Inlägg

Inlägg som Jeo1996 har skrivit i forumet
Av Jeo1996

Hjälp INSERT * INTO(phpmysql) fungerar inte!

Jag har använt mig av nickfrostys tutorial på youtube och försökt göra en databas gästbok. Jag har gjort några justeringar för att passa mitt projekt men ser själv inga fel i koden, ändå så fungerar det inte att lägga in ett nytt inlägg i min databas via PHP.

Här är min kod

<?php // tar bort felmeddelande som kan uppfattas som fel men är inte fel error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE); ?> <!doctype html> <html> <head> <meta charset="utf-8"> <title>Gästbok</title> </head> <body> <?php // skapar koppling till databasen mysql_connect("localhost", "root", ""); // väljer själva databasen mysql_select_db("guestbook"); echo "<h1>Lägg till nya meddelanden</h1>"; // hämtar värden från formuläret och deklarerar variabler if($_POST['add']){ $name = mysql_real_escape_string($_POST['name']); $email = mysql_real_escape_string($_POST['email']); $message = mysql_real_escape_string($_POST['message']); if($name && $email && $message){ $time = date("h:i A"); $date = date("F d, Y"); // lägger till i databasen mysql_query("INSERT INTO 'guestbook' 'guestbook2'('id', 'name', 'email', 'message', 'time', 'date') VALUES ([$id],[$name],[$email],[$message],[$time],[$date])"); echo "Ditt inlägg har lagts till"; } else echo "Du måste fylla i all information"; } // formulär för att lägga in nytt inlägg echo "<form action='guestbook2_admin.php' method='post'> Namn: <br /> <input type='text' name='name' /> <br /><br /> E-post: <br /> <input type='text' name='email' /> <br /><br /> Meddelande: <br /> <textarea name='message' style='height: 100px'></textarea> <br /><br /> <input type='submit' name='add' value='lägg till' /> </form> <br /> <h2>Inlägg</h2> <hr /> "; // väljer tabell $query = mysql_query("SELECT * FROM guestbook2 ORDER BY id DESC"); $numrows = mysql_num_rows($query); // om det finns inlägg i databasen skriver vi ut dem if($numrows > 0){ while($row = mysql_fetch_assoc($query)){ $id = $row['id']; $name = $row['name']; $email = $row['email']; $message = $row['message']; $time = $row['time']; $date = $row['date']; // Funktion som byter rad om texten i meddelendat byter rad $message = nl2br($message); // skriver ut meddelande och info echo "<div> Av <b>$name</b> - klockan <b>$time</b>, <b>$date</b> <br/> $message <a href='guestbook2_delete.php'>Ta bort inlägg</a> </div> <hr />"; } } // om inga inlägg finns else echo "inga inlägg hittades"; ?> </body> </html>

Av Jeo1996

Renderings förmåga över video minne?

Tjenare, hade vart riktigt schysst med lite råd och/eller åsikter

Det jag undrar är om det är värt att uppgradera min dator genom att lägga till ett GTX580 och köra SLI för det kommande GTA 5, grejen är att jag då förmodligen köper ett begagnat GTX580 med endast 1,5gb VRAM till skillnad från mitt nuvarande kort som har en kapacitet på 3GB. Kommer då prestanda ökningen jag får vara värd ett till kort som brukar ligga på 5-600kr?

Av Jeo1996

Rivatuner känner inte igen drivers även efter ForceDriverVersion

Har nyligen försökt överklocka mitt grafikkort med Rivatuner, men programmet vägrar att känna igen drivrutinerna jag kör (har provat med det senaste 331.14 och de äldre 314.22). Har ni någon aning om vad som kan vara felet?

Av Jeo1996

behöver hjälp med överklockning av grafikkort

Har på sistone försökt överklocka mitt grafikkort, så jag förstår det är det core Voltage man skall höja för att uppnå högre klockfrekvenser och sedan hålla koll på temperaturerna. Jag har klockat upp mitt kort till 950mHz och höjt volten till max på 1150mV, temperaturen på GPUn går aldrig över 80 grader men ändå kraschar eller throttlar GPUn när jag spelar CS:GO eller BF3.

Av Jeo1996
Skrivet av brillorm:

Tack så hemskt mycket! Det som verkligen tog bort allt var Adwcleaner i och med att jag redan hade gjort samtliga steg ovan

Av Jeo1996

Hur tar man bort delta-search helt o hållet?

Först av allt vill jag be om ursäkt om jag lägger upp tråden på fel ställe men hittade inget mer lämpligt.

Jag har lyckats få delta-search installerat på min dator och under en tidigare tid lyckats få bort den(någorlunda) men nu under de senaste dagarna har den börjat strula igen, den öppnas alltså med varenda ny flik och jag har gjort allt jag kan för att ta bort delta-search vilket innebär att avinstallera delta-search och alla program associerade med den, återställt chrome och tagit bort minsta lilla tecken på delta-search under särställningarna inklusive överlåta standard sökmotorn till olika andra sökmotorer som bing och google men fortfarande så kommer delta-search upp med varje ny flik. Jag har helt slut på idéer om vad som skulle tillåta delta-search.

Vet någon helt enkelt hur man verkligen tar bort detta program?
Tack på förhand!

Av Jeo1996

Finns det någon "high-end" smartphone på 4"?

Tjena sweclockers!

Har googlat och sökt efter någon bra 4" telefon dock hittar jag bara mid-range android telefoner och iPhone 5. Har såklart kollat på HTC One Mini och GS4 Mini men på 4,3" är de fortfarande lite för stora för att vara bekväma i mina små händer. Så känner ni till någon "high-end" telefon på 4" tar jag väldigt gärna tips!

