Inlägg

Inlägg som johan4 har skrivit i forumet
Av johan4
Skrivet av Leiri:

Hela AMD serien är också tveksamt prissatt. Tyvärr. Dock får Nvidia mest av skiten ironiskt nog.

Håller med, AMD är lika illa denna generationen. Men detta sponsrade inlägg handlade om Nvidia.

Av johan4

Går säkert att köpa en Trabant för ca 4000 också om man vill ha mycket bil för pengarna, men det betyder inte att det är ett bra köp. Hela 4000-serien är riktigt uselt prissatt både i USD och SEK. Också tveksamt av Swec att köra denna typen av sponsrat innehåll.

Av johan4

Känns som att det kommer bli ett fiasko om Phoebe Waller-Bridge är inblandad på något sätt. Manus är ju rätt viktigt, så finns stor chans att det blir en katastrof.

Av johan4

Känns som att intervallet i pollen är lite fel i och med att det går att köpa enskilda mekaniska diskar som är 20+ TB.

Av johan4

Kör just nu Windows 10 med lokalt konto. Blir det ett krav i Windows 11 eller 12 eller vilken version det nu är som finns vid nästa datoruppgradering, så blir det ett annat operativsystem istället.

Av johan4
Skrivet av Enviro:

Tråd rensad pga onödiga sidospår som inte bidrar till det diskussionsklimatet vi vill ha.

Det här ökar ju inte direkt förtroendet för Swec, när ett inlägg som handlade om ämnet och var on topic randomly blev borttaget. Vet ni ens vilken som är er publik för sajten numera?

Av johan4
Skrivet av Gilgamesh:

TVs inbyggda appar klarar ej av TrueHD Atmos/DTS-X om man har ett ljudsystem som kan spela upp det, Nvidia Shield Pro som gäller.

Har inga problem med Dolby Atmos via Plex på min LG C1, med soundbar från LG också.

Av johan4

Plex finns som app till de flesta moderna tv-apparaterna. Sätt upp en Plexserver på en annan dator i hemmet och streama allt därifrån till TVn. Du kommer inte ångra dig.

Av johan4

Åtminstone lite mer intressant än någon "artikel" de senaste månaderna.

Av johan4
Skrivet av Hembrygd:

GTX 1070 2016 från förra burken då det inte var värt att uppgradera vid senaste bygget. Räcker till 300fps i Overwatch.

Har råd med nytt kort men kommer inte köpa till överpris.

På tal om det så är här en mycket bra video som förklarar varför senaste generationen grafikkort har fått ett så svalt mottagande (trots betygsinflation från vissa hårdvarusajter). Troligen varför Swec skapade denna pollen också.

https://www.youtube.com/watch?v=QbNwO4HXTIk

Av johan4

Känns som att det är detta kort som borde ha lanserats som 7800XT från första början. Med det i beaktning så tycker jag inte att det känns särskilt imponerande jämfört med 6800 XT och det faktum att det lanseras 3 och ett halvt år senare.

Av johan4
Skrivet av Edvin1:

Jag menar 2560x1440. I mitt mentala lexikon är det "2k".

1440p kallar man traditionellt den upplösningen.

Av johan4
Skrivet av omxz24:

Blir fantastiskt att bara slänga på bluray spelaren på telefonen i baksätet i bilen och kolla på någon schysst film. Men först måste jag ju givetvis åka till... Datorn.. för att beställa någon film, alternativt ta och se om sagan om ringen 1 för 21a gången.

Man kommer oftast inte ifrån det, man behöver ha någon streamingtjänst helt enkelt.

Plex finns ju som app på de flesta plattformar, även vissa 'smarta'-TV.

Av johan4
Skrivet av magma86:

Egentligen tycker jag inte det inte finns något som heter en dålig produkt, enbart ett dåligt pris. Även 4060 ti, som är ett stort skämt, skulle bli en ok produkt om det kostat max 3000 kr, då hade det blivit köp direkt till sambons dator.

Exakt vad jag menar. Priset måste tas i beaktning när man ger ett omdöme.

Av johan4

"...men fortfarande väldigt dyr"

Då ska det inte få utmärkelsen "Bra produkt"

Av johan4

Verkar fortfarande inte som Swec tar pris/prestanda i åtanke när de sätter betyg. Detta är vad 4070 som minimum skulle ha varit när det släpptes och även då hade det inte varit särskilt spännande. Ser inte hur detta kan vara en utmärkt produkt 9 månader senare.

Av johan4

Borde ha funnits ett alternativ i stil med "Nej, jag använder en adblocker av något slag".

Av johan4
Skrivet av Yoshman:

Prestanda per cykel per Watt skulle jag säga blir en totalt meningslös mätpunkt om det inte sätts i relation till absolut prestanda.

Menade vid max prestanda, så att det går att använda som ytterligare datapunkt och eller jämförelse med de andra diagrammen.

Av johan4

Prestanda per klockcykel per watt vore ännu mer spännande att se tycker jag.

Av johan4
Skrivet av slusk:

Vi använder normalt inte tum heller i Sverige förutom när man köper plankor eller tv/skärm.. så vi borde helt klart byta det med istället för att följa den standard som resten av världen använder!

Det är ju det som är hela poängen. Ingen använder fot, mindre än 2% av alla länder i hela världen har ens det som officiell måttenhet. Skärpning. Har aldrig köpt en planka som är mätt i 'fot' eller 'tum' och då har jag ändå köpt en hel del plankor. Min TV är 165 cm på diagonalen enligt specifikationen, vet inte var du köper TV-apparater, men måtten brukar stå på förpackningen.