Inlägg

Inlägg som dahlgren har skrivit i forumet
Av dahlgren

Ett alternativ som inte är optimalt men löser det är att låta servern logga in automatiskt vid uppstart. Sen kan du aktivera skärmsläckare med lösenord efter 1 minut. Är det bara du som har fysisk tillgång till servern är det kanske försumbart.

Av dahlgren

Varför? Jo för att FTP skickar lösenorden okrypterade i klartext. Titta på SFTP istället.

Av dahlgren

Håller med dabman skadar nog inte att lära sg Hyper-V i dagens läge.

Av dahlgren

Kan det vara någon ip-helper i en switch som blivit fel?

Av dahlgren
Skrivet av anonymsomfan:

Haha, ja det gjorde jag minsann, både fel och rätt, jag svarade på ditt citat, men jag trodde jag var i den andra tråden. Men det gäller väl samma sak där? RDM till VM utan RAID-kort?

Tack för vägvisningen

Kör mjukvaruraid på diskarna med mdadm i Ubuntu. Har ytterligare backup på allt viktigt så jag känner mig hyffsat trygg med den här lösningen.

Av dahlgren

Jag kör RDM direkt mot sata till min Ubuntugäst . Fungerar perfekt men jag skulle inte tro att det är supporterat.
http://www.homecomputerlab.com/vmware-sata-disk-raw-device-ma...

Av dahlgren

Installera upp ESXi på nytt på usb eller hårddisk på din nya server. Koppla sen in diskarna öppna varje maskin genom browse datastore. Högerklicka och välj add to inventory.

Av dahlgren

Ytterligare ett alternativ är att flytta Pfsensens webgui från port 80 til tex 8080.

Av dahlgren

Än så länge är jag nöjd. Uppgraderade Bios och BMC i helgen med gått resultat.

Av dahlgren

Tack för länken, hämtade upp den idag. Helgen är räddad.

Av dahlgren

Tack för alla svar ska se till att beställa en server snarast. Låter som om ljudet inte kommer vara ett problem.

Av dahlgren

Behöver egentligen inte så mycket kraft eftersom den mest ska vara till labb. Därför lockar c1100 eftersom det inte är speciellt dyrt med 72gb ram. Det är inte pappersväggar och rummet innehållsrikt idag 8 servrar och en Ac. Så om den inte sticker ut extremt mycket borde jag klara mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dahlgren

Dell c110

Vet del här har en dell c1100 och undrar om någon har koll på ljudnivån? Funderar på att köpa en men ljudnivån är lite kritisk.
Kommer ha den i ett rack som innehåller några towesrervar idag och undrar om denna 1u server kommer ha betydligt högre ljudnivå och höras i angränsade rum. Angränsade rum är ett konferensrum så det vore bra om det inte hörs för mycket genom väggen.

Skulle tro att belastningen på servern kommer vara rätt låg.

Av dahlgren

Du behöver sätta upp en dynamisk dns. Antingen en klient på din server som uppdaterar med rätt ip eller om det finns direkt stöd för detta i din router.

Av dahlgren

Jag kan inte rekommendera ett specifikt system men tycker du ska ha som krav att systemet klarar av att hantera inkommande mail. Tröskeln för användarna att nyttja systemet blir mycket lägre om det räcker med att skicka ett mail till support@foretag.se istället för att besöka en webbsida som har mer eller mindre många obligatoriska fält att fylla i.

Av dahlgren

Ok, då behöver jag alltså ett publikt i till hosten för managment och ett till den virtuella gästen som agerar brandvägg. Se eventuellt ytterligare ett i ipkvm. Då är det bara att hitta en vettig hall att ställa järnet i.

Skickades från m.sweclockers.com

Av dahlgren

Co-location och virtualisering

Jag funderar på att skaffa en server och ställa den i en hall.

Hur löser man bäst säkerheten med brandvägg om man endast hyr plats för servern och 1-2 ip adresser?

Ingen möjlighet att ställa en brandvägg extern utan allt måste rymmas i samma server.

Funderar även på vilken lösning för virtualisering som är mest lämplig. I dagsläget kör jag ESXi på en server som står bakom en brandvägg som NATar all trafik och ger mig möjlighet att välja vilka portar som ska öppnas.

Någon som sitter på tankar och idéer kring detta?

Skickades från m.sweclockers.com

Av dahlgren

Jag kör crashplan och har som max fått ut 17mbit men oftast ligger det på 1-2mbit. Vet inte riktigt om jag rekommenderar tjänsten eller inte. Allt jag laddat upp (800gb) försvann helt plötsligt vet inte om det beror på att servern var avstängt ett tag eller om det vara något annat. Jag fick helt enkelt ladda upp allt på nytt.

Tror nog att jag köper lagring direkt hos Amazon eller någon annan leverantör när detta år gått ut.

Av dahlgren

För att göra en användare till lokal admin så kan du gå in under hantera/manage genom att högerklicka på den här datorn. Detta gäller för både xp och windows 7. Elta sen upp lokala användare och grupper och öppna gruppen administrators. Lägg sen in användarens konto som medlem i den gruppen. Nästa gång användaren loggar in är det med administratörsbehörigheter.

Men som tidigare nämts är detta inget att rekomender.

Av dahlgren

Där jag arbetar har vi löst några applikationer med hjälp av Autoit. Med det programmet kan du göra en .exe fil som är en genväg med inbakade kontouppgifter till det kontot du vill starta programmet med. Eftersom det är exe fil är det inte helt enkelt att få ut lösenordet i klartext för anvädnarna

http://www.autoitscript.com/site/

Exempel på script

;#AutoIt3Wrapper_icon=ikon.ico ; Fill in the username and password appropriate for your system. Local $sUserName = "username" Local $sPassword = "password" Local $Executable= "C:\Program Files\program\SIM.EXE slim" Local $Workingdir= "C:\Program Files\program\" ; Run a command prompt as the other user. RunAs($sUserName, @ComputerName, $sPassword, 1, $Executable, $Workingdir)