontpanel för USB 3 med moderkortet!

Grafikkort vill du ha för runt 2000kr säger du, och här är 6950 marginellt bättre än 560 så jag hade valt de
(källa: http://www.sweclockers.com/artikel/13779-grafikkort-prestanda...)
Sen kan du ju uppgradera med ett till i framtiden, de räcker nätagget till för också, se nedan. Dock skrev du att delux moderkortet stödjer guad sli och 4way Crossfire, detta stämmer inte, då kortet bara har tre PCI-E portar, så tre kort är max...

Minne tog jag 4gb 1333Mhz som räcker gott och väl till spel.

Nätagg blev de 650W som räcker väl till din rigg de med. Dock så valde jag här att inte välja ett modulärt då din budget redan är VÄLDIGT tight, för att spara in pengar, men vill du lägga några hundra extra så rekommenderar jag de starkt!

Skärm blev en BenQ som är väldigt bra skärm för pengarna, dock i minsta laget tycker jag för gaming...

Dvd blev en vanlig, då de flesta idag låter som tröskvärk är de svårt att hitta en tyst som du vill ha...

Kringutrustning tog jag ingen, då din budget som jag nämnt är väldigt tight för dina önskemål, så detta kommer du få lägga till i framtiden, tex processorfläkt om du vill clocka mm...

Översteg budget med 2000kr när jag följde dina önskemål, och jag brukar rekommendera andra att de är ungefär runt 10.000 du hamnar idag om du ska ha en någorlunda gamingrigg, i mina ögon är detta du valt en budget maskin...hade jag varit du hade jag sparat minst 10.000 eller kanske 12.000 för att inte känna i efterhand att man behöver uppgradera massa för att bli nöjd...Har redan bytt ALLT i min egna dator efter bara ett år för att jag snåla för mycket från början, kan vara något värt att tänka på...

Tack! Jag har kollat runt lite nu och börjat fundera på en SSD iallafall. Men bara 60 GB. Jag har däremot inte kunnat välja en optisk enhet. Det får jag göra senare.

Jag valde också Gtx 560 ti för att den är NVIDIA 3D Vision Ready, NVIDIA 3D Vision Surround Ready, NVIDIA PhysX Ready, har NVIDIA CUDA Technology och är NVIDIA SLI Ready. Det jag kanske saknar skulle vara Eyefinity. Men men, allt kan man inte få.

Här har jag ett exempel. Synpunkter?

http://www.prisjakt.nu/produktlistor.php?do=lista&k=988417

Finns det något liknande billigare? Räcker det med 650W till SLI också? Ska jag skaffa mer kylning? (Till vad i så fall?)

Skrivet av christian.r:

detta lyckades jag få fram: http://www.inet.se/kundvagn/visa/442518/2011-05-15 då har du möjlighet till cf. Ljudkort hade jag väntat med och först provat det integrerade vilket är helt ok.

Tack så mycket! (+Samma svar som ovan)

Skrivet av slobodan87:

Tycker de är roligt med folk som skapar en tråd och vill ha hjälp, och sen inte själv deltar i disskutionen...stor mening att göra en tråd då lixom...

Förlåt så mycket för att jag inte kan besöka sweclockers forum 24/7. Jag glömde visst att man måste det.

Av Yoku

Speldator för ca 8000 kr

Tjenare! Ny här på forumet.

Jag skulle vilja ha tips på komponenter till en speldator. Jag listar behov nedan men även det jag har kollat på.

Processor: Här tror jag att jag har bestämt mig för Intel Core i5 2500K 3,3GHz. Det verkar vara den bästa för det priset.

Moderkort: Jag har kollat lite på ASUS P8P67, EVO, Deluxe etc. ASUS Deluxe kortet har Bluetooth och stöd för både SLI och CrossfireX även 3 way, 4 way och Quad SLI. Skulle vara bra med Usb 3.0.

Chassi: Den är jag nästan helt hundra på och det är Fractal Design Arc. Har koppling för intern usb 3.0.

Lagring: Jag älskar mycket lagring! Här vill jag att det ska vara stort, tyst och snabbt (svalt). Kan tänka mig två hårddiskar. En för lagring och en för system, eller två likadana om de är bra. Men jag väntar med att köpa SSD. Det är fortfarande för dyrt. Har kollat lite på WD Green och Black.

Minne: Detta är nog det svåraste för mig att välja. Hur mycket ska jag ha? Och vilka då?

Grafikkort: Detta är ett svårt val. Nvidia eller Ati? Radeon eller GTX? Har kollat lite på 560 ti 1GB och 6950 2GB. De ligger ungefär på samma pris. Jag skulle helst vilja ge runt 2000 för det. Kanske kommer att köra SLI eller CFX om några år.

Optisk enhet: Här räcker det med en DVD-brännare. Inte dags för Blu-ray. Denna ska vara tyst och snabb.

Nätaggregat Här ska det om det blir pengar över ett modulärt och kanske 80+? Får ha två alternativ om jag ska köra SLI eller CFX om några år.

Datorskärm: Minst 19 tums skärm. Max 3 ms i responstid (tror jag). Helt enkelt en bra skärm.

Övrigt: Behöver jag: ljudkort, fläktar, fläktkontroll, kablar, processorkylare etc?

Tack så mycket!