Inlägg

Inlägg som SamuelSvensson har skrivit i forumet
Av SamuelSvensson

kan det vara en indikation på rekommenderad kylanordning kanske

Av SamuelSvensson
Skrivet av magma86:

"högst mediokra grafikkortet Radeon R7 260X används". Inget dåligt grafikkort alls. Har själv provat köra 260x+i3 4430 och det går att spela allt jag har testat (far cry 4, tomb raider och dragon age I). Inte i de högsta grafikinställningarna, men fick runt 60-65 fps med medium och vissa high-inställningar.

Medioker betyder "medel" eller "mitt på kullen" direkt översatt (om ja inte missminner mig). Inte dålig

Av SamuelSvensson

Man får väll skruva upp sin i5 2500k 4.8GHz några Hz till så ska de nog gå bra. För många år sedan tänkte jag "så fort det kommer en lämplig ersättare bygger ja nytt", det gör ja fortfarande.

Av SamuelSvensson

Håller starkt med föregående talare och säger "klocka din CPU" kör en i5 2500k på 4,8 och det gör underverk för prestandan Speciellt till ett bättre grafikkort som 970.

Av SamuelSvensson
Skrivet av Sisyfos:

Inte helt omöjligt att de gör det på goodwill, det har Razer gjort förut när produkter på deras hemsida av misstag var rabatterade med 90%

För varor värda hundratusentals kronor? inte en chans att CDON gör det på goodwill.

Av SamuelSvensson

ska vi satsa pengar på att de helt enkelt annullerar alla ordrar från 19.30 framåt ikväll. Plockar ut de 4 som inte är hårddiskar, och sen skickar går ut med en offentlig ursäkt.

Av SamuelSvensson

men ni tror på det själva? självklart kommer de inte skicka några diskar.

Av SamuelSvensson

okej, dags att plocka fram miniräknaren:

Hårddisk/filstorlek ala 100 000 000 mb/24,5mb ungefär lika med 4100000 bilder

förutsatt att jag inte byter kamera, så kommer det räcka ett tag!

Av SamuelSvensson
Skrivet av Zotamedu:

Astrazeneca investar ca 20 % av omsättningen i R&D vilket är högt. Läkemedelsbranschen är extremt dyr idag och det kostar enorma belopp att få ut nya läkemedel på marknaden. Det där med universiteten är också en grov förenkling. Universiteten får enorma pengar från företag. Det är inte bara statliga pengar som puttas in där. De statliga pengarna som kommer in är generellt i form av forskningsanslag som måste sökas för specifika projekt. Då generellt med vissa prestationskrav. Sen är läkemedelsbranschen lite speciell. Att ta fram en aktiv substans är bara en liten del på vägen. Sen ska man ta fram ett sätt att leverera den aktiva substansen vilket är en hel vetenskap i sig. Nästa steg är kliniska studier som kostar en mindre förmögenhet. Det är inte så att läkemedelsföretagen bara plockar upp en färdig produkt från universiteten och säljer den till enorma vinster. De har sänkt enorma summor i utveckling, ofta redan från start i form av samarbeten med universiteten.

Det har uppskattats att det kostar i runda slängar 1-2 miljarder USD att ta fram ett nytt läkemedel och du får räkna med att det tar fem till tio år från det att utvecklingen börjar tills dess det är ute på marknaden. Det är också bara ungefär 20 % av läkemedel som tar sig ut första forskningsstadiet och in i första omgången kliniska tester som sedan tar sig vidare. Det är en två år av forskning som inte leder till något alls.

Sen är mycket forskning på universteten så kallad grundforskning, det vill säga forskning som inte direkt leder fram till produkter utan är till för att ge en grundläggande förståelse.

Det du gör och säger är helt bra och rätt... men jag tror uttrycket "don't waste your breath" är rätt passande. Du försöker vara rationell mot någon uppenbart trångsynt och irrationell, det slutar aldrig bra.

Av SamuelSvensson
Skrivet av anon127948:

Helt åt skogen fel. Patent är till för att hindra konkurrens och inget annat. Medicin bolagens forskning är till 90% baserad på att patentera om gamla saker för att kunna fortsätta sälja de dyrt. 95% av alla nya substanser kommer från universitet som sponsras med statliga pengar. För att inte tala om att en gigantisk del av medicin industrins budget går ut på PR, för att inte tala om imponerande profiter med.

