Inlägg

Inlägg som BAPEsta har skrivit i forumet
Av BAPEsta

Tur att jag hittade denna tråden och att någon nämnde moms.postnord.se. Hade ingen aning om att de höll paketen tills betalning är gjord. Fått alla mina tullavgifter på faktura från olika firmor i efterhand som tagit betalt åt transportören. Jäkla meck och ingen info från varken postnord eller tullverket.

Skickades från m.sweclockers.com

Av BAPEsta
Skrivet av BABOON_ASS:

@BAPEsta: Den har tyvärr inte AES som är ett krav från pfsense.

Måste varit väldigt trött för jag är helt säker på att den visst hade det enligt Intel Ark.

Skickades från m.sweclockers.com

Av BAPEsta

@BABOON_ASS @Fragwolf

Hittade annars en Dell Optiplex 780(Core 2 Duo m. 4GB RAM) för ett förmånligt pris. En Intel NIC i den och pfSense så borde den väl får rätt bra speeds mot en VPN-tjänst?

Av BAPEsta

@fragwolf: Jag tror jag stannar med min AC68U för tillfället och köper en ER4 när den kommer ut och ser vad jag får ut av den och överväger då huruvida jag behåller den. Har ett mediacenter som måste gå över Wifi så jag vill hålla det uppe.

En AC68U + ER-4 kommer ju hamna på ca 3.600:-, så du kanske har något alternativt förslag på något som skulle prestera bättre för då ca. 3600:-? Vore ju trevligt om det vore en enhet som kan leverera Wifi också.

Av BAPEsta

@fragwolf: Tack för ditt engagemang i min jakt på rätt router!

Jag trodde jag hade hittat en guldklimp med Cisco RV340 (650Mbit/s över IPsec!) men VPN-tjänsten jag hade tänkt använda stöder inte IPsec med den Routern så jakten får börja om.

Att vänta hade jag gärna undvikit då jag vill lämna tillbaka min AC68U så snabbt som möjligt för att få pengarna tillbaka. pfSense-burk känns vettigast men verkar bli dyrt.

Av BAPEsta
Skrivet av gonace:

@BAPEsta: Skulle inte rekommendera Gigabyte GA-N3150N-D3V, Realtek NIC är verkligen bu....testat att köra en liten Mini-ITX router på dessa kort och upplevde en jädra massa problem. Bytte då emot ett moderkort med Intel NICs och en i5-4670K och problemet jag upplevde var som borta.

Om du ska köra VPN oavsett teknik (OpenVPN, IPSec etc.) så skulle jag nog rekommendera något lite mer kraftfullt än en Celeron!

Ja alltså vid det här laget känns det som att jag lika gärna kan köpa en helt ny gamingdator och pensionera min nuvarande dator och göra den till en router. En i7 3770k med 8GB RAM ska väl duga till pfSense?

Skickades från m.sweclockers.com

Av BAPEsta
Skrivet av ph0gelbice:

@BAPEsta:
Går att köra med vilken gammal stationär dator som helst. Bara att slänga i ett hyffsat nätverkskort. Värt att leta efter är att processorn gärna ska stödja AES New Instructions då det är ett krav fr.o.m pfSense 2.5.

Ett annat alternativ är att köra på ett moderkort med integrerad cpu (något i stil med t.ex den här)

Finns så klart andra lösningar i miniformat men har mindre koll på vad som faktiskt är användbart med pfSense

Jo jag har trillat in lite på spåret med att hitta en gammal dator som kan duga för ändamålet. Har dock ingen själv så det är jakt på blocket som gäller. Kollade lite på gigabyte-kortet du länkade tidigare under dagen men vad jag har hittat så kan den inte trycka igenom mer än runt 100Mbit/s så jag spanar vidare på begagnade datorer här i Stockholmsområdet!

Kan inte hitta vad den ska ge för hastigheter genom VPN de tester jag hittar är fulla av avancerade resultat jag inte riktigt förstår.

Av BAPEsta
Skrivet av fragwolf:

Om du har möjlighet för ipsec vpn så skulle jag kollat på edgerouter lite. Vad gäller openvpn så behöver du mera CPU. Du kan ju för skoj skull testa att flasha firmwaren till dd-wrt eller googla och se hur mycket det ger. Du kommer inte komma upp i 950 mbit med vpn och den routern oavsett men något bättre och stabilare kanske. Du behöver typ en PC för att kunna kräma ur mycket mer. Du har ju din dator att utgå ifrån, 300 mbit skulle jag säga är väldigt bra. Du kommer hitta något burk/router som klarar gigabit med openvpn, iaf inte till rimlig kostnad. Sen förutsätter det ju att servern du ansluter till klarar av att hantera höga hastigheter också.

Min VPN-tjänst verkar stöda IPsec så en Edgerouter skulle ju kanske vara ett bra alternativ då till AC68U då. Jag är inte i ett galet stort behov av Wifi egentligen men jag antar att jag skulle kunna trycka i någon form av Wifi-enhet(AP el. Repeater?) i ett av uttagen på en Edgerouter för att få Wifi också.

Skrivet av ph0gelbice:

Du kan köra en pfSense burk med OpenVPN klient och sen routa vissa klienter över VPN. Du kan även routa specifik trafik (t.ex torrent) över vpn.
Har själv 500/50 via comhem och får ut ~200/50 via vpn på min pfSense router. (i5 760)

Har funderat på denna lösningen men jag är mindre taggad på att ha ännu en datorburk att släpa med mig vid eventuell flytt och jag uppfattar det som att gå pfSense kräver mer arbete än vad jag kanske är villig att ta i tu med. Vad tror du rent uppskattningsvis en decent burk för pfSense skulle gå på?

