Inlägg

Inlägg som SamuelSvensson har skrivit i forumet
Av SamuelSvensson
Skrivet av Sanazin:

Pannkana någon? Har marmelad.

Skickades från m.sweclockers.com

Man äter väll inte marmelad på pannkakor? Inget emot varken marmelad eller pannkakor dock.

Av SamuelSvensson
Skrivet av Ice Frontier:

Vem bryr sig om AMDs fantasier?

Intel hinner ju både lansera och lägga ner en eller två generationer processorer innan AMDs nästa kommer.

Man kan säga att ditt hjul snurrar men din hamster är död.

Av SamuelSvensson
Skrivet av Tenkai Star:

Dags att låta 2500K går i pension snart då.....

Jo det börjar väll bli dags snart. Även om de inte skulle förvåna mig om ja väntar med min 2500k för att prestandavinsten är för liten, och satsar på något nytt bärbart istället.

Av SamuelSvensson
Skrivet av MaxWarp:

Absolut! Vem vill inte betala 1000 spänn för högupplösta hästballar?

fast va? gör du det är du ju, ursäkta skånskan: dum i huvudet, och förtjänar att vara 1000 kr fattigare.

Edit: Du kan köpa skunkdoft som parfym för 99.9$ på Amazon men gör du det?

Av SamuelSvensson
Skrivet av oTiuZ:

Betala för mods? Nej tack. Nu kommer alla vilja ta betalt för sina mods, även dom kassa.

då, wait for it... köper man dem inte. Eventuellt får tillbaka pengarna, eller klagar så att andra inte köper. Självklart ska man betala för andra människors arbete som man vill ta del av.

Synd att Valve verkar våldta inkomsten, men annars är det väll en självklar utveckling som på nästan alla sätt bara är bra.

Av SamuelSvensson

Simraceway SRW-S1 i GTA V

Jag kämpar med att försöka igång min Simraceway Steelseries SRW-S1 någon som försökt något eller har haft problem/lösningar till användning av ratt. Simracen är ju lite speciell så är inte säker på att den ens kan eller kommer funka, men de vore ett prefekt komplement till tangentbordet i soffan. Vore glad för idéer eller input.

Vänligen

Samuel

Av SamuelSvensson

Jag kämpar med att försöka igång min Simraceway Steelseries SRW-S1 någon som försökt något eller har haft problem/lösningar till användning av ratt. Simracen är ju lite speciell så är inte säker på att den ens kan eller kommer funka, men de vore ett prefekt komplement till tangentbordet i soffan. Vore glad för idéer eller input.

Av SamuelSvensson
Skrivet av Megacrash:

Vem f*n tittar efter miljomärkning när det vankas elektronik köp? Det är väl pris/prestanda/utseende som gäller imo...

Alldeles för få, det är något som är säkert.

Just miljömärkning i sig kanske inte är lösningen direkt men ett hållbarhetstänk är utan tvekan ett krav för framtiden.

edit: Och det här med tänk, är inte folks starka sida. Därför behöver vi statliga, internationella och globala incitament.

Av SamuelSvensson
Skrivet av zeg:

Mjölkning av pengar såklart.
Inte mycket som påstås vara miljövänligt som egentligen är det. Elbilar, vindkraft, återvinning, m.m. Dom få saker som faktiskt är bra att återvinna får man oftast betalt för, som t.e.x. aluburkar och metallskrot.

"Dom få saker som faktiskt är bra att återvinna" - Hantering av avfall delas in i 5 steg (som en pyramid, avfallshierarkin om du vill googla). Högst(bäst) till lägst. Släng mindre, Återanvändning, Återvinning av material, återvinning av energi och slutligen ABSOLUT sist deponering.

Det finns få saker (inga saker) som är bra att inte återvinna på ett eller annat sätt. Att du får bra betalt för det är inte samma sak som att det "är bra att återvinna". Det beror på mer komplicerade saker som styrmedelsval, starka historiska trender, produktionsmetoder och distributionsmetoder. Du syftar på pant, som är en bit av återvinning.

Av SamuelSvensson
Skrivet av hakro807:

Som jag skrev har jag bara läst SC artikel, men enligt den låter det ju väldigt binärt. Låter ju som om en pryl på 10 kg kommer ha lika hög skatt oavsett om det använts 1 gram eller 1 kg farliga kemikalier.

Om ja inte missminner mig (har läst en hel del om flamskyddsmedel i min utbildning, vilket också är de detta handlar om) så är det generellt så att det förhåller sig väl till vikt av plaster, isolering, textiler och elektronisk utrustning.