Vad de forskar på har inget med patent utan med vad de kan dra mest profit ur och vilka områden de lyckats muta sig in i.

Dagens frukt.

Av SamuelSvensson
Skrivet av Ozzed:

Lägg för fan ner patent någon gång. Historien visar tydligt att innovationer mår bäst av öppenhet. Men det är klart.. Personlig vinning är väl viktigare än allmännytta och allas väl nu för tiden, med ala neoliberalister som springer omkring och tror sig.

Vetenskap och forskning idag ser inte ut som den har gjort historiskt. Där du tidigare har behövt en teori, lite fantasi och ett geni på rätt plats, krävs nu en teori, lite fantasi och en jävla massa pengar och tid.

Att lägga ner patent kommer vara katastrofalt för forskning och framsteg. Bara ett enkelt exempel, i den kemin jag sysslar med på universitetet nu krävs ett datorprogram som kostar flera 100 tusen kronor per licens och år. Försök hitta någon villig att betala det om du inte har ett vinstintresse (självklart är det inte riktigt så enkelt, men principen är ganska ok).

Av SamuelSvensson
Skrivet av stn1337:

Tänk om alla företag följde Teslas föredömliga exempel och släppte alla patent fria.
http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/bilar/elbil/artic...

Förr i tiden var det religion som höll tillbaka utveckling, nuförtiden är det patent.

Nja riktigt så enkelt är det inte. Framsteg drivs av behov, ett sådant behov kan vara att tjäna pengar. Patent agerar som en försäkran att om du satsar pengar och tid på forskning, så är det du/ni som får ta del av pengarna för vad ni kommer fram till. Annars ska du se att forskningen snart stagnerar, har för mig att aktuell antibiotikaforskning är ett utmärkt exempel.

On topic. HAHA!

Av SamuelSvensson

Jag har kört en i5 2500K på 4.8 vid 1.35 i många år nu, så du får helt enkelt testa dig fram. Löjligt tacksam processor att överklocka så ja rekommenderar att läsa lite i överklockningstrådarna för just SB och sen utgå från det.

Av SamuelSvensson

Som jag har väntat på detta.

Av SamuelSvensson

Fan va nice, då kan man ju installera spel på Grafikminnet då, känns ju naturligt på något vis.

Av SamuelSvensson

Har en OnePlus One sedan ett par månader tillbaka och skulle helt klart rekommendera att ta en titt på den. Ser inte lika bra ut som HTC eller LG3 (lite beroende på vad man gillar) och dess vibration är i svagaste laget, men annars är de en toppenlur. I förhållande till priset 3000 för 64gig, nog oslagbar. Cyanogenmod är utan tvekan min nya favorit, batteriet håller för två dagars normalanvändning (ganska intensivt). Skärmen är fantastisk, kameran är bra för att vara en mobilkamera (de bara inte säger ett jota).

Av SamuelSvensson

Från "Geforce GTX 970 i läckta bilder och specifikationer 2014-09-11"

Skrivet av SamuelSvensson:

och ja chansar på 5.5-6k för 980 och 4.2k för 970, just för att de är Nvidia. Blir spännande att se

Ganska nära iaf

Av SamuelSvensson
Skrivet av DAoG:

Vad hände med 8-serien? hehe

rebrandade mobila grafikkort för lite extra kosing.

Av SamuelSvensson
Skrivet av hakan78:

när geforce 780 ti var pricing 700$ - här i sverige kostade den 6800 kr när den kom och sjönk snabbt till 6400.
Den innebär 6800/700 = 9.71
499 x 9.71 = 4845
399 * 9,71 = 3874

Om man ser på den historiska prisraset så sjunker priset i snitt 5 % den första månaden beroende på tillgång och efterfrågan men man antar samma prisras på detta kort så blir priset på detta kort.
4600 kr respektive 3680 kr

Min gissning är 4599 kr för geforce 980 och 3699 kr för 970.

och ja chansar på 5.5-6k för 980 och 4.2k för 970, just för att de är Nvidia. Blir spännande att se

Av SamuelSvensson

snygg!