Inlägg

Inlägg som dahlgren har skrivit i forumet
Av dahlgren

Väljer du en UPS med nätverksstöd så brukar det finnas agenter du kan installera på dina gäster som pratar med UPSen. Dock kommer hosten gå ner hårt när strömmen tar slut.

Av dahlgren

Skapa flera MX med olika prioritet som pekar både mot google apps och din nuvarande mailserver. Då får du en så smidig övergång som möjligt utan förluster när du väl slår över.

Av dahlgren

Nanostation M5 skulle kunna vara ett alternativ. http://www.dustin.se/product/5010517427/ubiquiti-nanostation-...

Av dahlgren

Har du el i närheten kan du köra nätverket över elnätet. Jag löste det så tidigare i en lägenhet.

Av dahlgren

En läsplatta du sen fyller med spännade facklitteratur inom något område som intresserar dig. Räcker väldigt länge.

Av dahlgren

Kam du köra något repository som tex SVN eller CVS och checka ut filerna du jobbar med för stunden.

Av dahlgren

Köpte precis en Sony PRS T3 nu på lunchen och bläddraknappen är bättre känsla i än T2 som jag har sen tidgare. Skulle absolut lägga pengarna på T3 före T2.

Av dahlgren

Om du vill kunna köra två hostar ESXi och testa VMotion behöver du delad lagring. Men om det inte är så viktigt så går det bra att köra nested Esxi för att labba med i den ena hosten.

Av dahlgren

Är rutan på servern som berör Network level authentication ikryssad? Om ja så bocka ur den och testa igen.

Av dahlgren

Öppnat för por 3389 i eventuella brandväggar? Hur menar du att den inte är synlig? Vad händer när du försöker ansluta mot serverns ip?

Av dahlgren

Behövs ingen licens till esxi om man bara vill köra en host vilket jag utgår från att fallet är här. Fördelen med att ha en hypervisor i botten är att det finns fördelar gällande backup och snapshot att vinna. En nackdel är dock om man har någon mjukvara som kräver en licensnyckel i forma av ett usbminne som behöver sitta i servern. Inte helt ovanligt när det gäller affärssystem.

Om det finns ett affärssystem som behöver installeras på en server skulle jag satsa på en windows 2012 standard license eftersom den ger rätt att installera 1+2 dvs hyper-v direkt på järnet och sen två virtuella gäster. Kasnke en med AD, DNS och DHCP och den andra för fil- print och applikationsserver.

Av dahlgren

Jag kör WOL fråån min raspberry pi till min HP NL40 som kör ESXI fungerar klockrent.

Av dahlgren

Är det samma mjukvara men olika versioner? Gäller ju även att de nya mjukvara kan läsa formatet på diskarna som den gamla mjukvaran avänder sig av.

Av dahlgren

Det går att mappa upp RDM diskar till flera maskiner samtidigt, det är så man gör när man kör kluster. Dock måste mjukvaran stödja detta så att inte båda maskinerna ksirver till disken samtidigt. Jag skulle inte vilja riskera min data med att ha båda NASarna igång samtidigt mot samma RDM.

Du har ingen möjligt het att sätta upp ytterligare en liten RDM mot din nuvarande installation och lägga med lite testfiler. Sen koppla bort den från din NAS och sen koppla in till nya NAS. Allt för att testa lite innan du gör migreringen.

Av dahlgren

Nu kostar servern 1990 på dustin home. Blir nog inte mycket billigare än så.
http://www.dustinhome.se/product/5010789646/dell-poweredge-t2...

Av dahlgren

Tänk på att gällande backup är det bra att kunna spara flera versioner antingen på datorn eller än hellre på NASen. Tänk om du tar bort en hel mapp av misstag och sen kör igång din synk innan du märkt att mappen raderats.

Av dahlgren
Skrivet av JenzA:

Det är då man använder "route add" i CMD.

Sant, om det inte är ett väldigt stort nät är det absolut ett alternativ.

Av dahlgren

Om det interna nätverket består av flera subnät är det ingen bra ide att ta bort gatewayen eftersom det då inte går att nå maskiner på ett annat subnät. Om det finns ett klientnät och ett servernät måste gatewayen vara kvar för att det ska gå att prata med maskiner på servernätet.

Av dahlgren
Av dahlgren

Tänk på att servern är hyffsat gammal så lägg inga stora summor på delar.