Inlägg

Inlägg som johan4 har skrivit i forumet
Av johan4
Skrivet av Pepsin:

Det beror liksom på vilken konsumtion man spär på. Snart är ju läget så att de med lägst inkomst inte har råd med mat, hyra o.s.v. medan de rika fortfarande har råd med massa prylar, resor o.s.v. Att minska inflationen genom att låta folk bli hemlösa och svälta låter inte som som ett framgångsrecept för ett stabilt samhälle.

Dock stor skillnad på att vara rik och att ha hög inkomst.

Av johan4

För mig är det Hardware Unboxed som gäller. De känns seriösa och lägger mycket tid på att testa saker grundligt och är oberoende i den mening att de inte är beroende av testexemplar från tillverkare utan köper ibland själva in saker som de testar. Alldeles nyligen gjorde de ett test på Radeon 7900 GRE till exempel, som normalt bara finns i färdigbyggda datorer och går inte köpa löst.

Såg en del på GN tidigare, men har slutat med det då de mutar kommentarer på deras videos som de inte håller med om. LTT är bara dravel. Har sett någon video från dem, men det känns mer som underhållning. Skulle aldrig förlita mig på dem som källa för att göra ett inköp.

Av johan4

Hoppas verkligen att detta inte blir fallet. Grafikkortsmarknaden behöver mer konkurrens, inte mindre.

Av johan4

Intresseklubben antecknar.

Av johan4

Var inte en av de största poängerna just med tjänster som Netflix att det inte är någon reklam?

Av johan4

Positivt med konkurrens, även om prestandan inte är på topp ännu så länge.

Av johan4

Rösta med plånboken och köp inte detta skräpkort.

Av johan4

Skulle dock inte rekommendera att köra raid-0 med 2 diskar på 8 TB vardera, det är alldeles för stor risk att förlora data då.

Av johan4

Någon som har koll på vad senaste ryktena säger kring AMDs 8000-serie? Blir det också en refresh eller ny arkitektur?

Av johan4

Som erfaren chef inom digital produktutveckling kan jag säga att det är en skamlön även om du inte har så mycket erfarenhet eller utbildning. Som jämförelse kan jag säga att vi gav 35k som ingångslön för nyutexaminerade dataingenjörer på ett bolag på en mindre ort i södra Sverige för ett par år sedan.

Av johan4

Tittar man på specifikationer så borde detta vara "4040" eller "4030". Med andra ord totalt ointressant såvida det inte är prissatt därefter.

Av johan4

Aldrig använt så kommer inte sakna det.

Av johan4

Synd att AMD inte tar chansen när produkter som "4070" och "4060ti" har tagits emot väldigt illa av konsumenter. Ännu en besvikelse. Håller med Hardware Unboxed om att detta borde ha haft ca $230 som MSRP (helst lägre) för att vara bra.

Av johan4
Skrivet av meanh:

De har sänkt alla SKUer ett snäpp i stacken, det som skulle ha varit 4080 blev "4090", det som skulle ha varit 4050 blev "4060" osv. Till råga på allt har de mage att höja priserna rejält samtidigt. Inte konstigt att folk har fått nog.

Av johan4

Gamers Nexus har inte rent mjöl i påsen de heller, de mutar folk i sina youtubekommentarer om man skriver något som de inte gillar. Tacka vet jag Hardware Unboxed, enda kanalen jag följer numera som har med pc-hårdvara att göra.

Av johan4
Skrivet av Nyhet:

Låg efterfrågan och usla försäljningssiffror uppges tvinga Nvidia att tillfälligt dra i handbromsen för produktion av mellanmodellen.

Läs hela artikeln här

Var inte detta en "utmärkt produkt" enligt Swec? Då ska man väl inte behöva stoppa eller dra ner produktionstakten? Ni kanske borde ta en allvarlig funderare på att revidera betyget.

Av johan4

3500 känns som ett mer rimligt pris för 4070, inte konstigt att folk inte köper. Skönt att folk verkar rösta med plånboken äntligen.

Av johan4

Om jag skulle börja utveckla en processor idag skulle jag nog satsa på RISC-V istället för ARM. Känns mer framåtblickande och man slipper dessutom att betala royalties.

Av johan4

Rösta med plånboken och köp inte skräp.

Av johan4
Skrivet av dodie:

Dom tänker kanske:
Mer folk till Edge = Mer folk till Bing = mer pengar från ads?

Det är exakt detta de är ute efter.