Av Jeo1996

Ta reda på hur man kommer in på BIOS i din dator, därifrån ska man kunna återställa alla inställningar till fabriksinställningar.

Av Jeo1996

Du kan prova att gå in i enhetshanteraren och ta bort/avinstallera webcam'ens drivrutiner där, windows bör efter omstart automatiskt söka efter nya drivrutiner och installera dem dock är detta bara ett annat sätt att installera drivrutiner men om inget annat fungerar, prova!

Av Jeo1996
Skrivet av Puttefnasket:

Klockren beskrivning av ditt problem... NOT

Du glömde berätta vilket program det gäller

Oj, det är gäller Skype specifikt men fungerar inte med andra program heller

Av Jeo1996

Webcam fungerar ej i "3rd party" program, HJÄLP!

Den inbyggda webcam'en fungerar inte på min Lenovo l420 (skoldator). Jag har kollat att den finns i enhetshanteraren och tagit bort/avinstallerat drivrutinerna för att sedan installera dem igen (Försökte få nyare drivrutiner). Har uppdaterat operativ systemet (Windows 7 Enterprise) till det den senaste uppdatering men inget verkar fungera för mig just nu

Vad ska jag göra?

Av Jeo1996

Tack för alla tips! Ska nog försöka bara för skojs skull

Av Jeo1996

Vad vill folk ha hjälp med när de ringer dator/IT support?

Tjenare,

Tänkte börja en liten grej där jag erbjuder billig datorteknisk support lokalt runt mitt område. Själv har jag pillat, byggt och ibland diagnostiserat problem och eventuellt lagat familj och vänners datorer i cirka 3 år med en brinnande passion för ämnet (detta är min fritidssysselsättning). Jag känner mig rätt säker inom felsökning av datorer så varför inte försöka göra något slags hobbyyrke av det? Jag känner mig dock lite arrogant eller som en besserwisser när jag säger detta så jag tänkte fråga er innan jag går och lägger upp annonser.

Till er som är datortekniker eller helt enkelt bara väldigt erfaren inom området, har du några råd för mig? Vilka specifika problem brukar dyka upp hos människor när de behöver hjälp? Vad för slags verktyg/tillbehör bör jag ta med innan jag går till kunden?

Lägger till att jag endast är 16 år innan och om ni rekommenderar något jag inte har tillgång till

Tack på förhand!

Av Jeo1996

Woah 4.0 Mhz, var försiktig, datorn kanske börjar brinna...

Just kidding though

Av Jeo1996

Finns det något annat sätt att kolla stabiliteten om jag väljer att överklocka mitt kort? Förutom att spela något spel i ett par timmar.

Av Jeo1996
Skrivet av Falcon:

Så, nVidiakort klarar inte Furmark? Därför har nVidia lagt in en "säkerhetsåtgärd", specifikt just för Furmark då, att klocka ner sig?
Källa på detta? Jag tvivlar och hoppas du har fel för det låter inte riktigt vettigt att man inte skulle få göra vad man vill med sina grafikkort.
(Jag gillar inte heller Furmark, men..)

Till TS:
Är kortet överklockat?

Inte just nu men det har varit det och även då klockades den ner under stress test

Av Jeo1996

Core clock på GPUn minskar till ~hälften av vad den är satt på under belastning

Som titeln säger, undrar bara om det ska vara så eller om jag gör något fel. Jag använder de senaste drivrutinerna från Nvidia och min temp går aldrig över 56 grader. För att stress testa min GPU använder jag Furmark på Windows 8.

Av Jeo1996

En Fråga Om Vattenkylnings Konfigureringar

Hur kommer det sig att många som gör en custom vattenkylnings loop i sitt system väljer att flytta vattnet från processorn direkt till gpu? Det känns ju mer logiskt att efter att vattnet gått igenom cpu blocket att det går till en radiator som kyler ner vattnet och sedan går till gpu. Vad jag menar är att det ofta ser ut såhär pump>radiator>cpu>gpu>radiator>pump istället för pump>radiator>cpu>radiator>gpu>pump. Det enda problemet jag ser med den konfigureringen är att det då kommer in varmt vatten i pumpen.
Kan någon förklara detta för en mindre kunnig?

Tack på förhand! ^^

Av Jeo1996

Glömde ge ström till pumpen i H80...

Som titeln beskriver glömde jag att koppla in H80 pumpen och har kört datorn i drygt 30 min(inga tunga belastningar), nu låter den väldigt mycket. Lätet kan beskrivas som något klickande eller en överdrivet högljudd mekanisk disk. jag har lagt datorn på sidan men ljudet försvinner fortfarande inte helt men minskar mycket.
Är något förstört lr kommer detta att eventuellt gå bort?

Av Jeo1996

AXP II Fläktar Snurrar inte efter bortkoppling, hjälp!

Har nu haft en AXP II monterat på mitt grafikkort i cirka två månader och det har fungerat underbart. Jag har kopplat PWM 4-pin till molex adaptern. Nu skulle jag då kolla hur det lät med 7V adaptern istället så jag tänkte att jag bara kunde koppla ur och in till den andra kontakten(medan datorn var på) och sedan se om det var någon skillnad. Problemet är nu att fläktarna på kylaren inte fungerar alls, hur jag än kopplar dem vare sig jag kopplar dem som jag gjort innan lr på något annat sätt.
Skulle gissa att sladdarna till fläktarna har gått sönder och jag behöver köpa en ny kylare men undrar bara om någon annan upplevt något liknande?

tack på förhand!