Av BAPEsta

Bästa Routern för VPN (El. alternativ)

Hej! Jag har precis köpt mig en ASUS AC68U med mål att köra den inbyggda VPN-klientfunktionen då jag bor i en korridor som delar internet med skolan jag pluggar på och vill hålla min trafik dold samt någorlunda skyddad. Anledningen till att jag vill köra VPN genom routern är att jag gärna vill lägga datorn i Sleep Mode på natten men detta resulterar i att VPN-klientens Kill Switch slår till när datorn väcks upp och att jag då manuellt måste sitta och slå på nätverkskorten igen och jag har perioder där min trafik går ut på nätverket utan VPN. Jag har dock insett att en VPN kräver med kraft än vad AC68U kan leverera. Har gått från 950Mbit/s U/N utan VPN till ca 30Mbit/s U/N med den inbyggda funktionen i Routern(VPN på datorn ger ca 300Mbit/s U/N). Så här i efterhand känns det rätt uppenbart att det skulle bli såhär.

Så jag tänkte fråga er här på SweC-forumet om ni har förslag på en router i samma prisklass(ca 1600:-) som skulle kunna pressa ut lite mer prestanda och hastighet än ASUS AC68U? Kommer bo här i ca 2 år så en bra och mer permanent lösning är ju att föredra. Annars känns det ju som att det är bud på att byta ner mig till en AC66U och köra VPN genom datorn istället.

Tackar på förhand för alla givande svar!

Av BAPEsta

Detta gällde då en Yrkesutbildning via Komvux. Men jag tror jag siktar på att skaffa en vanlig gymnasieexamen så jag har större valmöjligheter istället för ett specifikt yrke.

Av BAPEsta

Jag gick på LBS Lund, som det såg ut då, i alla fall på medialinjen så gick man ett år där man snuddade vid på alla inriktningar, en lätt grund i allt. Sedan gjorde man sitt val för år 2 och 3. Om jag inte minns fel så är det liknande på andra linjer med.

Spelutveckling och webbutveckling verkar dock ligga under två olika linjer. (ES BILD OCH FORMGIVNING och TE INFORMATIONS- OCH MEDIETEKNIK)
Så i detta fall så lär du inte kunna göra båda. LBS brukar dock vara duktiga med att hjälpa elever välja rätt linje, vissa har kunnat byta relativt tidigt om de insett att det inte varit rätt för dem. Detta kan dock skilja sig från skola till skola.

När det kommer till datorer så lär det vara någon form av Dell-laptop, vet att LBS Lund körde, senast jag var där med någon form av Dell-laptop med Quadrokort om jag inte minns helt fel.

Av BAPEsta

Nätverkstekniker, hur ser arbetsmarknaden ut?

Jag har nu, flera år efter jag hoppade av gymnasiet insett att jag skulle må väldigt bra av en utbildning och ett yrke och därför sitter just nu och kollar på lite olika Yrkesutbildningar.

En av dem jag kan tänka mig är just nu Nätverkstekniker där jag hoppas att jobba i Sverige ett tag för att få erfarenhet för att söka mig utomlands till någon av öarna med låg skatt för internetrelaterade företag. Bodde själv på Malta i 1,5år och jobbade med online gambling där det verkade finnas en del jobb för folk som hade diverse olika IT-utbildningar.

Vad jag undrar är hur arbetsmarknaden ser ut i Sverige, känner ingen som är nätverkstekniker men jag antar att en hel del lurkar runt här. Finns det en chans för en nyutbildad nätverkstekniker får något jobb? Måste jag börja jobba med något annat för att sedan kanske lyckas slingra mig in som nätverkstekniker på något företag?

Tack på förhand,

BAPEsta

Av BAPEsta

Schemalagd under ASUS ROG/DreamHack DreamLeague.

Måndag-Onsdag fram tills mitten av April kommer vara tagna av DreamLeague för mig.

Av BAPEsta

Jag är fett taggad! DOGE hade ju suttit fint med.

Av BAPEsta

Ingen källa på detta? Skulle vilja se ett pressmeddelande eller liknande från Corsair. Hittar inget på deras hemsida om detta.

Av BAPEsta

Är lite osäker på hur AMDs bärbara GPU:er presterar men det ska nog inte vara några problem, kanske inte högsta grafiken men det ska nog allt gå.

Av BAPEsta
Skrivet av Simpaa:

Jag kan ju säga att de jag pratat med inte varit intresserade av att betala rares för att vara med. Men vi får se hur det blir.

Det är ju väldigt lite, hade det inte funnits någon prispool så hade de väl klagat på att man inte kunde vinna något.

Av BAPEsta

Vi letar fortfarande efter lag! Registrera gärna er!

Av BAPEsta

Någon länkade denna på ett annat forum idag, bilden är från vår alls favorit Aftonh***n.

http://i.imgur.com/FHtGU98.png

Av BAPEsta
Skrivet av cjal:

"Soon" och Valve Time. år 2010 skrev Valve på sin dota2 blog att spelet skulle släppas under sommaren 2011 och se vad som hände. Men jag hoppas att spelet kommer till er Linux användare snart.

http://dev.dota2.com/showthread.php?t=96894