Av SamuelSvensson
Skrivet av Gender Bender:

Det här är inget annat än en björntjänst. Jag tycker Sverige borde sätta mer press på företagen istället. Tvinga dem till att sluta använda farliga kemikalier. Det finns exempelvis miljövänligt flamskyddsmedel som går att använda istället. Att vi konsumenter ska behöva stå och betala för att företagen ska få smutsa ner är inte någon lösning på problemet, utan snarare så gör man bara problemet större.

Jag tror man kommer behöva både administrativa OCH ekonomiska styrmedel för att få detta att rulla ordentligt.

Av SamuelSvensson
Skrivet av SweCarl:

Nu får det för i helvete vara nog, snart beskattas man för att man går på toaletten. 25% räcker tydligen inte i vårt land.

Så mycket skit som kommer från folk som dig så tror ja nog att det vore ganska vettigt

Av SamuelSvensson
Skrivet av LiquidPanda:

Förstår tanken bakom det.

Dumt att ta död på konsumtionen, dock. Känns som att vi har tillräckligt med skatter på det vi konsumerar idag. Nu står dessutom dollarn väldigt starkt vilket gör att priserna ökar ytterliggare.

Haha ta död på konsumtionen för att kylskåp kommer kosta 300kr mer och att din hårddisk kostar en extra 80kr? Tillåt mig att tvivla Jag är ganska övertygad om att vi kommer få punga ut en hel del till för att vår konsumtion ska vara hållbar.

Av SamuelSvensson
Skrivet av skruvis:

Därför behövs egentligen en kraftfull reglering av farliga kemikalier mm..

http://www.wwf.se/vrt-arbete/hr-arbetar-wwf/arktis/1123334-ar...

Googla REACH det är helt klart ett steg i rätt riktning. Skulle krävas globalt, hur nu det ska kunna gå.

Av SamuelSvensson
Skrivet av hakro807:

Visst, ingen absolut sanningen. Men förmodligen finns det en hel del sanningen i det eftersom det numera inte är några problem att jobba med även väldigt tunna material.

Det kan finnas tydliga nackdelar med att lägga en binär skatt på något. Det betyder att så länge som man inte helt lyckas exkludera giftiga ämnen har man inget intresse av att genomföra mindre förbättringar om dessa förbättringar innebär en kostnad.

Är den fullständigt "binär"? Är faktiskt inte insatt nog för att säga exakt hur det är utformat. Att det är utformat på ett optimalt sätt är ja övertygad om att de inte är. Det jag har svårt för är människors mentalitet när de kommer till att vägra punga ut för ett hållbarare samhälle.

Av SamuelSvensson
Skrivet av Flexiblus:

Inte en förlust för dig men säkerligen en vinst för honom!

en ekonomisk kanske, det är dock en mentalitet människor måste komma över om vi ska fixa en hållbar framtid.

Av SamuelSvensson
Skrivet av anon159643:

Skatta hela datorn och inte bara komponenterna för att detta genererar mer skattepengar.

Det är bara en tidsfråga jag lämnar detta land, nästa jobb jag söker blir i Norge..

att du flyttar låter inte som en förlust för oss som bor kvar

Av SamuelSvensson
Skrivet av Blackwizard:

Håller med, detta var fan de dummaste förslag på länge. Kan ju ta copyswede hand i hand.

Inte fan kommer jag att köpa mindre elektronik för att det "kan" finnas farliga kemikalier bland dem.
Detta kanske dom skulle kommit på innan ens "farliga" kemikalier uppkom i elektronik från dag 1 då en produkt produceras.
Försvinn från regeringen tack.

Läs på om REACH (EUs lagverk om kemikalier), och försök att tänk innan du skriver.

Av SamuelSvensson
Skrivet av hakro807:

Du har jag bara läst SC:s artikeln och inte utredningen, men låter det inte vansinnigt puckat att koppla skatten till vikten på varan istället för mängden av använda oönskade ämnen? Det betyder nämligen att ex. ett extra välisolerat kylskåp (mer material->högre vikt) kommer få en högre straffskatt än ett budgetkylskåp även om det första skåpet både använder betydligt mindre farliga ämnen OCH på sikt har betydligt lägre energianvändning.

Haha nu har ja inte läst såå mycket materiallära men ja tror inte isolering/modernitet och ökad vikt är något som går hand och hand alltid. MEN till poängen, det ska ju regleras så att det är teknik med miljöfarliga komponenter som ska stå för betalandet och att om man inte har skadliga komponenter så ska man kunna komma undan mycket billigare.

Av SamuelSvensson
Skrivet av mr_sQuinty:

Det här med att höja skatten för miljöns skull tror jag inte på för fem öre , staten blöder och nu ska allt skattas...

Lite som det här med växthusgaser och klimatpåverkan! trams är vad det är.