Inlägg

Inlägg som Baume har skrivit i forumet
Av Baume

@qwzxqwzx: Ska ha den till gaming är tanken, främst tex ESO och liknande.

Av Baume

Har aldrig klockat en CPU så är inte helt hundra på exakt hur man går till väga. Är det värt att göra det nu eller är det lika bra att vänta tills man bytt grafikkort?

Av Baume

Har en Lenovo Legion Y520 så det är ingen panik att uppgradera den stationära, det är mest att förr eller senare ska det göras sas om den öht ska gå att använda till något nyare. Märker att den har blivit segare med tiden.

Av Baume

@Alling: Den gamla skärmen (ca 10-12 år gammal) har bara VGA.

Av Baume

@Måttband: Har tittat lite på denna, som är på kampanj precis nu. https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/bildskarm...

Av Baume

@Alling: Lenovo Legion Y520

Av Baume

@Alling: Den ska kopplas till en laptop som bara har HDMI, är inget fan av att ha en mass adaptrar som glappar i parti och minut. Spelar främst ESO.

Av Baume

HDMI-skärm för gaming och bild

Söker tips på en bra skärm som ska funka till både gaming och bildredigering. Behöver inte vara megastor men inte jätteliten heller. Budgeten är max 2000 kr och ett krav är att den ska ha HDMI-anslutning.

Av Baume

@Chubbi: Så idealiskt skulle man byta både CPU och grafikkortet och sen går det bra att lämna resten?

Av Baume

@qwzxqwzx: Går det att bara byta grafikkortet utan att behöva justera några andra komponenter?

Av Baume

Uppgradera äldre speldator eller köpa helt nytt?

Hej

Har en stationär dator, hemmabyggd, med följande specs

AMD Radeon HD 7900
Intel Core i5-3570k
Vengeance Corsair 8GB RAM
MSI MS-7752
FSP600 SI series
Arctic CPU-kylare

Den har en del år på nacken men går relativt bra fortfarande. Är det lönt att uppgradera den för att kunna köra nyare lite mer grafikkrävande spel på max eller är det bara att pensionera och byta allt?

Av Baume

@mrqaffe: Det är lite det som är planen i dagsläget. Frågan är vilken antenn man ska ha och vilken router. Misstänker att det blir bäst med en riktig antenn och inte bara en sån dosa.

Av Baume

Tror inte DSL kommer vara aktuellt i detta huset så kör just nu på mobil-spåret. Ska man beställa router från leverantören eller köpa en egen? Vad ska man satsa på isf? Budget upp till typ 1500 kr.

Av Baume

@monoleg: Ungefär 65 meter.

Av Baume

Kan tillägga att förra ägaren hade Telias mobila bredband men använde det i princip inte för annat än att kolla mejl så det går inte riktigt att bilda sig en uppfattning på det.

Av Baume

@Nebudchanezzer: Det finns ingen leverantör som levererar DSL till det huset. Grannen mitt emot kan ha DSL upp till 10Mbit.

Av Baume

@monoleg: Finns som sagt inte fiber längs den vägen vårt nya hus ligger och det området vi ska bo i finns inte ens med på listan över pågående fibergrävning eller planering.

Av Baume

@monoleg: Nej, det tillhör Eslövs kommun men ligger en bra bit ifrån Eslöv. Postadressen går till Löberöd som är närmaste tätort.

Av Baume

Leverantör till landsbygden och ny router

Ska flytta till hus om två veckor och det är dags att beställa bredband och därmed välja leverantör. Det är ute på landet i Skåne, nord-öst om Lund och det enda vettiga alternativet är mobilt bredband (lär nog grävas till fiber inom de närmaste 10 åren). Vi gamar mycket i huset och streamar mycket film, så mindre än 150GB lär nog inte vara aktuellt, tror inte 100GB kommer räcka en hel månad. Enligt personer som bor i området är det dålig fart på Telia, Telenor, tele2, tre och net1 så frågan är vad man ska välja och vad det finns för operatörer som erbjuder 200GB surf och inte kör på dessa nät? Har inte hittat någon öht. Risken är att man då får välja mellan pest och kolera helt enkelt och ta det som ger "bäst" täckning bland dessa.

Sedan är också frågan vad man ska ha för router. Ska man köpa till en router från bredbandsleverantören (brukar ofta innebära gratis service t.ex. om den pajar) eller ska man köpa en egen? Vilken isf? Budgeten är rätt låg, router för 4000 är inte aktuellt, max 1500 kr.

Övriga tankar kring hur man får detta så bra och smidigt som möjligt mottages tacksamt.

Av Baume

Batteriproblem systemkamera

Hej

Har en Pentax *ist DL systemkamera som har ca 10 år på nacken, välanvänd. Problemet jag har med den är att den slutat ta spänning från batterierna. Den går på 4 st AA-batterier och även om jag sätter i helt nya batterier blinkar det bara tomt i batteriikonen. Har testat med olika sorters batterier, både billigare och dyrare, har även testat att rengöra batterihållaren för att se om det hjälper men det gör det inte. Någon som har någon idé om hur man skulle kunna fixa detta? Känns inte värt att lämna in den.